HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 07:18

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 16:24

Sima 2500-öshöz melyik kell?

Mert a 2510RPC1.BIN    RPC1, 2100@2500 and Rip Lock Patches jol hangzik, de nem baj h nekem nem 2100 hanem 2500 van?

2100, 2500, 2510 ugyanaz a hardver.
Így azt rakod fel a háromból, amelyiket akarod, a simát, a Rip lock-talanítót, vagy a Rip+RPC1-et.
Én a simával flasheltem (Rip sebesség nem izgat, és csak RPC2-es lemezekkel hozott össze a sors),
az jól működik, de arra figyelj, hogy a drive master legyen, különben:
-flash után és minden rebootnál kinyílik a tálca,
-villog a DVD ledje,
-folyamatosan ég a HDD led.
Ha master, akkor (mint nálam is) max. a folyamatosan égő (néha azért elalszik :confused: ) HDD led marad problémaként
Az írási minőségről egy lemez (FUJI 4x DVD+R, 2,4x seb-bel írva) írása után - nem változott észrevehetően. Nyilván ebből még messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le, de legalább nem lett látványosan rosszabb a masina.
 aláírás
Spoiler

#362 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 09:05

Idézet: worxland - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 14:55

Igen, a Benq 822 Dual Layer lesz, őszre ígéri a Benq a firmware-t, persze, ha ott is megszerzi valaki a 830 vagy a 832 firmware-jét, akkor lesz hamarabb is.

Elnézést, hülyeséget írtam, a 832 Lite-on író, csak a 830 Benq. Mea culpa. :box2:
 aláírás
Spoiler

#363 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 09:47

Nemsokára megkérdezem a srácot, hogy miért viszik vissza, és akkor utána megmondom nektek..

#364 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 10:53

Nah kedvetekért megkérdeztem, hogy mi a szitu ezzel az íróval és elmondta nekem a srác, hogy vagy nem ír vagy nem olvas, de főleg a nem ír változat fordult elő többször és firmware frissítés sem segített rajta  :rolleyes:

#365 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 11:10

Körülbelül 25 darabot vettem/adtam tovább ebből az íróból, a legtöbbje olyan cégekhez került, ahol rendszeresen használják is őket és nagyjából szem előtt tartom mindet (én járok ki firmware-t frissíteni, stb.), egyetlen darab sem volt hibás gyárilag és nem hibásodott meg használat közben sem. Nekem is volt 3 saját darab amiket intenzíven használtam 2 hónapon keresztül, minden gond nélkül. Szóval a saját tapasztalataim alapján nem tűnik problémásabbnak, mint bármely más drive napjainkban. Az írási minősége pedig etalon.

#366 Felhasználó inaktív   Maki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 11:27

Idézet: Joci - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 0:56

Miértnem rakod vissza a gyári FW-t? Amúgy mikor vetted az írót?

Szia Joci!
Én vissza raknám az eredeti fw-t de nem tudom. Ugyanis mint ahogy már irtam most iomega fw van az irón a z necnd1300-a helyett. Amikor vissza akartam rakni a régit nem talált nec dvd ítót tehát nem tud mit lecserélni.Ez a gondom. MOst mit csináljak?

#367 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 11:27

Hát lehet, hogy ők fogták ki, amugy ez egy nagyker... és állítolag amiket visszavittek egyiket se NEC-re cserélték vissza, hanem ASUS vagy PIONEER-re..nah most szted ilyen helyzetben mit tennél? Főleg hogy ehhez a NEC-hez van két rétegű írás firmware update.. :confused:

#368 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 13. 11:37

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:10

Körülbelül 25 darabot vettem/adtam tovább ebből az íróból, a legtöbbje olyan cégekhez került, ahol rendszeresen használják is őket és nagyjából szem előtt tartom mindet (én járok ki firmware-t frissíteni, stb.), egyetlen darab sem volt hibás gyárilag és nem hibásodott meg használat közben sem. Nekem is volt 3 saját darab amiket intenzíven használtam 2 hónapon keresztül, minden gond nélkül. Szóval a saját tapasztalataim alapján nem tűnik problémásabbnak, mint bármely más drive napjainkban. Az írási minősége pedig etalon.

Privi ment már tegnap reggel.....................

#369 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:40

kisse elbizonytalanodtam, hogy most mivel irjak adat cd-t. teac w54e-vel vagy ezzel a nec-el, es hanyszorosan? :o

#370 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 14:19

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 13:40

kisse elbizonytalanodtam, hogy most mivel irjak adat cd-t. teac w54e-vel vagy ezzel a nec-el, es hanyszorosan? :o

Miért bizonytalanodtál el?

Hányszorosan? Az attól függ, hogy hány évig akarod az adatokat még használni, de ha fontos, akkor max 16 legyen. (mondja az igen elterjedt és hangoztatott urban legend)

#371 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 14:35

Idézet: justman - Dátum: 2004. May. 13, Thursday - 15:19

Miért bizonytalanodtál el?

Hányszorosan? Az attól függ, hogy hány évig akarod az adatokat még használni, de ha fontos, akkor max 16 legyen. (mondja az igen elterjedt és hangoztatott urban legend)

teac el 2x sebesseggel irok, es 2peldanyban ami nagyon fontos. A necrol meg azt hallottam, hogy 24x sebessegen a legjobb az "iraskepe" - ebbol most mi igaz?

#372 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 14:38

Idézet: Maki - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 0:35

Sziasztok!
Én a Dvd írókkal egyelőre csak ismerkedő "tanuló" vagyok, és az alábbi probléma megoldásban kérném a segítségeteket:

Vásároltam egy NEC  ND1300-A típusú írót 1,07-is firmware-rel. Majd - mivel a noname lermezeknél az illegális lemez hibaüzeneteket küldte - felülírtam 1,09-essel, ami után már írta a noname-eket, de csak kétszeresen (a négyszeresnél rendszeresen hibázott). Majd jött a "megváltó" megoldás: A 1,21-es verzió! Nos azóta nem tudok írni semmit, mert azóta IOMEGA DVDRW40216IND-A -nak ismeri fel a gépezet. Szeretném újra élvezni a szerkezet fénykorát, és újraélni a kétszeres írás minden örömét, kérem segítsetek!

Vagy itt, vagy a TITZ.RICHARD@CHELLO.HU címen!

Köszi előre is mindenkinek!

http://www.herrie.org/modules.php?name=Dow...load&cid=29#cat

Itt van mindenféle flash az ND-1300-hoz, DOS-ossal valószínűleg vissza tudod írni az eredeti firmware-et. Hajrá... :juggle:  :paci:  :jump:
 aláírás
Spoiler

#373 Felhasználó inaktív   beasty 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:28

Már régóta olvasgatom a hozzászólásokat, ezalatt a NEC2500 író ára lement 25 ezerre... Szerintetek ennyiért megéri megvenni, vagy lesz még olcsóbb is??? A DVD-RAM írásra mikor lehet nekem szükségem, vagy csak emiatt nem éri meg lg írót venni?!

#374 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:57

Idézet: beasty - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 16:28

Már régóta olvasgatom a hozzászólásokat, ezalatt a NEC2500 író ára lement 25 ezerre... Szerintetek ennyiért megéri megvenni, vagy lesz még olcsóbb is??? A DVD-RAM írásra mikor lehet nekem szükségem, vagy csak emiatt nem éri meg lg írót venni?!

Emiatt SZVSZ nem éri meg LG-t venni, pláne, ha még azt se igazán tudod, hogy kell e neked.

#375 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 18:23

Idézet: worxland - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 8:18

2100, 2500, 2510 ugyanaz a hardver.
Így azt rakod fel a háromból, amelyiket akarod, a simát, a Rip lock-talanítót, vagy a Rip+RPC1-et.
Én a simával flasheltem (Rip sebesség nem izgat, és csak RPC2-es lemezekkel hozott össze a sors),
az jól működik, de arra figyelj, hogy a drive master legyen, különben:
-flash után és minden rebootnál kinyílik a tálca,
-villog a DVD ledje,
-folyamatosan ég a HDD led.
Ha master, akkor (mint nálam is) max. a folyamatosan égő (néha azért elalszik :confused: ) HDD led marad problémaként
Az írási minőségről egy lemez (FUJI 4x DVD+R, 2,4x seb-bel írva) írása után - nem változott észrevehetően. Nyilván ebből még messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le, de legalább nem lett látványosan rosszabb a masina.

Hm ha ilyen bugos akkor még várok egy kicsit., hátha lesz jobb...
Master asszem egyébkent.
Kösz az infot
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#376 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 18:52

Arról nem is beszélve, hogy semmi garancia nincs rá, hogy MEG IS ÍRJA VALÓJÁBAN a kétrétegű lemezeket...

#377 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 19:22

Hardver: A NEC 2500a író tulajdonosokat megörvendeztetjük: A 2510a firmver (ami tartalmazza a DVD+R DL képességet) módósítva van úgy, hogy a 2500a modellel is mûködik, így az író máris felruházható az új dual layer tulajdonságokkal. De mielõtt bárki belekezdene a frissítésbe, mérlegelje azt, hogy csak a saját felelõsségére cselekedik!

http://www.doom9.hu

#378 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 19:36

Csak épp még SENKI egyetlen darab DVD+R DL lemezt nem írt még vele, és sajnos nagy esély van rá, hogy nem is fog. Majd akkor lehet örülni, ha - sikeresen - kipróbálták egy DVD+R DL lemezzel.

#379 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 19:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 18:36

Csak épp még SENKI egyetlen darab DVD+R DL lemezt nem írt még vele, és sajnos nagy esély van rá, hogy nem is fog. Majd akkor lehet örülni, ha - sikeresen - kipróbálták egy DVD+R DL lemezzel.

Nálunk van már ilyen lemez?

#380 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 19:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. May. 13, Thursday - 20:36

akkor ez nem teszt volt?  :confused:

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.