Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 18:45
Üdv!
adott egy dvd, amire régi csaldi videokat rögzítettem VHSC kazettáról. a helyzet az, hogy a lemez "hibásan" lett megírva, (a lemez teljesen karc- és koszmentes.) két blokk (1915 megánál) sérült, egyátalán nem olvasható. nero cd/dvd lemez szkennél elötte-utána olvassa szépen, de semmi más. minden program/lejátszó kiakad tőle.
valahogy meg kéne menteni a rajta lévő videókat mert drága anyámnak igen kedves, pláne rég le lett törölve a kazetta... próbáltam többféle programot, isot csinálni lemezből, mind kiakadt crc hibával. valami tippet kérnék egy programhoz, ami javítja/kihagyja/átugorja azt a két hibás blokkot, és meg tudjam menteni a videokat a lemezen.

Minél több meghajtóban ki kellene próbálni. AnyDVD-t meg minden ilyen hülyeséget el kell felejteni. Isobuster a Te barátod, a program képes rá, hogy egy saját, speciális image fájlt generáljon, ami mellé feljegyzi egy adatbázisban, hogy mely szektorok voltak fizikailag hibásak a beolvasáskor. A program minden újabb próbálkozás után frissíti az adatbázist, tehát a kimondottan a hibás szakaszokat más meghajtóval is megpróbálhatod visszanyerni, szép lassan "kipótolva" az image-et. Mivel a CD/DVD lemezeken meglehetősen bonyolult az alacsony színtű adatszervezés, simán előfordul, hogy a különböző optikával és EFM dekóderrel szerelt meghajtók más és más szektorokat találnak majd hibásnak a sérült zóna környékén, tehát négy-öt drive segítségével jó esély van a teljes anyag visszaállítására, de legalábbis a sérülések minimalizálására. Ráadásul az Isobuster hajlandó az elkészült image fájlból a hibás állományokat is kimenteni - akár hibásan is, ilyenkor megszabható, hogy kipótolja-e a hiányzó részeken nullákkal, vagy kihagyja-e a sérült részeket.
Ajánlom az LG, Pioneer és Plextor meghajtókat a próbálkozáshoz, de tapasztalatam szerint sokszor nincs benne logika, hogy melyik meghajtóval miért lehet visszaolvasni a sérült lemezeket. Sok szerencsét!