HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 22:25

Elnézést kijött az ujabb herrie féle 1.08 alapulo mindent tudo firmware
http://forum.rpc1.or...pic.php?t=32301 inenn leszedhetö

:respect:
HD Ready komolyan

#1842 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 18:20

Ha minden lemezzel ezt csinalja a NEC 2500A irom, akkor dobhatom ki? :(

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  Log.txt (0byte)
    Letöltések:: 83

#1843 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 20:39

Idézet: HAMMER - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 18:20

Ha minden lemezzel ezt csinalja a NEC 2500A irom, akkor dobhatom ki? :(

ezt igy nem látom... a .txt-t :)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1844 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:55

Nekem lejött a .txt...

#1845 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 19:30

Hello

Életem első DL írására készülök mod-olt 2500-asommal. DL-t is ugyanúgy lehet írni .iso-ból DVDDecrypterrel simán, vagy van-e valami egyéb tudnivaló ezzel kapcsolatban?
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#1846 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 19:34

Idézet: Chase - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 19:30

Hello

Életem első DL írására készülök mod-olt 2500-asommal. DL-t is ugyanúgy lehet írni .iso-ból DVDDecrypterrel simán, vagy van-e valami egyéb tudnivaló ezzel kapcsolatban?

Az MDS fájlt add meg a Decrypternek (de erre figyelmeztet is ha nem így teszel), abban van pár fontos plusz infó (rétegváltás helye, ilyesmi).

#1847 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 22:27

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 20:34

Az MDS fájlt add meg a Decrypternek (de erre figyelmeztet is ha nem így teszel), abban van pár fontos plusz infó (rétegváltás helye, ilyesmi).

thx :respect:
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#1848 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 18:29

Az alábbi hibára keresném a megoldást:

Adott egy ilyen NEC-2510-es író,a 2.18 firmware van benne. Namármost írtam vele pár lemezt Fuji lemezre(FUJIFILM02) többnyire 2X, egy-kettőt 4X sebességgel. Visszaelenőrzésnél a DvdInfoPro nem talált hibát, mégis, ha a filmeket le akarom játszani, akkor akad - többnyire a vége felé - , egy lemez pedig el sem indul.
Kipróbáltam egy Toshiba SDR-5112 íróban is, az gond nélkül olvassa őket, rippelni is hibátlanul lehet vele.
Mi lehet a gond,? Tudom, hogy ez a NEC író nem a legjobb olvasó, de talán tudtok egy megbízhatóbb firmware-t amivel vissza is tudnám olvasni a lemezeimet.
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#1849 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 07:16

Idézet: phan_tom - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 19:29

Az alábbi hibára keresném a megoldást:

Adott egy ilyen NEC-2510-es író,a 2.18 firmware van benne. Namármost írtam vele pár lemezt Fuji lemezre(FUJIFILM02) többnyire 2X, egy-kettőt 4X sebességgel. Visszaelenőrzésnél a DvdInfoPro nem talált hibát, mégis, ha a filmeket le akarom játszani, akkor akad - többnyire a vége felé - , egy lemez pedig el sem indul.
Kipróbáltam egy Toshiba SDR-5112 íróban is, az gond nélkül olvassa őket, rippelni is hibátlanul lehet vele.
Mi lehet a gond,? Tudom, hogy ez a NEC író nem a legjobb olvasó, de talán tudtok egy megbízhatóbb firmware-t amivel vissza is tudnám olvasni a lemezeimet.

Nem lehet hogy a file struktura hibás          /a vobok vége nem mind 776 az utolso lehet más/ a lemezen kötetcimke nem tartalmaz magyar karaktereket és még ezer dolog lehet.Használj ritek alaput mind az asztaliak mind a pc olvasok szeretik

Szerkesztette: koliz 2005. 02. 01. 07:17 -kor

HD Ready komolyan

#1850 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:13

A NEC-2510A íróm nem ismeri fel a +RW lemezeket. Más is tapasztalt már ilyet?

#1851 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:30

Idézet: [Joe] - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 18:13

Nem, nekem többféle +rw-m is van (csak az van :) ) és mindegyik szépen működik...
Nem használtad esetleg azokat a lemezeket másik íróban? Vagy mit jelent az, hogy nem ismeri fel őket?

#1852 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 23:08

Nekem volt ilyen, hogy bizonyos DVD-író proggi (free és román, talán Deepburner a neve???) írhatatlannak mondta a DVD+RW-ket. Feltettem a CDBurnerXP Pro-t, és minden OK lett.

ND-2500A, gyári fw.

#1853 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 23:15

Idézet: [Joe] - Dátum: 2005. Feb. 6., Sunday - 19:13

TDK?

#1854 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 23:53

Idézet: fishi - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 22:30

Nem, nekem többféle +rw-m is van (csak az van :) ) és mindegyik szépen működik...
Nem használtad esetleg azokat a lemezeket másik íróban? Vagy mit jelent az, hogy nem ismeri fel őket?

Berakom a lemezt és csak világít a led, nem csinál semmi mást.
A -RW-vel semmi gond.

#1855 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 23:56

Idézet: HAMMER - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 23:15

TDK?

Igen, TDK! Nem jók a +-os TDK-k?

#1856 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 00:01

Idézet: [Joe] - Dátum: 2005. Feb. 6., Sunday - 23:56

Igen, TDK! Nem jók a +-os TDK-k?

Probald ki verbatimmal! Nekem is ez volt a problemam, masok is megerositettek, hogy vannak hibas TDK+RW lemezek. Ezek utan megharagudtam a TDK-ra, es csak verbatimot hasznalok.

#1857 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 00:36

Kipróbálom más +RW-s lemezzel, mindenesetre megnyugtattál, hogy nem feltétlen az író rossz.
Még jó, hogy nem vettem belőle többet... :rolleyes:

#1858 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 22:28

Sziasztok!

Már a második gyári dvd-vel játsza el, hogy a következő hibaüzenetet kapom (csatoltam, bocsi, de nincs kedvem feltölteni)
Ezt úgy 50% felett egy kicsivel kapom meg. Direkt frissítettem a firmware-t is hátha, de nem történt csoda... Szóval mitől lehet az, hogy a gyári dvd második rétegét nem olvassa? Jelenleg másik dvd9 nincs nálam, nem tudom kipróbálni, hogy általános-e, de pl az asztali lejátszóval probléma nélkül ment... Szal mit tegyek vele? Ismét gari, hátha kapok egy 3520-ast? :)

kösssz
fishi

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  dvd.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#1859 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 23:19

Idézet: [Joe

,2005. febr. 6., vasárnap - 19:13] A NEC-2510A íróm nem ismeri fel a +RW lemezeket. Más is tapasztalt már ilyet?

ennél csinál érdekesebbeket is...az enyém...
1. -Traxdata -R 8x-al kitudja hanyadjára kell kinyitni becsukni a tálcát, hogy felismerje a lemezt, különben fél percig csak kattog aztán szerinte ez söralátét...amikor felismeri akkor meg gyakran már az írás első fázisában, amikor feltölti a memóját kiugrík lézer beállítási hibával..de a lemezt nem rontja el, ha másodjára neki indítom(persze előtt tálca ki tálca be, mert szerinte már tele is van a lemez a sikertelen írástól) akkor már csont nélkűl megírja és semmi gond az olvashatóságával sem...
2. -Verbatim -R 8x-os kitudja hanyadjára kell kinyitni becsukni a tálcát, hogy felismerje a lemezt, különben fél percig csak kattog aztán szerinte ez söralátét...amikor felismeri akkor viszont gond nélkűl írja

Mind a 2 lemez esetén viszont ha már felismert 1-et akkor már a következő írásnál semmi gond.
3. Traxdata -R 4x-est képtelen megírni...vagy 15x beletettem és szerinte ez vmi egész más, de nem DVD-R és nem hajlandó rá írni
4. Fuji -RW 2x-t nem hajlandó megírni..lézer beállítási hibával elszáll már lemez törlés közben is..
5. A megírt vagy gyári lemezt belerakva vagy benne hagyva legyen az CD vagy DVD, mivel a gépem úgy van belőve, hogy CD-ről is hajlandó lenne bootolni induláskor képes fél percig szüttyögni, hogy felismerje aztán, amikor az Xp jönne befelé természtesen vmi miatt rákeres arra is és ismét képes fél percig szüttyögni...

Még várok egy kicsit aztán elküldöm gariba hátha vmi frissebb írót kapok helyette  :D

Az 1300A-m ehhez képest egy angyal, mindent ír és olvas még ha lassabban is, de mindent hibaüzenet nélkűl! :omg:

Szerkesztette: Qpack 2005. 02. 12. 23:21 -kor

---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#1860 Felhasználó inaktív   LoafeR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 22:35

Helló elég noob vagyok a témához de lenne egy kérésem. Nekem van egy NEC-2500A (1.06) szeretném frissíteni 1.09-re de lövésem sincs hogyan kell, mennyire biztonságos stb. Van egy leírásom de az angolom nem a legjobb. Ha lenne valaki olyan rendes, hogy lefordítaná vagy a lényeget leírná azt megköszönném ;) íme:
Firmwareupdate ND-2500A - Important Information:

([F/W revision Brands]
1.09 (WIN) - 10-Jan-2005

You will find information for firmware 1.09 changes on our FAQ: {http://www.de.nec.de} -> Support and Service -> Technical questions -> Optical storage -> DVD / DVD Writer

This Update works only with NEC ND-2500A (retail&bulk) drives, not with OEM releases. OEM means part of a full PC package or external USB or FireWire variant of this burner. For OEM products contact your dealer, distributior or manufacturer of PC- or USB/ Firewire- package.

You can only update from Firmwareversion 1.06 and 1.07. You can verify your current firmware with NERO Info Tool: {http://www.nero.com}

Pls note following instructions for update procedure:

Connect drive to secondary IDE channel as Master

Disconnect all slave hardware from IDE secondary Master

Use standard UDMA-2 IDE cable

Update in Windows "Safe Mode"

Under Windows 2000 & XP login as administrator

Update without DMA mode, under Windows XP & 2000 in the device manager - "IDE ATA/ ATAPI controllers", you can switch from DMA to PIO mode

Disconnect all external USB/ FireWire devices.

Deactivate virusscanners, active desktop programs and packetwriting agents

Do not turn off power during the updating process.

Note: Warranty will be lost during false updating procedure, especially modified firmwares were used before. In such cases we could not offer you a solution any more. You have to repair it by cost then.

INSTALLATION: After unzipping file pls. double click on "K25GN090.exe" file, follow instructions.
After, you have to reboot your system.

If you have problems after updating your drive use following steps:

1.Deinstall all your burnsoftware(s), also cleanup registry, e.g. cleaner can be found here {http://www.nero.com}

2.Update your mainboard driver(s). Contact manufacturer of your mainboard/ PC package for newest one.

3.Reinstall and update your burnsoftware.)

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.