HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 03. 17:14

Idézet: [Fishi

,2006. nov. 3., péntek - 5:01] Nem mondjátok komolyan, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy már egy hete kijött az új CD-DVD Speed!  :)
Ráadásul brutálisat fejlődött a BenQ meghajtókkal való tesztelésben! :taps:
Végre a POE valamint cd-k esetében az E11,E21,E31,E12,E22 teszt sem a Plextorok privilégiuma többé!  :D
Sőt, 1-5 PIE tesztet tudtommal a Plextorok sem tudnak...  :cool:
Ráadásul továbbra is mindez egymenetben.  :smoker:
Egyébként az új tesztnél a jitter számításba hiba csúszott, azt a hiba kijavításáig nem érdemes figyelni. A 'sima' tesztnél nincs ilyen probléma.
Lassan ha még főzni is tudna, tényleg feleségül venném az írómat... :wub: :Đ  :Đ

De feltűnt. Használom is . Elájulni viszont nem fogok tőle. Sajna a Benq írók nem mondhatók "pártatlan, hihető" teszteredményeket produkáló eszközöknek. Ebben a Plextor és a Lite-On cuccok jobbak.

Szerkesztette: BigBear 2006. 11. 03. 17:25 -kor

42

#2402 Felhasználó inaktív   rolandbá 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 03. 20:35

Segítség, SOS!!!

Garanciás gépet vittem ma vissza. Elromlott DVD-/+RW helyett DVD-RAM-ot tettek bele. Jól jártam?
Nem hiszem, dobhatom ki a DVD-RW lemezeimet?
Annyira nem értek hozzá. Lehet valahogy DVD-RW lemezt olvasni, írni DVD-RAMmal?

Nem kifejezetten a megkezdett téma, de sürgős lenne a válasz.
Előre is köszi.

#2403 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 01:05

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 18:14

De feltűnt. Használom is . Elájulni viszont nem fogok tőle. Sajna a Benq írók nem mondhatók "pártatlan, hihető" teszteredményeket produkáló eszközöknek. Ebben a Plextor és a Lite-On cuccok jobbak.

Jól letorkoltál...  :eek:

Annó részben a te tanácsodat szem előtt tartva szereztem egy LiteOn 812S alapú írót. Lehet, hogy konzisztencia tekintetében jó, de rettenetesen 'alámér'. Azért szeretek a BenQ-val tesztelni, mert így nem hiszem a ténylegesnél jobbnak a lemezek minőségét, sőt a Plextoréhoz nagyon hasonló értékeket ad eredményül. Úgy vagyok vele, hogy inkább mutasson rossznak egy lemezt, és kiírjam még egyszer a biztonság kedvéért "feleslegesen", minthogy később adatvesztés legyen a vége.

Csak LiteOn-hoz, vagy Plextorhoz képest is vannak negatív tapasztalataid? Ha van kedved, fejtsd ki bővebben, hogy mi vezetett ehhez a lesújtó véleményhez, igazán kíváncsi lennék rá.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#2404 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 09:42

Idézet: [Fishi

,2006. nov. 6., hétfő - 2:05] Jól letorkoltál...  :eek:

Annó részben a te tanácsodat szem előtt tartva szereztem egy LiteOn 812S alapú írót. Lehet, hogy konzisztencia tekintetében jó, de rettenetesen 'alámér'. Azért szeretek a BenQ-val tesztelni, mert így nem hiszem a ténylegesnél jobbnak a lemezek minőségét, sőt a Plextoréhoz nagyon hasonló értékeket ad eredményül. Úgy vagyok vele, hogy inkább mutasson rossznak egy lemezt, és kiírjam még egyszer a biztonság kedvéért "feleslegesen", minthogy később adatvesztés legyen a vége.

Csak LiteOn-hoz, vagy Plextorhoz képest is vannak negatív tapasztalataid? Ha van kedved, fejtsd ki bővebben, hogy mi vezetett ehhez a lesújtó véleményhez, igazán kíváncsi lennék rá.

Elnézést, nem volt szándékomban letorkollni téged...  :(

Amit írtam, részben saját tapasztalataim alapján, részben pedig a cdfreaks fórumán szerzett infók alapján írtam. Sajnos nekem is feltűnt, hogy nem egyszer ugyanarra a lemezre többszöri teszt esetén eltérő (néha nem is kicsit) eredményeket adtak a Benq íróim. (Amik amúgy ettől függetlenül kiváló írók.) Ezt még elnéztem volna, de azt már nem, hogy némely más íróval írt lemezt - függetlenül attól, hogy az a lemez kiválóan olvasható volt mindenféle olvasóval és a Plextor és a LiteOn cuccok is nagyon szép mérési eredményeket dobáltak róluk - a Benqjeim egészen gyatra lemeznek minősítettek teszt alapján.
A LiteOn és a Plextor íróim azért ilyet nem tettek soha, hogy úgy mondjam, írótól függetlenül, semlegesen tesztelik a lemezeket.

Érdemes elolvasni ezt: PI/PIF Scanning - Who to believe

Meg van még sok topic erről. CD/DVD írás, programok, hw téren elég kellemes oldal.
Precision, accuracy, and reliability of disc quality tests

Where can I find info on which drives do C1/C2/PI/PO/Jitter tests properly?

Good drive for scanning only

Szerkesztette: BigBear 2006. 11. 06. 09:43 -kor

42

#2405 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:57

Idézet: blattida - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 18:48

Nem rossz lemez, de nem is jó. Ha archiválni szeretnél, akkor használj Verbatim, Plextor és  pluszos Ricoh lemezeket!  :)

Ez még áll? A Ricoh + Goldról olvastam, hogy cool, de a Silver milyen? Egy LaCie külső íróval égetném őket, és a lényeg a minőség, időtállóság. Esetleg más ajánlat?
Köszi :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2406 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 02:21

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 14:57

Ez még áll? A Ricoh + Goldról olvastam, hogy cool, de a Silver milyen? Egy LaCie külső íróval égetném őket, és a lényeg a minőség, időtállóság. Esetleg más ajánlat?
Köszi :respect:

Bizony, még áll! MBI termék a silver, nem rossz, de nem is a legjobb! Válaszd a goldot, vagy írd verbatimra! Lehetőleg ne is gyorsan! :)
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

#2407 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 08:33

Köszi! :respect:
Végül Plextort vettem (16x), mert a megszokott Verba nem volt, ismerősnem meg olcsóbban Gold-ot (8x). :)
Üdvözlettel:
Gabi

#2408 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 18:45

Üdv!

adott egy dvd, amire régi csaldi videokat rögzítettem VHSC kazettáról. a helyzet az, hogy a lemez "hibásan" lett megírva, (a lemez teljesen karc- és koszmentes.) két blokk (1915 megánál)  sérült, egyátalán nem olvasható. nero cd/dvd lemez szkennél elötte-utána olvassa szépen, de semmi más. minden program/lejátszó kiakad tőle.

valahogy meg kéne menteni a rajta lévő videókat mert drága anyámnak igen kedves, pláne rég le lett törölve a kazetta... próbáltam többféle programot, isot csinálni lemezből, mind kiakadt crc hibával. valami tippet kérnék egy programhoz, ami javítja/kihagyja/átugorja azt a két hibás blokkot, és meg tudjam menteni a videokat a lemezen.

Kép

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 11. 18. 18:51 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2409 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:59

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 19:45

Üdv!

adott egy dvd, amire régi csaldi videokat rögzítettem VHSC kazettáról. a helyzet az, hogy a lemez "hibásan" lett megírva, (a lemez teljesen karc- és koszmentes.) két blokk (1915 megánál)  sérült, egyátalán nem olvasható. nero cd/dvd lemez szkennél elötte-utána olvassa szépen, de semmi más. minden program/lejátszó kiakad tőle.

valahogy meg kéne menteni a rajta lévő videókat mert drága anyámnak igen kedves, pláne rég le lett törölve a kazetta... próbáltam többféle programot, isot csinálni lemezből, mind kiakadt crc hibával. valami tippet kérnék egy programhoz, ami javítja/kihagyja/átugorja azt a két hibás blokkot, és meg tudjam menteni a videokat a lemezen.

Kép

ISOBusterrel próbáltad, vagy Anydvd-vel? Ez utóbbinak van dvd rippelési funkciója is, ami menet közben javít, ha kell! :)
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

#2410 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 12:33

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 18:45

Üdv!

Kép

Minél több meghajtóban ki kellene próbálni. AnyDVD-t meg minden ilyen hülyeséget el kell felejteni. Isobuster a Te barátod, a program képes rá, hogy egy saját, speciális image fájlt generáljon, ami mellé feljegyzi egy adatbázisban, hogy mely szektorok voltak fizikailag hibásak a beolvasáskor. A program minden újabb próbálkozás után frissíti az adatbázist, tehát a kimondottan a hibás szakaszokat más meghajtóval is megpróbálhatod visszanyerni, szép lassan "kipótolva" az image-et. Mivel a CD/DVD lemezeken meglehetősen bonyolult az alacsony színtű adatszervezés, simán előfordul, hogy a különböző optikával és EFM dekóderrel szerelt meghajtók más és más szektorokat találnak majd hibásnak a sérült zóna környékén, tehát négy-öt drive segítségével jó esély van a teljes anyag visszaállítására, de legalábbis a sérülések minimalizálására. Ráadásul az Isobuster hajlandó az elkészült image fájlból a hibás állományokat is kimenteni - akár hibásan is, ilyenkor megszabható, hogy kipótolja-e a hiányzó részeken nullákkal, vagy kihagyja-e a sérült részeket.
Ajánlom az LG, Pioneer és Plextor meghajtókat a próbálkozáshoz, de tapasztalatam szerint sokszor nincs benne logika, hogy melyik meghajtóval miért lehet visszaolvasni a sérült lemezeket. Sok szerencsét!

#2411 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 19:19

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 13:33

Minél több meghajtóban ki kellene próbálni. AnyDVD-t meg minden ilyen hülyeséget el kell felejteni. Isobuster a Te barátod, a program képes rá, hogy egy saját, speciális image fájlt generáljon, ami mellé feljegyzi egy adatbázisban, hogy mely szektorok voltak fizikailag hibásak a beolvasáskor. A program minden újabb próbálkozás után frissíti az adatbázist, tehát a kimondottan a hibás szakaszokat más meghajtóval is megpróbálhatod visszanyerni, szép lassan "kipótolva" az image-et. Mivel a CD/DVD lemezeken meglehetősen bonyolult az alacsony színtű adatszervezés, simán előfordul, hogy a különböző optikával és EFM dekóderrel szerelt meghajtók más és más szektorokat találnak majd hibásnak a sérült zóna környékén, tehát négy-öt drive segítségével jó esély van a teljes anyag visszaállítására, de legalábbis a sérülések minimalizálására. Ráadásul az Isobuster hajlandó az elkészült image fájlból a hibás állományokat is kimenteni - akár hibásan is, ilyenkor megszabható, hogy kipótolja-e a hiányzó részeken nullákkal, vagy kihagyja-e a sérült részeket.
Ajánlom az LG, Pioneer és Plextor meghajtókat a próbálkozáshoz, de tapasztalatam szerint sokszor nincs benne logika, hogy melyik meghajtóval miért lehet visszaolvasni a sérült lemezeket. Sok szerencsét!

:respect:  ismét!

perpill egy NEC 4551, egy BTC combo, és egy LG combo van kéznél, ami tud DVDt olvasni. mindhárommal próbálkozok, tán összejön a javitás...

#2412 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 21:20

nos, mindhárom driveal végigmentem rajta, egy blokkot egyik sem tudott olvasni, így az az enyészeté lett. de lényeg, hogy sikerült megmenteni.

#2413 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 10:39

Azon gondolkodom, hogy rendelek szlovákiából lemezt nyomtathatót egy webshopban kétfélét találtam DVD-R illusion nyomtatható 8x és DVD-R Ritek teljes felületen nyomtatható 8x névvel, érdemes innen rendelni?
Jók ezek a lemezek?
Vagy esetleg van valahol ezekről és a hasonlókról valami teszt?
Olvastam vissza egy csomó oldalt, de nem találtam.
Vagy az itt is hirdető http://www.burningmedia.eu/ tól merjek-e rendelni?
:respect:

#2414 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 08:05

No senkinek nincs tapasztalata, hogy honnan lehetne olcsón megbízható dvd-ket rendelni?

#2415 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:41

Mitől lehet az, hogy egy 16x-osan írható dvd-t (Ridata) csak 4x-esen ír az íróm? Volt már 8x-osan írható Benq lemezem is, de azt is csak 4x-esen írta. :confused:

#2416 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:42

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 8:05

No senkinek nincs tapasztalata, hogy honnan lehetne olcsón megbízható dvd-ket rendelni?

Van pár fórumos kolléga a bolhapiacon, én már rendeltem tőlük, megbízhatók.

#2417 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:14

mondjuk 4x-es az irod! :p
(a viccet felre: melyik iroval is? egyebkent az iro is dont arrol, mennyire talalja megbizhatonak az adott lemezt..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2418 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:14

mondjuk 4x-es az irod! :p
(a viccet felre: melyik iroval is? egyebkent az iro is dont arrol, mennyire talalja megbizhatonak az adott lemezt..)

:)  LG GSA H22L  tipusú az íróm (16X), tehát bőven vinnie kellene legalább 8x-oros sebességgel. Nem értem.  :confused:

#2419 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:53

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:41

Mitől lehet az, hogy egy 16x-osan írható dvd-t (Ridata) csak 4x-esen ír az íróm? Volt már 8x-osan írható Benq lemezem is, de azt is csak 4x-esen írta.   :confused:

Fel sem ajánlja a gyorsabb sebességet (ez esetben talán a CD/DVD-író programból kellene újabb verzió, ami jobban ismeri az újszerű íródat), vagy kiválaszthatod a nagyobb sebességet, de lassan írja meg ennek ellenére? Utóbbi esetben kikapcsolt DMA mód, egyéb hardveres probléma (kábel, eszközsorrend, eszközök kombinációja, ATA/IDE vezérlő driver) lehet a dolog mögött.

#2420 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 21:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:53

Fel sem ajánlja a gyorsabb sebességet (ez esetben talán a CD/DVD-író programból kellene újabb verzió, ami jobban ismeri az újszerű íródat), vagy kiválaszthatod a nagyobb sebességet, de lassan írja meg ennek ellenére? Utóbbi esetben kikapcsolt DMA mód, egyéb hardveres probléma (kábel, eszközsorrend, eszközök kombinációja, ATA/IDE vezérlő driver) lehet a dolog mögött.

Fel sem ajánlja a választást, 4x-esen írja és kész. Valószínűleg a lemezekkel lesz valami mert már írtam vele dvd-t 8x-osan is.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.