idézet:
Ezt írta Merlin:
Próbáltad már, megy neked a "Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét!" témában belinkelt teszt progi?
Princo -RW -kel másoknak is volt gondja, nem tudtak rá írni néhány írás után, így nem egyértelmű mi lehet. :confused:
[ 2004. január 28.: Merlin szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A progit felinstalláltam, de még nem nézegettem különösebben a lelkivilágát. Talán majd délután...
NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről
Elküldve: 2004. 01. 29. 07:41
Elküldve: 2004. 01. 29. 07:54
idézet:
Ezt írta peterk:
...
Eleinte kipróbáltam mindenféle lemezt, és végül maradtam a pluszosaknál, abból is a ronda rózsaszín 2.x-es ricohjpn médiakódúnál.
...
[/quote]
Ha nem titok, hol szereztél ilyen anyagot és milyen kiszerelésben? Mert ugye mire én egy 100-as bulk-ot elirkálok, már a BlueRay-írók is kimennek a divatból!![]()
![]()
idézet:
...
Hozzáteszem, hogy az 5 darab Princo 4x-es lemezem mindegyike azóta a kukában landolt, mert olvashatatlanok lettek (szerencsére a dvd olvasómmal még sikerült visszagyörtődni négyet, és átírni a pluszos ricohra). Pedig ebből az ötből csak kettőt írtam a NEC-el (a többit Sony-val és Pio 106-al).
[/quote]
Hát, Princo-ról sok jót én se tudok mondani. A Pio 105 is csak egyszeresen volt hajlandó megírni az összeset, ami nálam járt eddig. Ha megírta egyáltalán.
idézet:
...
Szóval én inkább úgy vagyok a dologgal, hogy addig nincs baj amíg a jó lemezeket megírja, és a rosszakat kiköpi, mert inkább már ne is sikerüljön, minthogy pár hónap múlva dobják be a kulcsot a lemezek....[/quote]
Ezzel egyetértek. És nem biztos, hogy hosszabb távon a drágább lemezek a kevésbé gazdaságosak. Én céges adatarchiválásra pl. Sentinelt és Fujit használok, soha nem volt még gond velük!
Elküldve: 2004. 01. 29. 08:03
idézet:
Ezt írta PPeter:
Kóstolgatom két napja a NEC ND-2500A írót és azt kell mondjam, lehet, hogy trónfosztás lesz az én kis toplistámon. Ugyanis már-már zavarba ejtően jó minőségben ír. Egyelőre ennyi, még tesztelgetek.[/quote]
Speciel engem is érdekelne, milyen -R-es anyagokkal etetted az írót, illetve mit nem szeretett eddig ezek közül?![]()
Elküldve: 2004. 01. 29. 17:59
idézet:
Ezt írta peterk:
Eleinte kipróbáltam mindenféle lemezt, és végül maradtam a pluszosaknál, abból is a ronda rózsaszín 2.x-es ricohjpn médiakódúnál.[/quote]
Nem 2.4x-es Ritek +os lemezrol beszelsz?Csak mert en rozsaszinuben...vagy inkabb sotetrozsaszinunek Ritek +os lemezrol tudok.....
![]()
Vagyis erre gondoltal????
[ 2004. január 29.: foxyr szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 29. 19:04
"DVD(+-)RW 8X TEAC 2500A OEM 31 240 "
elírás és valójában NEC, vagy télnyleg van ilyen Teac?

Üdv!
Elküldve: 2004. 01. 29. 19:15
idézet:
Ezt írta peterk:
Ja, és azt elfelejtettem, hogy írtam vagy 20-25 darab Ritek G04-et is. Azokkal íráskor semmi gond nem volt, mentek mindenütt szépen, viszont azóta elég sokat romlott a minőségük, van amit már nagyon szöszölve fogadnak az asztali lejátszóink. Sajnos nem emlékszem már hogy melyiket hányszorosan írtam, de azt tudom hogy párat 4x-esen. Lehet, hogy azok kezdtek el rendetlenkedni ?...[/quote]
Köszi
Elgondolkodtató![]()
Akkor a Ritec G03 talán elfogadható?? Ja és bocsi ez hányszorosan irható?
A Princo-t csak 2* esen irja - ez normális?![]()
Elküldve: 2004. 01. 29. 20:54
Sentinel DVD-R(4x) 2X írva mind az asztali lejátszóba (dzsunka Mustek), mind magában az íróban szaggat a vége felé (utolsó 2-300 MB kb.).
Nem tudom, hogy betudjam-e a lemez vége felé látható koncentrikus karcnak, ill. az "eredeti gyári" szennyeződéseknek, amit a sűrített levegő nem hozott le, sikálni meg morbid lett volna...

Érdekes módon a gépben lévő ASUS DVD-ROM lejátsza hibátlanul! :confused:
Ennyi difi lenne hibajavítás és hibajavítás között?
p.s. Mostanában a tokos, celofános 4X Sentinelek között elég sok a "gyárilag retkes". Régen az 1X-el nem volt ilyen gond ...
p.s. 2. A Sentinel 1X ill. 4X Pio 105-ben remekül bevált eddig, szigorúan 1X írva!
p.s. 3. Nem lehet, hogy a 6-os Nero is lehet ludas? Eddig csak 5.5-össel írtam- amit bár sokan szidtak - nekem nem hibázott sosem! Tudtok valami alternatívát Nero helyett?
[ 2004. január 29.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 00:05
idézet:
Ezt írta Merlin:
Próbáltad már, megy neked a "Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét!" témában belinkelt teszt progi?
...
[/quote]
Igen, próbáltam. Nem megy ezzel az íróval (sem?)!
Elküldve: 2004. 01. 30. 10:05
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Igen, próbáltam. Nem megy ezzel az íróval (sem?)![/quote]
Kár, ezek szerint csak Lite-On -nal megy.
Kellene valami más tesztprogi ami ilyeneket tudna mérni minden íróban esetleg netalántán olvasóban.![]()
Elküldve: 2004. 01. 30. 17:34
idézet:
Ezt írta Füsti:
Köszi
Elgondolkodtató![]()
A Princo-t csak 2* esen irja - ez normális?[/quote]
A ritek G03 legtobb iroban 2xesen irhato,G04 pedig 4x-esen.
Elküldve: 2004. 02. 02. 12:44

(Még ha bele-bele keverednek másik írókkal kapcsolatos csevegések is...

Kiváncsian várom PPéter első tapasztalatait, nálam is ez a gép az aktuális jelölt (bár még az új Pio is izgalmas lesz...).
lala
Elküldve: 2004. 02. 05. 03:48
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Ha nem titok, hol szereztél ilyen anyagot és milyen kiszerelésben? Mert ugye mire én egy 100-as bulk-ot elirkálok, már a BlueRay-írók is kimennek a divatból!![]()
![]()
![]()
[/quote]
Nincs semmiféle "mágikus" beszerzési forrásomUgyanonnan vásárolok, mint nagyon sokan közülünk. (Apronet
)
Annó ebből a rózsaszínből több gurigányit is vettem, de mára sajna elfogyott. De épp tegnap voltam ugyanott ahol eddig, és most volt 4x-es pluszos "ritek 02" kódú 25-ös kiszerelésben 370-ért és 400-ért. Én ebből a Platinum márkajelűt vettem, és 4-5 darab megírása után azt hiszem ez is jó minőségű lesz. Persze igazi véleményt majd 100-200 után lehet mondani![]()
Elküldve: 2004. 02. 05. 03:50
idézet:
Ezt írta foxyr:
Nem 2.4x-es Ritek +os lemezrol beszelsz?Csak mert en rozsaszinuben...vagy inkabb sotetrozsaszinunek Ritek +os lemezrol tudok.....
![]()
Vagyis erre gondoltal????
[ 2004. január 29.: foxyr szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Erre gondoltam. De ez nem ritek (legalábbis a mediakódja), nézd csak meg mondjuk dvdinfopro-val![]()
Elküldve: 2004. 02. 05. 03:56
idézet:
Ezt írta Füsti:
Köszi
Elgondolkodtató![]()
A Princo-t csak 2* esen irja - ez normális?[/quote]
A ritek médiakódban a 03,04 a 'generációt' jelöli. A 03-as a korábbi, 1x-es (2x-es) lemezeket jelöli, a 04 az újabb, 4x-eseket.
A minőség however nem egyértelműen nőtt a verziószám növekedésével, mert mára már nagyon sokan gyártanak ritek 04 médiakódú lemezt. Jobbakat is, de sajna gyengébbeket is...
Elküldve: 2004. 02. 06. 21:51
Pioneer DVR-A07 vs. NEC ND-2500A...
lala
Elküldve: 2004. 02. 08. 14:42

Eddig 2 rontott darabom van, egy Sentinel és egy EMTEC, mind2 4X-es! Az elsőnél egyértelműen a média volt sz*r (gyárilag karcos) a másodiknál a 2/3-ánál belefagyott a Nero az írásba.
Elküldve: 2004. 02. 08. 18:31
idézet:
Ezt írta peterk:
Annó ebből a rózsaszínből több gurigányit is vettem, de mára sajna elfogyott. [/quote]
Ez miert fogyott volna mar el....nalam is van 500db...![]()
Elküldve: 2004. 02. 09. 09:38
(Könyörgöm ne az 1300-asról...

Elküldve: 2004. 02. 09. 13:24