HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 20:26

kossz!

Szerkesztette: vkrisz81 2006. 03. 30. 20:27 -kor

#1242 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 02:49

na gyerekek 6000 nincs csak 42.. :) es az rengeteg raadasul elkezdtem olvasni elutottam az 5ik oldalig de addig a linkek 99 szazaleka nem jo vagy a forummotor valtas miatt hibasak lett .. szal nem sokat erek vele! raadasul olyan dolgokrolo megy itt a szo hogy nekem magas mivel nem tudok meg szinte semmit a temarol.. szal egy segitokesz ember van itt?
JA és ugye itt csak smartrol van szo(bar nem abban az ertelemben amiben en kerdeztem), pedig en arra is kivancsi lettem volna mi az a drive fails... lehet ezen segiteni getdataback-el?

Szerkesztette: vkrisz81 2006. 04. 04. 02:50 -kor

#1243 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:38

Mi is volt a kérdés? A drive fails, az kb. meghajtó meghibásodás, ez így nem sokat mond. :)
A GetDataBack az egy adatmentő program, semmit nem csinál a forrás meghajtóval, csak olvas róla.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1244 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 04. 04. 15:13

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 15:38

Mi is volt a kérdés? A drive fails, az kb. meghajtó meghibásodás, ez így nem sokat mond. :)
A GetDataBack az egy adatmentő program, semmit nem csinál a forrás meghajtóval, csak olvas róla.

én itt találtam róla, de freeware?
http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=get...es%C3%A9s&meta=
http://www.runtime.org/

#1245 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 22:44

Nem. Mondott ilyet valaki?

#1246 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 02:29

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 23:44

Nem. Mondott ilyet valaki?

Nem mondott senki semmit, azért kérdeztem  :think:

#1247 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:01

no sajna nem talalom azt a vinyot, kesobb visszaterek ra amugy annyi van hogy amikor elindul a gep a bios kozli hogy disk dirve fails, replace ...
ennyi az uzenet!
amugy milyen progival lehet megnezni minden oké e egy vinyonal? az az ultimate everest akarmi amibol kepet tettetek be az jo?
a smart hibat meg majd lefenykepezem azt berakom lassatok.. mert a foruun legelso oldalan nem talaltam ilyen sort hogy ez mit jelent..

#1248 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:52

GoodSpeed: Nem freeware, de ha tudsz valamennyire angolul, ez elég egyértelmű az általad linkelt lapok alapján.

vkrisz81: Ha indításnál a gép írja ki, még a karakteres felületen, akkor az azt jelenti, hogy a HDD a SMART valamelyik értéke alapján (elérte azt a küszöbértéket, ahol a HDD gyártó szerint már hibát kell jelentsen) hibát jelzett a BIOS felé, ezért az kiírta ezt az üzenetet.

#1249 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 10:57

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 10:52

GoodSpeed: Nem freeware, de ha tudsz valamennyire angolul, ez elég egyértelmű az általad linkelt lapok alapján.

vkrisz81: Ha indításnál a gép írja ki, még a karakteres felületen, akkor az azt jelenti, hogy a HDD a SMART valamelyik értéke alapján (elérte azt a küszöbértéket, ahol a HDD gyártó szerint már hibát kell jelentsen) hibát jelzett a BIOS felé, ezért az kiírta ezt az üzenetet.

valamennyire tudok angolul..., de csak kikerestem nem nézegettem mbeg jobban, mert lusta voltam, inkább feldobtam egy kérdést :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 04. 05. 10:58 -kor

#1250 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 13:47

Nos a WD2000JS-en aktív hűtés van, a szobában most per pill 28C, és szinte sohasem megy 40 C alá, bár esetenként igen, jelenleg 14 C a különbség közte és a Seagate között. Minden WD ilyen "forró fejű" ?

Seagate:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

WD: bekapcsolás után:
Kép

illetve most , pár percel bekapcsolás után, továbbá megfigyelhező ezzel az utóbbi Paintal screenshotolt képen, hogy az everest home szerint 46 fokos, míg a HDD thermometer szerint 49 C a hőmérséklete, most melyiknek higyjek?
Kép

#1251 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:41

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 9:52

brd! kiossz a valaszt vegre valaki :)
akkor melyik progit ajanlod eme vinyo atfesulesere ? amikrol itt beszelgetteteke az jo amit itt elottem bepaintold a kollega? melyik mondja meg mi a hiba..?
es meg valami milyen progival lehet egy nehany badsectorral kuszkodo vinyon lefoglaltatni a rossz helyeket? mert ugy emlekszem le lehet zarni hogy ne akarjon oda irni..??

#1252 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 10:19

Átfésülésre a HDD gyártója által készítettet. Az adatok kiolvasására pedig akármi, ami tud SMART-ot olvasni; a topictárs által linkelt képen lévő is jó. A kiértékeléshez lásd a topic első postját.
Van egy progi a hibás részek eltüntetésére/lefoglalálásra: HDD Regenerator. Nem freeware. Érdemes többször lefuttatni, mondjuk addig, amíg egymás után 3x futtatva a teljes winyón nem talál hibás sector-t.

#1253 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 17:21

idokozben sikerult a getdataback, a torolt allomanyok vissza lettek allitva! a hianyzo vinyo tovabbra is hianyzik sajna, es van egy uj prob
veletlen a csajszi letorolt egy konvtarat (tobb giganyi) amit szerette volna vissza rakni.. elindottattam a gdb-t, de amikor a megtalalt konvtar es fajlszerkezetet ki akarom masolni a masik vonyora, az elkezd kattogni, es lefagy a gep.. majdnem mintha masodpercenkent kattogna.. talalkozott mar ilyennel valaki? azert is erdekes mert ketszer is probaltuk, es delelott en felraktam a harry pottert meg jatszott is vele, szal semi ilyen jellegu huibaval nem talalkoztam
a vinyo amugy valami talalt vinyo vagy mi, attol az embertol van akinel a bios a smart errort irja...

kerhetnem nev szerint melyik progit ajanljatok akkor a smart vizsgalatara?? amelyik a legmegbizhatobb legpontosabb ...

hddreg, kossz a tippet megnezem!

#1254 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 17:54

Én ezt: -->katt<--. De az Everest is jó, az is kiírja, ha valamelyik érték a hibahatáron túl van, persze nem csak ez jelent hibát, de iránymutatónak elég. A kattogás az valószínűleg hibás sector lesz.
Másolj be ide egy SMART táblát.

#1255 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:14

Hello!

Nagyon gáz, ha a Ultra ATA CRC Error Count a 120-as WD-nél pedig 69017? Szvsz elég sok, főleg, hogy a 200GB-os WD-nél 10.

Köszi  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1256 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:07

Idézet: brd - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 18:54

Én ezt: -->katt<--. De az Everest is jó, az is kiírja, ha valamelyik érték a hibahatáron túl van, persze nem csak ez jelent hibát, de iránymutatónak elég. A kattogás az valószínűleg hibás sector lesz.
Másolj be ide egy SMART táblát.

Hmm... ez jól néz ki, és elég soka tud, 30 napos próbaverzió? Csak azért kérdezem, mert a legtöbb triallal ellentétben, nem mutatja, hogy mennyi ideig lehet tesztelni?

#1257 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 17:00

Nem úgy tűnik, hogy időkorlátos lenne, csak néhány, hiba esetén használatos értesítési funkció nem elérhető: link.

#1258 Felhasználó inaktív   Krinyo01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 18:15

Hali!

Van/volt egy Maxtor 80GB vinyóm. A gép bekapcsolásakor a BIOS mindig kiírta, hogy SMART bad...
Lementettem róla minden adatot, partició törlés, formázás... utána ráengedtem a HDD Regenerator progit, ami 8074 bad szektort talált, és javított ki. (Utána nem írta ki a BIOS a SMART hibát) Ez sok vagy kevés? :think:

Remélem a boldog tulajnál nem lesznek vele gondok  :D
Asus P4P800 E Deluxe - Intel Pentium4 3GHz 800MHz 1MB - TwinMOS DDR PC3200 1GB CL2,5 Dual-Channel Kit - Abit 9600 XT 256MB DDR VIVO - Hauppauge WinTV-PVR 150 - FSP Bluestorm 400W

#1259 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 18:20

Sok.  Az új tulaj tud róla, hogy hibás sectorok vannak/voltak a winyón?

#1260 Felhasználó inaktív   Krinyo01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 18:34

Hali!

Persze, hogy tud róla. Úgy nem adok el semmit, hogy ne tájékoztassam az illetőt. Neki így is kellett, reméljük nem lesz vele gond. Ha nem lenne jó, akkor visszaveszem tőle.
Asus P4P800 E Deluxe - Intel Pentium4 3GHz 800MHz 1MB - TwinMOS DDR PC3200 1GB CL2,5 Dual-Channel Kit - Abit 9600 XT 256MB DDR VIVO - Hauppauge WinTV-PVR 150 - FSP Bluestorm 400W

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.