Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 20:36
Te jó ég, ennyi SQL szakit még életemben nem láttam egy helyen. Gondolom Jahno mindjárt jön és megosztja velünk az értékes információt, miszerint Ő már nyolcszor ekkora dbkkel is dolgozott és éppen ma vett alá tizenhét dell gépet. Uncsi. És szakmailag is.. khm.

Igazad is van, meg nem is. Én többnyire az infrastruktúrát bizgerálom, aztán adatbázisosok igen jól értenek az adatbázishoz, de egy dualmonitoros VGA-t már nem biztos, hogy fel bírnak telepíteni.
Ebben a formában a selectekhez, méretezéshez, migrációhoz meg a pontos varázslatokhoz nem értek, de talán az is számít valamit, ha kezem alatt üzemel a motor, MySqlből Oraclét csinálunk, régebbi adatbánya verziósóból 64 bites újfélére, meg vasköltözés, esetleg cluster, ilyenek.
A méretét sem mindig meghatározó, 100 gigás adatbányám fut sima asztali P4-esen is, de nem sokan zúzzák, ha túl kicsit zúznak jó sokan, akkor az alá meg sok proci kell. Ezek biztos meglepő dolgok, de szerintem csak simán logikus
Lekérdezéseket tudja a fene, de egy olyan adatbázis, amibe eleve napi 20ezer új júzer regisztrál, az már nem biztos, hogy kicsi. Ezekből kiindulva itt a "nyolcszor ekkora dbkkel" verzió az atomira játékszer, főleg ha rohadtul 7/25-ben kell működnie :Đ
Make love not Wor.