Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 14:38
Ponthogy optimalizációk vannak benne egyes lemeztípusokra, illetve a gyorsabb írásra. (Na itt lehet minőségromlás - azaz ha pl. 8x tempóval írja valaki a 4x lemezeket.)
De úgy általában bizony jobb írásminőséget nyújt mint a gyári 2500-as firmware-ek. (HV2B5)
Különösen a RICOHJPNR, CMC, G04-es lemezeknél vettem ezt észre. Olyannyira, hogy a gyárilag 4x-es G04 és Ricoh lemezeket 6x/8x-os tempóval írva is jobb minőséget kapok, mint a gyáriakkal. (Ezzel nem arra utalok, hogy aztán akkor mindent 8x-os tempóban kell írni, mert a 4x-es tempó mellett adja amúgy a - szerintem - legjobb minőséget.
Ja igen. Próbáltam a 2510-es 2.16-os fw-ét is, de semmivel sem adott jobb írásminőséget az általam próbált G04-es, Primedisk (G03), Verbatim (MCC), Maxell (MXL), TDK (TYG, TTG) , Arita+R (Ricohjpnr) lemezek esetén.
1. saját tapasztalat - másnál persze előfordulhat, hogy nincs észlelhető változás.
2. azonos sebességre gondoltam (4x +R lemezeket szoktam megírni 4x seb-bel)
3. De úgy általában: ez - már bocsánat - hagymázas hülyeség. Herrie nem írta át az írási módot. Lehetővé tette, hogy a lemezt gyorsabban pörköld. Mitől lenne jobb az írásminőség??? A HP520 2.21 firmware-t használta alapnak, ami (szigorúan NÁLAM) rosszabb minőségi eredményt hozott a 2500 1.06 és 1.07 gyári firmware-eknél. A rosszabb persze, mint már annyiszor mondtam, viszonylagos, a Nero CD/DVD Speed görbéje nem teljesen sima, hanem kicsit göröngyös (nincsenek tüskék, sem komolyabb lassulások).
4. Nem G04-el néztem, hanem leginkább Maxell (Talán TY, már nem emléxem), Verbatim (MCC), Primedisc, TDK (TDK) és Fujifilm (RICOH) +R lemezekkel. A nívótlanabbakról nem teszek említést, ott inkább a lemez tehet a visszaolvasási görbéről, nem az író.
Uccsó: Hát, ha a 2.16 nem jobb minőségű, akkor nem fogom feltenni - bár a cdfreaks-en olyan PI/PO értékeket mutattak, hogy az alapján mindenkinek csak NEC írót lenne szabad venni-, igazában már csak a TDK882 2.36-os fw-ben bízom, azt állítólag tud SL és DL BS-t is, a 2.16 írásminőségével.

Súgó
A téma zárva.