HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:33

Idézet: laca78 - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:22

sziasztok!gyors help kellene!!!  érdemes venni plextor dvd lemezt?????? (ez valami uj lehet gonolom)

Érdemes (TY), és egyáltalán nem új.

#2242 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:36

Egyáltalán nem új. :)
Mindig minőségi lemezek.
Ha 16x-at akarsz venni, és nem Pio110 vagy 111-ed van, akkor inkább a pluszosat vedd, a másikat sok író még nem tudja szépen megírni.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#2243 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:25

Egy nem túl ideillő kérdést tennék fel, ám talán itt megtalálható a szakértelem a válaszhoz:
Vettünk egy asztali dvd lejátszót, és a használatiba az van írva, hogy ne itsztítsuk az optikát a hagyományos tisztító cuccokkal, mert ez a lejátszó nagyobb lézerteljesítménnyel üzemel mint a többi...?
És való igaz, megadják, hogy dvd olvasás 7mw, cd olvasás 10mw. Namármost megnéztem egy asztali lg használatiját, és abban meg az áll, hogy dvd írás 30mw, olvasás 1mw. Ennek fényében kicsit soknak tűnik ez a 10 mw. Nem fogja ez így hamarabb tönkrevágni a lemezeket?
Mi köze ennek a tisztításhoz? Netán maradéktalanul megsemmisíti a belehelyezett tisztítólemezt? Vagy mi a szösz?(Ez nem kérdés volt a végén.)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2244 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 21:21

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:25

Egy nem túl ideillő kérdést tennék fel, ám talán itt megtalálható a szakértelem a válaszhoz:
Vettünk egy asztali dvd lejátszót, és a használatiba az van írva, hogy ne itsztítsuk az optikát a hagyományos tisztító cuccokkal, mert ez a lejátszó nagyobb lézerteljesítménnyel üzemel mint a többi...?
És való igaz, megadják, hogy dvd olvasás 7mw, cd olvasás 10mw. Namármost megnéztem egy asztali lg használatiját, és abban meg az áll, hogy dvd írás 30mw, olvasás 1mw. Ennek fényében kicsit soknak tűnik ez a 10 mw. Nem fogja ez így hamarabb tönkrevágni a lemezeket?
Mi köze ennek a tisztításhoz? Netán maradéktalanul megsemmisíti a belehelyezett tisztítólemezt? Vagy mi a szösz?(Ez nem kérdés volt a végén.)

:cool: Nyugodtan tisztíthatod, nem lesz semmi baja. A lemezt sem  fogja tönkretenni, ez hülyeség! Ez a beállítás arra jó, hogy hamarabb tönkremenjen a lézer és cseréld le a gépet, költs! Azért írnak ilyen baromságokat, hogy a szervízbe vidd be tisztítani és csengess nekik egy kis pénzt! :)
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

#2245 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:21

És ez vajon mennyire rövidíti le az élettartamát? Egyáltalán nagy átlagban mekkora az olvasók élettartama,  más gyártók is jönnek  ilyen húzásokkal?
Gyakori, hogy a lézer megy tönkre egy lejátszóban?
Lehet ezt buherált fw módosítással befolyásolni?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2246 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:40

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 22:21

És ez vajon mennyire rövidíti le az élettartamát? Egyáltalán nagy átlagban mekkora az olvasók élettartama,  más gyártók is jönnek  ilyen húzásokkal?
Gyakori, hogy a lézer megy tönkre egy lejátszóban?
Lehet ezt buherált fw módosítással befolyásolni?

:think: Ezt nem lehet megmondani, de valószínűleg két-három évig el fog menni, amennyiben nem lesz agyonhasználva, főleg az írást tekintve. A csak olvasók lézerének élettartama ma kb 2500-3000 üzemóra maximum, az írásra is képesek pedig maximum 1500-2000 üzemórát élnek.
Általában a lézer megy tönkre, és igen, ezzel a trükkel sokan élnek, ezzel is kikényszerítve a cserét. A fogyasztói társadalom erről szól!
Firmware módosítással nem tudod szabályozni a lézer teljesítményét. A fejáramot kellene csökkenteni, de azt meg nem lehet csak úgy, mert mérni is kellene. Ha van műszerész ismerősöd, esetleg kérd meg. ám csak saját felelősségre, az esetleges garanciális problémák miatt! :)

#2247 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 07:45

DVD film írásához adott NEC 3540 meghajtó. Verbatim 16x-os DVD-R lemezt hányszoros sebességgel érdemes megírni a legjobb minőséghez? 2x, 4x, 6x, 8x, 12x, 16x ajánl fel az író.

#2248 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:57

Idézet: Balintka - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:45

DVD film írásához adott NEC 3540 meghajtó. Verbatim 16x-os DVD-R lemezt hányszoros sebességgel érdemes megírni a legjobb minőséghez? 2x, 4x, 6x, 8x, 12x, 16x ajánl fel az író.

Szerintem 6x-osan vagy 8x-osan. Amúgy ki kell próbálni, és ha nem a legfrissebb az íród firmware-e, azt is frissítsd! :)

#2249 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:09

Idézet: blattida - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:57

Szerintem 6x-osan vagy 8x-osan. Amúgy ki kell próbálni, és ha nem a legfrissebb az íród firmware-e, azt is frissítsd! :)

Az a legfrissebb, az nem lehet gond :). Ezeket a gyorsan írható lemezeket már nem érdemes lassan írni?

#2250 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:35

Idézet: Balintka - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:09

Az a legfrissebb, az nem lehet gond :). Ezeket a gyorsan írható lemezeket már nem érdemes lassan írni?

Ha túl lassan írod akkor is gyengébb a minősége.
A max. sebességnek általában a fele hozza a legjobb eredményt saját tapasztalataim szerint.

#2251 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:47

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:35

A max. sebességnek általában a fele hozza a legjobb eredményt saját tapasztalataim szerint.

Ez nagyban írófüggő.
Most írtam egy korongot 2x-esen a LiteON-al, és esznéletlen jó PI/PIF értékeket hozott :think:

#2252 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:49

Idézet: blattida - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:21

:cool: Nyugodtan tisztíthatod, nem lesz semmi baja. A lemezt sem  fogja tönkretenni, ez hülyeség! Ez a beállítás arra jó, hogy hamarabb tönkremenjen a lézer és cseréld le a gépet, költs! Azért írnak ilyen baromságokat, hogy a szervízbe vidd be tisztítani és csengess nekik egy kis pénzt! :)

A tisztító CD-ket semmi esetrew sem ajánlom!
Egyszerűen, szétpofozza az optika felfügesztését.
Néha, több kárt csinál, mint hasznot.

#2253 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:59

Idézet: Balintka - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:45

6X-an nem is tud írni a szerencsétlen (tudom, mert nekem is van; ha azt választod ki, akkor 4x-en írja meg), így az egyetlen ésszerűen javasolható sebesség a 4x, mert 8x-an már Z-CLV-ben ír, azt meg nem szeressük...  :(

#2254 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:08

Idézet: stol - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:49

A tisztító CD-ket semmi esetrew sem ajánlom!
Egyszerűen, szétpofozza az optika felfügesztését.
Néha, több kárt csinál, mint hasznot.

Én nem  tisztító lemezről beszéltem. Az szar, mint te is írtad. Szétkap, alkoholos pamutdarab(tiszta)segítségével finoman letörölni a szennyeződést, összerak, használ. :)

#2255 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:46

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:35

Köszi!

#2256 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:48

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:59

6X-an nem is tud írni a szerencsétlen (tudom, mert nekem is van; ha azt választod ki, akkor 4x-en írja meg), így az egyetlen ésszerűen javasolható sebesség a 4x, mert 8x-an már Z-CLV-ben ír, azt meg nem szeressük...  :(

Köszi, valóbjában én is így gondoltam, az adat lemezeimet, illetve mindent 4x-esen szoktam írni, így terveztem írni a filmet is. A 2x írási paraméter csak a legújabb firmware-rel lett elérhető, de amúgy sem szerettem volna 2x-esen megírni.

#2257 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 13:24

Akinek, Április környéki, áttetsző lakkal szitázott Ritek G05 alapú TRAXDATA lemeze van, olvasási teszttel ellenőrizze vissza!

Nekem, most lett olvashatatlan 3,5GB után, 25db ilyen korong.
3 féle íróval lett írva, 2,4x-6x-os sebeségig.
A 2,4x-esen írt korongok, még menthetőek voltak.
Méghogy, nem fos... :(

Szerkesztette: stol 2006. 05. 25. 13:25 -kor

#2258 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 21:46

Sziasztok!

Van egy Pio 108-as (fw 1.20) íróm, és pár darab Imation 16X lemezem, Moser Baer gyártókóddal.

Íme a lemez adatai:

Idézet

----------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:MBIPG101-R05-001]
Disc & Book Type :    [DVD+R] - [DVD+R]
Manufacturer Name :      [Moser Baer India Ltd.]
Manufacturer ID :        [MBIPG101]
Media Type ID :          [R05]
Product Revision :    [001]
Blank Disc Capacity :    [2,295,104 Sectors = 4.70 GB (4.38 GiB)]
Recording Speeds :    [1x-2.4x , 4x , 6x-8x , 6x-16x]
[ DVD Identifier V4.3.0 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]

A Pio sajnos csak 4X sebességgel akarja megírni a lemezeket. :( Lehet ezen valahogy segíteni? :think: Különböző angol nyelvű fórumokon nem találtam megoldást.

#2259 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 21:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 22:46

Van egy Pio 108-as (fw 1.20) íróm, és pár darab Imation 16X lemezem, Moser Baer gyártókóddal.

A Pio sajnos csak 4X sebességgel akarja megírni a lemezeket. :( Lehet ezen valahogy segíteni? :think: Különböző angol nyelvű fórumokon nem találtam megoldást.

A gyorsabb írás megoldható, a minőség kétséges. Talán egy próbát megér, íme egy minden sebességet engedélyező FW: LINK

#2260 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 22:04

Idézet: erdoke - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 22:58

A gyorsabb írás megoldható, a minőség kétséges. Talán egy próbát megér, íme egy minden sebességet engedélyező FW: LINK

Ááá, szóval ez az nx4all erre utal... :omg: Köszi, már korábban le is töltöttem ezt a firmware-t, de úgy gondoltam, hogy az ugyaninnen származó 1.20-assal többre megyek. :) Kipróbálom.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.