HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 12:51

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 12:06

Töltsd le a legfrissebb DVDInfo Pro-t, és azzal csinálj a lemezről egy PI/PO tesztet Balanced vagy Faster sebességgel.

Rendben. Letöltöttem a DVDInfo Pro-t, és a napokban meg fogom csinálni a tesztet. Eddig ezt a progit nem használtam, állítólag újdonság, hogy az új verzió a Pioneer drive-okat is támogatja a PI/PO tesztek szempontjából.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#582 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 18:34

Lefuttattam a PI/PO tesztet a DVDInfo Pro 3.48-cal. Még egyszer: a lemez Verbatim DVD-R 4x TYG01, az író Pioneer 107D 1.21, a lemezt Nero CD-DVD Speed 3.55-tel 4x sebességen írtam. A DVDInfo Pro teszt ugyanezen íróval történt.

Az ábrákat nem akarom berakni, mert szétnyomja a fórum megjelenését, a végeredmények:

Accuracy:
PI Total 9472, PI Peak 1386, PI Average 1
PO Total 312, PO Peak 1386, PO Average 0

Balanced:
PI Total 11462, PI Peak 95, PI Average 2
PO Total 258, PO Peak 94, PO Average 0

Faster:
PI Total 14430, PI Peak 78, PI Average 3
PO Total 212, PO Peak 75, PO Average 0

Az Accuracy futtatásnál 99%-nál ugrott fel mind a PI, mind a PO 1386 magasra. Érdekes, hogy a Total-ba nem vette bele ezt a peak-et.

Átfutottam ezt a topikot, de nem igazán találtam arra vontkozóan információt, hogy mely PI és PO értékek jók még, és mely mondható gáznak. Most akkor valaki (aki ért hozzá, pl. PPeter) mondja már meg, hogy mi számít még jónak, tehát hogy fenti eredmények most jók vagy nem. (Jó-jó, tudom, hogy ez is függ nagyon drive-onként, meg az is lehet, hogy a progi nem működik tökéletesen együtt a Pioneer-ral, de mégis, azért valamihez kéne viszonyítani.)
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#583 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:16

Idézet: batagy - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 19:34

Accuracy:
PI Total 9472, PI Peak 1386, PI Average 1
PO Total 312, PO Peak 1386, PO Average 0

Balanced:
PI Total 11462, PI Peak 95, PI Average 2
PO Total 258, PO Peak 94, PO Average 0

Faster:
PI Total 14430, PI Peak 78, PI Average 3
PO Total 212, PO Peak 75, PO Average 0

Az átlag teljesen jó, az a csúcs viszont nagyon magas.

Idézet

Az Accuracy futtatásnál 99%-nál ugrott fel mind a PI, mind a PO 1386 magasra. Érdekes, hogy a Total-ba nem vette bele ezt a peak-et.

Beleszámította, de mivel máshol alig volt hiba, ezért ennyi az átlag. A beütés nélkül 0 lett volna. ;)

Idézet

Átfutottam ezt a topikot, de nem igazán találtam arra vontkozóan információt, hogy mely PI és PO értékek jók még, és mely mondható gáznak.

8 ECC blokk esetén 280-ig számít jó minőségűnek. A nagyjából elfogadott módszerekkel (Lite-On + KProbe, Plextor + PlexTools) mért hibák ezt meg is erősítik, 300 fölött már akadhatnak asztali játékosok.

Azt javaslom, hogy ellenőrizd le a lemez olvashatóságát DVD olvasóval és asztali játékossal is, mert a Pioneer írók és a DVDInfo Pro együttműködését hibaellenőrzés céljából hívhatjuk sokmindennek, csak kiforrottnak nem.

#584 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:36

Mivel több programmal nézted és mindegyik szerint gyengus eredmények születtek, azt kell, hogy mondjam, hogy ez bizony nem túl jól sikerült írás.
Én mondjuk Kprobe2-t és LiteOn DVD-írót használok tesztelni - ahogy az okosok szerint illik - de arra a max PI/PO értékre azt kell mondjam, hogy ott valami nagyon nem oké.
Akkor tartják jónak ezeket az értékeket, ha a PI<280 és PO<4. A kis tüskék ha magasabbak is, nem okoznak gondot.
42

#585 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:41

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 20:36

Akkor tartják jónak ezeket az értékeket, ha a PI<280 és PO<4. A kis tüskék ha magasabbak is, nem okoznak gondot.

DVDInfo Pro Pioneer írókkal 8 ECC blokkra adja meg a PO értékeket is, tehát ott is 280 a határérték. :)

#586 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 19:43

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 19:41

DVDInfo Pro Pioneer írókkal 8 ECC blokkra adja meg a PO értékeket is, tehát ott is 280 a határérték. :)

Na ezt nem is tudtam. Bár nem is tesztelek vele.  ;)
42

#587 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 10:41

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 20:16

mert a Pioneer írók és a DVDInfo Pro együttműködését hibaellenőrzés céljából hívhatjuk sokmindennek, csak kiforrottnak nem.

Akkor viszont ez a mérés lehet hogy semmit sem ér?

Azonban ha mégis valamelyest valósághű, akkor ha nem lenne a végén az 1386 felugrás, akkor mondhatnánk, hogy jó minőségű lett a lemez (mivel PI és PO is 280 alatt lenne)?

Verbatim Taiyo Yudenre Pioneerral megírva milyen értékeket kellene kapni?

#588 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 11:27

Idézet: batagy - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 11:41

Akkor viszont ez a mérés lehet hogy semmit sem ér?

Azonban ha mégis valamelyest valósághű, akkor ha nem lenne a végén az 1386 felugrás, akkor mondhatnánk, hogy jó minőségű lett a lemez (mivel PI és PO is 280 alatt lenne)?

Könnyen elképzelhető, hogy nem lenne a végén akkora csúcs, ha más íróval ellenőriznéd vissza.
Mondom, próbáld ki a lemezt egy olvasóval (Nero CD-DVD Speed teszt), vagy nézd meg, akad-e az asztaliban. Úgyse a PI/PO tesztnek csináltad az írást, ha nem tévedek.

Idézet

Verbatim Taiyo Yudenre Pioneerral megírva milyen értékeket kellene kapni?

Már eladtam a 108-as írót, de ha nagyon kell, tesztelhetek neked TYG01-es lemezt A07-tel, vagy ha nagyon fontos, az öcsémnél vagy a havernál 108-cal is. ;)

#589 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 13:55

ekoder, mailt küldtem.

#590 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 22:54

Hali!
Pio108-al  8X írtam a következő lemezt:

Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
Itt kapható:
http://www.dvdrohlinge24.com - 102 Ft/db. :D  :up:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#591 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 23:27

Nézegetem a különféle írók hibaellenőrzését, és próbálok rájönni, hogy melyik eredménye hasonlít leginkább az asztali játékosom viselkedéséhez.
A nemes cél érdekében feláldoztam egy RITEKG05 lemezt (rózsaszín Arita, furcsa módon 4X Media Code-dal), azaz megírtam 4X sebességgel az MSI írómban (BenQ 1620). Az eredmény jobb lett mint vártam, nem akadozik az asztalimban. :( (:D)
Íme a hibaellenőrzés Plextor 716-tal és Pioneer A07-tel. A BenQ ellenőrzését azért nem teszem be, mert majdnem teljesen megegyezik a Plextoréval, bár kicsit magasabb a maximum.
Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A Pioneer tesztje tűnik az asztalimhoz (alap SONY) inkább hasonlónak így elsőre, de még próbálkozok majd. Megírok valamilyen gyenge anyagot iszonyat sebességgel, hogy tutira akadjon az asztalim. Esetleg előbányászok néhány régebben tesztelt söralátétet. :D

#592 Felhasználó inaktív   SoundkeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 14:39

Pfff már tényleg nem értem...... :confused:
6x megírt traxdata ( tiszta ezüst ) , ősrégi ( 1999-es ! )panasonic A360-ba hibátlan, új samsung kompakt házimoziba meg nézhetetlenül akad.
A szokásos hamisított G05 vagy mi történik ?
G05 4x , 6x vagy 8x írni a legjobb ?

Szerkesztette: SoundkeY 2004. 12. 30. 14:41 -kor

alaplap: Abit AN8 fatal1ty, proci: AMD64 3200+@2400Mhz, RAM: 2x1GB ( 2,5-4-4-8 ) , VGA: Sapphire X850 XT PE, ház:Codegen S101

#593 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 14:43

Idézet: SoundkeY - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 14:39

Pfff már tényleg nem értem...... :confused:
6x megírt traxdata ( tiszat ezüst ) , ősrégi ( 1999-es ! )panasonic A360-ba hibátlan, új samsung kompakt házimoziba meg nézhetetlenül akad.
A szokásos hamisított G05 vagy mi történik ?
G05 4x , 6x vagy 8x írni a legjobb ?

Vedd figyelembe azt a tényt hogy a DVD-R olvashatósági kompatibilitása ma is még csak 90% körül van. A + os lemezeknél ez a szám még kisebb.

Még két egyforma lejátszó esetén is fennáll az, hogy az egyik olvassa rendesen az írt DVD-t a másik meg nem.

#594 Felhasználó inaktív   SoundkeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 15:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 13:43

Vedd figyelembe azt a tényt hogy a DVD-R olvashatósági kompatibilitása ma is még csak 90% körül van. A + os lemezeknél ez a szám még kisebb.

Még két egyforma lejátszó esetén is fennáll az, hogy az egyik olvassa rendesen az írt DVD-t a másik meg nem.

okés csak korábbi G04-es lemezek hibátlanok nála.
alaplap: Abit AN8 fatal1ty, proci: AMD64 3200+@2400Mhz, RAM: 2x1GB ( 2,5-4-4-8 ) , VGA: Sapphire X850 XT PE, ház:Codegen S101

#595 Felhasználó inaktív   Tony 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:40

Mindenkinek ajánlom ezt az oldalt: DVD Teszt

#596 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 22:44

Idézet: Tony - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 21:40

Mindenkinek ajánlom ezt az oldalt: DVD Teszt

Már láttuk. Semmi értelme. Minden lemezre más mennyiségű adat, különböző írókkal, másképp visszaellenőrizve.

#597 Felhasználó inaktív   Tony 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 23:53

Azért valamire csak lehet következtetni a tesztekből... Az tény, hogyha más íróval volt az írás akkor nagy is lehet az eltérés, de attól, hogy más film van rajta max 1-2% eltérés lehet! Szerintem.... Esetleg tud valaki ajánlani olyan oldalt amire tényleg lehet támaszkodni, találtam egy-két külföldi oldalt, de ott szinte teljesen más lemezek vannak, vagy olyan lemez nincs ami nálunk HUN-ban  :D

#598 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 12:28

Az egy jó kérdés, hogy a visszaellenőrzési ábra függ-e az lemezre írott adattól, pl. más film. Ha az író ugyanaz, az írási módszer ugyanaz, ugyanaz a szoftver, és a visszaolvasó meghajtó is ugyanaz, ugyanolyan módszerrel, akkor a lemezen lévő adattól függ-e nagyban a PIPO teszt eredménye? Jó-jó, kipróbálhatnám, de a ti véleményeket kérdem.

#599 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 13:46

Tudom nem teljesen idevaló, de jobb topikot nem találtam neki, új topikot meg ilyen kis gond miatt nem nyitok. :)

Szóval.

Kikölcsöneztem egy DVD filmet (Amadeus rendezői változat), kivettem a tokból, be a Toshiba 1712-es DVD-ROM-ba, hogy lemásoljam Decrypter-rel ISO módban. 6%-nál olvasási hiba.

Sebaj.

Beraktam a NEC 3500-ös íróba, az is lerohadt 6%-nál, ahogy a tesóm Toshiba DVD írója is.

Bár sok apró karc volt a lemezen (amik jól látszottak miután szappanos vízzel lemostam), mély sérülést nem láttam, és a karcok is főleg a lemez  széléln voltak.

Gondoltam adok neki egy próbát, Pronto bútorápoló (méhviasszal, a lényeg), kicsit megpolíroztam (ez már több olvashatatlan lemeznél bevált).
Továbbra is 6%-nál read error.

File módban sikerült leszenvedni, de a read errorok miatt sérült az anyag (pl. DVDRemake nem is tudja exportálni), és a 18. percénél a filmnek van egy akadás, ami olyannyira konstans, hogy "visszatekerve" a filmet az akadásnál leáll a gyorsított lejátszás. Tehát "hibás" a film.

Az eredeti DVD-ről lejátszva még inkább észrevehető az akadás, vincsiről csak egy pillanat.

Létezik, hogy gyári hibás a DVD? Mert a lemez belső felületén egy deka karc sincsen, a szélén meg, ahol valóban karcos (a polírozás miatt már ott sem :) ) simán leszedte 8-9x az olvasó a filmet.

/És bocsi hogy untattam a nagyérdeműt, de PPeter véleményére kíváncsi vagyok./

#600 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:43

Hello!

Mi a véleményetek erről a Ritek DVD-R ről?

Kép

Thx :respect:

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »