HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:15

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 14:53

Én is ezt az elvet vallom, de a RICOH Silver nem mondható rossz lemeznek. És ha még normális árban is van, hát miért ne vennék mondjuk 50 lemezzel többet, ha kijön ebböl.
De ez saját vélemény, nem akarok meggyözni senkit, hogy jó ez a lemez. Legalább több marad nekem!  :D

Érdekes, hogy írókban meg pont az ellenkezöjét vallják az emberek. Minek a drága Plextor jó az LG-is, de azt viszont csak Verbával meg csúcskategóriás lemezzel eteti.
Pedig nemkicsi különbség van egy Plex és egy LG iróval megirt Verba lemez között. Itt már bukott a minöségért dupla árat is elv, a csúcsminöségü lemezre vacak minöségben felirt adat üti az elvet.

:think:
LG-vel irjam ki az adataimat Princora, mert az felel meg az iro minosegenek? :omg:
Nem gondolod, hogy a jobb lemezre a kevesbe elismert iro is jobb minosegben ir, mint a harmadosztalyura?
Melyik Plextor tud DVD-RAM-ot irni?
Ilyen szempontok is felmerulhetnek a vasarlasnal!

#2082 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:34

Én is ezt az elvet vallom, de a RICOH Silver nem mondható rossz lemeznek. És ha még normális árban is van, hát miért ne vennék mondjuk 50 lemezzel többet, ha kijön ebböl.
De ez saját vélemény, nem akarok meggyözni senkit, hogy jó ez a lemez. Legalább több marad nekem!  :D

Érdekes, hogy írókban meg pont az ellenkezöjét vallják az emberek. Minek a drága Plextor jó az LG-is, de azt viszont csak Verbával meg csúcskategóriás lemezzel eteti.
Pedig nemkicsi különbség van egy Plex és egy LG iróval megirt Verba lemez között. Itt már bukott a minöségért dupla árat is elv, a csúcsminöségü lemezre vacak minöségben felirt adat üti az elvet.

Azért nem kell annyira elájulni a Plextortól...
S bizony hiszed vagy sem, LG íróval is lehet kiváló lemezeket gyártani. Kukkold végig egyszer a cdfreaks fórumát, ott sok-sok tesztet találsz, LG íróval írt lemezekről is.

Lemezteszt LG íróval írt lemezekről, példának:
(LG 4167:)
Kép
Kép
42

#2083 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:28

Na várjunk.
A minöséget én a szó klasszikus értelmében értettem, és nem valamihez viszonyitva. Egy csúcs lemez LG-ben megirva és egy csúcs iróban irva igenis mutat minöségi különbségeket, még ha az egy beolvasási görbén nem is látszik. A minöséget ha már erröl beszélünk az adja szerintem, ha egy csúcs iróban irok egy csúcs lemezt. Bár ez inkább már filozófiai eszmefuttatás.
De irtam LG-ben is RICOH Gold lemezt meg Plextorban (meg Pio 110-ben, NEC4550-ben) és igenis látható volt a két irás között a különbség, a lemez vége felé az LG már nem irt jó minöségben.
Nem vagyok elájulva a Plextöl egyátalán, mert pl. a CMC mid-es lemezeket jobban megirja egy NEC, de a csúcs lemezeket igenis jobban irja mint a többi.

De megemelem a kalapom Bigbear által berakott tesztre, ami tény az tény.
DVD-RAM-ot meg talán a 760-as már ír. Bár az is tény, hogy a RAM miatt nem vennék Plextort.
............ Nem kicsit, nagyon!

#2084 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 00:50

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 21:28

DVD-RAM-ot meg talán a 760-as már ír. Bár az is tény, hogy a RAM miatt nem vennék Plextort.

Nem ír DVD-RAM lemezt a Plextor 760.

#2085 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 07:58

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 23:50

Nem ír DVD-RAM lemezt a Plextor 760.

Igaz, a 750-es irja a RAM-ot.
............ Nem kicsit, nagyon!

#2086 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 23:55

Megy itt a társalgás a Ricoh Gold lemezekről. Hol van ez minőségben egy Verbatim DVD+R-hez képest? És ha már ennyien használjátok, megtudhatnám, hol és mennyiért veszitek? Mert igencsak érdekel engem ez a Ricoh Gold DVD+R dolog.  :respect:
Tovább az is érdekel, hogy a 2.4X Ricoh DL+R lemezről mi a véleményetek és ezzel kapcsolatban is érdekel forrás. Akár pü-ben is.
Mother always says, Sharing is Good

#2087 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 00:03

Ez itt a reklám helye.

#2088 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 00:31

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 0:03

Ez itt a reklám helye.

Köszönöm!  :up:  Ez gyors volt és nagyon jónak tűnik.
Ugye a Pioneer DVR-110D és Pioneer DVR-110 írók szeretik a Ricoh DVD+R és Ricoh DVD+DL lemezeket?
Mother always says, Sharing is Good

#2089 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 04:41

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 1:31

Köszönöm!  :up:  Ez gyors volt és nagyon jónak tűnik.
Ugye a Pioneer DVR-110D és Pioneer DVR-110 írók szeretik a Ricoh DVD+R és Ricoh DVD+DL lemezeket?

Ha biztosra akarsz menni DL lemez használatakor (lehet egyáltalán biztosra menni DVD-íráskor?  :) ), szóval a legkevesebb kockázatot Verbatim DVD+R DL lemezzel vállalod. Minőség és kompatibilitás kekintetében jelenleg ez a nyerő  :up:  Állítólag a Ricoh is javul, de én maradnék a Verbánál.

Szerkesztette: multibit 2006. 03. 15. 04:44 -kor

#2090 Felhasználó inaktív   nud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 18:23

http://www.gamestar....k.php?sid=20834

#2091 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 10:00

HwSw-n is volt hír. :omg:  :D

#2092 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 10:49

Ja, ráaádásul olyan sírással fogadja mindenki, mintha változtatna valamin a dolog. De mivel a TDK lemezeinak többsége amúgy sem a drága luxemburgi üzemben készült eddig sem, hanem a CMC-nél, MBI-nél meg a Riteknél, így nem tudom mire föl ez a nagy bánat - azt leszámítva, hogy ez a lépés jól jellemzi az optikai adattárolók piaci ágazatának régóta tudott (szőnyeg alá söpört) bajait.

#2093 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 11:41

Persze, rengeteg alternatíva van a TDK lemezekre, a világ nem dőlt össze. :)

Mondjuk én könnyen csaholok :D , talán eddig ha egyszer vettem TDK lemezt, mindig találtam jobb ár/érték arányú korongot. :D

#2094 Felhasználó inaktív   palika1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:26

Sziasztok!

Volna egy gondom, nem tudom valaki találkozott e már vele?
Többször vettem Verbatim + - os lemezeket 25 - ös  hengerest. ( id: MCC-004-00)
Na most ezek a lemezek elvileg 16x írhatók.
a 25 lemezből 13 - nál a decrypter ezt írta ki : supported write speed:4x.
A többi 12 - nél pedig 4x , 6x , 8x , 12x , 16x.
Az író Pioneer 110d. Már a + - os Verbatim között is van hamis?
Egyébként ezek a decrypter szerint 4x - es lemezeket 4x sebességnél nagyobb sebességnél gyorsabban nem is írja meg visszaolvasásnál 70-80 % között erősen kb 4x -esre esik vissza az
olvasási sebesség.Találkoztatok már ilyen lemezzel?

#2095 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:30

Nem futott közben valami olyan program (emulátor, védelmet kijátszó segédprogram stb.) ami blokkolhatja, szűrheti a drive és a rendszer közötti kommunikációt?

#2096 Felhasználó inaktív   palika1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:51

Nem . Ezek a lemezek egy hengerben voltak, egymás után hármat írtam meg 2 db 4x - es volt, 1 db 4x, 6x.....stb.

#2097 Felhasználó inaktív   palika1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:56

Ja és egyébként a lányomnak lg írója van, és ha abba teszem be a 4x- esnek mondott Verbatimot akkor a Decrypter iyen hülyeséget ír ki: supported write speed : 4y,4x,8x,8x,12x,12x,16x,16x.

#2098 Felhasználó inaktív   laca78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 10:18

Sziasztok! kellene nekem egy kis help! A 6-os Nero-ról kellen valami leírás ,esszé (teszt!) vagy más iróprogramok összehasonlítása vagy valami ilyesmi.! tudnátok ajánlani valamit???!!  THX! (zudom hogy nem egészen ide illik a kérés , de máshol nem válaszoltak.) ((ezt már régebben is kértem csak nemigen volt rá válasz , valami szagdoga vagy ilyesmi is  jo lenne thx)

#2099 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 16:06

Idézet: PPeter

Ja, ráaádásul olyan sírással fogadja mindenki, mintha változtatna valamin a dolog. ...

Szerintem azért sír mindenki, mert a gyártást összekeverik a szitázással. Nem hinném, hogy bárkinek is a TDK által gyártott lemezek hiányoznának. Aki belemerült a témába annyira, hogy utánaolvasott a mid-eknek, elkezdett minőségteszteket böngészni, az TDK fanatikusból rögtön Verba/Ricoh/TY fanatikus lett, aki pedig nem jutott el idáig, azt nyilván csak a szitázás érdekli, és csak a fenti félreértés miatt van összetörve, hogy ezután nem tud majd "TDK lemezt" venni.

Szerkesztette: Lucas Garas 2006. 03. 21. 16:27 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#2100 Felhasználó inaktív   cascada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:16

sziasztok!

segitsetek légyszi, nem tudom mért de nagyon rossz lett ez a lemez. én jobbat vártam volna, ezzel nagyon nem vagyok megelégedve. mi lehet a baj? és mit csináljak másképp? ImgBurn-nal lett irva ez egy DVD-Video anyag.

a lemez: Verbatim 16X DVD-R Made in Taiwan
Plextor 740A 1.02 vel lett írva a lemez 4X-es sebességgel!

Kép

köszi a segitségeket

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »