idézet:
Ezt írta R.:
Hmmm, ha lehet hinni ezeknek a mért eredményeknek (miért ne lehetne?), akkor a Hitachi ezúttal valami igazán nagyot alkotott...
üdv
R.[/quote]
Eléggé úgy tűnikRemélem a megbízhatósággal sincs gond, bár a 120GXP óta nem rossz a helyzet, még ha nem is éri el a Seagate szintjét.
Hitachi Deskstar 7K250
Elküldve: 2003. 10. 21. 11:18
Elküldve: 2003. 10. 21. 18:56
idézet:
Ezt írta Csybe:
Eléggé úgy tűnikRemélem a megbízhatósággal sincs gond, bár a 120GXP óta nem rossz a helyzet, még ha nem is éri el a Seagate szintjét.[/quote]
Több Seagate halálról olvastam mint 120/180GXP-ről. Régebben néztem a Storagereview.com megbízhatósági részét és ott is jobban szerepelt a 120GXP mint a Barracuda IV.
Elküldve: 2003. 10. 21. 20:58
idézet:
Ezt írta tamas13:
Több Seagate halálról olvastam mint 120/180GXP-ről. Régebben néztem a Storagereview.com megbízhatósági részét és ott is jobban szerepelt a 120GXP mint a Barracuda IV.[/quote]
Ez sajnos nem igaz, és a 180GXP pedig megbízhatatlanabbnak bizonyult elődjénél.
Elküldve: 2003. 10. 21. 21:26
idézet:
Ezt írta Csybe:
Ez sajnos nem igaz, és a 180GXP pedig megbízhatatlanabbnak bizonyult elődjénél.[/quote]
A 180GXP-ről nem tudok pontos infókat de a 120GXP amikor megnéztem 100% hogy megbízhatóbb volt a storagereview-en mint a Barracuda IV.
Ránéztem most az SR megbízhatósági cuccokra nem sokat változott az eredmény:
Az IBM 120GXP 80GB 9,9%-on áll a Seagate Barracuda IV 80GB 12% körül.
[ 2003. október 21.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 21. 21:48
idézet:
Ezt írta tamas13:
A 180GXP-ről nem tudok pontos infókat de a 120GXP amikor megnéztem 100% hogy megbízhatóbb volt a storagereview-en mint a Barracuda IV.
Ránéztem most az SR megbízhatósági cuccokra nem sokat változott az eredmény:
Az IBM 120GXP 80GB 9,9%-on áll a Seagate Barracuda IV 80GB 12% körül.
[ 2003. október 21.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha az összesítettet nézed, akkor 77 vs 89 a Barracuda IV javáraÉs a Barracuda IV meghibásodások nagyrésze aszinkron PCI órajelre is visszavezethető, ami nem a HDD hibája.
Elküldve: 2003. 10. 21. 21:53
Elküldve: 2003. 10. 22. 06:33
idézet:
Ezt írta Csybe:
Mindenesetre engem inkább a 7K250 és a 7200.7 megbízhatósága érdekelne, de azok még sajnos túl újak, hogy mérvadó adatokat lehessen közölni.[/quote]
Igen a 7200.7 és a 7K250-nél még min. fél-egy év kell, hogy következtetni lehessen mennyire megbízhatóak.
A SR a 7200.7 tesztjével nagyon sokat késett, nekem már 3-4 hónapja megvolt a drive mire letesztelték, és amig nem jelenik meg a teszt egy tipusról, addig a megbízhatósági részben sem lehet regisztrálni az adott vinyót.
A Samsung P80 teszt is késik, pedig ez a drive is nagyon érdekelne. A megbízhatóságáról tudsz valami infót?
Ez a 7K250 viszont nagyon érdekel, bevallom majdnem vettem egy 80GB PATA 8MB cache verziót amikor megláttam egy boltban hogy Bruttó 19,5.
De most még inkább maradok a jól bevált 120GXP&Barracuda IV párosomnál.
írtad:
"És a legszebb a dologban, hogy egyes Barracuda 7200.7-esek ismét csinálják, így az én 120-asom is. Ezt készülöm lecserélni, mert 5 percenként nekiáll jól hallhatóan darálni."
Nálam a régi 7200.7 40-esem nem művel ilyesmit, ha most vennék egy 120GB-s 7200.7-et akkor csinálná ezt a darálást?
Ez nem múlik el pár hét után mint a Barracuda IV-nél?
Elküldve: 2003. 10. 22. 06:36
idézet:
Ezt írta Csybe:
Ha az összesítettet nézed, akkor 77 vs 89 a Barracuda IV javáraÉs a Barracuda IV meghibásodások nagyrésze aszinkron PCI órajelre is visszavezethető, ami nem a HDD hibája.[/quote]
Én a meghibásodási arányt néztem ez a mérvadó.
Elküldve: 2003. 10. 22. 06:56
idézet:
Ezt írta tamas13:
Én a meghibásodási arányt néztem ez a mérvadó.[/quote]
Megnéztem a 7200.7 18%-ot kapott összesítettben úgy hogy összesen 9db rossz volt belőle, ebből 3 dead on arrival.
Pontosan mit is takar ez a percentile érték és hogyan számítják?
Elküldve: 2003. 10. 22. 12:16
idézet:
Ezt írta tamas13:
Megnéztem a 7200.7 18%-ot kapott összesítettben úgy hogy összesen 9db rossz volt belőle, ebből 3 dead on arrival.
Pontosan mit is takar ez a percentile érték és hogyan számítják?[/quote]
Hogy az adott meghajtók a többi drive hány %-ánál tűnnek megbízhatóbbnak.
A késésekkel kapcsolatban igazad van, elég hülyén csinálták sajnos.
Elküldve: 2003. 10. 22. 12:17
idézet:
Ezt írta tamas13:
Igen a 7200.7 és a 7K250-nél még min. fél-egy év kell, hogy következtetni lehessen mennyire megbízhatóak.
A SR a 7200.7 tesztjével nagyon sokat késett, nekem már 3-4 hónapja megvolt a drive mire letesztelték, és amig nem jelenik meg a teszt egy tipusról, addig a megbízhatósági részben sem lehet regisztrálni az adott vinyót.
A Samsung P80 teszt is késik, pedig ez a drive is nagyon érdekelne. A megbízhatóságáról tudsz valami infót?
Ez a 7K250 viszont nagyon érdekel, bevallom majdnem vettem egy 80GB PATA 8MB cache verziót amikor megláttam egy boltban hogy Bruttó 19,5.
De most még inkább maradok a jól bevált 120GXP&Barracuda IV párosomnál.
írtad:
"És a legszebb a dologban, hogy egyes Barracuda 7200.7-esek ismét csinálják, így az én 120-asom is. Ezt készülöm lecserélni, mert 5 percenként nekiáll jól hallhatóan darálni."
Nálam a régi 7200.7 40-esem nem művel ilyesmit, ha most vennék egy 120GB-s 7200.7-et akkor csinálná ezt a darálást?
Ez nem múlik el pár hét után mint a Barracuda IV-nél?[/quote]
Egyik ismerősöm 80-asa sem csinálja, de egy másik 120-asa meg szintén. Nem tudom, nekem már megvan egy ideje, és nem múlt el. Eléggé hallható. Viszont a SATA 160-asam sem csinálja, nyitottam errő la storagereview fórumán egy topicot, olvasd át, de nem jutottunk sokra.
Elküldve: 2003. 10. 22. 12:54
Elküldve: 2003. 10. 23. 13:22
Jó lenne, ha tényleg ennyibe kerülne!
Elküldve: 2003. 10. 23. 14:49
idézet:
Ezt írta Jagello:
Olvastam a Mistral árlistáján, hogy van nekik 80 Gigás ATA100-as 8MB-os (!) 15700+áfáért. Majdnem felgyűrtem az aszfaltot, annyira mentem érte, aztán a boltban kiderült, hogy gyári szám alapján 2Mb-os. Mondtam az eladónak, hogy ez nem fer, javítsák ki az árlistát. Mondta jó. Telefonon is bejelentettem, hogy félrevezető a net-es árlista. Azóta is rajta van.![]()
Jó lenne, ha tényleg ennyibe kerülne![/quote]
Na igen...
Elküldve: 2003. 10. 23. 15:09
Korábban szóba került, hogy vajon ez már Hitachi fejlesztés lehet-e. Szerintem igen. Van erre egy nevetséges elméletem is:
az előző Deskstar sorozat típusszáma I-betűvel kezdődött, ez pedig már H-val!
Ugye mindenkit meggyőztem?
Elküldve: 2003. 10. 23. 19:28
idézet:
Ezt írta Jagello:
Nem értem miért ragaszkodnak a rosszemlékű IBM márkanévhez.
Korábban szóba került, hogy vajon ez már Hitachi fejlesztés lehet-e. Szerintem igen. Van erre egy nevetséges elméletem is:
az előző Deskstar sorozat típusszáma I-betűvel kezdődött, ez pedig már H-val!![]()
Ugye mindenkit meggyőztem?[/quote]
Mert hülyék, és hiába dolgoznak számtech boltban, nem értenek a témához. Ez pedig szomorú.
ON:
A HGST 70% Hitachi, 30% IBM. Én biztosra veszem, hogy IBM fejlesztőmérnökök is résztvettek a 7K250 megalkotásában, de nyilván vannak benne új dolgok is, hiszen a Hitachi-nak is van azért már tapasztalata etéren.
Elküldve: 2003. 10. 24. 21:39
idézet:
Ezt írta Csybe:
Hogy az adott meghajtók a többi drive hány %-ánál tűnnek megbízhatóbbnak.
A késésekkel kapcsolatban igazad van, elég hülyén csinálták sajnos.[/quote]
Megnéztem picit jobban ezt a bűvös percentile értéket. Két winchester megbízhatóságának összehasonlítására alkalmatlan ez az érték, mert van benne egy elég jelentős időtényező szorzó. Emiatt fordulhat elő hogy míg egy minimális hibaaránnyal rendelkező Seagate 7200.7 sorozat 18%-ot kap, addig egy pár éves SCSI sorozat 10%-os hibaarány mellett 99%-os eredményt ér el. Emiatt fordulhat elő hogy az alacsonyabb hibaaránya ellenére, az IBM 120GXP rosszabb értékelést kapott mint a Barracuda IV hiszen jóval később jelent meg. A két winchester tipus között az összehasonlítás akkor lenne korrekt ha eltárolták volna a Seagate korábbi eredményeit és a két tipust azonos időtényező mellett lehetne összehasonlítani. Az időkorrekció abból a szempontból is torzít az eredményeken, hogy a hdd élettertamának folyamán nem mindig ugyanakkora a meghibásodás valószínűsége (élettartam görbe), ezért az időtényezőt nem lehetne mindig lineárisan figyelembe venni.
Így ha két teljesen azonos hibaaránnyal rendelkező vinyót vizsgálnánk (amiből az egyik 1 évvel később jelent meg) ezzel a módszerrel, akkor a két vinyó közötti percentile érték folyamatosan állandó marad és az 1 évvel korábban megjelent vinyó kapná a jobb eredményt.
Valós modellezés esetén a két tipus között a percentile % eltérésének csökkennie kellene.
Elküldve: 2003. 10. 25. 16:12
idézet:
Ezt írta tamas13:
Megnéztem picit jobban ezt a bűvös percentile értéket. Két winchester megbízhatóságának összehasonlítására alkalmatlan ez az érték, mert van benne egy elég jelentős időtényező szorzó. Emiatt fordulhat elő hogy míg egy minimális hibaaránnyal rendelkező Seagate 7200.7 sorozat 18%-ot kap, addig egy pár éves SCSI sorozat 10%-os hibaarány mellett 99%-os eredményt ér el. Emiatt fordulhat elő hogy az alacsonyabb hibaaránya ellenére, az IBM 120GXP rosszabb értékelést kapott mint a Barracuda IV hiszen jóval később jelent meg. A két winchester tipus között az összehasonlítás akkor lenne korrekt ha eltárolták volna a Seagate korábbi eredményeit és a két tipust azonos időtényező mellett lehetne összehasonlítani. Az időkorrekció abból a szempontból is torzít az eredményeken, hogy a hdd élettertamának folyamán nem mindig ugyanakkora a meghibásodás valószínűsége (élettartam görbe), ezért az időtényezőt nem lehetne mindig lineárisan figyelembe venni.
Így ha két teljesen azonos hibaaránnyal rendelkező vinyót vizsgálnánk (amiből az egyik 1 évvel később jelent meg) ezzel a módszerrel, akkor a két vinyó közötti percentile érték folyamatosan állandó marad és az 1 évvel korábban megjelent vinyó kapná a jobb eredményt.
Valós modellezés esetén a két tipus között a percentile % eltérésének csökkennie kellene.[/quote]
Rendben, te nyertél.Ellenben én továbbra sem hiszem, hogy a 120GXP megbízhatóbb a Barracuda IV-nél, de ez más téma. Az idő dolog feltűnt nekem is, mert az új szériák feltűnően alacsony pontot kapnak.
A témához: hétfőn-kedden meglesz a 120-as SATA 7K250-em, ha minden jól megy.![]()
Elküldve: 2003. 10. 25. 17:25
idézet:
Ezt írta Csybe:
Rendben, te nyertél.Ellenben én továbbra sem hiszem, hogy a 120GXP megbízhatóbb a Barracuda IV-nél, de ez más téma. Az idő dolog feltűnt nekem is, mert az új szériák feltűnően alacsony pontot kapnak.
A témához: hétfőn-kedden meglesz a 120-as SATA 7K250-em, ha minden jól megy.[/quote]
Akkor ha lesz időd valami mini tesztet, kattog nem kattog infót összehozhatnál róla.
Engem érdekelne még hogy a fejpozicionálás mennyire hangos pl. egy Barracuda-hoz viszonyítva.

Súgó
A téma zárva.