HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 17:26

Idézet: mozesapo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 18:21

Hi!

Létezik Ritek G05 médiakódú TDK lemez?

Igen :hemuveg:

#1942 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:02

Idézet: pauz - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:47

Drága.

Nézz körül a Bolhán. Tuti lemezt tudsz venni olcsóbban. :)

#1943 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:05

Idézet: pauz - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:52

...de nem szepen jacca a dvd-ket az irottat, az eredetit gond nelkul...
ez csak attol van ohgy erzekeny? vagy van vmi jo progi, ami ugy irja meg hogy szepen vigye mindet?

Mi az, hogy "nem szépen jacca"? Ugrik? Kockásodik a kép? Be se olvassa? :think:

Idézet

mostanaban mar csak dragabbat veszek dvd-t, pl TDK kockasodik a kep
sony dvd-r ezt neha hiba nelkul viszi, meg a sony dvd-rw -t, lehet mert az irom is sony?:)

Hm... ha minden lemezeddel ezt csinálja, akkor az "olcsó húsnak híg a leve" tipikus esete. Próbálj meg néhány lemezt lassabb/gyorsabb írási sebességen megpörkölni, hátha eltalálod az ízlését.
Jó minőségű lemezzel és korrekt írási stratégiával nem szabad hogy vacakoljon az olvasó, kivéve, ha alapból szar a ketyere. :think:

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 04. 18:06 -kor

#1944 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:40

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 19:05

Mi az, hogy "nem szépen jacca"? Ugrik? Kockásodik a kép? Be se olvassa? :think:

Hm... ha minden lemezeddel ezt csinálja, akkor az "olcsó húsnak híg a leve" tipikus esete. Próbálj meg néhány lemezt lassabb/gyorsabb írási sebességen megpörkölni, hátha eltalálod az ízlését.
Jó minőségű lemezzel és korrekt írási stratégiával nem szabad hogy vacakoljon az olvasó, kivéve, ha alapból szar a ketyere. :think:

jaja kockasodik, vagy ilyen beszaggatos es osszemosodik biztos tudod mirol van szo...... igen neha be se olvassa, vettem pl intersprban 340ert TDK-t, be se olvasta, de van amikor igen.... nemtom, lehet a filmekkel van vmi, attol fugg hogy teszik fel....

amit mutattam SONY DVD-R nel egyelore jo, dvd decrypter 2x iras...., inkabb adok erte 300huf/dvd de jo legyen, az ilyen 100HUF ritek ilyesmikkel mar nem foglalkozom

Szerkesztette: pauz 2006. 01. 04. 22:41 -kor

#1945 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:44

Vettem 16-szorosan írható szép kék tdk lemezt.
8-szorosan megírtam, és leteszteltem.

A minőségellenőrzést NEC3520-al csináltam, amiról köztudott hogy "nemnormális" értékeket ad, ami csak a meghajtón belüli értékek összevetésére jó.

Viszont olyan dolgot vettem észre amit eddig még nem, és érdekelne az okosok véleménye

Amikor maxigázzal futtatom(16X) a cdspeed minőségtesztet, akkor ocsmány piros lesz a lemez végén a PIF grafikon.(81 max értékig megy fel)
Kép

Ezután kiváncsiságból lefuttattam a tesztet 5-szörösen is, ekkor a PIE max 9, PIE average 0,13 lett.(ami jónak számít)
Kép

Kérdés: akkor most jó a lemez, vagy nem?
Más lemeznél (pl. verbatim ) 16-szoros futtatásnál is gyönyörű szép eredmények jönnek ki.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2006. 01. 09. 19:50 -kor

#1946 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 20:20

Idézet

A minőségellenőrzést NEC3520-al csináltam, amiról köztudott hogy "nemnormális" értékeket ad...

Most akkor mégis mit vársz? Hatvanmilliószor leírtuk, hogy ilyen meghajtóval a sima visszaolvasási tesztekre hagyatkozz.

#1947 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 07:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 21:20

ilyen meghajtóval a sima visszaolvasási tesztekre hagyatkozz

Mégis mi a probléma a 3520-as eredményeivel?
Azt rendben van, hogy kapásból nem tudja, és csak úgy van kierőszakolva az eredmény egy buherafirmware segítségével. Azt is elhiszem hogy a kapott eredmények eltérnek az igazi, normális meghajtó által kapottaktól.

De miért hagyatkozzak a visszaolvasási eredményekre, ha:
- nagyobb sebességen mindig roszabb eredményt kapok
- kisebb sebességen mindig roszabb eredményt kapok
- vacak lemezen mindig roszabb az eredmény, verbatimon mindig jó az eredmény
- egy lemezen, amin az utolsó fájl visszaolvashatatlan volt, végeztem PIE/PIF tesztet, és a kapott eredmények visszaigazoták a lemez vacak minőségét

Ezek után azt miért ne végezzek magamnak teszteket?

Legfeljebb nem írom be ide az eredményeket, mert PPeter bácsi leharapja a fejem. :)

Az előző kérdésemhez kapcsolódóan:
Más, normálisan tesztelő meghajtóknál van olyan, hogy nagy sebességen rossznak tüntet fel egy lemezt, de kisebb sebességen már nincs problem? vagy csak a NEC gyagyasága?

#1948 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 18:38

Tessék, Nec-3540, TDK 8x lemez, MID:Ritek-G05, 8x-an írva, maxon tesztelve. Mondjuk az NEC drive-ok igazából nem jók tesztre.

Csatolt fájl:

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1949 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:13

Komment.
Vettem nemrég 2 adag Verba 16x lemezt, az egyik  MCC 03RG20, ezzel nincs semmi bajom. A masik pakk TYG03 (vagy haosnlo, de asszem ez.) Na ez már gázabb. Irtam most tiz lemezt. El éppen egyet se rontott (16x), de az irasi sebesség átlaga ailg volt 9x, az olvasásé is csak 6-7x. 90%-nál mind a tiz lemeznél marhara lelassult.
És egyebkent is, nem is hasonlit a két lemez egymásra, kulsoleg sem. Grr...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1950 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:16

A TYG03-ra nem igazán optimalizálták még az írókat.

#1951 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:18

Nec 4550 1X5 fw van rajta, persze nem gyári, ellenben pár napos azt hiszem. As far as I know nincs most ennél ujabb. De aztan kivancsisagbol visszaflassheltem 1.06-ra, és nem tapasztaltam semmi változást.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1952 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:12

Nah, gyors illusztracio, mindketto lemez 16x volt irva.

Veba 16x TYG03:

Kép

Verba 16x MCC 03RG20:

Kép

Ezt meg csak ugy, uj 8x rw (philips)

Kép

#1953 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:41

Sziasztok!

Vettem egy Pioneer 110D DVD írót és egy TDK 4x-es DVD+RW lemzt, írás után ezt az eredményt kaptam.

Ez a lemez hibája lehet? Érdekes hogy a lemezinfo-nál Philips 041 et ír ki gyártónak.

Megírtam egy TDK CD lemezt is vele az normális képet adott.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  rw.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: KM 2006. 01. 12. 17:44 -kor

#1954 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:47

DVD R lemezzel még nem próbáltam írni, mert most nincs itthon, de egy LG vel írottat leteszteltem, az is rendes képet adott.

#1955 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:12

Megjelent a 8-szoros DVD RW+ a piacon. Szerintetek milyen minőségű lehet ez a Ricoh?

http://www.itmedia.sk/iteminfo.php?item=dv...hu¤cy=HUF
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#1956 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:12

Idézet: sdi - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:28

Ha visszaolvasgatsz a topikban, megnézheted milyen lemezeket ajánlanak a guruk, nem szeretnék megint felsorolást tartani, de mindenesetre a nagyon olcsó lemezeket inkább kerüld el. Egyébként TDK-ban és Verbatim-ban is vannak gyenge / - -osban hamisított is / szériák. Verbából érdemes a 16x-os lemezeket venni, mert ezek biztos hogy MCC-k.

Bár ez a hsz nem épp uj de én most szereztem egy TYG03-as Verba 16x pakkot. Bár PPeter már reagalt rá, de akkor is, ez szar és kész. Szal nem mindegyik 16 MCC.

#1957 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:41

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:12

Megjelent a 8-szoros DVD RW+ a piacon. Szerintetek milyen minőségű lehet ez a Ricoh?

http://www.itmedia.sk/iteminfo.php?item=dv...hu¤cy=HUF

Szia!

Kb. 1-2 hónapja használok egy ilyet 3540-ben és teljesen okés. :up:
firefox+foobar+mplayerc

#1958 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:56

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 22:12

Bár ez a hsz nem épp uj de én most szereztem egy TYG03-as Verba 16x pakkot. Bár PPeter már reagalt rá, de akkor is, ez szar és kész. Szal nem mindegyik 16 MCC.

Nana.

Szar márkás TY lemezt nem láttam még... Ahogy PPeter is írta, inkább az író háza táján kell sepregetni, mert a lemez nagyon friss eresztés.
Egy (két? :D ) FW frissítés, és meglátod, gyönyörű minőségben fogják vésni az írók a 16x TY lemezeket. :up:

#1959 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:56

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:12

Írtam, hogy még nem optimalizálták rá az írókat, főleg nem a gyors íráshoz. Én DVD-Videot írok rájuk 6x-osan, és semmi bajom nincs ezekkel a lemezekkel.

#1960 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 22:50

Ha már itt vagy, PPeter, lenne egy gyors kérdésem. :)

Akarok DVD+R 16x Verbát venni, érdemes keresgélnem TY-eset, vagy ugyan olyan minőségű az MCC MID-es is? :think: 

RE: a harmadik lehetőség a CMC kódú 16x +-os lemezek, pl. Memorex... :think:

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 12. 22:52 -kor

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »