Hitachi Deskstar 7K250
Elküldve: 2003. 12. 08. 14:56
Elküldve: 2003. 12. 08. 18:16
idézet:
Ezt írta Csybe:
Jelent némi sebességelőnyt a SATA, és egy vezérlőkártyát már 4 ezer forint körülni nettó áron megkaphatsz.[/quote]
Ha egy PCI buszon csatolt vezérlőkártyán keresztül használja a SATA vinyót, akkor az nem fog sebességelőnyt jelenteni.
A chipsetbe integrált PATA vagy SATA vezérlő is jobb megoldás ennél.
Elküldve: 2003. 12. 08. 18:24
idézet:
Ezt írta JánosX:
Kössz a válszt.
Akkor az általam emlitett széria nem a legujabb, hanem egy generacioval regebbisebaj.
Tegnap kicsit utánnaolvastam a temanak, es arra jutottam, hogy 7k250 et lehet venni pata es sata interfésszel is.
jelent bármiféle sebességelőnyt itt a sata? Alaplapot nem szivesen cserélnék vinyo miatt.
Valaki le tudna irni, hogy 120G PATA fronton mi johet szoba?
3 ev gari, jo ar, jo sebesseg, ez kell.
Nezegettem WD vinyokat is, azoknak sem kell szegyenkezni sebesseg szempontjabol, de tobbfele van beloluk, lattam ilyet, hogy: JD meg JB, viszont arlistakon ezek a tipusjelzesek egyaltalan nincsenek feltuntetve, csupan annyi, hogy "120GB WD ata100 8MB cache!!! 2X000 FT" most ebbol hogyan talaljam ki, hogy konkretan mirol van szo?
Tul nagy a szamozasbeli osszevisszasag
bocs az ekezetekert![/quote]
Szerintem jó lett a 7K250, érdemes ilyet venni.
Ha mégis WD vinyót veszel akkor a Raptoron kívül 3 fajtát árulnak a legtöbb helyen.
BB 7200RPM 2MB cache vinyó, nincs FDB motor.
JB 7200RPM 8MB cache, itt sincs FDB motor.
LB 7200RPM 2MB cache FDB motoros, halk változat. [url="http://"http://www.varazspalca.hu"]www.varazspalca.hu[/url] www. herta.hu mindkét helyen pontos tipusjelzések vannak.
Elküldve: 2003. 12. 08. 21:07
idézet:
Looking for a new drive? Start your holiday shopping off right by treating yourself or a friend to Western Digital's new Caviar WD2500PB, a combination of the blazing Caviar engineering with long-awaited fluid-dynamic-bearing motors.[/quote]
[ 2003. december 08.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 08. 21:18
idézet:
Ezt írta tamas13:
Ha egy PCI buszon csatolt vezérlőkártyán keresztül használja a SATA vinyót, akkor az nem fog sebességelőnyt jelenteni.
[/quote]
De hátrányt sem
![]()
![]()
![]()
![]()
Láthatod, hogy semmi különbség nincs a vezérlők között, legyen az integrált, vagy sem.
[ 2003. december 08.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 08. 21:40
Nem néztem meg a sok tesztgörbét amit belinkeltél, de használtam már több PCI buszos raid kártyát és simán észreveszed ha arról megy a rendszer.
Nem beszélve arról ha véletlenül van egy tvtunered és digizni is szeretnél rá.
Itt is volt egy topic ahol más is leírta hogy érezhetően lassabb a pci vezérlős SATA vinyója mint az integrált PATA.
Elküldve: 2003. 12. 08. 21:44
pl. egy KT600+VT8237 integrált SATA vezérlője vs. PCI SATA raid kártya tesztet nem tudsz linkelni?
[ 2003. december 08.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 08. 22:17
idézet:
Ezt írta tamas13:
Van különbség hidd el.
Nem néztem meg a sok tesztgörbét amit belinkeltél, de használtam már több PCI buszos raid kártyát és simán észreveszed ha arról megy a rendszer.
Nem beszélve arról ha véletlenül van egy tvtunered és digizni is szeretnél rá.
Itt is volt egy topic ahol más is leírta hogy érezhetően lassabb a pci vezérlős SATA vinyója mint az integrált PATA.[/quote]
szeretnélek támogatni ezen véleményedben, sajnos én picit csalódtam a sata cuccban, rendszervinyónak vettek, de néha egyszerűen mintha megállna az élet, és egyszerűen VÁRNOM kell mire kedzhetek vmit a géppel, na persze ezt masszív kihasználás esetén kell érteni, tömörítés, letöltögetés, ilyesmi közben, nade amíg PATA volt a rendszervinyóm ilyesmi egyerűen elő sem fordult, max LELASSULT a gép, de sosem kellett várnom, hogy vmi történjen.
felraktam a legfrisebb silicon image drivert, de úgynéyki ezsem segít, lehet, hogy az 512 Mb RAM a kevés, mindenesetre furcsa, kipróbálnék egy ASUS P4C800-as lapot, hogy az Intel SATA veyérlővel, hogy muzsikál, mert mindenesetre már azis roppant idegesítő, hogy NINCS egy db digitally signed Silicon Image driver sem XPhez, na nem mindtha nem szarnám le, ha rendessen menne a rendszer, nade gondolom ez azért talán jelent vmit.
Mindenesetre a trasfer ratek kurvajól télleg, nade ... :confused:
Konfig: ASUS P4G8X Deluxe, P4 2.0Ghz@2.66Ghz | Cooler Master IHC-L71 | 4x256Mb Twinmos PC3200 RAM | Sapphire ATI Radeon 9500@9700 |Sb Audigy |HITACHI 120GB HDS722512-VLSA80 7200rpm | SEAGATE 160GB 7200rpm ST3160023AS
| Plextor 116A | Pioneer 107D| Enermax EG365AX-VE
Elküldve: 2003. 12. 08. 22:31
idézet:
Ezt írta Dees:
szeretnélek támogatni ezen véleményedben, sajnos én picit csalódtam a sata cuccban, rendszervinyónak vettek, de néha egyszerűen mintha megállna az élet, és egyszerűen VÁRNOM kell mire kedzhetek vmit a géppel, na persze ezt masszív kihasználás esetén kell érteni, tömörítés, letöltögetés, ilyesmi közben, nade amíg PATA volt a rendszervinyóm ilyesmi egyerűen elő sem fordult, max LELASSULT a gép, de sosem kellett várnom, hogy vmi történjen.
felraktam a legfrisebb silicon image drivert, de úgynéyki ezsem segít, lehet, hogy az 512 Mb RAM a kevés, mindenesetre furcsa, kipróbálnék egy ASUS P4C800-as lapot, hogy az Intel SATA veyérlővel, hogy muzsikál, mert mindenesetre már azis roppant idegesítő, hogy NINCS egy db digitally signed Silicon Image driver sem XPhez, na nem mindtha nem szarnám le, ha rendessen menne a rendszer, nade gondolom ez azért talán jelent vmit.
Mindenesetre a trasfer ratek kurvajól télleg, nade ... :confused:[/quote]
Ezzel nem vagy egyedül.
Egy alap access time,xyz winmark, transfer rate teszt önmagában nem mutatja ezt. Valós alkalmazás estén a gyakorlatban, ahol működik a háttérben egy hangkártya és egy lan a vezérlőjeleivel + emellett a szintén a PCI buszon keresztül 1 db vinyó, már ez is érezhetően lassabb egy integrált PATA vagy SATA megoldásnál. Nem csak a PCI max.133Mbyte/sec sávszélességkorlátját kell nézni, hanem azt is hogy mennyire fogja vissza a teljes rendszert amikor ilyen adatforgalom van ezen a buszon.
Ezt mindenki tudja aki már használt ilyen cuccot.
######
Nem véletlenül sikeresek a Via KT600 lapok ahol alapból van 2db integrált SATA, csatornánként 150MB/sec sávszélességgel.
Nagy égés az Nvidia-nak hogy még mindig nem sikerült megcsinálniuk az integrált SATA vezérlőt az Nforce chipsethez, emiatt külső pci buszon keresztül csatolt vezérlőt kell használnuk az alaplap gyártóknak az nforce chipsethez.
Elküldve: 2003. 12. 08. 23:10
"Sziasztok,
Nos. Az elmúlt napokban volt időm felheggeszteni a WinXP-t a RAID-es HDDkre, és a következőket tapasztalom:
Hihetetlen, de sokkal több időbe tellik valahogy a Win beindulása mint a régi vinyóval. Valahogy az egész Win lassabbnak tűnik, mégis a Sandra gyorsabb átvitelt mutat. Nem a proci kihasználtság a gond, mert az tényleg csak pár %. Legújabb driver van fennt, XP+SP1 társaságában, Raid0, NTFS, 64k blokkméret. Mit csináltam rosszul?
PodMAN
u.i: Barátom i875-ös chipsetes gépében a Sandra 73000pont körül hoz a Barracuda 7200.7-es SATA Raid felállással, nálam csak 61000-et. Ennyivel jobb lenne az integrált megoldás mint az add-in card-os?"
2:
"Ez egy Seagate 120 Gb SATA vinyó egy Abit NF7-S lapra szerelt Silicon Image SATA vezérlőn.
Valyon mitől vannak ezek a brutális lefelé tüskék? Amúgy az XP szépen folyamatosan megy, a működésén nem érezni.
Viszont a PCI-os TV tunerről capture-ölni nem tudok erre a vinyóra, mert akadozik. Ez a PCI kevés sávszélességétől, vagy ezektől a tüskéktől lehet?
Összehasonlításképp a másik (Seagate 20Gb 2Mb cache ATA100) vinyóm eredménye (ere simán megy a capture):-"
Elküldve: 2003. 12. 09. 03:15
idézet:
Ezt írta JánosX:
Kössz a válszt.
Akkor az általam emlitett széria nem a legujabb, hanem egy generacioval regebbisebaj.
Tegnap kicsit utánnaolvastam a temanak, es arra jutottam, hogy 7k250 et lehet venni pata es sata interfésszel is.
jelent bármiféle sebességelőnyt itt a sata? Alaplapot nem szivesen cserélnék vinyo miatt.
Valaki le tudna irni, hogy 120G PATA fronton mi johet szoba?
3 ev gari, jo ar, jo sebesseg, ez kell.
Nezegettem WD vinyokat is, azoknak sem kell szegyenkezni sebesseg szempontjabol, de tobbfele van beloluk, lattam ilyet, hogy: JD meg JB, viszont arlistakon ezek a tipusjelzesek egyaltalan nincsenek feltuntetve, csupan annyi, hogy "120GB WD ata100 8MB cache!!! 2X000 FT" most ebbol hogyan talaljam ki, hogy konkretan mirol van szo?
Tul nagy a szamozasbeli osszevisszasag
bocs az ekezetekert![/quote]
Nagyon jó a 180GXP is. nekem van egy ilyen 120 gigás és eddig semmi bajom nem volt vele, halk, gyors.
Elküldve: 2003. 12. 09. 09:07
idézet:
Ezt írta tamas13:
Ezzel nem vagy egyedül.
Egy alap access time,xyz winmark, transfer rate teszt önmagában nem mutatja ezt. Valós alkalmazás estén a gyakorlatban, ahol működik a háttérben egy hangkártya és egy lan a vezérlőjeleivel + emellett a szintén a PCI buszon keresztül 1 db vinyó, már ez is érezhetően lassabb egy integrált PATA vagy SATA megoldásnál. Nem csak a PCI max.133Mbyte/sec sávszélességkorlátját kell nézni, hanem azt is hogy mennyire fogja vissza a teljes rendszert amikor ilyen adatforgalom van ezen a buszon.
Ezt mindenki tudja aki már használt ilyen cuccot.
######
Nem véletlenül sikeresek a Via KT600 lapok ahol alapból van 2db integrált SATA, csatornánként 150MB/sec sávszélességgel.
Nagy égés az Nvidia-nak hogy még mindig nem sikerült megcsinálniuk az integrált SATA vezérlőt az Nforce chipsethez, emiatt külső pci buszon keresztül csatolt vezérlőt kell használnuk az alaplap gyártóknak az nforce chipsethez.
[ 2003. december 08.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Asszem itt az ideje alaplapot cserélni, ha kiakarom használni maximálisan a Hitacsoda adta lehetőségeket, már be is céloztam egy P4C800-at, csak a régi alaplapom becserélják rá, már csak azért imádkozom.
Bár megakartam várni a PCI-Expresszes alaplapokat, no mind1
Konfig: ASUS P4G8X Deluxe, P4 2.0Ghz@2.66Ghz | Cooler Master IHC-L71 | 4x256Mb Twinmos PC3200 RAM | Sapphire ATI Radeon 9500@9700 |Sb Audigy |HITACHI 120GB HDS722512-VLSA80 7200rpm | SEAGATE 160GB 7200rpm ST3160023AS
| Plextor 116A | Pioneer 107D| Enermax EG365AX-VE
Elküldve: 2003. 12. 11. 00:42
Van itt nekem egy P4C800-E alaplapom, amin úgyebár van két SATA vezérlő és 2DB 80GB os HITACHI 7K250 vinyó. Gondoltam ki kéne próbálni, a RAID 0 -át és azon gondolkotam el, hogy melyik vezérlővel kéne ezt megtennem! Magyarul, melyik a jobb? INTEL RAID, vagy PROMISE RAID ?
Danke a válaszokat...
Elküldve: 2003. 12. 11. 19:01
idézet:
Ezt írta tamas13:
[/quote]
Akkor az én Epoxomon is külső PCI-ról megy a SATA? Asszem valami Silicon vezérő van ráintegrálva a lapomra.
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.
Elküldve: 2003. 12. 12. 16:06
Mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy 160-as PATA 8MB-os modellnek. Végre tudott nekem hozni a DemoStudio. Egyébként tévedésből kettőt hoztak, úgyhogy a másodikat aki kapja, viheti. Természetesen 3 év gari és ami meglepett: MADE IN THAILAND. Bár engem már az sem érdekelt, ha kínai lett volna, olyan régóta kerestem.
Egyelőre nem raktam be, mert erre akarom rakni a rendszert és még rá kell készülni.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Nincs gyárilag SP1-es XP-m. Fenáll a veszély, hogy összeakad a bringa, ha egybevan. És mi a helyzet, ha a rendszer egy 127-nél jóval kisebb partícióra kerül. Így nem lehet gond, ugye? Vagy várjak egy SP1-es XP-re?
Elküldve: 2003. 12. 12. 20:01
idézet:
Ezt írta Jagello:
Végre megvan!!!
Mától én is boldog tulajdonosa vagyok egy 160-as PATA 8MB-os modellnek. Végre tudott nekem hozni a DemoStudio. Egyébként tévedésből kettőt hoztak, úgyhogy a másodikat aki kapja, viheti. Természetesen 3 év gari és ami meglepett: MADE IN THAILAND. Bár engem már az sem érdekelt, ha kínai lett volna, olyan régóta kerestem.
Egyelőre nem raktam be, mert erre akarom rakni a rendszert és még rá kell készülni.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Nincs gyárilag SP1-es XP-m. Fenáll a veszély, hogy összeakad a bringa, ha egybevan. És mi a helyzet, ha a rendszer egy 127-nél jóval kisebb partícióra kerül. Így nem lehet gond, ugye? Vagy várjak egy SP1-es XP-re?[/quote]
Szertinem rakd be és próbálgasd, hogy ha valami baja van akkor benne legyél a 3 napban.
Elküldve: 2003. 12. 14. 14:36
Gond meg nem lesz, nálam 160-as Seagate-tel anno tökéletesen ment a telepítés.
Elküldve: 2003. 12. 19. 23:52
Elküldve: 2003. 12. 21. 00:02
idézet:
Ezt írta hpx:
PATA v. SATA 120GB 8MB 7L250-et latott vki msot raktaron akarhol ? (nker/kisker mind1)[/quote]
E-connectben van a lista szerint, de már csak leghamarabb jan. 5-én lehet a tied![]()

Súgó
A téma zárva.