HWSW Informatikai Kerekasztal: Bughunt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bughunt Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 22:06

Idézet: poopa - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 20:57

...

Pontosan.  :( :think:

#1662 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 01:52

Megigérem, hogy több error-t nem linkelek...
De számomra az az érdekes, hogy egyik pillanatban 100%-osan szuper a fórumsebessége (megy, hasít, semmi hiba), a másikban pedig SQL error, Mail Error, lassulás, 5x post-olás... :eek: Mindez 5 percen belül... kiszámíthatatlanul...

igazi misztikus hiba. mondjuk az tulzas hogy nagyon nekifekudtunk a megoldasnak, de most majd igen.
free élettér service for addicts

#1663 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:17

Csak a magad neveben beszelj, mas mar nekifekudt regebben, csak nem jutott sehova, illetve falakba utkozott... :rolleyes:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1664 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:21

De számomra az az érdekes, hogy egyik pillanatban 100%-osan szuper a fórumsebessége (megy, hasít, semmi hiba), a másikban pedig SQL error, Mail Error, lassulás, 5x post-olás... :eek: Mindez 5 percen belül... kiszámíthatatlanul...

Eppen ezert valoszinu, hogy nem hardver-elegtelenseg hanem inkabb konfiguracios, beallitasi problema van a hatterben. Foleg, hogy ezek a mysql errorok azota jonnek, amiota ujra lett indexelve az adatbazis, valoszinuleg akkor el lett valami allitva, ami azota sem "allitodott" vissza eredeti allapotaba.
A leallas elott nem voltak ilyen hibauzenetek, csak altalanos lassulas.

A lassulast egyebkent szinte 100%, hogy a fokent tarsalgoban levo chat-temak, a 700-800 oldalas temak okoztak. Ezekre ugy tunik nincs felkeszitve teljesen a forummotor. A nagy temak zarasat kovetoen lenyegesen javult a helyzet, most viszont itt vannak ezek az atkozott mysql/memoriabeli problemak, melyekre egyelore nem talalt senki megoldast. Kellene egy guru, aki ert ezekhez es atnezne a beallitasokat.

Krinyo

#1665 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 9:21

Eppen ezert valoszinu, hogy nem hardver-elegtelenseg hanem inkabb konfiguracios, beallitasi problema van a hatterben. Foleg, hogy ezek a mysql errorok azota jonnek, amiota ujra lett indexelve az adatbazis, valoszinuleg akkor el lett valami allitva, ami azota sem "allitodott" vissza eredeti allapotaba.
A leallas elott nem voltak ilyen hibauzenetek, csak altalanos lassulas.

A lassulast egyebkent szinte 100%, hogy a fokent tarsalgoban levo chat-temak, a 700-800 oldalas temak okoztak. Ezekre ugy tunik nincs felkeszitve teljesen a forummotor. A nagy temak zarasat kovetoen lenyegesen javult a helyzet, most viszont itt vannak ezek az atkozott mysql/memoriabeli problemak, melyekre egyelore nem talalt senki megoldast. Kellene egy guru, aki ert ezekhez es atnezne a beallitasokat.

Krinyo

Olvass vissza. Irtam nehany mysql tippet. De vazlatosan, nemcsak sajat tippek:
- mysql_pconnect mellozese es mysql_connect es mysql_close (tudom a manualban pont az ellenkezoje van...)
- mysql kapcsolatok timeoutjanak kisebbre vetele, azaz ha nincs semmilyen erdembeli keres akkor hamarabb zarojdon kapcsolat
- egy mysql 4.0 migraciot erdemes lenne egy tesztgepen megprobalni
- magabol a forummotorbol nehany orultseget cianozni mint pl: hasznalt queryk szama es futasido
- a mindenfele buffer erteket jol beallitani, esetleg csokkenteni, hogy tobbminden ferjen a memoriaba, tehat hogy a kernel buffereljen ne a mysql
- megprobalni egy sajat es optimalizalt mysql-t forditani, mert ha debian csomag, akkor bizony 386-osra keszult, ami nemsok optimalizacioval bir egy P4 eseten

Nos a netcraft szerint (ami ritkan hazudik):  Apache/1.3.26 (Unix) Debian GNU/Linux PHP/4.1.2 mod_ssl/2.8.9 OpenSSL/0.9.6c

Ez egy debian woody a tippem szerint, ami naon prima, de alig elavult ha a csomagokat nezzuk. Erdemes lenne sajat apache (mondjuk egy kettes threadelve, azaz MPM=worker)+php(4.3.10, mert ezen is reszeltek csomo sebessegbeli dolgot is)+mysql es JOL beallitva.

Masodik korben csak tipp hogy az expose php = off es a ServerTokens Prod legyen. Az apache-on is erdemes reszelni es a nemhasznalt modulokat mellozni.

#1666 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:12

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 1:52

igazi misztikus hiba. mondjuk az tulzas hogy nagyon nekifekudtunk a megoldasnak, de most majd igen.

:nevet2: Bakker, pályát tévesztettél. Politikusnak kellet volna menned...

#1667 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:27

Warning: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 65

Warning: MySQL Connection Failed: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 65

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 68
ERROR: Cannot find database invisionforum
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 101

There appears to be an error with the HWSW Informatikai Kerekasztal database.
    You can try to refresh the page by clicking here, if this does not fix the error, you can contact the board administrator by clicking here

Error Returned

mySQL query error: SELECT id, member_id, running_time, location FROM ibf_sessions WHERE id='38ecff5ae71998f39c389db6b21b0a91' and ip_address='217.65.***.***'

mySQL error: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug
mySQL error code:
Date: Thursday 27th of January 2005 02:24:30 PM

#1668 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:52

ma egész du-tán szar, belassul, timeout.. igaz hibát csak ritkán adot (lyen mysql erorrrosros.)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1669 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:16

Idézet

Olvass vissza. Irtam nehany mysql tippet. De vazlatosan, nemcsak sajat tippek:

Korabban is kaptam mar tippeket, azokat is tovabbitottam a megfelelo helyre, majdnem forradalom lett belole...

Krinyo

#1670 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 15:16

Korabban is kaptam mar tippeket, azokat is tovabbitottam a megfelelo helyre, majdnem forradalom lett belole...

Krinyo

Segitunk leverni. :D

Zarojelben csak annyit a tippekhez, hogy ezek nem legbolkapottak és nem napi 10db lapletolteses szerver es beallitasai tapasztalai alapjan vizionaltam, sőt olyan ismerőstől/kollégától is van közte aki ennél a fórumnál nagyságrenddel nagyobb webes cucc egyik adminja. De telleg nem menozes meg ilyenek, hanem tanacsok. Mondjuk kello alatamasztas nelkul ugysem hiszik el altalaban egyesek. :(

#1671 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:30

[ Script Execution time: 250.8861 ] [ 14 queries used ] [ GZIP tömörítés engedélyezve ]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1672 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 17:32

Idézet

mySQL query error: SELECT id, member_id, running_time, location FROM ibf_sessions WHERE id='efe9812fdf1ce38ff4357a96ee298583' and ip_address='229.193.186.213'

mySQL error: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug
mySQL error code:
Date: Thursday 27th of January 2005 05:26:20 PM

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1673 Felhasználó inaktív   PappG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:54

Idézet

Warning: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 65

Warning: MySQL Connection Failed: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 65

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 68
ERROR: Cannot find database invisionforum
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/forum.hwsw.big.hu/sources/Drivers/mySQL.php on line 101

There appears to be an error with the HWSW Informatikai Kerekasztal database.
You can try to refresh the page by clicking here, if this does not fix the error, you can contact the board administrator by clicking here

Error Returned

Idézet

mySQL query error: SELECT id, member_id, running_time, location FROM ibf_sessions WHERE id='35d5ebfdcedc8169e3c9963ff53a2db5' and ip_address='Itt volt a gépem IP-je'

mySQL error code:
Date: Thursday 27th of January 2005 08:42:13 PM

Nem hiszem, hogy segítettem vele, de azért gondoltam hátha tévedek.

Szerk:
IP címem kitörlése

Szerkesztette: PappG 2005. 01. 27. 20:55 -kor

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#1674 Felhasználó inaktív   PappG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:57

Upsz, most látom, hogy már többen is beszúrták ezt. Bocsesz. De talán a végén levő time stamp segít a logok vizsgálatakor.

Szerkesztette: PappG 2005. 01. 27. 21:05 -kor

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#1675 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 22:01

Nekem is gondjaim vannak SQL meg minden hibák, de remélem eljárul. :) :respect:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1676 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:59

Most nekem is volt újra egy SQL hiba pár percig
WoT nick: Atti77

#1677 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:14

megint szarakodot..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1678 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 20:50

Szokásos hiba most nálam jött be (cant create new thread...)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1679 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 20:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 20:50

Szokásos hiba most nálam jött be (cant create new thread...)

lattuk. figyelunk.
free élettér service for addicts

#1680 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 28. 21:03

Error... Ne kommodorozzon lámán! :reklamacio: ;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.