HWSW Informatikai Kerekasztal: Uj forummotor III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Uj forummotor III. Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:53

Heyho,

valószínű, hogy már volt róla szó, de én miért nem azt a titulust látom, amit a Súgó leír? Nálam csak senior member-ként van a legtöbb ember és nem mint: Törzsvendé, Régimotoros... :(

Köszi, üdv!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#842 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:49

View/Text Size/Normal-on kb. ugyanaz volt a betumeret, mint most, talan 1-2 pixel difi volt a regi javara.

Most nezek egy, meg a regi motor idejen lementett topikot, mondatkezdo "T" betu 9 pixel magas a mostani forumon, regin normal betumerettel szinten 9, larger-en 11.

#843 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:18

Bar a konverzio soran a linkek hibasak lettek, de mivel az eredeti cim igy is benne maradt, ezert szerintem kar ezen a dolgon tovabb lovagolni, hiszen barki ki tudja belole szedni az eredeti linket (es igy hasznalni is tudja).

#844 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:28

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:51

Még mindig csak azt tudom mondani (mindenkinek, akinek problémája van), hogy amennyire tőlünk tellik igyekszünk úgy alakítani a fórumot, hogy mindenkinek megfeleljen minden szempontból. (Ezt persze nyilván lehetetlenség elérni.)

Ezt a fórumot (legalábbis ami a dolog technikai részét illeti) zömében egy ember kalapálta össze igen sok munkát és energiát ölve bele. Ezért cserébe semmit nem kapott, és nem is vár el. Ehhez néhányan igyekeztünk hozzátenni a magunk szellemi tőkéjét, ki ki a maga képességeinek és kedvének megfelelően. Így lett ilyen ez a fórum.

Változtatni majdnem mindenen lehet. A jó ötleteket mindig meg lehet valósítani, ha azok valóban hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki számára használhatób legyen a fórum.

De mindemellett meg kell jegyeznem valamit; Senki nincs abban a helyzetben, hogy bármit is ilyen hangon számonkérjen egy olyan emberen, vagy olyan embereken, akik a szabadidejüket áldozták annak a szolgáltatásnak a fejlesztésére, amelyet ő ingyenesen igénybe vesz.

üdv

R.

:up:

Ezzel egyet kell értenem.  Krinyo tényleg mindent megtesz azt hiszem, párszor már zaklattam én is kérdésekkel, javaslatokkal és még soha nem kaptam olyan választ hogy "Nem érdekel", "Nem érek rá" stb...

Csak mert mondhatta volna ezt is, de nem mondta....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#845 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:31

A régi motorból hibásan konvertált QUOTE és CODE tagos hozzászólások, azok tényleg apróak. Valahogy tényleg át kéne parsolni egyszer az adatbázist.

Néhány száz hozzászólásomat már korrigáltam (az automatizálásra csináltam programot), végül a következőre jutottam:

"http://\"http" -> "http"
"<BLOCKQUOTE><font size=\"1\" face=\"Verdana, Helvetica, sans-serif\">idézet:<HR>Ezt írta %s:" -> "[QUOTE=Ezt írta %s:]"
"<BLOCKQUOTE><font size=\"1\" face=\"Verdana, Helvetica, sans-serif\">idézet:<HR>" -> "[QUOTE]"
"<BLOCKQUOTE><font size=\"1\" face=\"Verdana, Helvetica, sans-serif\">kód:<HR><pre>" -> "[CODE]"
"<STRONG>" ->""
"<strong>" -> ""
"</STRONG>" -> ""
"</strong>" -> ""

(A \" karakterkonstansban a " karakter.) Ezen kívül használok egy listát a régi topikokra mutató linkek konvertálásához, a többrészes topikok elején és végén lévő linkek segítségével könnyű megkapni azok régi és új linkjeit. Sajnos a hozzászólásokra mutató linkek nem állíthatók helyre egyértelműen.

#846 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:35

Krinyo valahol írta hogy van egy scriptje neki is csak mire lefutna az adatbázison arra megöregednénk.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#847 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:04

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 20:39

Krinyo valahol írta hogy van egy scriptje neki is csak mire lefutna az adatbázison arra megöregednénk.

A scripjevel az a problema, hogy egy hozzaszolasban _csak_ egy hibat tud kijavitani, nem az osszeset, igy partizszer vegig kene vele parseolni az adatbazist, mire csak a hibas linkeket kicserelne...

Erre irtam, hogy ezen lehetne segiteni azzal, hogy a scriptben a javito reszt ciklusba szervezni, hogy ne a hiba elso elofordulasaig keressen a szovegben, hanem a szoveg vegeig, illetve tobb ilyen ciklust egymas moge rakni, mindegyik ertelemszeruen csak egy fajta hibat javitana. (idezet, url, img, code, osszes fajta szmalyli kulon-kulon)

Igy _egy_ menetben vegig lehetne menni az adatbazison, nem kene tobbszor hozzanyulni. (az az ido, nem a string csere-bere a szovegben)

Nem nagyon ertek az adatbazisokhoz, de nem hinnem, hogy az osszes hozzaszolas egyszeri megnyitasa, majd ujrairasa sokkal tobb idot venne igenybe, mint a komplett leindexeles. (Krinyo szerint ez most 3 napig tartott)

Masik problema: a forum adatbazisaban NEM BB kod szinten vannak tarolva a hozzaszolasok, szoval ott nem egeszen ezeket a stringeket kell lecserelgetni, hanem masokat.

Pl. az elcseszett idezeteket itthon nem tudtam reprodukalni, hogy ugy nezzen ki, mint itt, igy nem tudom, milyen stringet kell az itteni adatbazisban lecserelni, hogy jo legyen.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 04. 20:15 -kor

#848 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:49

Vigyazz, nem az alapertelmezett IE beallitassal keszult az UBB-s keped...

View/Text Size/Normal-on kb. ugyanaz volt a betumeret, mint most, talan 1-2 pixel difi volt a regi javara.

Te beallitasod View/Text Size/Larger-rel keszult.

Amugy tenyleg rohej, hogy ennel a motornal semmi hatasa sincs ennek a beallitasnak IE6-nal, holott pont az lenne a dolga, hogy allitsa a betumeretet. (es ne csak a megjegyzes cellaban...)

a két kép pontosan ugyanazokkal a beállításokkal készült - vajon én tehetek róla, hogy az új motorra nem hat ez az alapvető beállítás?
és még1x mondom, nem egy ismeretlen, noname böngészőről van szó, hanem az IE-ről...  :rolleyes:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#849 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:57

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:51

De mindemellett meg kell jegyeznem valamit; Senki nincs abban a helyzetben, hogy bármit is ilyen hangon számonkérjen egy olyan emberen, vagy olyan embereken, akik a szabadidejüket áldozták annak a szolgáltatásnak a fejlesztésére, amelyet ő ingyenesen igénybe vesz.

üdv

R.

már korábban sem egészen értettem, hogy miért kaptad fel a vizet, de közben rájöttem, hogy talán azért, mert nem értetted a poént...  :rolleyes:

a HWSW-re nézve pedig elég szomorú, hogy nem tud megfizetni legalább 1 hozzáértő programozót, mert azért hirdetést látok eleget az oldalon...

de persze ez lényegtelen is abból a szempontból, hogy ha valaki honlap-készítésre, -fejlesztésre adja a fejét, akkor ne sértődjön meg, ha bírálják, kritizálják, amit csinált!
magam is készítettem weblapot, kaptam kritikákat is - amelyeken nem megsértődtem, hanem amelyeket megfogadtam, tanultam belőlük és próbáltam jobbá tenni az oldalt!

a stílusról meg csak annyit, hogy akkor itt ezek szerint csak segget nyalva, ajnározva, dicsérőleg lehet hozzászólni?  :confused:

(ha én készítek nektek egy mazsolás süteményt, a szabadidőmet rááldozva, és ingyen adom nektek, akkor vajon szó nélkül fogjátok hagyni, ha pár szem bors is kerül a mazsolák mellé? szó nélkül, boldog mosollyal megeszitek az egész tálat? vagy azért szóltok, hogy "te, figyi, azért a bors nem kéne ám bele..."?)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#850 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:57

Az CRTL+S elküldi a hozzászolást, ezt tudtátok?

Szerkesztette: Wyco 2004. 04. 04. 20:58 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#851 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 21:10

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 21:33

a két kép pontosan ugyanazokkal a beállításokkal készült - vajon én tehetek róla, hogy az új motorra nem hat ez az alapvető beállítás?
és még1x mondom, nem egy ismeretlen, noname böngészőről van szó, hanem az IE-ről...  :rolleyes:

És miért nem használsz normális böngészőt?  :think:  :D
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#852 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 04. 21:21

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 22:01

már korábban sem egészen értettem, hogy miért kaptad fel a vizet, de közben rájöttem, hogy talán azért, mert nem értetted a poént...  :rolleyes:

A poénok végén én általában ilyen smiley-kat használok: :) :D :cool: :nevet: stb, nem pedig ilyeneket: :reklamacio:  :mad:

Aztán lehet nem egy nyelvet beszélünk. :)

Egy szó mint száz, semmi sem lehet tökéletes, építő jellegű kritika mindig jöhet, akár kíméletlenül odamondva, de a számonkérő hangnemet ettől függetlenül tessék másnak tartogatni. Nem feltétlenül rád vonatkozik.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#853 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 22:48

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 22:14

És miért nem használsz normális böngészőt?  :think:  :D

:offtopic:

Szerinted mi a normális böngésző? Nehogy azt mondd, hogy opera, mert lemegyek hídba. 

Kb 2-3 hónapon át használtam egészen máig, már egészen hozzászoktam, de ma valahogy újra elindítottam az iexplorert. Én marha nem tudom miért szenvedtem azzal a fossal eddig  :omg: Az lehet, hogy tudom vele változtatni a betűméretet, na bumm, sosem használtam ezt a featuret.

Amit én tapasztaltam: LASSÚ, mint a dög. Amikor az address barba gépelek, 1-2 mp-enként jelennek meg a karkterek. Amikor indítanám, vagy 25-30mp mire méltóztatik elindulni.  Sokszor teljesen lebénult percekre, aztán hirtelen megcsinálta amiket nyomkodtam benne.

És vagy 1000* játszottam el, hogy be akartam zárni egy oldalt benne, és véletlenül az egész operat bezártam, mert 3mm-el odébb csúszott az egérkurzor, vagy mert megszokásból alt-f4-el akartam bezárni az aktuális ablakot.

A Javas oldalak fele baszik működni vele, hiába van minden engedélyezve, hiába van belőle javas verzió.

Röviden, mielőtt kipróbáltam volna, azt hittem joggal szídják az operasok az explorert, és istenítik azt. De rájöttem, hogy az is csak egy divatos dolog, hogy ne explorert használjunk, mert az fujj MS.

Vannak olyan dolgok, amik tetszettek benne, talán ezért maradt fenn ennyi ideig:
A beépített download manager, ami mondjuk lényegében semmire sem jó, mert arra már nem képes, hogy egymás után töltse le a bepakolt fájlokat, azaz így is úgyis kell valami dl manager. De ettől függetlenül pozítiv volt, hogy lehetett vele leállítani és folytatni a letöltést.

A history-ja valamivel jobban működött, az explorerben rendszeresen van olyan, hogy bizonyos oldalakat nem jegyez meg, ahol jártam.

A másik, ami tényleg jó, hogy a legtöbb adware/spyware-re immunis. Amíg azt használtam az ad-aware alig talált valamiket, míg explorer mellett 1 hét alatt összejön annyi, mint azzal 2 hónap alatt.

De ez imho nem is a program érdme, hanem azé, hogy nem ahhoz tervezik az adwareket.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 04. 22:54 -kor

#854 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 22:54

ez egyebkent igy van, az en tapasztalatom szerint is. :)

linux alatt viszont _sokkal_ jobban hasznalhato, mint az ie! :nevet:

#855 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 04. 23:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 17:05

Korabban mar valaszoltam, lehet hogy nem itt, hanem valamelyik masik temaban, mind1, mar nem irok le mindent 25x.

A betumeretek fixek. Hasznalj operat, firefoxot, ha nagyitani akarod a tartalmat. En bent 1280-ban nezem a forumot, de nem kicsik a betuk...

Krinyo

rossz válasz, rossz hozzáállás.
tudom, nem kötelező a fórumot látogatni, de kötelezitek az embert, hogy ezt tegyen, azt tegyen, azt nem szabad.
a statárium következik nálatok?

azt írod, 1280-ban nézed, és nem kicsi. mekkora monitoron? 19-21"-on?
ott valóban nem kicsi.
17"-on 1024-ben pocsék.

#856 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 23:27

17"-en 1024-ben pont jó.

#857 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 04. 23:51

Érdekes, hogy ha az IE-ben (Avant Browser v9.01 b118) a betüméretet állítom, akkor csak a bal alsó - megjegyzés rovat - sarkokban olvasható szöveg méretét állítja. Nem tudom, annak a betűnek milyen HTML-es beállítása van, de ha ahhoz hasonlóra csináljátok az összes többi betűt, akkor mindenki kénye kedve szerint nagyíthatná, kicsinyíthetné a betüket. (Csak egy ötlet.)

Üdv.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#858 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 00:02

Mumia

Szerintem probald ki a Mozilla-t vagy a Firefox-ot.

Azt pedig hidd el nekem, hogy sokan nem azert nem hasznaljak az IE-t, mert MS gyulolok, hanem mert az IE gyakorlatilag evek ota nem igazan fejlodik (gyakorlatilag csak kulso progikkal) es a versenytarsak sok tekintetben jobbak lettek nala. En mar csak akkor inditom el az IE-t, ha valami nem kompatibilis a Mozilla-val (mert sajnos van ilyen oldal).

#859 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 00:24

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 0:27

rossz válasz, rossz hozzáállás.
tudom, nem kötelező a fórumot látogatni, de kötelezitek az embert, hogy ezt tegyen, azt tegyen, azt nem szabad.
a statárium következik nálatok?

azt írod, 1280-ban nézed, és nem kicsi. mekkora monitoron? 19-21"-on?
ott valóban nem kicsi.
17"-on 1024-ben pocsék.

Nem értem miez a felháborodás!?  :confused:

Ezek alap IPB beállítások, mindenhol ezt a betřméretet használják. Ha nem lenne olvasható valszeg nem így adnák el...
Így is már alig van olyan része a fórumnak ami ne lenne customizálva, de lassan azt várjátok el, hogy egy teljesen új fórumot csináljon Krinyo. :mad:

#860 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 05. 00:30

Idézet: LightBringer - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 0:55

Érdekes, hogy ha az IE-ben (Avant Browser v9.01 b118) a betüméretet állítom, akkor csak a bal alsó - megjegyzés rovat - sarkokban olvasható szöveg méretét állítja. Nem tudom, annak a betűnek milyen HTML-es beállítása van, de ha ahhoz hasonlóra csináljátok az összes többi betűt, akkor mindenki kénye kedve szerint nagyíthatná, kicsinyíthetné a betüket. (Csak egy ötlet.)

Üdv.

nem csak azt állítja. legalul a fórumfelületen kívüli részen,

Idézet

Közvetlen keresés a legnépszerűbb keresőkben:

Google Lycos AltaVista Yahoo HotBot