HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 21:07

idézet:
Ezt írta Vagany:

De az EMTEC ugye nem noname?
[/quote]

Nem. A BASF meg különösen nem.
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden íróban maga lenne a tökély.

#102 Felhasználó inaktív   fade2black 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 23:24

HI!

Én most állok DVD író vásárlása elött mindenkepp +- osat akarok venni.
A kérdésem:
Ha gyakorlatilag egy szempont létezik mégpedig, hogy a megírt DVD lemezeim minnél tovább olvashatóak maradjanak akkor milyen DVD írót, milyen lemezt vegyek és milyen író softwaret használjak?

-Másképp fogalmazva megveszem a 21efts NECet de ha kell a 48eft SONYt is. 50eft nettó fölé nemszivesen mennek.
-Létezik e un "GOLD" sorozat DVD médiáknál is ugymint cdk nél. Létezik e legjobb kategoria. (Nem a gradeA ra gondolok.) Ha igen milyen márkanév alatt és hol lehet kapni?
-legujabb nero val akkor most megírhatok mindent vagy pl filmekre hasznaljak mast?

Eddig összeszedett információk:
-legjobbnak tünő +-dvd író: pioneer 107 (vagy lg gsaxxxx mert írja a dvd-ram ot ami "sokkal jobban bírja az ídőt mint a +-") (Ez igaz?)
-Legjobb media: Lehet rosszulirom sorry : Taiyo Yuden kell, hogy legyen az előálítója.

Elöre is kösz a kommenteket!
Life it seems, will fade away...

#103 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 01:37

idézet:
Ezt írta fade2black:
HI!

-Legjobb media: Lehet rosszulirom sorry : Taiyo Yuden kell, hogy legyen az előálítója.
[/quote]

Ebben igazad kell legyen. Az biztos, hogy a Taiyo média nagyon penge, az objektív mutatók hiánya miatt nehéz bizonyítani. A CD-R szabadalmak mindenesetre a Sony, a Philips és a Taiyo Yuden kezében vannak, és ha jól emlékszem (majd jól kijavítanak ha nem), a CD az Sony/Philips találmány, de a -R az biza Taiyo.

#104 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 08:05

Eddig Princo-ra írtam, de mostanában nem tudtam venni sehol. Meg egy kicsit be is paráztam, hogy évek múltán hogy fogja bírni a gyűrődést. Most vettem húsz darab TDK -R DVD-t, hogy legalább néha írjak minőségi lemezre. :)

#105 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 08:29

Egy kis rögtönzött teszt:

Princo 4x DVD-R

Transfer rate
Average 2.81 X
Start 1.62 X
End 3.73 X
Reading type CAV

Seek times
Random 190 ms
1/3 Seek 260 ms
Full 301 ms

CPU usage
1X 11%

Spinup/Spindown Time
Spinup Time 1.17 sec
Spindown Time 0.13 sec

TDK 4x DVD-R

Transfer rate
Average 2.81 X
Start 1.62 X
End 3.74 X
Reading type CAV

Seek times
Random 252 ms
1/3 Seek 239 ms
Full 298 ms

CPU usage
1X 6%

Spinup/Spindown Time
Spinup Time 0.83 sec
Spindown Time 0.12 sec

#106 Felhasználó inaktív   DJLaja 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 15:23

Hello mindenkinek!

Nekem az volna a gondom hogy éppen 2 napja vettem egy ASUS (Pio belsős) írót. Szépen meg is írtam vele egy filmet. Mondom visszaolvastatom az LG olvasómmal,ment is 99%-ig majd ott hirtelen sebességcsökkenés,aztán leáll,hibaüzenet.(Alcochol-al csináltam így,image-file-t).Íróba betesz,ott jó! Mondom biztos a lemez vacak (Traxdata - RitekG03).Írtam egy másik filmet szintén Traxdatára,és ez a nyavajás LG nem akarja ennek se beolvasni a végét.Fura. De 3 a magyar igazság, megírtam egy harmadikat is de már Princo-ra. Az eredmény ua. A filmek különbözőek=méretük is más, de az LG nem képes image file-t csinálni,a végén elszáll.
Érdekes de pl PowerDVD-vel a lejátszás normális,nem akadozik meg semmi,csak idegesít hogy most akkor az íróval kell mindig image file-t csinálnom. Most melyik a rossz??? Az olvasó vagy a lemez? Asztali lejátszónál ez problémát jelenthet?

Ja, még egy érdekesség: Haver megírta nekem a Csillagközi inváziót,(Princo-ra)örültem is neki nagyon. Ezt amikor beraktam az LG-be a PowerDVD ezt a hibaüzenetet küldte:

Error code:89020003
The DVD disc might have been damaged so as to inhibit playback operation.
Vagyis nem tudom lejátszani!!! Találkozott már valaki ilyen üzenettel? A poén most jön: A Dimarson asztali meg kapásból viszi. Most akkor mi van?

Beraktam az íróba,file módba lerippeltem aztán megnyitottam vincsiről.Ott jó volt. Talán az LG olvasóm a szar????
Vagy netán a Traxdata lemezek rosszak? Nem hinném,mert a Princo-s cuccokat se szereti....
A zene segíti az önkifejezést.

#107 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 16:58

idézet:
Ezt írta DJLaja:
Hello mindenkinek!

Nekem az volna a gondom hogy éppen 2 napja vettem egy ASUS (Pio belsős) írót. Szépen meg is írtam vele egy filmet. Mondom visszaolvastatom az LG olvasómmal,ment is 99%-ig majd ott hirtelen sebességcsökkenés,aztán leáll,hibaüzenet.(Alcochol-al csináltam így,image-file-t).Íróba betesz,ott jó! Mondom biztos a lemez vacak (Traxdata - RitekG03).Írtam egy másik filmet szintén Traxdatára,és ez a nyavajás LG nem akarja ennek se beolvasni a végét.Fura. De 3 a magyar igazság, megírtam egy harmadikat is de már Princo-ra. Az eredmény ua. A filmek különbözőek=méretük is más, de az LG nem képes image file-t csinálni,a végén elszáll.
Érdekes de pl PowerDVD-vel a lejátszás normális,nem akadozik meg semmi,csak idegesít hogy most akkor az íróval kell mindig image file-t csinálnom. Most melyik a rossz??? Az olvasó vagy a lemez? Asztali lejátszónál ez problémát jelenthet?

Ja, még egy érdekesség: Haver megírta nekem a Csillagközi inváziót,(Princo-ra)örültem is neki nagyon. Ezt amikor beraktam az LG-be a PowerDVD ezt a hibaüzenetet küldte:

Error code:89020003
The DVD disc might have been damaged so as to inhibit playback operation.
Vagyis nem tudom lejátszani!!! Találkozott már valaki ilyen üzenettel? A poén most jön: A Dimarson asztali meg kapásból viszi. Most akkor mi van?

Beraktam az íróba,file módba lerippeltem aztán megnyitottam vincsiről.Ott jó volt. Talán az LG olvasóm a szar????
Vagy netán a Traxdata lemezek rosszak? Nem hinném,mert a Princo-s cuccokat se szereti....
[/quote]

HI

Ilyen irom van nekem is, hackelt Pioneer 106D firmwaret tegyed bele [url="http://"http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=25"]>innen<[/url] es megoldodik a problemad.

#108 Felhasználó inaktív   DC4eva 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 19:25

HI!

Emberek, most vettem elöször samsung lemezt. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény: úgy néz ki, hogy jól megírta a gép, de át teszem a sony olvasóba és az még be sem olvassa. Be teszem az asztali ott meg tökéletes. Az íróban is tökéletes. Az érdekes az, hogy nem úgy csinál az olvasó mint a rosz lemeznél, nem próbálja töbször pörgetni nem próbálja jobban fokuszálni a fejet meg ilyenek. Be olvas róla valamit aztán le is teszi a lemezt és kész. nincs hozzá frisebb frimware. Az író 06os pio.

Nincs ötletetek????
ABIT NF7-S; ATHLON XP 2500+@3200+; ATI RADEON 9600; Pio-106.

#109 Felhasználó inaktív   DJLaja 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 16:24

Michael-nek:

Bocsi,de nem értem hogy miért az ASUS Pio-hoz adsz nekem hackelt firmware-t amikor az Lg-mnek van baja a visszaolvasással. Szóval az a lényeg hogy amit az ASUS megír az jó, csak az LG nem akarja visszaolvasni azt a fránya Csillagközi inváziót. Asztalival no problem, pio olvasóval no problem. Szóval ez a helyzet. Muszáj lecserélnem az LG olvasót? Nem akarom az írót olvasással terhelni. Vagy csak a PowerDVD XP szar? Talán megnézzem mással is?
A zene segíti az önkifejezést.

#110 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:41

Rászántam magam, vettem egy NEC ND2500-at.
4xes íróként és olvasóként is jól teljesít. A megírt cuccot végigpróbáltam márkás és gagyi asztalikban is, mindenhol frankó.

A 8x írást még nem tudtam kipróbálni. Milyen lemezre tudnék a fenti íróval 8xosan írni? Van ötlet ?

előre is köszi

#111 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 15:12

idézet:
Ezt írta b_akos:
4xes íróként és olvasóként is jól teljesít. A megírt cuccot végigpróbáltam márkás és gagyi asztalikban is, mindenhol frankó.

A 8x írást még nem tudtam kipróbálni. Milyen lemezre tudnék a fenti íróval 8xosan írni? Van ötlet ?

előre is köszi
[/quote]

Éb 8x-osan irható DVD-t javasolnék, bár ilyet még nem láttam....
Isti

#112 Felhasználó inaktív   Tombolo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 17:34

idézet:
HI!
Emberek, most vettem elöször samsung lemezt. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény: úgy néz ki, hogy jól megírta a gép, de át teszem a sony olvasóba és az még be sem olvassa. Be teszem az asztali ott meg tökéletes. Az íróban is tökéletes. Az érdekes az, hogy nem úgy csinál az olvasó mint a rosz lemeznél, nem próbálja töbször pörgetni nem próbálja jobban fokuszálni a fejet meg ilyenek. Be olvas róla valamit aztán le is teszi a lemezt és kész. nincs hozzá frisebb frimware. Az író 06os pio.

Nincs ötletetek????

[/quote]
Az olvasód mindkét formátumot olvassa elvileg?

#113 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 20:44

"Szerintetek DVD videonal van hibajavitás? Vagy olyan mint az "audio CD" ha hibásan olvassa le a jeleket a lemezről akkor hibásan is játsza le."

A DVD-Video (mivel ilyen szempontból ugyanolyan felépítésű, mint a normál adat DVD-ROM lemez) nem hasonlítható össze az Audio CD formátummal fizikai és logikai adatszervezés terén. A DVD lemezen a számítógépes adatok tárolására használt CD-ROM rendszeréhez hasonló módon tárolják az adatot, ami kizárja, hogy bizonytalan leolvasás miatt sérüljön a kép- vagy hangminőség. Vagy leolvasható, vagy nem. Természetesen ez nem zárja ki, hogy rossz (túl gyorsan írt, esetleg összekarcolt, vagy az adott olvasónak valamiért nem tetsző írható) lemez esetén a lejátszás akadozzon (hiába olvasható le végül, ha a kérdéses szakaszon túlságosan le kell lassítani hozzá a beolvasást, vagy sokadszorra kell oda visszaugrani), vagy alkalmasint teljesen leálljon: ilyen esetben a lejátszó dekóderének, programozásának intelligenciájától függ, hogy látunk-e csúnya, bekockázódott félképeket, meg hallunk-e fura, érdekes zörejeket.

[ 2004. február 25.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#114 Felhasználó inaktív   DC4eva 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 09:45

idézet:
Ezt írta Tombolo:

Az olvasód mindkét formátumot olvassa elvileg?
[/quote]

Úgy néz ki, hogy a lemez egysdzerűen szar. 1xesen megírva jó lett.
ABIT NF7-S; ATHLON XP 2500+@3200+; ATI RADEON 9600; Pio-106.

#115 Felhasználó inaktív   Yolone 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 26. 10:55

Régebben vásároltam Princo 4XB-s lemezeket. Neroval és Decrypterrel írtam 1X-sen és bizony akadozott az én asztalimban. Az író Pio 106. Ugyanez a lemez az
ismerősömnek az Orion lejátszóján a 2X-esen megírt jó lett.
Próbaképpen megírtam 4X-esen és mind tökéletes lett.

Ki érti ezt?

#116 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 18:23

Én most vettem nagykerben 260Ft/db áron Princo 4x DVD-t, 40 darabot. Amiket eddig írtam Princo-t, kb. 60db, azok egy-két kivételt eltekintve mindenhol olvashatók voltak.

#117 Felhasználó inaktív   G@ben 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 20:29

Eladnának nekem Ritek alapú ARITA lemezt, de semmi mást nem tudok róla. Ez jó lehet?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

#118 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 20:52

idézet:
Ezt írta vacak:
Eladnának nekem Ritek alapú ARITA lemezt, de semmi mást nem tudok róla. Ez jó lehet?[/quote]

Nekem bejött.
Toshiba 5112,2x sebességgel,50-ból egyet sem rontott.

#119 Felhasználó inaktív   G@ben 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 22:46

idézet:
Ezt írta karlos:

Nekem bejött.
Toshiba 5112,2x sebességgel,50-ból egyet sem rontott.
[/quote]

Ok, már csak a tartósság a kérdés.
Te mennyiért szerezted? Nekem azt mondták, hogy 10-es hengerben 380 Ft/db alatt tudják adni.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

#120 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 23:07

idézet:
Ezt írta b_akos:
előre is köszi
[/quote]

Neked sem engedi a DIAMOND lemezeket 4X lassabban írni?
NEROban eleve csak ez a választási lehetőség van.
ALCOHOLban választhatok bármit, de akkor is 4Xsen írja (kb. 17 perc).

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.