HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Medical 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:34

<<<Az 1x-es írási sebesség hiánya a DVD-R, és nem a DVD-RW lemezekre vonatkozik.
PPéter
CDGRAB.HU>>>

Köszi Péter, ezt nem tudtam.
más: a CDGRAB mikor frissíted, Tőled szoktam leszedni a neró újabb változatait, úgy látom le van maradva.
Köszi

#82 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:41

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

Vicces... :D Ezexerint kurvára nem egyenletes a minőségük! Én eddig 10-ből 2-őt csesztem el, de azt a saját hülyeségem miatt. Igaz, én csak 2X-esen próbáltam írni őket.
[/quote]

Ezt a lemezt 2X-en írtam! és semmi sem olvassa viszza.
4X-en írt PRINCO-t legalább az LG DVD-ROM olvassa, de a NEC író, amivel írtam már nem.

#83 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:43

idézet:
Ezt írta Medical:
<<<Az 1x-es írási sebesség hiánya a DVD-R, és nem a DVD-RW lemezekre vonatkozik.
PPéter
CDGRAB.HU>>>
[/quote]

DIAMOND 1-4X lemeznél nekem csak 4X írást enged a NERO.

#84 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:45

idézet:
Ezt írta enginer:

Ezt a lemezt 2X-en írtam! és semmi sem olvassa viszza.
4X-en írt PRINCO-t legalább az LG DVD-ROM olvassa, de a NEC író, amivel írtam már nem.
[/quote]

Én csak 2X-esen írok erre a médiára, és eddig minden (asztali, ASUS DVD-ROM, Pio 105) visszaolvasta! :confused:

"nem egyenletes a minősége" = neked a két dzsunkával korábbi / későbbi szállítmányból juthatott!
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#85 Felhasználó inaktív   water_melon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 27. 12:16

Sziasztok!

Nemrég vettem egy ilyen írót, és tesztelni szerettem volna, hogy a meglévő nyers lemezeim milyen sebességgel írhatók.

Legnagyobb meglepetésemre azonban a Nero CDSpeed nem tudja tesztelni, és magában az íróprogramban sem lehet szimulációt végezni DVD-R,RW DVD+R,RW lemezekre. (nem támogatott funkció)

CD-vel minden gond nélkül megy a dolog.

Namost én tudok valamit rosszul, és DVD-re nem lehet szimulációt csinálni (nem hiszem) vagy az íróval van valmi gond (remélem nem) vagy valami egyéb gáz lehet?

Előre is köszi a válaszokat!!

#86 Felhasználó inaktív   water_melon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 27. 12:24

Még annyi csak, hogy a CDSpeed a "create data disc" funkciót ajánlja fel a sebesség tesztre, amire próbaképpen klikkelve dobhattam is ki a lemezt, mert szépen teleírta.

#87 Felhasználó inaktív   water_melon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:22

Semmi ötlet?

Az író secondary master, mellette egy Toshiba 1812-es olvasó a slave. De nem hinném, hogy ez lenne a gond.

Nforce-os alaplap, de ide driver nélkül. Erről sok ember írta, hogy problémás lehet, ezért inkább nem raktam fel, de erről sem gondolom, hogy a probléma okozója.

#88 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 15:50

Bocs, ha kicsit buta a kérdés, de Nero 5-tel lehet DVD-t írni, vagy kell hozzá a 6? Az 5 van meg csak.

Én is ilyen írót tervezek venni. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#89 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:55

Helló Mindenkinek!

Miután sikerült megszabadulni Technosonic DivX-es DVD játékosomtól (ami egyáltalán nem volt rossz, csak nekem nem volt vele szerencsém, mint kurvának a jámborsághoz -bocsi, ha valaki magára vette volna), vettem egy 2500-ast!
Kutakodtam a neten, és ezt a szerintem kompatibilitási táblázatot találtam!
[url="http://"http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/867905//"]http://gathering.twe...ssages/867905//[/url]

Azért szerintem, mert valami vadállati nyelven, lehet, hogy flamandul van, amit én erősen török!

#90 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 20:17

idézet:
Ezt írta szaki58:
Helló Mindenkinek!

Miután sikerült megszabadulni Technosonic DivX-es DVD játékosomtól (ami egyáltalán nem volt rossz, csak nekem nem volt vele szerencsém, mint kurvának a jámborsághoz -bocsi, ha valaki magára vette volna), vettem egy 2500-ast!
[url="http://"http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/867905//"]http://gathering.twe...ssages/867905//[/url]

Azért szerintem, mert valami vadállati nyelven, lehet, hogy flamandul van, amit én erősen török!
[/quote]

Commodore!DVD-R! VDSPMSAB 01 4x ????

:))

#91 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 20:24

idézet:
Ezt írta szaki58:
Helló Mindenkinek!

[/quote]

"Princo DVD-R PRINCO 1x 1x 1x "

Ez az író nem tud 1x írást, csak DVD ReWritable-nél!

#92 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 23:05

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Hmm ... szépnek szép, de egyenlőre nem találtam szoftvert, ami látta volna az írót! :D

p.s. Módosítom az előbbi kijelentést: Linux alatt a K3b ("lángvágós pingvin") egy fejbiccentéssel lekezelte az írót, egyedül a megírt anyag ellenőrzésénél nem tudta újramountolni a médiát, de az írás amúgy hibátlan lett.

[ 2004. január 29.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kicsit késői hozzászólás, talán már meg is oldottad azóta. Szerintem azért nem tudta remount-olni a médiát, mert ahhoz root jog szükséges. Nálam is volt ilyen hiba, elképzelhető a distrib azóta meg is oldotta, még nem frissítettem. Milyen Linux-ot használsz?

#93 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 09:31

Hmmm. Így, egy hónap után:

- DVD-írás remek. 1X sebességet -R-nél senki ne várjon tőle. Amit határozottan nem szeret, az a fehér tetejű Princo 1-2x DVD-RW. Emtec-et, 4X Princo-t csesztem el vele, de az utóbbi biztos az én hibám volt. Nagyon gagyi, szitázatlan, über-noname lemezeket nem próbáltam vele, passz.

- CD-írás. Hmmm... Na, ez már érdekesebb. Pl. kedvenc 48X Plextor nyersanyagomat 16X írásra ajánlja fel, de leáll "power calibration error"-ral, csak 20X-osan hajlandó megírni. Sentinel 4-10X RW-kkel nincs gondja, azokkal a 4-10X Primedisc 8 cm mini-RW-kkel, amit eddig minden íróban tudtam használni, semmit se tud kezdeni, meg se formázza. Szóval, egy firmware-upgrade erősen ráférne... :confused:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#94 Felhasználó inaktív   redon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 19:40

Sziasztok !
Én is vetten egy ilyen írót. RitekG03-as Traxdata lemezt szoktam használni. A Toshiba SD-5002-es íróm jól írja és olvassa, de a NEC 2500 olvasási hibával már többször leállt!
Betettem egy gyári filmet, a Decrypterrel akrtam image-t készíteni de az olvasási seb 0.1-1. Ugyan ez a helyzet a saját maga álltal írt DVD-R (a többi lásd fent) is. Szóval image készítésre alkalmatlan. Vissza vittem, tesztelték, természetesen mindent olvasott rendesen. Valami konfigos bajom lehet, vagy táp, vagy ...???? (XP,ECS-K7S5A alap, 2db 80 GB 7.2 Seaget Bar, 512 DDR 233, 1900+ AMD, Digit kártya + apróság)
Ha valakinek van tippje KÉREM SEGÍTSEN !!!!!!!!!!!!!!!

#95 Felhasználó inaktív   Gsx-r 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 00:50

Most vettem az irot es gyorsan kb 30 lemezt kene megirnom.
Milyen lemezt vehetek nyugodtan?
Nincs kedvem kiserletezgetni.

#96 Felhasználó inaktív   redon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 06:01

Rendeződtek a dolgok !! Mostmár kifogástalan. Én a Traxdata Ritek G03-04-et ajánlom. Megírtam már jópár darabot és mind hibátlan.

#97 Felhasználó inaktív   Bear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 17:50

idézet:
Ezt írta redon:
Rendeződtek a dolgok !! Mostmár kifogástalan. Én a Traxdata Ritek G03-04-et ajánlom. Megírtam már jópár darabot és mind hibátlan.[/quote]

Azért írd meg hogy mi volt a gond.
i7 3770/ASROCK Z77 P4/Corsair Vengeance 1600Mhz 12GB/27''+19"TFT/Kingstone 120GB SSD,3TB/Chieftek CTG400 /Logitech MX-5500+ Performance MX egér / X-FI Platinum/Genius HT-5.1,Leadtek TV Exp/Canon MG5250/ APC SU750

#98 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:52

Sziasztok!

Na, nekem is megvan végre a NEC (ND-2500A) íróm.

Sajnos most csak ilyen olcsó, gagyi lemezem van próbálgatni, de ezek valami pocsékak. Normális dolog az, hogy a megírt lemezeken található adatok fele szinte olvashatatlan? Vagy valami gond van nálam? Többnyire most filmeket írtam ki (nem DVD, sima divx-es avik), és kb a felét nem bírja beolvasni. Ez a gagyi lemez miatt van? A lemezek típusa: SKY DVD+R (1-2.4X). Ilyennel inkább ne is próbálkozzak? :) :confused:

Ilyen gyönyörű lett a teszt:

Kép

Persze volt olyan lemez, ami a felénél errorral elszállt..

[ 2004. március 09.: Joci szerkesztette a hozzászólást ]

#99 Felhasználó inaktív   choosen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 04:59

CloneDvd ismeri az írót?
Asus A8N Sli A64 3500+  2x512Mb DDR Super Talent 433 Mhz cas2 Asus x800xtpe Nec 3500 Dvd-Rw

#100 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 11:19

Ismeri bizony! Mármint a Clone DVD-t.
Két hete vettem (30 alatt lehet már kapni itt délen), és eddig néhány kivételtől eltekintve csak újraírhatóra írtam, hibátlanul. Primedisc+ 4X-es.
Kettőt rontott, de hogy miért, nem tudom.
DVD Shrink-kel rippeltem, tömörítettem, majd a háttérben a Nero-val írta ki, minuszos, kétszeresen. Vagyis nem írta, mert a végén , a legeslegvégénvalami hibát kijelzett, és kész!
Ezután nem engedtem, hogy használja a Nero-t, hanem a Clone DVD-vel írtam ki az anyagot, immáron hibátlanul.
Amugy jól működik, elégedett vagyok vele annak ellenére, hogy nincs összehasonlítási alapom. Majd az idő megmutatja.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.