HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Bizo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:27

2es voltam nyelvtanból :rolleyes:

meg fére szoktam pötyögni.
de közbe megjavult ám  ;)

megnéztem még 1x és
roszul volt beálitva a bootolási sorrend.

:respect:

Szerkesztette: Bizo 2006. 02. 17. 16:27 -kor

#1182 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:43

Idézet: Bizo - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 17:27

2es voltam nyelvtanból :rolleyes:

meg fére szoktam pötyögni.
de közbe megjavult ám  ;)

megnéztem még 1x és
roszul volt beálitva a bootolási sorrend.

:respect:

Tuti, hogy direkt csinálod - de mind1! :D

A lényeg, hogy működik!  :D

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 16:44 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1183 Felhasználó inaktív   Bizo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 20:56

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 17:43

jaaaahh:)

#1184 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:42

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 16:43

:offtopic:

Biztos elsiklottál felette: megismételném privi-kérésem ezzel a hozzászólással kapcsolatban...
Köszönöm szépen ! :)

#1185 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 14:31

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 0:42

Biztos elsiklottál felette: megismételném privi-kérésem ezzel a hozzászólással kapcsolatban...
Köszönöm szépen ! :)

Sajon igen - elnézésed kérem! Most küldtem!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1186 Felhasználó inaktív   ifjmj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 17:35

Egy kis érdekesség.
Kollégámnak a gépebe bekapcsoltam a SMART-ot a biosba egy idö mulva hibát jelzett bootnál.Mondtam neki irány a bolt.Két hét, szolnak hogy kész a gép kérdetztem hogy cserélték-e a wincsit.NEM csak le formázták a wincsit. Hmmmm gondoltam itt valami disznóság van.Leirtam hogy nézze meg a biosba a SMART-ot hogy engedélyezett-e.Ahogy gondoltam nem volt.Engedélyezte azóta ujra irja,irány a bolt mire ök.Mikek bekacsolni anélkül jol muködik és nem ir hibát!Minek ragaszkodik ahoz hogy be legyen kapcsolva Mi van?!?!?!    :reklamacio:

#1187 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 18:17

Idézet: ifjmj - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 17:35

Egy kis érdekesség.
...

Fel kell tenni egy HD Tune-t. Ha ez a program (vagy akarmelyik masik smart-ot olvasni tudo program szerint) hibas a hdd, akkor vissza kell vinni a boltba. A smart-hiba az hiba, akar be, akar ki van kapcsolva a bisoban a smart vizsgalat.

#1188 Felhasználó inaktív   ifjmj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 20:22

Idézet: edk - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 17:17

Fel kell tenni egy HD Tune-t. Ha ez a program (vagy akarmelyik masik smart-ot olvasni tudo program szerint) hibas a hdd, akkor vissza kell vinni a boltba. A smart-hiba az hiba, akar be, akar ki van kapcsolva a bisoban a smart vizsgalat.

Nem az a lényeg hogy bebizonyitsam a hibát. :reklamacio:  Egy bolt hogy állhat igy a dologhoz. :reklamacio:  Én ugy vagyok velel nem véletlen hogy a bios SMARTja kiirja a hibát.Nem jol látom? :rolleyes:

#1189 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:06

Írta itt valaki régebben azt a billentyűkombinációt(vagy esetleg több félét) amivel be lehet kepcsolni a szmártot. Erre lennék kíváncsi, meg arra, hogy vajh mikor kell beütni. Az alaplapleírásan nincs benne, de azért én próbálkoznék. Kb fél éve egy áramszünet óta nem működik a kiolvasása az everesttel, most megint kedvem támadt próbálkozni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1190 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:57

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 17:06

Írta itt valaki régebben azt a billentyűkombinációt(vagy esetleg több félét) amivel be lehet kepcsolni a szmártot. Erre lennék kíváncsi, meg arra, hogy vajh mikor kell beütni. Az alaplapleírásan nincs benne, de azért én próbálkoznék. Kb fél éve egy áramszünet óta nem működik a kiolvasása az everesttel, most megint kedvem támadt próbálkozni.

Egyrészt be kell kapcsolni a BIOSban, másrészt ha ez megvan és wines progi nem tudja kiolvasni, akkor ott vmi chipset driver gond lesz.

#1191 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:19

Idézet: ifjmj - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 20:22

Nem az a lényeg hogy bebizonyitsam a hibát. :reklamacio:  Egy bolt hogy állhat igy a dologhoz. :reklamacio:  Én ugy vagyok velel nem véletlen hogy a bios SMARTja kiirja a hibát.Nem jol látom? :rolleyes:

Tokeletesen egyetertek Veled. A boltnak kutya kotelessege lenne kivizsgalni es cserel(tet)ni.

#1192 Felhasználó inaktív   BalazsR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 13:43

Van egy 2 hetes gépem.
Van benne egy samsung sp2504c drive.
Kb 1 hete hülyén kezdett viselkedni.
Most már olyan a helyzet, hogy bekapcsoláskor a win 2-3 percig töltődik. És az olvasás sem folytonos a drive-ról, hanem szakadozott. Viszont, ha bekapcs és boot közben reset, akkor utána 25mp alatt feláll, és az olvasás is folytonos. Talán valami felpörgetési probléma?!
SMART szerint "minden rendben", de itt a lista:
Kép
Valami ötlet?

#1193 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:02

Idézet: BalazsR - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 14:43

Van egy 2 hetes gépem....

Az a Hardware ECC Recovered elég durva. Egy kábelcserét minimum megérne a dolog.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1194 Felhasználó inaktív   BalazsR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:04

Idézet: potyo - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 14:02

Az a Hardware ECC Recovered elég durva. Egy kábelcserét minimum megérne a dolog.

Jah, bocsi, igen kábelcsere megvolt...

#1195 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:01

Idézet: potyo - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 15:02

A hardware ECC recovered a vinyó belső hibajavítását mutatja, és itt egy normális érték. Amire te gondolsz, az az ATA CRC Error Rate, az viszont zérus. Szumma: ennek a vinyónak semmi megállapítható baja nincsen.

#1196 Felhasználó inaktív   BalazsR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 20:46

Idézet: gxa - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 16:01

A hardware ECC recovered a vinyó belső hibajavítását mutatja, és itt egy normális érték. Amire te gondolsz, az az ATA CRC Error Rate, az viszont zérus. Szumma: ennek a vinyónak semmi megállapítható baja nincsen.

Ebben biztos vagy?
Akkor mitől lehet, hogy bekapcsoláskor lassan töltődik és furcsán működik, de egy reset segít?

Szerkesztette: BalazsR 2006. 03. 05. 20:47 -kor

#1197 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 22:00

Idézet: BalazsR - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:46

Ebben biztos vagy?
Akkor mitől lehet, hogy bekapcsoláskor lassan töltődik és furcsán működik, de egy reset segít?

Valszeg a vinyó nem tárolja el az értéket, hanem minden egyes bekapcsolásnál újra kezdi számolni. Az hogy az ATA CRC errors a kábelre vonatkozik, egészen biztos (lásd pl. topic első hozzászólása  :respect: to Csybe vagy akár itt is), érdekes módon viszont a másikról elég szűkszavúan nyilatkoznak a leírások, de számomra az derült ki hogy az csak a vinyó által on-the-fly végzett hibajavításra vonatkozik.

#1198 Felhasználó inaktív   BalazsR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 08:40

Idézet: gxa - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 22:00

Valszeg a vinyó nem tárolja el az értéket, hanem minden egyes bekapcsolásnál újra kezdi számolni. Az hogy az ATA CRC errors a kábelre vonatkozik, egészen biztos (lásd pl. topic első hozzászólása  :respect: to Csybe vagy akár itt is), érdekes módon viszont a másikról elég szűkszavúan nyilatkoznak a leírások, de számomra az derült ki hogy az csak a vinyó által on-the-fly végzett hibajavításra vonatkozik.

Igen, tuti, hogy újraszámolja, mert 2 perc alatt lesz kb. 6-800 000. (boot után)
Egy másik samsung (atás) viszont nem számolja újra. Melyik lehet a gyári működés?
Ilyen problémával lehet garira menni? (ez az egyedüli konstans kimutatható baja, a többi - fagyás, boot nincs winch, ... - esetleges)

#1199 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:14

Idézet: BalazsR - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 9:40

Igen, tuti, hogy újraszámolja, mert 2 perc alatt lesz kb. 6-800 000. (boot után)
Egy másik samsung (atás) viszont nem számolja újra. Melyik lehet a gyári működés?
Ilyen problémával lehet garira menni? (ez az egyedüli konstans kimutatható baja, a többi - fagyás, boot nincs winch, ... - esetleges)

Az hogy melyik gyártmányú vinyó mit hogyan számol, az megérne egy külön topicot :) A lényegi próbléma az, hogy a SMART nem egy igazi szabvány, és minden gyártó úgy értelmezi, ahogyan jólesik.
Nem hiszem, hogy az ECC recovered garizható probléma lenne, ugyanis normál működés során is eléggé intenzíven hibajavít a rendszer...

#1200 Felhasználó inaktív   BalazsR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:23

Ez elég sajnálatosan hangzik.
Akkor most arra kéne várni, hogy legyen nagyobb baja is...
Ejj de jó így dolgozni...

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.