idézet:
Ezt írta Red:
hello!
hozzajutottam egy egy kx7-333as deszkahoz, de sehogy se tudom ravenni a realtek 8139es csippes halokartyat, hogy mukodjon. a kartya masik gepben tokeletesem megy, s a windowsXP is automatice felismeri, telepiti a meghajtot. de a kx-7 ben egyszeruen nem.
szedtem le hozza kulon meghajtot de azzal sem volt sikerem. van valakinek 5lete?
koszi[/quote]
Hi
Masik PCI slotba probaltad mar? Probald mashova rakni, es olvasd el a manualt, irja valahol, hogy melyik slotok milyen IRQ-t osztanak meg. Sztem ez lesz a gond...
Varom a fejlemnenyeket.
bye
Abit KX7-333(R). Tapasztalatok, kérdések...(?)
Elküldve: 2002. 11. 20. 08:30
Elküldve: 2002. 11. 20. 09:50
idézet:
Ezt írta Zak2:
Hi
Masik PCI slotba probaltad mar? Probald mashova rakni, es olvasd el a manualt, irja valahol, hogy melyik slotok milyen IRQ-t osztanak meg. Sztem ez lesz a gond...
Varom a fejlemnenyeket.
bye[/quote]
hello!
persze, hogy probaltam. minden mas pci eszkozt kiszedtem, hogy ne akadjonak ossze. egy hangkartya mukodott mar benne, igy maguk a slottok szerintem OK.
com,lpt,usb,ps2 portokat is letiltottam, hogy legyen szzabad irq is.
alaplap leiras szerint 3. slot nem osztozik irq-n. ott sem megy.
windows felismeri, hogy "ethternet vezerlo" de nem talal hozza meghajtot...
Elküldve: 2002. 11. 20. 10:37
proci az 2000+, 300w-os tap, 256mb samsung ram, nincs tunning. sandra szerint pci 33mhz-en megy. uj via fent van (443).
Elküldve: 2002. 11. 22. 01:21
hmmm..erdekes.
Elküldve: 2002. 11. 24. 20:21
Hogyan lehet ráveni egy kx7es lapot, hogy billentűzetről is bekapcsoljon?
Elküldve: 2003. 07. 16. 08:03
idézet:
Ezt írta Borg_Dolgozo:
...
Hogyan lehet ráveni egy kx7es lapot, hogy billentűzetről is bekapcsoljon?[/quote]
Sehogy.
Ezzel fel is hozom ezt a régi topikot, mivel van egy problémám.Van két Corsair XMS3200-as RAM-om (mindegyik 256 MB-os), de együtt nem hajlandóak működni a lapban, csak külön-külön. Próbálgattam már mindegyik foglalatban, különféle kombinációban, de semmi eredmény.
Később mindenképp cserélnék egy olyan lapra, amiben kihajthatnám a modulokat, de egy darabig még ezt kell használjam, és jó lenne az 512 MB...
Tapasztalt valaki hasonló jelenséget? :confused: A segítséget előre is köszi...![]()
Elküldve: 2003. 07. 16. 10:40
Elküldve: 2003. 07. 17. 14:31
idézet:
Ezt írta czaki:
Sehogy.
Ezzel fel is hozom ezt a régi topikot, mivel van egy problémám.Van két Corsair XMS3200-as RAM-om (mindegyik 256 MB-os), de együtt nem hajlandóak működni a lapban, csak külön-külön. Próbálgattam már mindegyik foglalatban, különféle kombinációban, de semmi eredmény.
Később mindenképp cserélnék egy olyan lapra, amiben kihajthatnám a modulokat, de egy darabig még ezt kell használjam, és jó lenne az 512 MB...
Tapasztalt valaki hasonló jelenséget? :confused: A segítséget előre is köszi...[/quote]
Nekem is volt KX7R lapom, akkor csinálta ezt, amikor a két memória nem volt egyforma: azaz az egyik egyoldalas volt, a másik meg kétoldalas.
Simán fagyott a gép, mihelyst egyforma lett beletéve azonnal működött. Most az öcsém nyúzza. Egyetlen problémám van vele, hogy ha új vinyó kerül a rackbe, beindul a Win, és utána pár másodperc után újraindul. De ha pl sikerül elindítanom az Intézőt, akkor utána működik.
Ezt vajon miért csinálja?
:confused:
Elküldve: 2003. 07. 17. 15:54
idézet:
Ezt írta Anonymus23:
Nekem is volt KX7R lapom, akkor csinálta ezt, amikor a két memória nem volt egyforma: azaz az egyik egyoldalas volt, a másik meg kétoldalas.
Simán fagyott a gép, mihelyst egyforma lett beletéve azonnal működött.
...[/quote]
A RAM-ok biztosan jók, hiszen külön külön működnek, a memtest sem jelez hibát. Akitől vettem a modulokat, annak dualban ment egy nForce2-es lapban. :confused: Úgy látom muszáj lesz kihúznom egy darabig 256 MB-tal...Aztán lapcsere.
![]()
Elküldve: 2003. 07. 18. 12:21
Úgy tudom, hogy - mint általában a 333-as lapok - PC2700-as modulból 2 db-t, a >2700-as memóriából pedig csak 1 db-t eszik meg.
Egyébként nagyon zsír lap.
Elküldve: 2003. 07. 18. 12:54
idézet:
Ezt írta czaki:
A RAM-ok biztosan jók, hiszen külön külön működnek, a memtest sem jelez hibát. Akitől vettem a modulokat, annak dualban ment egy nForce2-es lapban. :confused: Úgy látom muszáj lesz kihúznom egy darabig 256 MB-tal...Aztán lapcsere.
[/quote]
Én csak azt írtam, hogy akkor fagyott, ha nem egyforma volt a két memória (egyoldalas vagy kétoldalas a memória chipek szempontjából).
Elküldve: 2003. 07. 18. 18:37
idézet:
Ezt írta greeny:
Üdv!
Úgy tudom, hogy - mint általában a 333-as lapok - PC2700-as modulból 2 db-t, a >2700-as memóriából pedig csak 1 db-t eszik meg.
Egyébként nagyon zsír lap.![]()
[/quote]
Ezt nem tudtam...Akkor csere lesz...
Köszi a helpet.
![]()
Elküldve: 2003. 07. 22. 16:38
idézet:
Ezt írta czaki:
Sehogy.
Tapasztalt valaki hasonló jelenséget? :confused: A segítséget előre is köszi...[/quote]
Nekem is hasonló problémám volt a KX7-333-mal. Volt benne egy 256-os samsung, majd vettem egy ugyanolyan márkájut, de ha nem 100Mhz-en futtattam, akkor állandóan resetelt. Majd procicsere, ami már 133-on fut (2400+), ezzel sem ment. Sok próbálgatásra már a gép sem indult el, CMOS reset, és azóta semmi gond, sehol egy fagyás, sehol egy reset, és a ramok 166-on dobognak!
Azóta minden új alkatrész után CMOS reset!![]()
Elküldve: 2003. 07. 22. 19:41
idézet:
Ezt írta Mr_Rob:
Nekem is hasonló problémám volt a KX7-333-mal. Volt benne egy 256-os samsung, majd vettem egy ugyanolyan márkájut, de ha nem 100Mhz-en futtattam, akkor állandóan resetelt. Majd procicsere, ami már 133-on fut (2400+), ezzel sem ment. Sok próbálgatásra már a gép sem indult el, CMOS reset, és azóta semmi gond, sehol egy fagyás, sehol egy reset, és a ramok 166-on dobognak!
Azóta minden új alkatrész után CMOS reset![/quote]
Nálam a CMOS-clear sem segített. :confused: De mindegy, eladom az alaplapot, ha lenne rá vevő.Ugyanis akkor jönne egy NF7 2.0.
![]()
Elküldve: 2003. 07. 22. 22:31
KX7-333 leledzik nálam is, jó lesz ez még vagy 2 évig (most egy éves )
WILL PICK ME UP...
Elküldve: 2003. 07. 23. 09:34
idézet:
Ezt írta czaki:
Nálam a CMOS-clear sem segített. :confused: De mindegy, eladom az alaplapot, ha lenne rá vevő.Ugyanis akkor jönne egy NF7 2.0.
[/quote]
Igaz rá kell fizetni, de biztosan jobban jársz a lapcserével, mintha két pöpec ramot downgrade elcserélnél.
Elküldve: 2003. 07. 23. 10:57
idézet:
Ezt írta greeny:
Igaz rá kell fizetni, de biztosan jobban jársz a lapcserével, mintha két pöpec ramot downgrade elcserélnél.[/quote]
A ráfizetés be volt tervezve.Ha minden jól megy már a héten az NF7-et használhatom.
Update: nem megy semmi sem jól, így marad a várakozás.Kellett Nekem erről írni.
![]()
[ 2003. július 23.: czaki szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 01. 17:41
Kérdés: egy Abit KX7-333-as alaplapba (Phoenix-Award BIOS v6.00PG => 2002/08/22) BIOS frissítés nélkül belemegy-e vajon egy Western Digital 120GB-os (7200r.p.m.,8MB cache) vinyó? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv: Klown
Elküldve: 2003. 12. 01. 18:26
idézet:
Ezt írta Klown:
...
Kérdés: egy Abit KX7-333-as alaplapba (Phoenix-Award BIOS v6.00PG => 2002/08/22) BIOS frissítés nélkül belemegy-e vajon egy Western Digital 120GB-os (7200r.p.m.,8MB cache) vinyó? Válaszaitokat előre is köszönöm!
...[/quote]
Nézd meg Greeny aláírását pár hozzászólásal feljebb. Neki megy a KX7-333-ban 120 GB-os HDD, igaz, nem WD, hanem Maxtor. Sőt, a fórumon Wyco is egy 160 GB-os Seagate merevlemezt használ az alaplapban ([url="http://"http://wyco.srv.hu/temp/config.html"]itt[/url] van a link a konfigjára). Ezek alapján mennie kéne Nálad is, de biztosat nem tudok mondani, mivel anno Nekem csak egy 80 és egy 30 GB-os darabbal sikerült kipróbálnom a lapot.
[ 2003. december 01.: czaki szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.