HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:57

Én csak annyit szeretnék,hogy a fórumban a hozzászólások idejét rendesen mutassa. Valamiért sohasem jár jól az órátok, nézzétek csak meg. Most lehet,hogy 1, de lehet,hogy 2 óra eltérés van...

Nos megnéztem,miután elküldtem a hozzászólásom. 18.57-nek mutatja,holott 19.58 van. Akkor most 1 órát késik a hwsw órája...

Szerkesztette: SzaSza 2008. 03. 13. 19:58 -kor

#2902 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 20:14

Idézet: SzaSza - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 19:57

Én csak annyit szeretnék,hogy a fórumban a hozzászólások idejét rendesen mutassa. Valamiért sohasem jár jól az órátok, nézzétek csak meg. Most lehet,hogy 1, de lehet,hogy 2 óra eltérés van...

Nos megnéztem,miután elküldtem a hozzászólásom. 18.57-nek mutatja,holott 19.58 van. Akkor most 1 órát késik a hwsw órája...

Én csak annyit szeretnék, ha előbb megnéznéd hogy rendesen állítottad-e be az időzónát és a téli/nyári időszámítást.
In Flames We Trust

#2903 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 21:37

Idézet: pascal - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 20:14

Én csak annyit szeretnék, ha előbb megnéznéd hogy rendesen állítottad-e be az időzónát és a téli/nyári időszámítást.

Én csak annyit szeretnék mondani, hogy biztosan nem. :) Illetve annyit, hogy most már ne is tegye, mert a közeljövőben megint át kell állítani. :D

#2904 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 12:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 21:37

Én csak annyit szeretnék mondani, hogy biztosan nem. :) Illetve annyit, hogy most már ne is tegye, mert a közeljövőben megint át kell állítani. :D

Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy inkább nézze meg mert még a a végén 2 hét múlva azt fogja hinni, hogy ti javították meg, aztán fél év múlva kezdeni fogja előről :)
In Flames We Trust

#2905 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:59

Én csak annyit szeretnék, ha visszatalálna ide SzaSza és leírná, hogy bocs. :)
Gondolkoztál már ma?

#2906 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 16:59

Én csak annyit szeretnék, ha visszatalálna ide SzaSza és leírná, hogy bocs. :)

Én inkább a fórummotor nevében kérnék elnézést mindenkitől, amiért a 21. században még mindig nem ismeri az automatikus átállást a tél-nyári időszámítás között.

#2907 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 20:03

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 18:17

Én inkább a fórummotor nevében kérnék elnézést mindenkitől, amiért a 21. században még mindig nem ismeri az automatikus átállást a tél-nyári időszámítás között.

Pontosan. Veled értek egyet. Nem mintha nem bírnám a kritikát, de furcsa,hogy nekem kelljen beállítani az időt. :confused:

Szerkesztette: SzaSza 2008. 03. 14. 20:03 -kor

#2908 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 02:45

Idézet: SzaSza - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 20:03

Pontosan. Veled értek egyet. Nem mintha nem bírnám a kritikát, de furcsa,hogy nekem kelljen beállítani az időt. :confused:

Nem az időt kell beállítanod. Csak az időzónát.
És nem másban keresni a hibát, hanem helyette elgondolkozni.

A fórummotor megadja a lehetőséget, hogy ne csak egy adott országból (időzónából) lehessen írogatni, ezért felajánlja a lehetőséget, hogy beállíthasd, milyen időzónában számítva akarod látni a hozzászólások időpontjait.
Ha tehát magyarként Kínából vagy Amerikából írogatsz ide, akkor ott a Te időszámításoddal fogod látni hozzászólások elkövetésének időpontjait.
Ezért van szükség, hogy beállíthassa mindenki a saját időzónáját.

Mellesleg NEM a HWSW fejlesztette a fórummotort, a világ fórumozóinak igénye hozta létre ezt az opciót, és MINDEN - általam ismert - fórummotorban benne van, szinte változtatás nélkül ugyanígy.

Segítettem?
Gondolkoztál már ma?

#2909 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 02:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 19:17

Nem mindegyik időzónában van minden évben azonos időpontban (napon) az átállás és nem minden országban van (egy időzónán belül sem) átállás, több ország sosem áll át (pl. UK, Japán, stb.).

Egy gyors számítást tudnál mondani, hány variáció kellene a sikeres, hibátlan, automatikus működéshez?
És LEGALÁBB EGY fórummotort, ahol működik ez?

Mert ha nem tudta még senki megoldani, akkor csak van valami oka, nem?
Gondolkoztál már ma?

#2910 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 02:58

Kell egy automatikus időzóna opció a beállításokhoz, és akinek a fórum nyelve magyarra van állítva, annál engedélyezni ezt a beállítást. Ez kb a fórumozók 99%-ának meg is felelne, a maradék meg kiveszi a pipát az automatikus beállítás elől. Hát tényleg nagyon bonyolult :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2911 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 04:06

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 2:58

Kell egy automatikus időzóna opció a beállításokhoz, és akinek a fórum nyelve magyarra van állítva, annál engedélyezni ezt a beállítást. Ez kb a fórumozók 99%-ának meg is felelne, a maradék meg kiveszi a pipát az automatikus beállítás elől. Hát tényleg nagyon bonyolult :D

Én értem.
De a fórummotorok általában (a zindeksz kivételével) nem hazai fejlesztésűek.
Kint - valószínűleg - nem merült fel ez az igény, ők képesek beállítani és átlátni a helyzetet.
Hogy miért csak itthon nem, arra is vannak ötleteim, de ez nem érdekes.

Szerinted miért nem fejlesztik ilyen irányba a motorokat?
Gondolkoztál már ma?

#2912 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 05:30

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 4:06

Én értem.
De a fórummotorok általában (a zindeksz kivételével) nem hazai fejlesztésűek.
Kint - valószínűleg - nem merült fel ez az igény, ők képesek beállítani és átlátni a helyzetet.
Hogy miért csak itthon nem, arra is vannak ötleteim, de ez nem érdekes.

Szerinted miért nem fejlesztik ilyen irányba a motorokat?

Mer lustak, azert :)

Erdekes modon az egyeb digitalis eszkozok szinte mindegyikeben ez a dolog mukodik. Megmondod melyik idozonaban vagy, es szepen atallitja. Es igen, tudja azt is, hogy mikor van DST valtas, mert annyira nem bonyolult a dolog. Megnezed szepen mondjuk a windowsos oradat, es latod rogton, hogy minden idozonara fel van sorolva tobb varos, na, annak pl ez az oka.

Az, hogy a forummotorokba nem szoktak ezt megcsinalni, mert lustak utananezni, az csak a forummotorok fejlesztoit minositi, az elet mar bebizonyitotta, hogy a problema megoldhato felevente klattyogas nelkul is :)

(Egyebkent az U.K. atall, raadasul ugyanugy Marc. 30, Okt. 26 valtanak, mint europa tobbi resze ;) )

(Azt mar meg se merem jegyezni, hogy ha mar lustak utana nezni hogy pontosan hogy is van a lista, harom mezo meg igazan elferne: ket datum, meg egy darab +/- hany orat adjunk hozza DSTnel, es akkor mindenki elintezhetne maganak, minimalis programozoi erofeszitessel)

Szerkesztette: kroozo 2008. 03. 15. 05:32 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2913 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 07:44

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 5:30

Erdekes modon az egyeb digitalis eszkozok szinte mindegyikeben ez a dolog mukodik. Megmondod melyik idozonaban vagy, es szepen atallitja.

Volt egy rémálmom.

2003. óta veszem a Symbianos telókat, minden új típus megjelenésekor 1-1-et.

Erre nem átallt még tegnap is, rögtön a bekapcsoláskor úgy indítani a rohadék Nokia N82, hogy mely időzónában tartózkodom, ott mennyi az idő és hogy van-e ott épp aktív nyári időszámítás.
Átfordultam a másik oldalamra és elhessegettem a rossz álmot, majd 20 perc múlva már újra álmodtam egy SonyEricsson P1i-vel. Leizzadtam, mikor felbontva az original dobozt, rögtön a bekapcsolás után egyből a tartózkodási városom után azt firtatta, mely időzóna és van-e nyári........
Gondoltam ennek így semmi értelme, ismét másik oldalra fordultam, egyszercsak azt álmodom, hogy DVD-t nézek a másik szobában és rémülten látom, hogy az újkorában >100e Ft-os, csúcskategóriásnak mondott EH-770-es, végtelenül ostoba Panasonic asztali DVD-recorder késik 1 órát pont ma, március 31-én.

Ekkor felébredtem, és most nem merek visszaaludni...
Gondolkoztál már ma?

#2914 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 07:46

Mellesleg figyelek ám, szépen kezd elsiklani a lényeg, hogy valakinek megint előbb járt a keze, mint az esze, a vége a szentté avatás lesz, akárki meglássa... :)
Gondolkoztál már ma?

#2915 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 09:11

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 2:49

Nem mindegyik időzónában van minden évben azonos időpontban (napon) az átállás és nem minden országban van (egy időzónán belül sem) átállás, több ország sosem áll át (pl. UK, Japán, stb.).

Egy gyors számítást tudnál mondani, hány variáció kellene a sikeres, hibátlan, automatikus működéshez?
És LEGALÁBB EGY fórummotort, ahol működik ez?

Mert ha nem tudta még senki megoldani, akkor csak van valami oka, nem?

Hány terabájtot foglal el egy ilyen táblázat a világ 200, vagy ha nagyon akarjuk 400 országával? :rolleyes:

Mivel eddig ezzel a nyűglődéssel EGYETLEN más fórummotornál sem találkoztam, azt hiszem, elég sok ilyen van. Az is lehet persze, hogy a többi sem tudja, csak időnként lefut egy script a szerveren, ami átállítja. A lényeg, hogy működik.

#2916 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 09:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 2:45

Nem az időt kell beállítanod. Csak az időzónát.
És nem másban keresni a hibát, hanem helyette elgondolkozni.

A fórummotor megadja a lehetőséget, hogy ne csak egy adott országból (időzónából) lehessen írogatni, ezért felajánlja a lehetőséget, hogy beállíthasd, milyen időzónában számítva akarod látni a hozzászólások időpontjait.
Ha tehát magyarként Kínából vagy Amerikából írogatsz ide, akkor ott a Te időszámításoddal fogod látni hozzászólások elkövetésének időpontjait.
Ezért van szükség, hogy beállíthassa mindenki a saját időzónáját.

Mellesleg NEM a HWSW fejlesztette a fórummotort, a világ fórumozóinak igénye hozta létre ezt az opciót, és MINDEN - általam ismert - fórummotorban benne van, szinte változtatás nélkül ugyanígy.

Segítettem?

Nem az időzónát állítod, hanem, hogy nyári vagy téli időszámítás legyen. Jobb helyeken egyébként az időzónát is automatikusan beolvassák a regional settings alapján, természetesen úgy, hogy a felhasználó utána átállíthatja.

A törpe Magyarország igényeire pedig kár hivatkozni, mert a fél világ szív amiatt, hogy az amerikaiak tavaly kitalálták, hogy máskor akarnak átállni, mint a világ értelmesebb része.

#2917 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 09:57

Egy pár soros sima külső script is állíthatná, ami a user helyett átállítaná a flag állapotát, nem kellene áthekkelni a motrot hozzá.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2918 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 11:36

Lényeg, hogy ez egyrészt nem így van a fórummotorban, másrészt évente +6 kattintást a két átállításra el lehet pazarolni.

Másrészt finoman szólva is megmosolyogtató az, hogy nem lehet megoldani.

#2919 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 12:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 11:36

Lényeg, hogy ez egyrészt nem így van a fórummotorban, másrészt évente +6 kattintást a két átállításra el lehet pazarolni.

Másrészt finoman szólva is megmosolyogtató az, hogy nem lehet megoldani.

Ha már ilyen buta a rendszer, akár mehetne a usereknek félévente a reminder, hogy kattintsák át az időszámítást! :think:

Viszont a fórummotor primitívsége miatt nem a felhasználókat kellene lehülyézni. :reklamacio:

#2920 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 12:54

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 12:28

Ha már ilyen buta a rendszer, akár mehetne a usereknek félévente a reminder, hogy kattintsák át az időszámítást! :think:

Viszont a fórummotor primitívsége miatt nem a felhasználókat kellene lehülyézni. :reklamacio:

Írj egy PÜ-t Krinyonak pl. az ötlettel! ;)

Ezt miért nekem, kit és hol hülyéztem le? :think:

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.