HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 19. 19:31

Ezt kaptam vissza fél nap után a Hitachitól, enyhén van support :eek:

"Dear Mr Orgoványi,

Thank you for your email.

As long as the hole has a little bit of space, the Coolermaster Cooldrive 3
will be ok to use. Make sure, it has at least 2mm space between the drive
and the Coolermaster Cooldrive.

Do not put anything directly over it, like a label or a tape. That will
stop the heads working properly.

Thank you."

Ezek szerint ha jól értem nem igazán kéne erőltetnem a Cooldrive 3-at, mert az én meglátásom szerint nincs ott egy mm hely se...jól vettem le az adást? :)

#182 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 20:37

Igen, és nekem is teljesen korrektül válaszoltak anno (a nyávogással kapcsolatban).

Szerintem se erőltesd annyira, nekem egy sima 8cm@5V-s venti mellett is 30°C.

#183 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:10

idézet:
Ezt írta Csybe:
Igen, és nekem is teljesen korrektül válaszoltak anno (a nyávogással kapcsolatban).

Szerintem se erőltesd annyira, nekem egy sima 8cm@5V-s venti mellett is 30°C.
[/quote]

Sajna a házamba nem tudok vinyók elé (meg sehova se a környéken) ventit szerelni, tehát maradna hűtés nélkül...gondolom így télen nem akkora gáz, max 40 fokig menne fel, de nyáron már baj lenne. Ráadásul fontos indok volt a Cooldrivenál azért, hogy hűt :( Mind1, akkor lesz hűtés nélkül pár hónapig a 7k250...

#184 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:24

Zalman passzív hűtés? 5.25-ös hely kell hozzá...

#185 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 00:33

Asszem ezt is néztem, de a Cooldrive jobbnak tűnt. Nincs is vele semmi baj, de barátnőm vette meg a vinyót nekem Pesten és itthon vettem észre azt a rohadt lyukat a tetején. Sebaj, azért örülök, hogy nem a Seagatét választottam, mert nagyon tetszik ez a vinyó...

#186 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:23

idézet:
Ezt írta Orgi:
Asszem ezt is néztem, de a Cooldrive jobbnak tűnt. Nincs is vele semmi baj, de barátnőm vette meg a vinyót nekem Pesten és itthon vettem észre azt a rohadt lyukat a tetején. Sebaj, azért örülök, hogy nem a Seagatét választottam, mert nagyon tetszik ez a vinyó...[/quote]

Ezek szerint mégsem jobb :) Egyébként is hangos...

#187 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:24

idézet:
Ezt írta Csybe:

:eek:

De 7K250-ről beszélsz ugye? :)

[ 2003. november 19.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem, 120GXP-ről és 180GXP-ről, de szerintem ugyanez a helyzet a 7K250-el is, bár ez nem biztos. Ha arra gondolok, hogy akkor a fej kimegy a lemezről, akkor biztos nem tud olvasni és simán megakadhat, kivéve ha a cache-ben van annyi adat amennyi erre a kis időre elég. Más esetben szerintem akad mindegyik. Ha nem filmezek, hanem simán win megy akkor nem venni észre.

#188 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:27

idézet:
Ezt írta Lipton:

Nem, 120GXP-ről és 180GXP-ről, de szerintem ugyanez a helyzet a 7K250-el is, bár ez nem biztos. Ha arra gondolok, hogy akkor a fej kimegy a lemezről, akkor biztos nem tud olvasni és simán megakadhat, kivéve ha a cache-ben van annyi adat amennyi erre a kis időre elég. Más esetben szerintem akad mindegyik. Ha nem filmezek, hanem simán win megy akkor nem venni észre.
[/quote]

Igen, csak a 7K250 ezt 10 óránként csinálja, általában akkor, mikor 3-4 órája nincs nagyobb aktivitás (így nálam pl. szinte mindig éjszaka). Volt már nappal is, de akkor sem akadt meg semmi (talán jól jön a 8Mb cache).

#189 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:51

idézet:
Ezt írta Csybe:

Igen, csak a 7K250 ezt 10 óránként csinálja, általában akkor, mikor 3-4 órája nincs nagyobb aktivitás (így nálam pl. szinte mindig éjszaka). Volt már nappal is, de akkor sem akadt meg semmi (talán jól jön a 8Mb cache).
[/quote]

:mad: Grrrr... tesztelem a gépet és pont akkor fagyott ki amikor küldtem volna a válasz. Leírom mégegyszer.

Nálam olyan 10-12 óránként csinálják a kalibrációt, néha szinte teljesen egyszerre :). Ha simán használom a Wint akkor én se érzem meg, hogy mikor csinálja, filnézés közben viszont kis akadást érzek. Ez teljesen érthető mert akkor nem tud a fej olvasni. Az, hogy a cache mennyit számít ilyen esetben azt nem tudom, mert ahhoz jobban kéne ismerni a működését, hogy mennyire pufferel előre pl filmezésnél. A cache méret ilyen esetben szerintem nem számít, minegy, hogy 2 vagy 8 mega van benne. Filmezésnél max 200K-t kell töltenie a vincsinek, ha csak 2 mega van benne akkor is "belefér" tíz másodperc a cache-be. Az egész kalibrácó max egy másodperc, ha előre betöltené a cache-be, akkor nem szabadna akadnia.

[ 2003. november 21.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#190 Felhasználó inaktív   Jagello 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 14:48

Bocsi, kicsit off:

Szóval úgy néz ki, hogy nincs az országban 7K250-es 120GB/8megás változat. Sajnos nagyobbra nem telik, viszont nem biztos, hogy ki tudom várni amíg hoznak a nagykerek. Szerintetek mi a jobb megoldás:
Vegyek 180GXP-t ezekkel a paraméterekkel, vagy inkább 7K250-est 2mega cache-sel? Esetleg WD/8mega?

Köszi a segítséget!

#191 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 16:01

idézet:
Ezt írta Jagello:
Bocsi, kicsit off:

Szóval úgy néz ki, hogy nincs az országban 7K250-es 120GB/8megás változat. Sajnos nagyobbra nem telik, viszont nem biztos, hogy ki tudom várni amíg hoznak a nagykerek. Szerintetek mi a jobb megoldás:
Vegyek 180GXP-t ezekkel a paraméterekkel, vagy inkább 7K250-est 2mega cache-sel? Esetleg WD/8mega?

Köszi a segítséget!
[/quote]

Megpróbáltad megrendelni az e-connectből? Mert az árlistáján van, 1 napos szállítással...én két hete vettem onnét és tényleg 1 nap volt.

#192 Felhasználó inaktív   Jagello 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 18:08

idézet:

Ezt írta Orgi:
Megpróbáltad megrendelni az e-connectből? Mert az árlistáján van, 1 napos szállítással...én két hete vettem onnét és tényleg 1 nap volt.
[/quote]
Voltam kb. egy hete náluk és azt mondta egy goromba bunkó, hogy nem tudnak hozni. Lehet, hogy holnap visszamegyek.
Szerintem nincs most az Expertben (persze ezt én nem tudom ellenőrizni) és ha jól tudom onnan hoznák. Lehet, hogy tévedek... :confused:

Szóval neked már van... Irigyellek érte!
Én is nagyon ezt a típust szeretném, de nem akar összejönni. Azért még várok pár napot. Egyébként az árlistában a 3 év garis lenne az, ugye?

#193 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 18:58

idézet:
Ezt írta Jagello:

1. Voltam kb. egy hete náluk és azt mondta egy goromba bunkó, hogy nem tudnak hozni.
2. Lehet, hogy holnap visszamegyek.
[/quote]

1. E-Connect rulez!
2. Miért?
:D :(

#194 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 19:10

Én csütörtök este rendeltem meg és péntek délre megvolt kb 2 hete. Még itt kérdeztem Csybét és ő mondta, hogy minden sata 7k250 - pont azért, mert az e-connectben nincs pontos típus kiírva.
Érdekes dolog ez a goromba bunkó, mert én nem vagyok pesti és barátnőm hozta el nekem a vinyót (+ a cooldriveot is) és ő is mondta, hogy vágták a pofákat az eladók, meg húzták a szájukat - mindössze azért, mert két dolgot rendeltem és külön számlára kértem őket (mert az 1ik nem nekem volt)...

#195 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 21:19

idézet:
Ezt írta Lipton:

:mad: Grrrr... tesztelem a gépet és pont akkor fagyott ki amikor küldtem volna a válasz. Leírom mégegyszer.

Nálam olyan 10-12 óránként csinálják a kalibrációt, néha szinte teljesen egyszerre :). Ha simán használom a Wint akkor én se érzem meg, hogy mikor csinálja, filnézés közben viszont kis akadást érzek. Ez teljesen érthető mert akkor nem tud a fej olvasni. Az, hogy a cache mennyit számít ilyen esetben azt nem tudom, mert ahhoz jobban kéne ismerni a működését, hogy emnnyire pufferel előre pl filmezésnél. A cache méret ilyen esetben szerintem nem számít, minegy, hogy 2 vagy 8 mega van benne. Filmezésnél max 200K-t kell töltenie a vincsinek, ha csak 2 mega van benne akkor is "belefér" tíz másodperc a cache-be. Az egész kalibrácó max egy másodperc, ha előre betöltené a cache-be, akkor nem szabadna akadnia.
[/quote]

Csak a cache-ben nem feltétlenül csak a lejátszott film van.

Meg lennék lepve, ha tényleg megakadna...írok a HGST supportnak :cool: :D

#196 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 00:10

idézet:
Ezt írta Csybe:

Csak a cache-ben nem feltétlenül csak a lejátszott film van.

Meg lennék lepve, ha tényleg megakadna...írok a HGST supportnak :cool: :D
[/quote]

Pont azért írtam, hogy szerintem nem számít ebben az esetben a cache mérete, mert nem tudjuk, pontosan a működését. Ennyi adatnak simán bele kéne férnie.
Azt írtam, hogy nekem megakad, nem hiszed? :) Szerintem nem meglepő az akadás, mivel akkor se olvasni, se írni nem tud a drive. Kíváncsi vagyok, hogy mit írnak vissza.

#197 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 07:06

idézet:
Ezt írta Lipton:

Pont azért írtam, hogy szerintem nem számít ebben az esetben a cache mérete, mert nem tudjuk, pontosan a működését. Ennyi adatnak simán bele kéne férnie.
Azt írtam, hogy nekem megakad, nem hiszed? :) Szerintem nem meglepő az akadás, mivel akkor se olvasni, se írni nem tud a drive. Kíváncsi vagyok, hogy mit írnak vissza.

[/quote]

Nálam is van 120GXP a 12 óránkénti kalibrációval, de engem eddig nem zavart.
A filmlejátszásnál a program is számít, vannak nagyon érzékeny programok ilyen szempontból. (pl. érdekes lenne kipróbálni egy Crystal player-el hogy akadna-e, szerintem nem)

#198 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 12:22

idézet:
Ezt írta Lipton:

[/quote]

Én elhiszem, csak azért ez egy elég nagy hátrány lenne...

Igaza van tamas13-nak, próbáltál kicsit több előreolvasást beállítani? Azt hiszem még a sima WMP-ben is van erre lehetőség.

#199 Felhasználó inaktív   Jagello 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 12:56

Na voltam megint az E-Connect-nél:
Megint sikerült a bunkóval összeakadnom, a következőket mondta (próbálom idézni):

"Nem tudunk hozni 7K250-est, mert soha nem is volt. Valami hülye írta valami fórumon, hogy itt lehet kapni és azóta mindenki azt keresi. Nincs! Viszlát."

A kollégája mondta, hogy ez az "úr" felelős a beszerzésért, úgyhogy biztos tudja.
Mondjuk az igaz, hogy én nem SATA-t szerettem volna, de ezt meg sem kérdezték.
Ilyen hamar még sehol nem ráztak le...szereztek egy ellendrukkert. :mad:

#200 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 14:26

idézet:
Ezt írta Jagello:
Na voltam megint az E-Connect-nél:
Megint sikerült a bunkóval összeakadnom, a következőket mondta (próbálom idézni):

"Nem tudunk hozni 7K250-est, mert soha nem is volt. Valami hülye írta valami fórumon, hogy itt lehet kapni és azóta mindenki azt keresi. Nincs! Viszlát."

A kollégája mondta, hogy ez az "úr" felelős a beszerzésért, úgyhogy biztos tudja.
Mondjuk az igaz, hogy én nem SATA-t szerettem volna, de ezt meg sem kérdezték.
Ilyen hamar még sehol nem ráztak le...szereztek egy ellendrukkert. :mad:
[/quote]

:(
Most okoskodhatnék, hogy én megmondtam, látod, minek kellett visszamenned oda, ahol egyszer már bunkón bántak veled, de lényeg a lényeg, egy "furcsa" stílusú fickó csakugyan előfordul az e-connectnél, a többiek azonban normálisnak mondhatók.
:(

Más: Demóstúdiót javaslom.

Ha pedig elégtételre :confused: vágysz, panaszkodd ki magad a PÁF-ban, ott van egy e-connect topic.

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.