HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#791 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 17. 07:02

Frissíts a legújabb 5.5-ös Nero-ra, mert azért van a hiba. Na utána szólj! :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#792 Felhasználó inaktív   Rederik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 17. 14:17

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Én DVD2DVD-R-t használok, mivel szeretem a lehető legjobb képminőséget megvalósítani.
Viszont van egy kérdésem. CCE esetén amikor a hangsávokat lekezeli, minek van az audiocheck, mire jó, miért fontos?
A checked audiofile miért lesz más (kisebb-nagyobb) mint az eredeti ac3? Mit ír bele és miért?
A lényeg: Amikor dvd-t átmásolok, a hang minősége nem, de a dinamikája romlik és ez az amit nem értek.
Ez alatt azt értem, hogy nem olyan élvezetes pl egy zene vagy egy dalbetét olyan tompább, nincs meg a tere. Az eredetinél meg igen!
Mástól kapott másolt lemezeket is néztem már és ott is megvolt a jelenség. Asztalin pc-n más hangfalakkal más erősítőn...
Miért történhet? DVD2ONE nem csinál audiocheck-et és annál is ilyen lesz. Sőt, ha egy az egyben másolok tömörítés nélkül, akkor is rosszabb lesz.
Az írás miatt lehet? udf/iso9660 a dvdinfó.
Egyébként én mindig a DVD-videó-t választom a nero-nál. Ez lehet a baj? Szerintem nem.
Ja és ac3 illetve dts hangra is értendő.

Valakinek van valami ötlete?

#793 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 14:48

idézet:
Ezt írta Rederik:
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Én DVD2DVD-R-t használok, mivel szeretem a lehető legjobb képminőséget megvalósítani.
Viszont van egy kérdésem. CCE esetén amikor a hangsávokat lekezeli,
[/quote]

A CCE-nek és a hangsávoknak semmi közük egymáshoz.

idézet:
minek van az audiocheck, mire jó, miért fontos?
A checked audiofile miért lesz más (kisebb-nagyobb) mint az eredeti ac3? Mit ír bele és miért?
[/quote]

Frame-enként leellenőrzi, hogy vannak-e hibák az audio file-odban és megpróbálja korrigálni őket. Ez kb. ugyanaz, mint amit az AC3fix progi csinál.

idézet:
A lényeg: Amikor dvd-t átmásolok, a hang minősége nem, de a dinamikája romlik és ez az amit nem értek.
Ez alatt azt értem, hogy nem olyan élvezetes pl egy zene vagy egy dalbetét olyan tompább, nincs meg a tere. Az eredetinél meg igen!
Mástól kapott másolt lemezeket is néztem már és ott is megvolt a jelenség. Asztalin pc-n más hangfalakkal más erősítőn...
Miért történhet? DVD2ONE nem csinál audiocheck-et és annál is ilyen lesz. Sőt, ha egy az egyben másolok tömörítés nélkül, akkor is rosszabb lesz.
Az írás miatt lehet? udf/iso9660 a dvdinfó.
Egyébként én mindig a DVD-videó-t választom a nero-nál. Ez lehet a baj? Szerintem nem.
Ja és ac3 illetve dts hangra is értendő.

Valakinek van valami ötlete?
[/quote]

Őszintén szólva nekem ritkán tér el az eredeti és a checked audio, amiből a DVD olvasód gyarlóságára tudok csak következtetni. Innen bizonyára össze tud jönni némi minőségromlás (is).

Egyébként pedig a DVD2DVDR végén az Ifoedit jön - talán lehet hogy valamilyen hangbeállítási paraméterezést csak kézzel - utólag - lehet megcsinálni.

#794 Felhasználó inaktív   Kolin Mekré 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 11:16

Üdv!

Van egy Pio A06-s DVD íróm, eddig csak adatokat, s házi videót irtam DVD-re.
Nagyon noob vagyok a DVD témában...
Egy ismerősöm beavatott hogyan s miként kell biztonsági másolást csinálni a saját gyári DVDről.
(sok a duma írom isa kérdést)

A DVD Decrypter le tudja másolni az összes gyári dvd a hdd-re vagy vannak már új másolásvédelemmel elátott prg-k?
Ez érdekelne különösebben.
Köszi
ABIT KD7 ; AMD 2400+; 2*256 333 DDR; MSI Gf4200 128MB ;SB 5.1 Live! ; Logitech MX700; Maxtor 80GB 8MB cache; Pioneer DVR-A06 ; 3 db Sony Projektor;Đ

#795 Felhasználó inaktív   cornholio002 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 12:19

Helló!

Pio 106-hoz rakta már fel valaki a hackelt 1.07-es firm-t? Az enyémben gyárilag 1.06-os volt, de fel szeretném rakni a másikat, mert a Ritek G03-at így csak 1x-esen hajlandó írni.
Kérdés, hogy használta-e már vki közületek az 1.07 hackeltet, és mi a tapasztalata vele? A 12x-esre növelt olvasási sebességtől nem lesz porszívó hangja?
Ha nem tudod, mit akar az élet tőled,
gyere el Te is jegyellenőrnek!
/Belga - Kalauz2/

#796 Felhasználó inaktív   DC4eva 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 12:59

Toshiba SD-R5112 Tulajoknak:

These media are fully approved for the use in SD-R5112:
(DVD-R Media):
Taiyo-Yuden
TDK
Mitsubishi Chemical
Hitachi Maxell
Fuji-Film
PVC (Pioneer)
Ritek
Panasonic
Mitsui Chemical
Sony
CMC
These cover almost all brandnames for DVD-R media,
all other media are burned with 1x for safety reasons.
ABIT NF7-S; ATHLON XP 2500+@3200+; ATI RADEON 9600; Pio-106.

#797 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 10:41

Szervusztok.
Immárom 4-5. DVD film lemezemet készítettem el, és néróval égetem.
Egészen egyszerűen pár helyen (2 órás fimnél 4-5 résznél) kockás a kép, van hogy elugrik (egész sokat1-1,5percet tuti)
Van neron kívül más bizonyítottan jó DVD író SW?
Vagyi inkább a hardwareel kéne foglalkoznom? abban lesz a hiba?
Pioneer DVR 105

?????
Dank.

#798 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 11:13

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:
Szervusztok.
Immárom 4-5. DVD film lemezemet készítettem el, és néróval égetem.
Egészen egyszerűen pár helyen (2 órás fimnél 4-5 résznél) kockás a kép, van hogy elugrik (egész sokat1-1,5percet tuti)
Van neron kívül más bizonyítottan jó DVD író SW?
Vagyi inkább a hardwareel kéne foglalkoznom? abban lesz a hiba?
Pioneer DVR 105

?????
Dank.
[/quote]
Amikor én foglalkoztam ezzel, akkor az ImgTools (Classic)-al készített image kiírása RecordNowMax-al volt a nyerő, és a Nero-t senki sem ajánlotta. Azóta persze jó pár Nero verzió jelent meg, de amit írtam tuti módszer. :)
Ha kiégetés előtt nézed meg, akkor nem kockásodik vagy ugrik? És kiégetés után asztaliban is ész számítógépben is ezt csinálja?

#799 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 12:34

az asztaliban csak a "relytélyes" részeket néztem meg, de ott simán túlment.
????
ötletes sincs.
Még próbálkozom, köszike
DVDdescryptorral? Azt még hallottam.
dank.

#800 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 15:02

Princo 4x és LG4040B Probléma.
Frissítettem az író bios-át. 301-re, mert ezzel írja 4x-esen a princo-t eddig csak 2x-esen.
Olyan problémám van, hogy ha játékokat teszek a princo lemezre, akkor ki tudom írni a neroval és olvasni is. Ha viszont Filmet imgtool-lal megcsinálva az image file-t, a neróból írva felírja, semmi hibajelzés, de se az asztali, se maga az író nem ismeri fel a lemezt!!! Mi lehet a gond? Lemez v. író?
Vagy milyen progival csináljak image filet meglévő dvd anyagból??? Recordmaxnow nem ismeri az írót, legalábbis nem ajánlja fel mint írót.

#801 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 15:18

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Adott egy dvd film, NTSC formátumban, 29.9fps-sel. Ehhez szeretnék szinkront tenni. Sajnos a magyar hangsáv 25fps-sel készült. Megoldható ez valahogy, videó illetve a hang átkonvertálásával? Bár ez utóbbi jobb lenne, gondolom hamarabb elkészülne.
Előre is köszi a segítséget.

#802 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 20:49

Olyan gondom van hogy amikor mail-ben értesítést kapok, hogy valaki hozzászólt a témához ez az üzenet jelenik meg:

"Scanned by evaluation version of Dr.Web antivirus Daemon http://drweb.ru/unix/"

Mi lehet ez?????????,,
Gagyibyte

#803 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 21:17

idézet:
Ezt írta karlos:
Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Adott egy dvd film, NTSC formátumban, 29.9fps-sel. Ehhez szeretnék szinkront tenni. Sajnos a magyar hangsáv 25fps-sel készült. Megoldható ez valahogy, videó illetve a hang átkonvertálásával? Bár ez utóbbi jobb lenne, gondolom hamarabb elkészülne.
Előre is köszi a segítséget.
[/quote]

igen megoldható. a kérdés első körben az, hogy a 25 fps-hez való hangsávod stimmel-e másodpercre pontosan a film hosszával, vagy pedig pár perccel rövidebb.

[ 2003. október 19.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#804 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 21:55

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

igen megoldható. a kérdés első körben az, hogy a 25 fps-hez való hangsávod stimmel-e másodpercre pontosan a film hosszával, vagy pedig pár perccel rövidebb.

[ 2003. október 19.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Stimmel.A szerkesztésre váró dvd,pedig nem extra változat vagy hasonló, hosszabb kiadás.
Egyébként,már csináltam pár dvd-szinkront,de ez kifogott rajtam.

[ 2003. október 19.: karlos szerkesztette a hozzászólást ]

#805 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 23:25

nem volt valakinek mostanában problémája memorex lemezekkel?pio Dvr-106 som van legelsö dvd-rem egy tdk volt azt szépen ki is irta.Most probálkoznék valami olcsóbb anyaggal.Vettem is apronetes memorexet 500pénzért de 3.nál járok és még el sem kezdi csak anyázik rá valami erroral.Record Now Maxal próbálkoznék.És fogalmam sincs mi a gondja vettem egy datawrite dvd-rwt azt meg nem tudom meg formázni nem engedi vagy mikor engedi nem ir rá ennyire xar lenne az apronetes cucc???

#806 Felhasználó inaktív   Osy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 10:10

Sziasztok!

Meg tudna mondani valaki hogy a PIO DVR-A06-hoz pontosan milyen DVD lemezeket adnak?
Valahol azt olvastam hogy 1db 4x DVD-R-t es 1db 2x DVD-RW-t. A hivatalos oldalukon viszont 1 db 4x DVD-R-t irnak.

Penteken vasaroltam egy A06-ost, es 2db 4x Maxell DVD-R-t, kaptam hozza. Most nem tudom hogy a boltba ahol vettem kicsereltek a DVD-RW-t ( :mad: ) ), vagy tenyleg ezt kellett kapnom. ( :confused: )
Szoval ki mit kapott hozza?

#807 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 11:47

Kijött a Teac W50-D -hez az 1.06-os firmware. [url="http://"http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=34"]http://forum.rpc1.or...4&manufactor=34[/url]

Tapasztalatok? :confused:

#808 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 12:12

Hali!

Karlos el kell döntened hogy maradsz 25fps-ben és pal-ban vagy átmész ntsc-be én a pal-t javaslom, nehezebb ez a változat de én akkor is ezt javaslom.
Este megírom mi a teendő.

Üdv

#809 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 12:25

idézet:
Ezt írta FakeJack:
Kijött a Teac W50-D -hez az 1.06-os firmware. [url="http://"http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=34"]http://forum.rpc1.or...4&manufactor=34[/url]

Tapasztalatok? :confused:
[/quote]

Itt a hivatalos link is, ha valaki ebben jobban megbízik:
[url="http://"ftp://ftp.teac.co.jp/pub/dspd/download/firmware/dvdrw/FWUPDVW50D01E.EXE"]ftp://ftp.teac.co.jp...UPDVW50D01E.EXE[/url]

És itt a javítások listája:
< F/W 1.05 -> 1.06 >
· Stabilization was measured the access time of a full stroke.
· Some of DVD+R/DVD-RW media write performance is to be improved.

[ 2003. október 20.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#810 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 12:41

idézet:
Ezt írta karlos:

Stimmel.A szerkesztésre váró dvd,pedig nem extra változat vagy hasonló, hosszabb kiadás.
Egyébként,már csináltam pár dvd-szinkront,de ez kifogott rajtam.

[ 2003. október 19.: karlos szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha a szinkronhang helyre tetre befutora gyufazik a film hosszaval akkor mi a problema? MUX utan elcsuszik a hang?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »