HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:49

Üdv

Én azt látom a Bolhával kapcsolatban az a véleményem, hogy ez egy kialakult, gyakorlati szisztéma szerint működik, melyet egyrészt a szabályok, másrészt pedig az itt lévő közösség alakított ki. A véleményem az, hogy egész jól működik, sokunk megelégedésére, akik már vásároltak, eladtak itt. Biztos vannak olyan jelenségek, melyek esetlegesen súrolhatják a szabályzatban leírtakat, elképzelhető, de maga a Bolha szerintem nem rossz.Ami a leglényegesebb, és szerintem a Bolha fő értéke, hogy sokunknak ezen keresztűl nyílt lehetősége fejlesztésekre.Lehet azon elmélkedni, hogy mit kellene másképp csinálni, mi lenne az ideális, de amely itt kialakult szellemben, megbízhatóságban, az igen jól vizsgázott.Nem rossz a Bolha, nekem nincs gondom azzal, amit ott tapasztalok általánosságban. Jó árak, megbízható emberek. Ha valamire szükségem van, azon vagyok, hogy itt vegyem meg. Eddig én csak vásároltam, és semmi panaszom nincs.Szerintem a többség meg van elégedve, és ez a lényeg. ;) Én mindig benézek, akkor is, ha nem vásárolok semmit, csupán tájékozódom az aktuális árakról. Nem kötelező a Bolhán sem venni, sem eladni. ;)

Üdv
  macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#162 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 23:49

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 17:02

...hogy más üzletébe beszélsz bele!

Katt

#163 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 06:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 23:21

.......
A bolhapiacra pedig eddig nem csak ezért jártam, hanem azért is, hogy mások üzleteit segítsem tapasztalataimmal, még ha ritkán is. De ha szerintetek ez káros és ocsmány undorító szemét dolog volt tőlem, akkor soha többé be nem teszem a bolhára a browserem, ha nem akarok konkrétan venni vagy eladni valamit.

Okos gondolat.

Azért megnézném, hogy egy tényleges bolhapiacon odamész bárkihez vásárlási szándék nélkül, és elkezdesz vitatkozni vele, hogy "de miért ennyiért adja, ez nem ér ennyit-vagy annyit", netán elkezded rángatni bárkinek is a könyökét, amint a kacatok között turkál, "ne tegye uram, fele ennyiért láttam egy kétszer ilyen szart a szomszéd dobozban". Azt hiszem, rövid időn belül rendkívüli edzettségre tennél szert...... 

Semmi közöd hozzá.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#164 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 07:46

Hümm.

SZVSZ a bolhán eddig is úgy működtek a dolgok, hogy mindenki a saját topikjának a sorsát figyelte. Aki nem szereti, ha belebeszélnek az üzletébe, az eddig is el tudta hajtani a kibiceket: aki meg hagyja, esetleg még örül is neki, azt pedig felesleges lenne ettől 'megvédeni', ugyebár.

Ez a rendszer eddig nagyon jól működött, az eladók is sokszor profitáltak már abból, hogy az irreális áraikról gyorsan visszajelzést kaptak: ugyanígy a vevők is sokszor jól járnak.

Ebbe a - minden súrlódással együtt is - nagyon jól működő rendszerbe szerintem senki se piszkálgasson bele semelyik oldal védelmében se.

Az egyetlen, amit támogatni tudok, az talán annyi, hogy a bolhán minden topikgazda némileg több - de: semmiképp se teljes - irányítási lehetőséget kaphasson a saját topikja fölött.

Ja, igen. Amíg a bolha magánélete nem zavarja a fórum egészének működését, addig ez bezony belügy. Senki ne kavarjon bele kívülről pusztán a kavarás vágyától hajtva.
Elköltöztem :-)

#165 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 07:47

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 7:22

Semmi közöd hozzá.

Izé  :think:

Neked mennyi közöd van hozzá?

#166 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 07:51

Idézet: Rive - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 8:47

Izé  :think:

Neked mennyi közöd van hozzá?

Annyi, amennyi.. kedves izé.

Ugyanis nem az üzletedhez szóltam hozzá, hanem egy véleményhez.......  izé....  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#167 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 08:11

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 8:51

Annyi, amennyi.. kedves izé.

Ugyanis nem az üzletedhez szóltam hozzá, hanem egy véleményhez.......  izé....  :think:

Ó, igen... Csakis a véleményhez, hiszen az szabad... préda...

... mint annyi más is, amiben vélemény esik ...

A bolhának, amíg nem hat károsan a fórum többi részére, magának kell rendeznie a saját konfliktusait. Immáron kellően elszeparált része a fórumnak ahhoz, hogy ennyi szabadsága lehessen.

#168 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 08:41

Idézet: Rive - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 9:11

Ó, igen... Csakis a véleményhez, hiszen az szabad... préda...

... mint annyi más is, amiben vélemény esik ...

A bolhának, amíg nem hat károsan a fórum többi részére, magának kell rendeznie a saját konfliktusait. Immáron kellően elszeparált része a fórumnak ahhoz, hogy ennyi szabadsága lehessen.

Kedves Rive.....

Annyira sosem lehet elszeparált része, hogy abszolút ne akarjon ismerni általános elveket, mert különben kissé belterjes lesz. A belterjesség "előnyeit" pedig eléggé jól ismerjük ahhoz, hogy lehetőleg ne akarjunk szándékosan ilyen állapotot előidézni, netán fenntartani. Ezt nagyon szépen kifejted az "Államháztartástan" című topikban. Hát, akkor.... izé  :confused:

Másrészről viszont szó sem esett részemről a HVSV Bolhapiacról, csupáncsak az üzleti viselkedés és etika nevű dolgokról, amelyek mindennapi életünk részei. Talán...
¤

#169 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 08:54

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 9:41

Annyira sosem lehet elszeparált része, hogy abszolút ne akarjon ismerni általános elveket, mert különben kissé belterjes lesz. A belterjesség "előnyeit" pedig eléggé jól ismerjük ahhoz, hogy lehetőleg ne akarjunk szándékosan ilyen állapotot előidézni, netán fenntartani. Ezt nagyon szépen kifejted az "Államháztartástan" című topikban. Hát, akkor.... izé  :confused:

Másrészről viszont szó sem esett részemről a HVSV Bolhapiacról, csupáncsak az üzleti viselkedés és etika nevű dolgokról, amelyek mindennapi életünk részei. Talán...

Az 'abszolut' ugyanolyan messze van az élettől, mint az 'abszolut' szabad piac az emberi normáktól. Ha olyan véleményt látok, aminek bármely vadhajtása a bolhapiacot - vagy bármi mást - bármikor is az előbbieknek teljesen kiszolgáltathatja, akkor ...

Az 'üzleti viselkedés és etika' a piac találmánya. A helyi piacé. Olyan, amilyen: általában helyi.

A magam részéről pont ugyanúgy nem tudom elfogadni - etikusnak sem - azt, ha valaki hülyeséget ír tanácsként nyilvánosan, mintha pl. égbekiáltóan hülye árat kényszerít rá valakire. Ugyanúgy: nyilvánosan. Hiába 'abszolut' az ember hülyeséghez való joga, az emberi lét része a segíteni és óvni akarás. Innentől kezdve pedig magasról ... az 'abszolut' üzleti etikát. Ugyanennek a termékei az álteled emlegetett topikban elkövetett írásaim is.

Szerkesztette: Rive 2004. 04. 26. 09:12 -kor

#170 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 09:01

Idézet: Rive - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 9:54

A magam részéről pont ugyanúgy nem tudom elfogadni - etikusnak sem - azt, ha valaki hülyeséget ír tanácsként nyilvánosan, mintha égbekiáltóan hülye árat kényszerít rá valakire. Hiába 'abszolut' az ember hülyeséghez való joga, az emberi lét része a segíteni és óvni akarás. Innentől kezdve pedig magasról ... az 'abszolut' üzleti etikát. Ugyanennek a termékei az álteled emlegetett topikban elkövetett írásaim is.

Hmmm, talán egy picit pontosabban kifejtenéd ezt az "égbekiáltóan hülye árat kényszerít rá valakire".........  és ha javasolhatom  ... izé  :think:
¤

#171 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 09:08

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 10:01

Hmmm, talán egy picit pontosabban kifejtenéd ezt az "égbekiáltóan hülye árat kényszerít rá valakire"......... 

Pedig ez elégségesen pontos meghatározás volt :) Nem áll szándékomban ennél még pontatlanabbul fogalmazni :)

Ui.: és még így is :( ...

Szerkesztette: Rive 2004. 04. 26. 09:10 -kor

#172 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 09:59

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 7:22

Okos gondolat.

Azért megnézném, hogy egy tényleges bolhapiacon odamész

De ez nem egy tényleges bolhapiac (legalábbis azt hittem eddig), de ha ezt nem akarod megérteni, és direkt elbeszélsz mellettem, akkor nem tudok a továbbiakban érdemben hozzászólni. Amiket eddig leírtál, azokhoz tartom magamat én is a tényleges piacon, és ott igazad is van.

Mint már írtam, én azért jártam itt a bolhára, mert ez nem egy tényleges bolhapiac, és valamivel kötetlenebben lehet(ett?) üzletelni. És bele szólhat(ott?) az is, aki nem eladó és nem is vevő egy adott témában.

#173 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 10:08

Értem, tehát száműzzünk mindent, ami emberi.
A topicndító meghirdet valamit, mások meg csak egy árat írhatnak majd. Nem lehetne esetleg úgy megcsinálni, hogy a Bolhán lévő topikokhoz csak szám formátumban lehessen hozzászólni, mást nem fogad el a ezentúl fórummotor?  :rolleyes: Onnantól meg lenne oldva minden probléma.  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

#174 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 10:12

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 11:08

...........
A topicndító meghirdet valamit, mások meg csak egy árat írhatnak majd. Nem lehetne esetleg úgy megcsinálni, hogy a Bolhán lévő topikokhoz csak szám formátumban lehessen hozzászólni, mást nem fogad el a ezentúl fórummotor?  :rolleyes: Onnantól meg lenne oldva minden probléma.  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Azt árverésnek hívják, nem átverésnek...... :)
¤

#175 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 15:10

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 11:12

Azt árverésnek hívják, nem átverésnek...... :)

:)  :)  :)

#176 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 15:52

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 0:49

Elmondanád mi köze van az általam tett szakmai megállapításnak (miszerint SB LIVE!-ra nem érdemes hangfalszettet kötni) az itt taglalt "üzlet és hitelrontáshoz"???  :reklamacio:

De nem kellett volna 3 napra visszamenőleg "bányásznod" a témákban! Ha figyelmesebb vagy, akkor láthattad volna, hogy tegnap is volt olyan topic a bolhán, amelyikhez hozzászóltam.

És képzeld nem mások üzletét rontottam benne; nem az árakat fikáztam!

A csúsztatást elég jól megtanultad úgy látom. Mindenesetre most nagyon süllyedtél a szememben fékjekk komám!  :down:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#177 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 15:57

Idézet: spacer - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 19:17

Ha megnézed kakukknak most is két topicja van a bolhán. Ráadásul olyan cuccot is árul amit pont az "érdekbarátok" üzleteiből vett.

Nem kétlem. Nem láttam őket, de ha te mondod elhiszem.

Ettől függetlenül (vagy ennek tudatában) , még megállta a helyét, amit Kakukk írt és amire én helyeseltem.
Legfeljebb annyi a különbség, hogy ezek szerint ő nem ítéli el a dolgot, én pedig igen.

Idézet

A kiskerről meg csak annyit hogy nézzed meg a mist..lt! Az is nagyon szuper kisker volt amikor nyitottak, aztán mi lett belőlük...

Jaj, hagyjuk már őket! Ki beszél róluk? Engem ők nem érdekelnek. Van 1-2 jól bejáratott kisker, ahol évek óta nyugodt szívvel vásárolok, és így fogok tenni évek múlva is. Ennyi.

#178 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 16:52

A csúsztatást elég jól megtanultad úgy látom. Mindenesetre most nagyon süllyedtél a szememben fékjekk komám!  :down:

:confused:

#179 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 10:59

De ez nem egy tényleges bolhapiac (legalábbis azt hittem eddig), de ha ezt nem akarod megérteni, és direkt elbeszélsz mellettem, akkor nem tudok a továbbiakban érdemben hozzászólni. Amiket eddig leírtál, azokhoz tartom magamat én is a tényleges piacon, és ott igazad is van.

De ki mondja, hogy "ez nem egy tényleges" piac???

Éppen, hogy ez is az! Csak az eszköz más. Attól még ez is ugyanolyan piac, mint a bolha a Pecsánál, vagy a sarki zöldséges.

És ahogy lameX írta, vannak bizonyos elvek, amelyekhez illene mindenkinek tartania magát.
Egyik ezek közül, amiről beszélünk, hogy nem rontjuk mások üzletét. Ahogyan a Pecsánál sem tennénk és a sarki közértnél sem.

A másik mondjuk a tiszta, átlátható üzlet kellene, hogy legyen. Szvsz nem ide való az "ár priviben" stílusú üzletelés sem, amire joggal gondolhatja bárki, hogy körmönfont "suskus" megy a háttérben.
Ha valaki nem képes árat írni az általa hirdetett termékre, akkor miért nem mindjárt privát üzenetekben reklámozza a cuccot egyes fórumtagoknak.
De ez a licitálókre is vonatkozik.

#180 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 16:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:02

:confused:

És most még nem is érted? Szomorú!