Tudom nem teljesen idevaló, de jobb topikot nem találtam neki, új topikot meg ilyen kis gond miatt nem nyitok.
Szóval.
Kikölcsöneztem egy DVD filmet (Amadeus rendezői változat), kivettem a tokból, be a Toshiba 1712-es DVD-ROM-ba, hogy lemásoljam Decrypter-rel ISO módban. 6%-nál olvasási hiba.
Sebaj.
Beraktam a NEC 3500-ös íróba, az is lerohadt 6%-nál, ahogy a tesóm Toshiba DVD írója is.
Bár sok apró karc volt a lemezen (amik jól látszottak miután szappanos vízzel lemostam), mély sérülést nem láttam, és a karcok is főleg a lemez széléln voltak.
Gondoltam adok neki egy próbát, Pronto bútorápoló (méhviasszal, a lényeg), kicsit megpolíroztam (ez már több olvashatatlan lemeznél bevált).
Továbbra is 6%-nál read error.
File módban sikerült leszenvedni, de a read errorok miatt sérült az anyag (pl. DVDRemake nem is tudja exportálni), és a 18. percénél a filmnek van egy akadás, ami olyannyira konstans, hogy "visszatekerve" a filmet az akadásnál leáll a gyorsított lejátszás. Tehát "hibás" a film.
Az eredeti DVD-ről lejátszva még inkább észrevehető az akadás, vincsiről csak egy pillanat.
Létezik, hogy gyári hibás a DVD? Mert a lemez belső felületén egy deka karc sincsen, a szélén meg, ahol valóban karcos (a polírozás miatt már ott sem

) simán leszedte 8-9x az olvasó a filmet.
/És bocsi hogy untattam a nagyérdeműt, de PPeter véleményére kíváncsi vagyok./