Vhol olvastam, hogy DVD-ből terveznek ilyet. Így kétrétegű írásnál cc. 18 giga mehetne egy lemezre
Kétoldalas CD - van ilyen?
Elküldve: 2004. 01. 14. 11:03
Vhol olvastam, hogy DVD-ből terveznek ilyet. Így kétrétegű írásnál cc. 18 giga mehetne egy lemezre
Elküldve: 2004. 01. 14. 11:22
A kétrétegű DVD meg nem úgy működik, hogy mindkét oldala írható - a két réteg 1 oldalon található egymás fölött. Én nem 18 GB, hanem 9.4 GB az elméleti kapacitása. (Ugye rétegenként 4.7GB)
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2004. 01. 14. 11:29
idézet:
Ezt írta EV6:
Szvsz ilyen CD nem létezik. ha fogsz 2 db írható CD-t és a címkéjüknél fogva összeragasztod őket, akkor máris lesz neked.
A kétrétegű DVD meg nem úgy működik, hogy mindkét oldala írható - a két réteg 1 oldalon található egymás fölött. Én nem 18 GB, hanem 9.4 GB az elméleti kapacitása. (Ugye rétegenként 4.7GB)[/quote]
tomesz arra gondolt, hogy két oldalú, kétrétegű (összesen 4 réteg = 18 gb) lemez. Szerintem.
Elküldve: 2004. 01. 14. 11:30
idézet:
Ezt írta EV6:
...
A kétrétegű DVD meg nem úgy működik, hogy mindkét oldala írható - a két réteg 1 oldalon található egymás fölött. Én nem 18 GB, hanem 9.4 GB az elméleti kapacitása. (Ugye rétegenként 4.7GB)[/quote]
Gondolom arra gondolt tomesz, hogy kétoldalú-kétrétegű, így már megvan a 18GB
Szerk.: gondolom megelőztek a gondolatok kitalálásában
[ 2004. január 14.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 14. 11:44
idézet:
Ezt írta EV6:
Szvsz ilyen CD nem létezik. ha fogsz 2 db írható CD-t és a címkéjüknél fogva összeragasztod őket, akkor máris lesz neked.[/quote]
Tudtam, hogy ez a javaslat elhangzik majd.
idézet:
Ezt írta EV6:
Én több helyet olvastam már kétoldalas (nem kétrétegű) DVD-ről.
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:07
idézet:
Ezt írta EV6:
Én nem 18 GB, hanem 9.4 GB az elméleti kapacitása. (Ugye rétegenként 4.7GB)[/quote]
Ha jól tévedek csak valami 8,8GB, mert a második rétegre kevesebb fér. Majd PPéter javítja ha tévedek
Van másik megoldás:
Léteznek CD-írók amik sima CD-re duplasűrűséggel tudnak írni.
Ez jól hangzik, de az így megírt lemezt általában csak ugyanolyan vagy hasonló meghajtó olvassa vissza. De ráfér 1,4GB egy lemezre.
Azt hiszem ilyen volt a Sony CRX195 is ...
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:09
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Ha jól tévedek csak valami 8,8GB, mert a második rétegre kevesebb fér. Majd PPéter javítja ha tévedek
[/quote]
Igen, én is így emléxem, azért írtam, hogy elméleti 9.4GB. De úgy tudom, még nem végleges a szabvány, meg (szokás szerint) nem is egyféle szabványtervezet van, bármi lehet a vége. De ez itt off.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:16
idézet:
Ezt írta EV6:
Igen, én is így emléxem, azért írtam, hogy elméleti 9.4GB. De úgy tudom, még nem végleges a szabvány, meg (szokás szerint) nem is egyféle szabványtervezet van, bármi lehet a vége. De ez itt off.[/quote]
9.4 a nyomott DVD-knek (pl.: filmek).
Az írhatóra kevesebb fér, gondolom a biztonságos írás végett.
Vagy tévedek?![]()
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:22
Bármi lesz a szabvány, gondolom nem nagyon térnek el tőle ...
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:50
Samott
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:57
idézet:
Ezt írta AMD rula:
9.4 a nyomott DVD-knek (pl.: filmek).
Az írhatóra kevesebb fér, gondolom a biztonságos írás végett.
Vagy tévedek?[/quote]
kb. 9 giga az egyoldalas 2 rétegű dvd /mert a rétegváltás és a technika miatt kicsit kevesebb fér rá dvd-9 nevű/
9.4 giga a 2 oldalas, egyrétegű dvd /2x4.7, ez a dvd-10 nevű lemez/
dvd-18 néven meg a 2 oldal/2 réteg lemez fut. /ilyet még nem fogtam/
Most volt a kezemben viszont egy "kólásakciós" Titanic film lemeze, gyárilag dvd-10-es, azaz 2 oldalas/ 1 rétegű.
Elég hülye kialakítás, full ezüst és nem lehet biztonságosan megfogni
Viszont profin nem látszik a préselés/ragasztás helye. Amit még nem értettem, az az, hogy a Titanic simán elfér a dvd-9-es 1 oldalas 2 rétegűn is. Vagy így olcsóbb volt gyártani.
Lemezt ne ragasszon otthon össze senki, mert még ha minden klappol is, túl vastag és nehéz lesz a "média" be is szorulhat szűkebb tűrésű mechanikákba![]()
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:21
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Van másik megoldás:
Ez jól hangzik, de az így megírt lemezt általában csak ugyanolyan vagy hasonló meghajtó olvassa vissza. De ráfér 1,4GB egy lemezre.
Azt hiszem ilyen volt a Sony CRX195 is ...[/quote]
Az új MSI írók ezt mind tudják, és a sima DVD-rom vissza is olvassa.
Elküldve: 2004. 01. 14. 15:14
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
...
Azt hiszem ilyen volt a Sony CRX195 is ...[/quote]
[url="http://"http://www.opticaldisc-systems.com/2001JanFeb/DoubleDensity54.htm"]Itt[/url] lehet olvasni róla egy keveset.
[ 2004. január 14.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 14. 15:19
idézet:
Ezt írta SuMMeR:
[url="http://"http://www.opticaldisc-systems.com/2001JanFeb/DoubleDensity54.htm"]Itt[/url] lehet olvasni róla egy keveset.
![]()
[ 2004. január 14.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Itt gondolom a HDBurn-re gondoltal - nos egy kicsit megkesett, mert ma mar a DVD-R korszakat eljukRaadasul az asztali gepek nem tudnak mit kezdeni a HDBurn lemezekkel..
![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 01. 14. 15:26
Egyszer balra pörög, egyszer jobbra
DVD-t nem de SVCD-t lejátszik. Arra gondoltuk ez is valami 2 rétegü vagy hasonló CD lemezekhez lehet jó. Vélemények?
----------------
lemez--lemez
----------------
______//__
így is elképzeltük, nemtom érthető-e a "rajz" de az égető lézer irányával is megpróbáltuk magyarázni a dolgot.
[ 2004. január 14.: Grausz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 04. 13. 18:18
<STRONG>
[ 2004. január 14.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]</STRONG>[/quote]
Itt gondolom a HDBurn-re gondoltal - nos egy kicsit megkesett, mert ma mar a DVD-R korszakat eljuk
Most, hogymar elkezd tamogatotta valni, kicsit erdekelnenek engem is tovabbi reszletek a HDBurn-nel kapcsolatban. Naszal ez most DVD kompatibilis UDF ize lett?
Elküldve: 2004. 04. 19. 13:51
Idézet: rob77 - Dátum: 2004. január 14, szerda - 12:03
Figyeld meg: ha megkarcolod egy cd alját, az nem nagy katasztrófa; az erős gyémántú olvasófejjel ellátott cd-meghajtók vígan olvasgatják tovább, ahogy eddig. Viszont ha a CD tetejét karcolod meg, úgy; hogy átlátszó legyen, akkor azt már az életbe nem fogja beolvasni semmi. Ez azért van, mert az alja tükörként működik, tehát visszatükrözi az olvasott adatot a gyémántra. Ha egy tükör hátulja le van karcolva, nem látod magad benne. Ez ugyanígy működik a cd-nél is. Tehát ha mindkét oldalán írható felület lenne, akkor átlátszó lenne és nem lehetne beolvasni. Ha meg raksz közéjük egy lefedő felületet, akkor meg egy "cd-szendvics" lesz belőle, mintha két cd-t összeragasztottál volna. Lehet kísérletezni, habár nem biztos, hogy a "felesleges" felülettel együtt befér a duplaCD a meghajtóba!
Rhino666
Elküldve: 2004. 04. 19. 13:57
Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 14:51
Elküldve: 2004. 04. 19. 15:21
Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 14:57
:confused: Jó minőségű olvasófejjel...
Rhino666

Súgó
A téma zárva.