Üdv mindenkinek!
az a problémám, hogy a házon a piros hdd led nem világít a rendszervinyóm (egy MAXTOR 4D060H3 - 60GB) aktivitására. míg ha beteszek secondary slave-re egy vinyót (Seagate ST34311A - 4GB) annak az aktivitására villog - ugyhogy maga a led jó. fogalmam sincs mióta csinálja, mert csak ma vettem észre.
remélem vki tud segíteni!
Oldal 1 / 1
miért nem világít a hdd led?
Elküldve: 2003. 12. 14. 18:00
idézet:
Ezt írta charlie:
Üdv mindenkinek!
az a problémám, hogy a házon a piros hdd led nem világít a rendszervinyóm (egy MAXTOR 4D060H3 - 60GB) aktivitására. míg ha beteszek secondary slave-re egy vinyót (Seagate ST34311A - 4GB) annak az aktivitására villog - ugyhogy maga a led jó. fogalmam sincs mióta csinálja, mert csak ma vettem észre.
remélem vki tud segíteni![/quote]
Adatkábel jó? :confused:
Rhino666
Elküldve: 2003. 12. 14. 19:13
idézet:
Ezt írta Rhino666:
Adatkábel jó? :confused:[/quote]
80 eres kábel, csak ez van rajta.
windows 2k megy rajta, és tapasztalatból tudom, ha ilyen jellegű baja lenne el se indulna.
Elküldve: 2003. 12. 15. 19:02
idézet:
Ezt írta charlie:
80 eres kábel, csak ez van rajta.
windows 2k megy rajta, és tapasztalatból tudom, ha ilyen jellegű baja lenne el se indulna.[/quote]
Ha nincs megszakadva a kábel, akkor szerintem a winyóval van a gáz... :confused:
Rhino666
Elküldve: 2003. 12. 15. 19:19
A piros hdd led-nek a két vezetéke jól van rádugva az alaplapra? +/- polaritásra is figyelj!
Elküldve: 2003. 12. 15. 19:56
idézet:
Ezt írta Pacal:
A piros hdd led-nek a két vezetéke jól van rádugva az alaplapra? +/- polaritásra is figyelj![/quote]
idézet:
míg ha beteszek secondary slave-re egy vinyót (Seagate ST34311A - 4GB) annak az aktivitására villog - ugyhogy maga a led jó.[/quote]
Én is a kábelre 'szavazok'...
Elküldve: 2003. 12. 16. 10:27
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Én is a kábelre 'szavazok'...[/quote]
na, próba szerencse alapon kicseréltem a cd-/cd-rw 80 eres kábelét, és láss csodátt működik. viszont ha így rárakom (az elvileg rosz) kábelre a másik vinyóm, azzal működik.
tehát most jó, de fogalmam sincs mi volt a baja.
Elküldve: 2003. 12. 16. 13:40
Örülök, hogy megoldódott a problémád.
Nekem is volt ilyen maxtorom 4D060H-s. Azon meg sokszor 10-15percen át égett a hdd lámpa, mint egy fordítva felkábelezett fdd meghajtó. Ezt és még sok mást is csinált a halála előtti 2! hónapban
Nekem is volt ilyen maxtorom 4D060H-s. Azon meg sokszor 10-15percen át égett a hdd lámpa, mint egy fordítva felkábelezett fdd meghajtó. Ezt és még sok mást is csinált a halála előtti 2! hónapban

Elküldve: 2003. 12. 16. 15:09
idézet:
Ezt írta jksx:
Örülök, hogy megoldódott a problémád.
Nekem is volt ilyen maxtorom 4D060H-s. Azon meg sokszor 10-15percen át égett a hdd lámpa, mint egy fordítva felkábelezett fdd meghajtó. Ezt és még sok mást is csinált a halála előtti 2! hónapban[/quote]
amin rajta volt kábel, az kb50cm volt, míg amire kicseréltem fele olyan hosszú, ugyhogy remélem a kábel volt a ludas.
SMARTal azért megnéztem, és az azt irja, hogy minden ok. bár ha 2 hónapon belül megdöglik, akkor még garanciális.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1