HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 04. 19:34

Nem engedett 2 képet berakni csatolásba. Itt a másik a lemez adataival.
Hogy mitől lett olyan rossz a visszaolvashatóság sebessége?

Csatolt fájl:

#2722 Felhasználó inaktív   adra 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:30

Idézet: Dark - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 19:34

Nem engedett 2 képet berakni csatolásba. Itt a másik a lemez adataival.
Hogy mitől lett olyan rossz a visszaolvashatóság sebessége?

Ajjaj, ez a Verbatimtól fura. TY, made in Japan :rolleyes: 
A visszaolvasás teszt diagram elég csúnyácska. Ezek szerint a hengerből több lemezzel is gond van. Én arra tippelek hogy a lemezek gyári selejtek (alig merem leírni is, szinte hihetetlen) v. sokkal valószínűbb hogy egyszerűen tönkrementek a nem megfelelő tárolás miatt (hideg, párás környezet). Piacon vetted a lemezt?
MCC: Minőségi Certifikált Cuccok

#2723 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 21:46

Idézet: adra - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:30

Ajjaj, ez a Verbatimtól fura. TY, made in Japan :rolleyes: 
A visszaolvasás teszt diagram elég csúnyácska. Ezek szerint a hengerből több lemezzel is gond van. Én arra tippelek hogy a lemezek gyári selejtek (alig merem leírni is, szinte hihetetlen) v. sokkal valószínűbb hogy egyszerűen tönkrementek a nem megfelelő tárolás miatt (hideg, párás környezet). Piacon vetted a lemezt?

Nem, az informatikus kolléga számtekboltos ismerőse veszi (de hogy hol? piacon biztos nem, de megkérdem)
A kollégám amúgy nem vett észre ilyen hibát, de lehet, hogy nem is vesződik azzal, hogy minden lemezt visszaellenőriz írás után. Én viszont magamnak írok, hogy a filmnéző gépen lejátszható legyen.

Egyelőre várok a további lemezírogatással írogatással, próbálom kideríteni, mi a gond.
Köszi a tippet.

#2724 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 22:28

Idézet: Dark - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 21:46

Nem, az informatikus kolléga számtekboltos ismerőse veszi (de hogy hol? piacon biztos nem, de megkérdem)
A kollégám amúgy nem vett észre ilyen hibát, de lehet, hogy nem is vesződik azzal, hogy minden lemezt visszaellenőriz írás után. Én viszont magamnak írok, hogy a filmnéző gépen lejátszható legyen.

Egyelőre várok a további lemezírogatással írogatással, próbálom kideríteni, mi a gond.
Köszi a tippet.

Szerintem is valami selejtes darabok lehetnek, én visszavinném akitől vettem!

#2725 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 17:16

Idézet: Dark - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:33

Mi lehet a gond? Rossz az írandó lemezek minősége? Az író helyenként "erősebben éget"? Valami más tipp?

Talán nem egy gázos olvasóval kellene vissza olvastatni...  ;) Sajna a Pio-ék elkövettek egy tervezési hibát a 109 esetében, amit sokáig nem nagyon sikerült kijavítaniuk. Irtó érzékeny ugynis az író olvasás közben az IDE adatforgalomra. Többé-kevésbé tünetmentessé tehető, ha 40 eres kábel végére teszed masterként, majd a biosban AUTO módból átteszed UDMA2-re az adatátvitelt (win alatt ellenőrizd le, hogy átállt-e). Ha valami nem világos, nézz be a 109-es témájába, minden le lett írva szépen, temérdek ember szívott annó ezzel. Viszont ha sikerül is megoldanod az író kábelezését, akkor sem a legjobb választás visszaolvasásos ellenőrzésre, mert csak 12x-en tudja olvasni a lemezeket, így pedig csak a nagyon rosszul sikerült lemezek tűnnek ki. Tehát jó lenne egy olyan olvasóban tesztet csinálni, ami az írható lemezeket is 16x-an tudja olvasni.

Ezenkívül ez a lemeztípus viszonylag új az íródhoz képest, gyanítom, hogy nincs rá megfelelően felkészítve, a mai írók már sokkal jobban írják a 16x-os Taiyo lemezeket. Ha megoldható, próbálj Made in Taiwan Verbatimot szerezni, azt gyakorlatilag el se lehet rontani. :)
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#2726 Felhasználó inaktív   Kovy81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:08

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy egy lila Ridisc DVD-n nem túl régi (de a régebbiek kb. 4 évesek majdnem mind rossz, vagy hibás volt) South Park 1-4 évad van rajta  :D  és kb a negyede rossz, nem beolvasható. Az az érdekes benne, hogy pl 1 file 1-1 rész 60-80MB és elkezdi beolvasni az egyiket pl 21%-ig és megáll. Nem jelez semmit, de nem is villog az olvasó, kész vége. Lemez ki, vissza következőre beolvassa kicsit tovább. Ha ezt vagy 8-10x megjátszom, akkor ha szerencsém van beolvassa végig a file-t. De van olyan, hogy egyből kiírja, hogy nem olvasható, meg se próbálja hmm, ekkor reset és újraindulás után megint el lehet vele szenvedgetni egy darabig. A lemezen se karc se semmi különösebb nem nagyon látható. Ez most akkor lemezfáradás lenne, vagy a pár hónapos ASUS DRW-1814BL íróm lenne rossz? Mert akkor még garos lévén kicseréltetem. Bér először véleményeket várok, illetve nem ártana megnézni másnál megy-e a lemez. Vélemények?
Ha úgyis sokat megy a géped és szeretnél ebből egy kis hasznot húzni írj PM-et, illetve nézd meg a Honlapom-on a pénzkeresési szekciót egyenlőre fejlesztés alatt, de nagyon jó dolgok vannak épp folyamatban, csak nem volt még időm feltenni.

#2727 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 21:34

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 17:16

Talán nem egy gázos olvasóval kellene vissza olvastatni...  ;) ...

Ezenkívül ez a lemeztípus viszonylag új az íródhoz képest, gyanítom, hogy nincs rá megfelelően felkészítve, a mai írók már sokkal jobban írják a 16x-os Taiyo lemezeket. Ha megoldható, próbálj Made in Taiwan Verbatimot szerezni, azt gyakorlatilag el se lehet rontani. :)

Az elsőre felelve talán elfelejtettem kiemelni: ez utóbbi lemez-szériánál vettem észre, hogy írás után foltosodik, a tavaly október-novemberben vetteken ezt nem láttam.
Tudok az ide problémákról, de ez már a második gép, amiben ül, írás-visszaolvasás eddig nem volt gond, sőt a görbék is szépek voltak. A 12x-es olvasás is elégséges nekem, bár "átflesselve" azt hiszem tud gyorsabban is.
A nyolcvan eres kábel eddig nem okozott gondot. (mostani alaplapommal több, mint 13 hónapja megy)

A lemezekkel már volt egy köröm, mikor ezek a gyöngyházfényű verbák megjelentek (a korábbi 16x-osok voltak, úgy 1-1.5 éve talán), amikor is az író nem tudott rá írni. Akkor firmware frissítést kapott, az akkori legutolsó verzió most is a legfrissebb egyben(Firmware Upgrade Ver. 1.58 07/09/2005).
Talán az írót kellene cserélni?

Esetleg dugjam át sata vezérlőre? Van itthon egy ilyen kis átalakító, amit a vinyó vagy dvd író ide aljzatára dugva sata kábelt tud fogadni. De ez a lemezek foltosodásán nem segít.

#2728 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:58

Idézet: Dark - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 22:34

Talán az írót kellene cserélni?

Ha anyagilag nem gond, mindenképp cserélném.  :)
Annó írta PPeter, hogy a 16x-os Taiyo lemezek fizikailag (geometriailag, stb.) a legjobb lemezek, csak az akkori írókhoz a startégiákat nem tudták rendesen optimalizálni hozzá. Miután én eléggé maximalista vagyok, emiatt tuti szereznék egy olyan írót, ami rendesen meg tudja ezeket a lemezeket írni, hogy viszonylag nagy biztonságban tudjam az adataim. :)
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#2729 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 23:05

Idézet: Kovy81 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:08

Ha ezt vagy 8-10x megjátszom, akkor ha szerencsém van beolvassa végig a file-t.

99%, hogy haldoklanak a lemezeid, a Ridisc lemzek megbízhatósága enyhén szólva is kérdéses.

Egyébként ajánlom figyelmedbe az Isobustert, ha jól tudom egy ideje tud olyat, hogy hibás cd/dvd-t többször is beolvashatsz vele, akár többféle meghajtóval is és ha sikerül valamelyiknek a lemez olyan részéről is olvasni, amiről a másiknak nem, akkor kiegészíti az új adatokkal a lemezről készült iso-t, és ha mázlid van, végül az egész lemezt le tudod menteni.

#2730 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:25

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:58

Ha anyagilag nem gond, mindenképp cserélném.  :)
Annó írta PPeter, hogy a 16x-os Taiyo lemezek fizikailag (geometriailag, stb.) a legjobb lemezek, csak az akkori írókhoz a startégiákat nem tudták rendesen optimalizálni hozzá. Miután én eléggé maximalista vagyok, emiatt tuti szereznék egy olyan írót, ami rendesen meg tudja ezeket a lemezeket írni, hogy viszonylag nagy biztonságban tudjam az adataim. :)

Megfontolom a dolgot, illetve megnézem, hogy ha kicsit gyorsabban írok, mondjuk 6x-an, akkor milyen a végeredmény. (szigorúan 4x-esen szoktam írni)

Kapcsolódó kérdésem, hogy bár olvasgatom a topikokat, de milyen meghajtót lenne érdemes venni? Egyáltalán ide/sata lenne jó? Nem fiatal szériás a lapom, lehet, nem megy vele a satás eszköz? Utánajárok.

#2731 Felhasználó inaktív   Kovy81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 00:07

Sziasztok!
Köszi az eddigi segítséget! Hát, a fentemlített probléma kapcsán elmentem nénjémékhez és meglepődve tapasztaltam, hogy az említett lila Ridisc lemez, ami az én írómban 1%-nál behal és mellesleg az írómmal nézve ilyen:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Tehát, amint látszik elég konkrét lemezhibákat mutat, és olvasás szempontjából gyakorlatilag szinte egy file se szedhető le róla normálisan. Az én íróm ASUS DRW-1814BL tavaly októberben vettem boltba újonnan. Az ottani író pedig, (ami egy Pioneer DVR115D két ünnep közt lett véve kb. egy ezressel olcsóbban, mint az enyém) kicsit ugyan lassacskán, főleg az elején, ahol több hiba volt, de gyakorlatilag nagyon erős belassulás nélkül, problémamentesen beolvasta a teljes lemezt (ki is írtam rögtön, hogy mentsem a menthetőt). Szóval ennek fényében a kérdéesem az:
Vajon ez esetben lehet, hogy tényleg az én íróm lehet rossz? Mert enyhén szólva idegesített, hogy egy valamivel olcsóbb író problémamentesen beolvasta ezt a lemezt, amit az enyém sehogy se tudott. (Most akkor 2-3 író kell a gépbe, hogy mindent rendesen be lehessen olvasni?) Vajon van értelme visszavinni a boltba, és elmondani, hogy ezek a tapasztalataim bevinni a lemezt az ellenőrzési eredményt és hogy hogy jártam? Vagy csak elhajtanak, hogy ez olcsó,gagyi és régi lemez (ami sajnos igaz) és emiatt van ez és kész, nem tudnak ezzel mit csinálni? Azért választottam a kicsit drágább ASUS írót, nem a legolcsóbbat, (ami a boltban LG volt), mert mondom hátha ez jobb egy fokkal és az ASUS szerintem azért valahol név a számítástechnikában, de lehet, hogy inkább egy Pioneer írót kellett volna vennem, mert azok mintha a DVD író terén "híresebb" többet emlegetett márka lenne. Bocsi a kicsit OFF topicért, de nagyon aggaszt ez a dolog és szertném, ha reagálnátok erre! Mert úgy látom vannak itt, akik azért tényleg értenek is a dolgokhoz. Előre is köszi!
Illetve még az jutott eszembe, hogy van értelme vajon a DVD író mellé olvasót venni éppen az ilyen problémák miatt esetleg? Lehet az, hogy a csak olvasók jobbak az olvasásban esetleg és az ilyen esetekben? (Mert régen az volt a trend, hogy vegyél írót is és ROM-ot is, hogy ne hajtsd szét az írót olvasásra - mert azért általában többször olvas DVD-t az ember, mint ír - és akkor milyen jó lesz! Vagy ez teljesen csak egy üzleti fogás volt? Mert azért gondolom nem véletlen, hogy árulnak még olvasót is, mivel szerintem ritka az olyan, aki csak olvasót vesz, mert magában minek (hacsak nincs nagyon tele lével és mindent megvesz eredetiben, ami csak létezik :) ), ezen elv szerint, akkor mégiscsak jobban olvasna a csak olvasó? :D

Szerkesztette: Kovy81 2008. 02. 12. 00:21 -kor

Ha úgyis sokat megy a géped és szeretnél ebből egy kis hasznot húzni írj PM-et, illetve nézd meg a Honlapom-on a pénzkeresési szekciót egyenlőre fejlesztés alatt, de nagyon jó dolgok vannak épp folyamatban, csak nem volt még időm feltenni.

#2732 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:30

Kedves Kovy!

panaszkodsz, kinyitod a szádat és akkor nem hajtanak el.
amúgy, minden író és olvasó a beolvasáshoz/égetséhez más és más stratégiát és olvasási módot használ (értem CAV CLV, partial CAV, ZCLV).

A PIO biztos jobb meghajtó, mint az ASUS- szájhagyomány alapján.

A saját bajom jön:

öregecske LG-GSA 4163 (v1.05 ös fw van benne) multi DL íróm, még működik beolvassa nagyjából a lemezeket (sok használat után melegszik -akkor már vacakol)

De a CD Speed (kell mert sajnos vannak hibás hordozóim) nem akar működni!!!az első 4 fül odáig OK,
a lemez scan az már lefagy 2 villanás a leden és a progi megfagy!

5let?

Update: hát ezt az egy db TDK-t nem olvassa ,teszteli így - a sz@r Aritát (rózsaszín)  már igen.
Látszólag olvasható rajta minden.
:reklamacio:  :reklamacio:

akkor is vajon miért csinálja, hogy nem teszteli?

Szerkesztette: WEbshark 2008. 02. 15. 11:43 -kor

#2733 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 14:49

mivel és hogy tudom legegyszerűbben/leggyorsabban letesztelni, hogy egy adott lemez/írás milyen minőségű?

adott típusú lemezről szeretném megállapítani hogy milyen sebességgel érdemes írni. (verbatim 16x dvd-r, tyg03, optiarc 7173s író 1,02 fw)

illetve 1-1 régebbi lemezemre néznék rá, hogy jó-e, vagy esetleg érdemes újraírni...

különbőző dvdárusoktól beszerezhető lemezek milyen eséllyel eredetik/hamisak?

Szerkesztette: WiZARD 2008. 02. 15. 14:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2734 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 19:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 14:49

mivel és hogy tudom legegyszerűbben/leggyorsabban letesztelni, hogy egy adott lemez/írás milyen minőségű?

adott típusú lemezről szeretném megállapítani hogy milyen sebességgel érdemes írni. (verbatim 16x dvd-r, tyg03, optiarc 7173s író 1,02 fw)

illetve 1-1 régebbi lemezemre néznék rá, hogy jó-e, vagy esetleg érdemes újraírni...

különbőző dvdárusoktól beszerezhető lemezek milyen eséllyel eredetik/hamisak?

A verbatimok nagy eséllyel eredeti lemezek lesznek, nem hallani hamisítványról.
Írási sebesség 6-8-12x, biztosan jó eredményt kapsz. Tesztelni sajnos nem tudod az íróddal, maximum visszaolvasási tesztet csinálsz, és ha nincsenek nagy törések , visszaesések a görbében, akkor valószínű jól sikerült az írás.

#2735 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 03:08

thx.
visszaolvasás 8-12-16x sebességgel jónak tűnt.
nero cd-dvd speed lemezminőség tesztet is nyomtam, változó eredménye volt, 12x tűnt a legjobbnak.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2736 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:58

Négy éve sütöttem Pioneer DVR105-tel. A mai írók - Pioneer-ok - jobb írásminőséggel bírnak, mint a 105-ös, de azért ez sem rossz.

Csatolt fájl:

#2737 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 09:02

Ezt egy Pioneer DVR-111 követte el 2006 nyarán. Nem tudom hányszoros sebességgel, mert nem én írtam (kölcsönlemez). Az előző Verbatim - a rosszabb írásminőségű íróval írva - jobb eredményt produkál.

Csatolt fájl:

#2738 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 20:04

Maxell - az örök kedvencem. Mindegy, hogy DVD-R vagy DVD+R, az eredmény remek  :up:
A 111-es Pioneer nagyon szereti  :)

Csatolt fájl:

#2739 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:01

Valaki meg tudná mondani, melyek alkalmasak a ma kapható SATA dvd írók közül lemez minőségtesztre?

A jó öreg IDE-s NEC3520-am lecserélném egy SATA-ra. Egy kis firmwarebuherával ez is tudott a speedtestben ellenőrizni, de jó lenne egy olyan ami trükközés nélkül tudja.

Az előző teszteken látom, hogy egy LITE-On-nal készültek, de ilyen írót nem látok az árlistákon.

Szerk:
Találtam ilyet:
LITE ON LH-20A1P DVD
Ez is alkalmas vajon rá? Minden LITE-ON alkalmas rá?
Jó írók?

Szerkesztette: toyotakacsa01 2008. 04. 21. 12:17 -kor

#2740 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:28

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 13:01

Valaki meg tudná mondani, melyek alkalmasak a ma kapható SATA dvd írók közül lemez minőségtesztre?

A jó öreg IDE-s NEC3520-am lecserélném egy SATA-ra. Egy kis firmwarebuherával ez is tudott a speedtestben ellenőrizni, de jó lenne egy olyan ami trükközés nélkül tudja.

Az előző teszteken látom, hogy egy LITE-On-nal készültek, de ilyen írót nem látok az árlistákon.

Szerk:
Találtam ilyet:
LITE ON LH-20A1P DVD
Ez is alkalmas vajon rá? Minden LITE-ON alkalmas rá?
Jó írók?

Alkalmas tesztelésre és egyáltalán nem rossz írók. Csak nálunk nehezen beszerezhető, de előfordul.
Ha az említett típus van, nyugodtan megveheted.
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.