NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről
Elküldve: 2004. 07. 10. 22:11
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2004. 07. 11. 12:14
DVD Decrypterrel szerettem volna megirni 2.4x sebesseggel egy Ritek g04 lemezt. Tobb mint 6perc eltelt de nem tudtam bezarni a programot, nem tudtam kivenni a lemezt, a lemezbol 0% ot irt meg, a buffer 100%-on. Device buffer 0%-on. Az iron elaludt a led (tehat nem irt). Reset utan a lemez aljan lattam, hogy talan a LeadIN-t irta ra egyedul. Korabban csinalt hasonlot egy szinten "-"os lemezzel (medianca).
Tovabbi iroprogramok a gepen: nero, clone cd, clone dvd.
Gyari 1.06 fw-vel (soha nem volt frissitve), secondary master--re kotve. Asus Tusl2-c + Tualatin 1.3, 512sd ram - windows 2000 alatt. Hardveres es driver valtoztatasok nem voltak a legutobbi sikeres iras ota.
Mi lehet a gond?
update: verbatim +rw lemezt elkezdte irni 2.4x sebesseggel, ugyanazt az iso filet, ugyanarrol a meghajtorol.
Fejlemeny: masik Ritek g04 lemeznel, decrypterrel 2.4x sebesseggel ugyanugy behalt test modeban. Most ugyanazon a lemezen 4x sebesseggel test modeban 13%-nal jar. Ezutan megprobalom megirni es visszaolvastatni.
Most mar csak az lenne a kerdesem, hogy miert nem tudom megirni a lemezeket 2.4x sebesseggel?
Szerkesztette: HAMMER 2004. 07. 11. 12:50 -kor
Elküldve: 2004. 07. 11. 14:00
Elküldve: 2004. 07. 11. 14:48
A +R/RW lemezek indultak 2,4x sebességről.
Szóval nem az író hibája. User hiba.
Szerkesztette: BigBear 2004. 07. 11. 14:50 -kor
Elküldve: 2004. 07. 11. 14:57
Idézet: BigBear - Dátum: 2004. Jul. 11., Sunday - 15:48
A +R/RW lemezek indultak 2,4x sebességről.
Szóval nem az író hibája. User hiba.
:o Meg szerencse, hogy a ket formatum (+ es -) ennyire hasonlit egymasra. Koszi, szoval megnyugodtam
Elküldve: 2004. 07. 11. 22:03
Idézet: Brown - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 13:08
Létezik, mert szombaton vettem ilyet az AKVÁBAN, 23 250 bruttóér!
Elküldve: 2004. 07. 11. 22:07
Elküldve: 2004. 07. 12. 12:37
philips dvd+rw 2.4/4x korong.
a dvd bitsetting allitas utan a drive kattog, nem lehet hasznalni.
lemez talca ki/be es maris nem latszik dvd-romnak
mennyi ideig tart egyaltalan ez a bitsetting ? ill mi lenne a ponstos sorrend a szoftverek hasznalatanal ?
en igy csinaltam:
- nero elindit, compilation beallit
- dvdinfopro elindit, bitsetting a dvd+rw esetere dvd-rom allitva
- kattogas, szinte megall a gep... lemez ki/be -> megjavul
- neroban iras elindit (elotte dvdinfoproval ellenoriztem, h a beallitas (dvd+rw>dvd-rom) megmaradt e - megmaradt
Szerkesztette: arty 2004. 07. 12. 12:41 -kor
Elküldve: 2004. 07. 12. 12:52
Idézet: arty - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 13:37
philips dvd+rw 2.4/4x korong.
a dvd bitsetting allitas utan a drive kattog, nem lehet hasznalni.
lemez talca ki/be es maris nem latszik dvd-romnak
mennyi ideig tart egyaltalan ez a bitsetting ? ill mi lenne a ponstos sorrend a szoftverek hasznalatanal ?
en igy csinaltam:
- nero elindit, compilation beallit
- dvdinfopro elindit, bitsetting a dvd+rw esetere dvd-rom allitva
- kattogas, szinte megall a gep... lemez ki/be -> megjavul
- neroban iras elindit (elotte dvdinfoproval ellenoriztem, h a beallitas (dvd+rw>dvd-rom) megmaradt e - megmaradt
Nekem is sikerült közben összehoznom, szóval ahogy én csináltam:
Kivettem a lemezt, beállítottam, hogy a rw-nél rom legyen.
Ezek után a record now max már nem tudta emgírni az úraírhatót.
Ezért átállítottam a lemeznek is a booktype-ját rom-ra, ez asszem a legfelső gomb.
Utána már rom-nak látta mindíg a lemezt minden. Így is írtam meg nero-val is, a nero-ban nem kellett beállítani semmit sem. Szal valahogy így működött a dolog, remélem törölni is tom majd a lemezt:)
Kipróbáltam -r lemezen is a booktype-ot. Neroban még mindíg nem tom állítani, ennek ellenére valahogy úgy "akarta" megírni, de nem teljesen sikerült neki, mert ő maga még rom-nak látja, de minden más -r -nek. Sőt néha még a nero is -r -nek látja. De a beolvasási idő borzalmas. Eddig kb. 1 sec volt az olvasónak beolvasni bármely lemezt, most ezt kb 1 percig olvassa be. Utána már simán lejátsza, de amint látszik, a booktype-ot sajnos nem -r lemezekre tervezték, pedig nekem pont arra kéne.
Elküldve: 2004. 07. 12. 12:57
Elküldve: 2004. 07. 12. 13:04
erthetetlen elotte miert nem ment ... raadasul igy nem merek dvd+r korongot irni ... mert azt utolag mar nem lehet.
valaki irhatna egy leirast, egeszen pontosan hogy is kellene ennek mennie...
Elküldve: 2004. 07. 12. 13:24
Idézet: arty - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 14:04
Mondom, kivettem a lemez, set drive default (dvd+rw media) vagy mi is pontosan, persze előtte beállítani a dvd-tom-ot. Ezután ha minden igaz az +rw-ket rom-nak írja meg. Lemez vissza, aztán a a current media (dvd+rw only) gomb megnyomása, persze előtt beállítani itt is a rom-ot. Aztán itt sincs kerregés, csak átírja a booktype-ot az rw-n. Ha a +r -re nem állítod át a rom-ra, akkor azt később is +r -nek fogja megírni, csak az +rw-t írja rom-nak, persze a nero-n kívül a többi íróprogram ha jól értelemzem az egészet. Ha nem akkor valaki javítson ki.
Szerkesztette: Joke 2004. 07. 12. 13:26 -kor
Elküldve: 2004. 07. 12. 14:04
Idézet: Joke - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 13:24
de nekem be volt allitva, hogy a +rw t ROM nak irja meg, megse tette ... nyilvan a +R eseten sem irna meg ROMnak, ami azert gond, mert a +rw vel ellentetben a +r nem modosithato utolag
szoval en egy ilyen "1.) a drajvban nincs lemez, elinditom az infoprot..." leirasra varnek, ha valaki megszanna
Elküldve: 2004. 07. 12. 21:55
Elküldve: 2004. 07. 12. 22:03
Idézet: csövike - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 22:55
A régebbi asztali lejátszók nem mind tudják elolvasni a +R/RW lemezeket. Viszont ROM-ra állítva többnyire szépen elolvassák öket. pl. ezért éri meg állítgatni
(Az én régi Panasonic lejátszóm is csak a -R lemezeket olvassa, a +R-eket nem, viszont az így megbűvölt lemezeket már szépen viszi. )
Elküldve: 2004. 07. 13. 05:19
nekem igy müxik. ujraindit koliz
The DVD+RW Book Type BitSetting Dialog
This dialog in DVDInfo Professional is only for the NEC 1300A DVD burners with a specially modified firmware. This firmware can be obtained from www.herrie.org
This function will not operate on other NEC drives or original 1300a drives that I am aware of.
Choose a book type:
DVD+RW, DVD+R, DVD-RW, DVD-ROM, DVD-R
These radio buttons are mutually-exclusive so choosing one, will un-select all others. This choice will be used as the book type setting for the corresponding drive or media you choose.
Set Current Media (DVD+RW only)
This option is unavailable and not implemented in firmware at this time.
Set Drive Default (DVD+RW Media)
This button will set default mode for book-type when the drive writes to DVD+RW media. The change is sent to the drive immediately and verified by re-reading the settings from the drive and displaying it in the Current view area.
Set Drive Default (DVD+R Media)
This button will set the default mode for book-type when the drive writes to DVD+R media. The change is sent to the drive immediately and verified by re-reading the settings from the drive and displaying it in the Current view area.
Close:
This button will close the dialog and no changes will be made.
Help
This button opens a help page for the program at this section.
Current Settings:
This section shows the current book-type default settings for +R and +R
Szerkesztette: koliz 2004. 07. 13. 05:21 -kor
Elküldve: 2004. 07. 13. 09:31
Kérdésem, főleg Ppéter, neked szólna, de nem haragszom, ha más is tudja. Ppéter besütötte a 2510a-ba a Herrie-féle firmware-t, amely engedi a bitsettinget és rpc1-es. De visszafele nem próbálta-e vki az eredetit visszasütni? Elővigyázatos lennék, mert mi van, ha gari miatt vissza kell vinni.
Elküldve: 2004. 07. 13. 10:46
Idézet: Güller - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 10:31
De visszafele nem próbálta-e vki az eredetit visszasütni? Elővigyázatos lennék, mert mi van, ha gari miatt vissza kell vinni.
Gondolom ha a 2500 -asba is vissza lehet égetni az eredetit, akkor ebbe is, mert ha betutsz égetni egyet akkor miért ne sikerülne egy másikat is(jelen esetben az eredetit)?
Elküldve: 2004. 07. 13. 11:19
Pl. ilyesmire gondolok: beégeted a hackelt firmware-t, ami 2500a-nak mutatja, de a 2510-es firmware-t nem tudod, éppen a régebbi firmware miatt, mert pl. rosszul ismeri fel a perkelőt utána, és nem hajlandó felülírni.
Elküldve: 2004. 07. 13. 11:37
Dangerous Brothers firmware
Benne van az eredeti firmware, egy RCP1-es és Rip Lock mentes, vmint csak Rip Lock mentes változat is.

Súgó
A téma zárva.