HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:37

Nem kihagyták, én hagytam ki, egyszerűen kifelejtettem.

PPéter...nem a te listádra ertettem, hanem amit belinkelt a srac. Vagy azt a szavas soran feltuntetett listabol valasztotta a 2srac? Mert akkor bocsi...abban tenyleg nem volt benne...emlekszem, mivel Ricohra akartam szavazni ;)

#1322 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:36

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:35

PPéter...nem a te listádra ertettem, hanem amit belinkelt a srac. Vagy azt a szavas soran feltuntetett listabol valasztotta a 2srac? Mert akkor bocsi...abban tenyleg nem volt benne...emlekszem, mivel Ricohra akartam szavazni ;)

:D Én azt hittem az én listámra gondoltál :Đ :omg:

#1323 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:12

Az ilyen apró visszaesések SEMMIT nem jelentenek.

Köszöntem.
Amúgy létezik már vmi statisztika, hogy mely lemezek hányszorosan célszerű írni ?
Ha nem akkor feltenném a kérdést.
Vagy szavazzuk meg és akkor a téma ki lett dolgozva. :smoker:

#1324 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:51

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:48

Köszöntem.
Amúgy létezik már vmi statisztika, hogy mely lemezek hányszorosan célszerű írni ?
Ha nem akkor feltenném a kérdést.
Vagy szavazzuk meg és akkor a téma ki lett dolgozva.   :smoker:

Erre nincs általános képlet. Az érzékenyebb asztali lejátszók sokkal jobban szeretik a végig egyenletes sebességgel (tehát írótól függően 4x-esen vagy 6x-osan, CLV módban) írt lemezeket, mint a menet közbeni sebességváltással írt korongokat. A legtöbb márkás 8x-os lemez 4x-esen vagy 6x-osan teljesen nyugodt szívvel írható, de azért sok függ attól, milyen íród van (legújabb firmware elkélhet néhány újabb lemezhez stb.) és persze a lejátszási, felhasználási környezet is lehet extra érzékeny.

#1325 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 16:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 14:51

Erre nincs általános képlet. Az érzékenyebb asztali lejátszók sokkal jobban szeretik a végig egyenletes sebességgel (tehát írótól függően 4x-esen vagy 6x-osan, CLV módban) írt lemezeket, mint a menet közbeni sebességváltással írt korongokat. A legtöbb márkás 8x-os lemez 4x-esen vagy 6x-osan teljesen nyugodt szívvel írható, de azért sok függ attól, milyen íród van (legújabb firmware elkélhet néhány újabb lemezhez stb.) és persze a lejátszási, felhasználási környezet is lehet extra érzékeny.

hm....
ez igazán jó, hogy nincs képlet, de azt mindesetre leszögezhetjük,hogy főleg cd-knél ami 52*sebességre tervezték, akkor azt nem célszerű 32-es sebesség alatt megírni, mert a lemez anyaga nem bírja ?
Legalábbis ilyeneket hallottam...
Egyszóval : igazán lassú írás inkább károsít?

Szerkesztette: Prometheus 2005. 08. 31. 16:52 -kor

#1326 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:04

örül a zarcom, most van 50db 16X-es Verbatim DVD+R-em :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1327 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:11

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 17:51

hm....
ez igazán jó, hogy nincs képlet, de azt mindesetre leszögezhetjük,hogy főleg cd-knél ami 52*sebességre tervezték, akkor azt nem célszerű 32-es sebesség alatt megírni, mert a lemez anyaga nem bírja ?

Én is úgy tudom minimum a felével ;) Ez cd és dvd-nél is igaz ;)

#1328 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:19

hm....

Sokszor leírtam, hogy ez így nem igaz. Nem (csak) azért nem tanácsos írni az 52x-es lemezeket 1x-esen, mert nem lehetne jól megírni úgy őket, hanem mert a gyors írókban egyáltalán nem fordítanak figyelmet arra, hogy a lassabb írási sebességeket optimalizálják az egyes - főleg újabb, gyors írásra ajánlott - lemezekre. Egy 16x-os DVD-lemezt is meg lehet(ne) írni tökéletesen 1x-esen, ha az író olyan beállítású lézerimpulzust haszná(na) az 1x-es írási sebesség mellé, ami megfelel(ne) a jó minőségű adatrögzítéshez. A kommersz hardverek (és a DVD-írók már beléptek ebbe a kategóriába) esetén a szűk tartományra kalibrált optikai fejet is inkább a gyorsabb írás felé "hegyezik ki", hiszen erre van igény, és a firmware-ben az egy-egy MID mellé eltárolható véges számú írási stratégiákat is inkább a gyorsabb írási sebességekhez tartozó beállításoknak tartogatják, gyakran nem is dolgoznak ki a lassú íráshoz stratégiákat. Az optimalizálás során is inkább a gyorsabb sebességekhez tartozó beállításokat finomítják, hiszen ezeket igyekszik kihasználni az átlagfelhasználó. Az is előfordulhat, hogy egy adott lemezhez 2x-esen jó, 4x-esen béna, 8x-osan meg szuper stratégiát tartalmaz egy adott író bizonyos firmware változata - semmi összefüggés nincs az egy firmware-ben ugyanahhoz a MID-hez tartozó különböző sebességű stratégiák minősége között - ha az egyik jó, a mésik még lehet béna, a sebességi sorrendtől függetlenül is. Ha mindet sikerül optimalizálni, akkor akármelyik felajánlott írási sebességet is használhatod, azzal a különbséggel, hogy azoknak az írási sebességeknek, amelyek a lemezen belül sebességváltás nélkül megvalósíthatók (CLV módban) - és általában a lassabb írási sebességenek - vannak bizonyos tagadhatatlan technikai előnyei a gyorsabb (menet közben sebességváltozással járó) írási sebességek, stratégiák között, ha érzékeny (pl. asztali DVD-Video) lejátszóban használod az írható lemezeket.

#1329 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 17:54

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 15:03

...

Ha nem félsz a fw frissítéstől, akkor szerintem érdemes lenne feltenni egy frissebbet (hogy melyiket érdemes, azt szerintem érdeklődd meg az író topikjában). Nem a lemezek minősége miatt, hanem mert 1.17 elég régi és még kicsit csiszolatlan firmware tudtommal.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1330 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:07

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:54

Ha nem félsz a fw frissítéstől, akkor szerintem érdemes lenne feltenni egy frissebbet (hogy melyiket érdemes, azt szerintem érdeklődd meg az író topikjában). Nem a lemezek minősége miatt, hanem mert 1.17 elég régi és még kicsit csiszolatlan firmware tudtommal.

igen van nála újabb széria, de az PPeter szerint csak aDVDR+  és DL esetén van jelentősége.

#1331 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:34

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:07

igen van nála újabb széria, de az PPeter szerint csak aDVDR+  és DL esetén van jelentősége.

Nem értetted véletlenül félre? Ha jól emlékszem mostanában tényleg írt ilyesmit, de azt arra írta, hogy érdemes-e az 1.5X-ről 1.5Y-ra frissíteni.
Félre ne érts, csak a jót akarok neked, nem szeretném erőltetni.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1332 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 06:23

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:34

Nem értetted véletlenül félre? Ha jól emlékszem mostanában tényleg írt ilyesmit, de azt arra írta, hogy érdemes-e az 1.5X-ről 1.5Y-ra frissíteni.
Félre ne érts, csak a jót akarok neked, nem szeretném erőltetni.

Dehogy inkább köszi a figyelmességedet  :respect:
Olyat is hallottam, hogy bizonyos firmware verzió így+úgy nem tökéletes.
Tehát melyik a legstabilabb fw a 109-hez ez itt a kérdés  :eek:

#1333 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:13

hm....

Ezt én is megcáfolnám. Én még szinte sosem írtam 16x-os sebesség felett cd-t (talán 2-3 lemezt), de nem szokott semmi gondom sem lenni velük. Audió cd-ket pl úgy tudom nem is ajánlott nagy sebességgel írni, mert némelyik lejátszó nem komálja a gyorsan írt lemezeket (talán a gyengébb hibajavító algoritmus miatt  :think: ). Mindenesetre volt hogy 16x-osan írtam audiót is és azzal sem volt gond, de tuti hogy nem okoz gondot az ilyen "lassú" sebesség. Mellesleg az én DVD íróm max 24x-esen ír cd-t (bár még ezt a sebességet sem használtam sohasem ezen az írón).

#1334 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:53

Sziasztok!

Nálam is működik a cdspeed "disc quality" tesztje, miután a registry megfelelő helyéről a "pioneer" szót kitöröltem - Pio a06-os írón. Az értékek persze kissé eltérnek a kprobe program eredményeitől...

Aki tud, mondjon olyan ma kapható DVD olvasó(t/kat), amik olvasnak DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW lemezeket, a nero cd/dvd speed grafikonját nézve egy sima DVD-R vagy DVD+R lemez olvasásakor ténylegesen tudnak mondjuk 12x-es sebességet, és úgy általában elégedettek vagytok vele, illetve, ha lehet, még a disc quality tesztje is értékelhető eredményt ad (itt kötődne a kérdés a topikhoz).

A gyári paraméterek sajnos nem tükrözik a valós sebesség adatokat, hiába nézegetem a gyári specifikációkat - sok esetben.

A válaszokat előre is köszönöm, ha nem kapnék választ, akkor az esetleges érdektelenségen kívül valószínűsíthetően előző hsz-eim erre okot adtak.

#1335 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:59

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 11:53

Nálam is működik a cdspeed "disc quality" tesztje, miután a registry megfelelő helyéről a "pioneer" szót kitöröltem - Pio a06-os írón. Az értékek persze kissé eltérnek a kprobe program eredményeitől...

Aki tud, mondjon olyan ma kapható DVD olvasó(t/kat), amik olvasnak DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW lemezeket, a nero cd/dvd speed grafikonját nézve egy sima DVD-R vagy DVD+R lemez olvasásakor ténylegesen tudnak mondjuk 12x-es sebességet, és úgy általában elégedettek vagytok vele, illetve, ha lehet, még a disc quality tesztje is értékelhető eredményt ad (itt kötődne a kérdés a topikhoz).

A gyári paraméterek sajnos nem tükrözik a valós sebesség adatokat, hiába nézegetem a gyári specifikációkat - sok esetben.

Az AOpen 1648-as olvasója elég gyors, és mintha a PI/PO teszteet is támogatná. Az eredmények megbízhatósága ügyében keress rá a neten, én nem néztem utána, mert nem használok külön olvasót. Az olvasónak van tesztje a CDR-Infon, ott a Drive Speed-es trükkről is olvashatsz.

Idézet

A válaszokat előre is köszönöm, ha nem kapnék választ, akkor az esetleges érdektelenségen kívül valószínűsíthetően előző hsz-eim erre okot adtak.

Nem vagyunk mi ennyire morconák... ;)

Szerkesztette: erdoke 2005. 09. 01. 11:00 -kor

#1336 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:51

az lenne a kérdlsem először hogy a CLV mód vagyis az egyenletes sebességű módot hogy kell beállitani? vagy a 4X-es ill. a 6X-os sebesség stabil? és semmit nem kell állitani?
és a Verbatim DVD+R 16X-os lemezeket 8X-osan jobb irni avgy 4X-esen?
köszi

#1337 Felhasználó inaktív   jorgos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:44

Multkoraban kerdeztem, de akkor nem kaptam valaszt es most megint felvetodott. Milyen minosegu a Beall DVD-R 4x (4.85GB). Erdemes ilyet venni, milyen a minosege, kompatibilitasa. Nagyon jo lenne az a plusz 150Mb. PPeter, esetleg te mar tesztelted? Elore is koszi a valaszokat!

#1338 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:45

Idézet: jorgos - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 16:44

Multkoraban kerdeztem, de akkor nem kaptam valaszt es most megint felvetodott. Milyen minosegu a Beall DVD-R 4x (4.85GB). Erdemes ilyet venni, milyen a minosege, kompatibilitasa. Nagyon jo lenne az a plusz 150Mb. PPeter, esetleg te mar tesztelted? Elore is koszi a valaszokat!

mire kell + 150Mb :confused:

#1339 Felhasználó inaktív   jorgos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:17

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:45

mire kell + 150Mb :confused:

Sorozatoknal egy resz 350mb. Ahhoz, hogy egy normal dvd-re felferjen 13 resz hianyzik 50 mega.

#1340 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:38

Idézet: Etele - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 15:24

Ezen baromira nem kell csodálkozni, az LG-k nem igazán csippantják a Ritek alapanyagot, ahogy ezt már számtalanszor elszajkózta sok fórumtárs is, köztük PPeter. :omg:  :D

Én már megírtam több százat, kifogástalan eredménnyel.

Nem azt mondtam hogy csak az lg-sek, hanem azt, hogy főleg az lg-sek. Én továbbra is azt mondom, hogy az aritánál csak a princo rosszabb. És elhiheted én is több százat megírtam már. Elkezdtem foglalkozni amatőr szinten a minőségellenőrzéssel, és akkor döbbentem rá, hogy milyen elképesztően ótvar az arita (és csak egy kicsit jobb a traxdata). Azt hittem kinyírom magam! Az íróim egyébként plextor, és pioneer.
Hogy neked mi a "kifogástalan" azt csak te tudod.(vannak elképzeléseim)
Tízezer hozzászólás után én már egy ilyen mondatot nem írnék le.

Nekem lehet... Én még csak gyík vagyok. :)
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.