Asus alaplap mindent elfelejt ha nem kap tápot? Ötletek?
Elküldve: 2003. 06. 10. 14:05
Elküldve: 2003. 06. 10. 14:12

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 06. 10. 17:02
idézet:
Ezt írta murcicomp:
Öcsém keze alatt van 2 db asus alaplap amelyek minden áramtalanítás után elvesztik a bios beállításaikat. Két különféle típusról van szó, bocs de nem rémlik az alaplap típusa. AMD XP 1600+ van benne, az egyiken van hangkártya integrálva, amásikon nincs, DDR-es mind a kettő. Elemcsere volt, biost végig néztem, alaplapi cmos nincs kisütésre állítva, persze ez nem biztos mivel nem igazán találtam meg a jumpert, de úgy ettől még megy tehát nem jumper, de akkor mi? Ötletek? Ja a biost végig néztem de vagy Phoenix, vagy Ami bios van benne, persze lehet hogy valami ösrégi award is lehet, szal lehet hogy valami nagyon eldugott menüben van a turpisság, de ebben sem vagyok biztos. Várom az ötleteket.[/quote]
Nekem anno egy BB alaplap csinált ilyet, az órajelgenerátor (vagy mi, így hívják nem?) döglött meg, gari ok, úgyhogy szvsz vidd vissza. Minden indulásnál elfelejtett mindent, elem jó volt.
Hy
bigsee
Szerk: most nézem, két különböző alaplap??? Nem a táp a "közös nevező"? Rossz értelemben![]()
Csá!
[ 2003. június 10.: bigsee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 10. 17:17
Elküldve: 2003. 06. 11. 14:17
Elküldve: 2003. 06. 18. 19:48
Elküldve: 2003. 06. 18. 20:12

enpera

Elküldve: 2003. 06. 18. 20:22
idézet:
Ezt írta guga:
...aztán átnéztük nagyítóval és kiderült, hogy a bios-t már nem táplálta az elem mert volt egy hajszálrepedés az integrált áramkörben, ami mozgás és hő hatására másodpercenként veszítette el a beállításokat...[/quote]
integrált áramkör - Informatikai fogalomtár
Félvezető alapanyagra litográfiai módszerekkel felvitt többrétegű elektronikus áramkör.
Szóval Te egy nagyitóval beleláttál az Ic-be. Nem semmi. Jó szemed van.![]()
Röntgenes nagyfelbontású nagyitó volt?![]()
[ 2003. június 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 06. 18. 20:47

Amikor meg a sebész elmagyarázta nekijje, hogy barétom a te tevékenységed így meg úgy insteril akkor utána enpera, mingyá remegni kezdett a keze oszt se ő se az orvos nem tott meggyógyítani senkit sem.
Pedig az a bicska amivel szalonnakóbászokat nyeldekelt, hány ember szeme világát visszaadta.
Enpera.
Ez után gyünnek majd betépettőká vastagon szedett sorai

Elküldve: 2003. 06. 19. 15:37
Elküldve: 2003. 06. 19. 20:13

Elküldve: 2003. 06. 19. 20:59
Örülök hogy találtam ilyen topikot épp nyitni akartam egy ilyet...
A problemám a következő Abit alaplap és ez is felejti a bios beállításokat.Elemcserére gondoltam én is.Na szóval hol kaphatok hozzá elemet?Számtech. boltban foglalkoznak velem vagy messzire elzavarnak?
Ha valaki tudna tanácsot adni hol kapható ilyen akkor megköszöném ha szólna.
Üdv!
Elküldve: 2003. 06. 19. 21:05
idézet:
Ezt írta Lá:
Szevasztok!
Örülök hogy találtam ilyen topikot épp nyitni akartam egy ilyet...
A problemám a következő Abit alaplap és ez is felejti a bios beállításokat.Elemcserére gondoltam én is.Na szóval hol kaphatok hozzá elemet?Számtech. boltban foglalkoznak velem vagy messzire elzavarnak?
Ha valaki tudna tanácsot adni hol kapható ilyen akkor megköszöném ha szólna.
Üdv![/quote]
Megnézed a típusát, ás bármilyen óraboltaban, ahol tartanak elemet, kapsz hozzá...
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2003. 06. 19. 21:19
Én is erre gondoltam de azért jobbnak láttam megkérdezni.Nagyon remélem hogy csak az elem szállt el az alaplapon és nem más.
Na ez az én problémám ugyhogy:Viszlát!