HWSW Informatikai Kerekasztal: Bughunt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bughunt Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:29

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 21:17

Az az egyik féle hiba, amikor azzal a kis textbox-os háttérrel elutasít. Olyan a fórum főoldalát megnézhetős, de semmibe be nem tekinthetős. Ez a mosoly sem természetes, de a szokásos behalás az olyan... szerintem, ha ez egyszer helyrejön és még kattintgatok errefelé, olyan berögzött idegbetegszerű félelem lesz bennem, hogy jajj, most dobja el magát. Mint stabil alkoholistát ahogy kezel a családtag a leszokás utáni időkben. Nem hiszik el, hogy tényleg. De ez hol van? Lehet, hogy nem is lesz. A probléma jelentkezése óta eltelt 2 hónap, ami 1/6 év... a fórummotor mennyi idős? Tavaly áprilisi? Vagy tavaly előtti? Nem is tudom...

Ittál? :think:

Egyébként a motor majdnem kereken egy éve üzemel(get).

#2122 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 22:29

Ittál? :think:

Szerinted? :)  Antialkoholista vagyok. :p

Idézet

Egyébként a motor majdnem kereken egy éve üzemel(get).

Ez az... a régi miatti siránkozás talán annyit tartott, mint amennyi ideje az új üzemel. Nem jött be, valamiért. És nem változik semmi egy ideje. Nem értem.

#2123 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:52

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 22:43

1. Szerinted? :)  Antialkoholista vagyok. :p

2. Ez az... a régi miatti siránkozás talán annyit tartott, mint amennyi ideje az új üzemel. Nem jött be, valamiért. És nem változik semmi egy ideje. Nem értem.

1. Jól titkolod. :Đ

2. Mi a jobb? Ha néha nem lehet elérni a fórumot/lassú, vagy ha elhalnak topicok, máshová kerülnek postok? Szerintem a mostani kínlódás jobb szenvedés, mint a régi.

#2124 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 15:56

Lehet, hogy már volt, akkor bocs: csak én nem tudom megnézni a felhasználók adatait?
Természetesen bejelentkezés után.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2125 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 15:58

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:56

Lehet, hogy már volt, akkor bocs: csak én nem tudom megnézni a felhasználók adatait?
Természetesen bejelentkezés után.

Csak 100 hozzaszolas felett perpill...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2126 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 15:58

Csak 100 hozzaszolas felett perpill...

Krinyo

És ez így is marad, vagy dolgoztok rajta?  :think:

#2127 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:30

Nem marad igy, dolgozunk rajta.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2128 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:30

Krinyo

Megnyugodtam. Jó munkát!  :respect:

#2129 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:26

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:30

Krinyo

Erre miért nem válaszoltok? Egyértelmű kérdés, normális hangvétellel és sokan kiváncsiak a válaszra. :)

#2130 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:08

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:30

Mitől vártok javulást, vártok-e javulást, illetve a HWSW üzemeltetőjének szándéka-e ezt a fórumot tovább működtetni? Tehát meddig tart ez a helyzet, mi lesz a vége és mikor?
  Azt kár írnod, hogy dolgoztok rajta, meg amit Enologay írt nekem, hogy tudnám mennyire nagy szívás, mert ezt magam is látom és sajnálom. De mint felhasználó, kezd unalmas lenni a használhatóság hiányával kitelő időtartam.

sokat optimalizaltunk rajta, uj php mysql lett felteve, 500ezer postot vegervenyesen likvidaltunk, hogy az index file csokkenjen stb. ez elvileg eleg kellett volna lenni. a problema ott van, hogy az uj forum inditasakor tavaly kitiltottuk a google botjat. ezt mostanag vettuk eszre, s visszaengettuk. akkora forgalmat hozott ide 1-2 honap alatt, hogy az optimaizaciokkal felszabadult kapacitas kodde is valt. a tegnapi adsl hirunk generalta terhelescsucsrol ne is beszeljunk...

sajnos mas nagyobb ipb tulajdonosok is nyafognak, hogy az engine megesz mindent. a 2.0-ra kar atalni, mert allitolag meg lassabb. a fejleszto ceg a 2.1be igeri az optimalizaciokat. a furtozes szamitasba sem johet, hisz csak az uj 5-os mysql tamogatja, azonban a legutolso stabil debian packban csak 4.0xx van. marad hogy a vasat szettuningoljuk. jelenleg mivel a ket xeon boven eleg, annyit tudunk tenni, hogy egy gyorsabb disk alrendszer kerul be. ez most hetfore van timingolva, mert a rendszergazdank lazas. ennyi.

ez valoszinuleg megoldja. ha nem, kenytelenek leszunk a 3 evnel regebbi nem aktiv topicokat kihajitani.

mas motorra valo atallas meg szamitasba sem johet, mert ekkora meretnel mindegyik ezt csinalja. fejleszteni sajatot meg nem akarunk.
free élettér service for addicts

#2131 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:14

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 20:08

sokat optimalizaltunk rajta, uj php mysql lett felteve, 500ezer postot vegervenyesen likvidaltunk, hogy az index file csokkenjen stb. ez elvileg eleg kellett volna lenni. a problema ott van, hogy az uj forum inditasakor tavaly kitiltottuk a google botjat. ezt mostanag vettuk eszre, s visszaengettuk. akkora forgalmat hozott ide 1-2 honap alatt, hogy az optimaizaciokkal felszabadult kapacitas kodde is valt. a tegnapi adsl hirunk generalta terhelescsucsrol ne is beszeljunk...

sajnos mas nagyobb ipb tulajdonosok is nyafognak, hogy az engine megesz mindent. a 2.0-ra kar atalni, mert allitolag meg lassabb. a fejleszto ceg a 2.1be igeri az optimalizaciokat. a furtozes szamitasba sem johet, hisz csak az uj 5-os mysql tamogatja, azonban a legutolso stabil debian packban csak 4.0xx van. marad hogy a vasat szettuningoljuk. jelenleg mivel a ket xeon boven eleg, annyit tudunk tenni, hogy egy gyorsabb disk alrendszer kerul be. ez most hetfore van timingolva, mert a rendszergazdank lazas. ennyi.

ez valoszinuleg megoldja. ha nem, kenytelenek leszunk a 3 evnel regebbi nem aktiv topicokat kihajitani.

mas motorra valo atallas meg szamitasba sem johet, mert ekkora meretnel mindegyik ezt csinalja. fejleszteni sajatot meg nem akarunk.

Kösz a választ! :)

#2132 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:46

Frontend http-vel, moge bika SQL. Ennel okosabbat nehez csinalni. Egyebkent 4.1.x a legujabb mysql sarge csomagban, woodyban meg 3.23.x szvsz. :)

#2133 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:48

ami meg gondot okoz, hogy az olvasoi szokasok is naponkent valtoznak. ma pl nagyobb forgalom van eddig a forumban mint tegnap, megis stabilabb, mert jol eloszlik. tegnap meg volt 3 olyan terhelescsucs, ami nem esett jol neki.

#2134 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:03

mySQL error: Server shutdown in progress
mySQL error code:
Date: Tuesday 26th of April 2005 09:59:59 PM

Wow :eek:

#2135 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:03

mySQL error code:

lassult es ujrainditottuk.

#2136 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:03

mySQL error code:

Én is láttam....

Enola: esetleg nem gondolkodtatok el mysql cseréjén? Amennyire én értek hozzá, tényleg nem a legjobb nagy terhelésre. Főleg, hogy azok a queryk, amiket hiba közben lehet látni, rendesen meg vannak pakolva joinokkal..... Tudom nagy meló, de ha esetleg van a motorhoz vmi konvert készlet, lehet hogy egy postgre vagy sap próbát megérne a dolog. Debian meg :( sargeot szerintem viszonylag nagy üzembiztonsággal lehet használni, a legnagyobb baja véleményem szerint inkább az, hogy míg a stabilba és a sidbe gyorsan potyognak bele a security updatek, addig ott bizony az a faramuci helyzet, hogy időnként csúszás van... De persze mysqlt meg egyebeket forgatni is lehet nyugodtan, akkor meg majd mind1 mi alá teszed. Esetleg lehet még prószálni ubuntura átálni, ha ragaszkodtok a stabil jelzőhöz,  mert azt egy sid upgrade után még esetleg ki lehet vitelezni, és nem is rossz.

Izé, a lemezekről lehet tudni hogy nem bírják? Mert lehet inkább ram irányba lenne érdemes menni (cca kicsutkázni a lapot. sql hülye zabagép, de ezt úgyis tudjátok.)

Ha a régi topicokat kivágjátok, azért azt jó volna nem a /dev/null, hanem vmi másik adatbázis irányába tenni, kár lenne értük....

Ne sürgetésnek, vagy okoskodásnak vegyétek, szimplán hangosan gondolkodom, ráadásul vszínűleg olyasmin, amit már ti is átrágtatok, de hátha mégsem ;)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2137 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:22

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:08

lassult es ujrainditottuk.

mindenesetre az este tíz utáni postért a témában egy KCS minimum jár\dots

Esetleg egy virtuális ser:? :beer:

:up:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2138 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:27

jelenleg mivel a ket xeon boven eleg, annyit tudunk tenni, hogy egy gyorsabb disk alrendszer kerul be.

Valami SCSI cucc lesz? Vagy Raptorok?
WoT nick: Atti77

#2139 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 22:45

Láma ötlet, de azért feldobom. Volt itt valahol olyan mondva, hogy 1,7GB az egész adatbázis (nekem ez picinek tűnik, de legyen). Ez esetben azért nem kell túl combos szerver, hogy ennek egy jó része akár cache-ből fusson, egy-két percenkénti frissítéssel.

Józan paraszti ésszel gondolkodtam, tuti nem jó, de azért erősítsetek meg! :Đ

#2140 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 22:57

elvileg a forumot gyarto ceg tamogat egy csomo masik adatbazis kezelot is.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.