idézet:
Ezt írta PPeter:
Nem értem pontosan a tüneti leírásodat. Az akadás az olvasatomban más, mint a remegés. A korábban tárgyalt remegés az interlaced módban kódolt filmek esetén akkor fordult elő, ha az MPEG stream fordított (helytelen) field sorrend jelzéssel volt ellátva. A te akadásod is ilyen remegésszerű (főleg függőleges mozgásoknál, csíkozódás, ugrálás), vagy maga a film áll meg egy-egy pillanatra, de a kép ettől eltekintve tiszta?[/quote]
Az első dologra én is tudom a megoldást, sőt egy-két asztali lejátsóban van is lehetőség az orvoslására, de nálam a kép totál tiszta de néha meg-megakad.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (II.)
Elküldve: 2003. 02. 22. 01:04
:)
Elküldve: 2003. 02. 22. 06:43
idézet:
Ezt írta QuToR:
Az első dologra én is tudom a megoldást, sőt egy-két asztali lejátsóban van is lehetőség az orvoslására, de nálam a kép totál tiszta de néha meg-megakad.[/quote]
Akkor jobb esetben nyersanyag, rosszabb esetben az asztali az én tapasztalatom alapján...
Elküldve: 2003. 02. 22. 09:08
Elküldve: 2003. 02. 22. 10:38
Pio 104 em van és az összes Verbatim R-es lemez ami 4300 megánál nagyobb végig akad. Imaggel írok. Más lemezzel nincs problémám. Tudja valaki hogy a Pio 104 és a Verbatim miért nem komálják egymást???
Elküldve: 2003. 02. 22. 12:02
idézet:
Ezt írta daniba2:
Hali
Pio 104 em van és az összes Verbatim R-es lemez ami 4300 megánál nagyobb végig akad. Imaggel írok. Más lemezzel nincs problémám. Tudja valaki hogy a Pio 104 és a Verbatim miért nem komálják egymást???[/quote]
Én elég sok Verbatimot megirtam 104-essel, eddig ez volt a legjobb nyersanyag ... Sajna csak az ára miatt szoktam le róla![]()
Elküldve: 2003. 02. 22. 13:34
Akkor biztosan valami Aspi problem lehet. Na mindegy a Sony az bezzeg tökéletes de sajna csak Verbatimot lehet kapni.
Nem tudja valaki Sony lemezhez hol lehet hozzájutni.
Elküldve: 2003. 02. 22. 13:37
idézet:
Ezt írta daniba2:
Köszi
Akkor biztosan valami Aspi problem lehet. Na mindegy a Sony az bezzeg tökéletes de sajna csak Verbatimot lehet kapni.
Nem tudja valaki Sony lemezhez hol lehet hozzájutni.[/quote]
Nem reklámozni akarom a céget (nem is ismerem őket), de ezt láttam: [url="http://"http://www.demostudio.hu/index.php"]http://www.demostudio.hu/index.php[/url]
Elküldve: 2003. 02. 22. 15:08
idézet:
Ezt írta isti1968:
Valaki nemrégen említett itt fehér tetejű DVD-t ami sok olvasóval kompatibilis. Ha van jó beszerezési forrásotok, akkor magánban dobjatok már meg egy email-lel ! Köszi![/quote]
..privi..
* ha már unod a külföldi billentyűzet kiosztást *
Elküldve: 2003. 02. 22. 16:51
Az alábbi dologban jártas emberkék tanácsára lenne szükségem , mivel számomra új dologgal találkoztam:
kaptam egy digitális kamerával készített felvételt (esküvő) amit DVD-re kellene archiválni. Elméletileg DV formátumúnak kellene lennie , viszont én egy vágott szerkesztett avi-t kaptam , ami vélhetőleg ugyanúgy szinte tömörítetlen lehet mert a 4 órás anyag 52 GB
Gondoltam megetetem a CCE-vel , mert láttam hogy ismeri a DV-t...sajnos nem jött be...mit tegyek , hogyan tudom letömöríteni 1 lemezre az egészet ? :confused:
A javaslatokat előre is megköszönöm.
Elküldve: 2003. 02. 22. 17:03
idézet:
Ezt írta ecet:
Hi!
Az alábbi dologban jártas emberkék tanácsára lenne szükségem , mivel számomra új dologgal találkoztam:
kaptam egy digitális kamerával készített felvételt (esküvő) amit DVD-re kellene archiválni. Elméletileg DV formátumúnak kellene lennie , viszont én egy vágott szerkesztett avi-t kaptam , ami vélhetőleg ugyanúgy szinte tömörítetlen lehet mert a 4 órás anyag 52 GB![]()
Gondoltam megetetem a CCE-vel , mert láttam hogy ismeri a DV-t...sajnos nem jött be...mit tegyek , hogyan tudom letömöríteni 1 lemezre az egészet ? :confused:
A javaslatokat előre is megköszönöm.[/quote]
Kéne hozzá generálnod valamivel egy avisynth scrip filét utána már ha ezt betöltöd a cce-be menni fog a dolog legalábbis szerintem
Elküldve: 2003. 02. 22. 19:03
idézet:
Ezt írta gsr945:
Kéne hozzá generálnod valamivel egy avisynth scrip filét utána már ha ezt betöltöd a cce-be menni fog a dolog legalábbis szerintem[/quote]
Igen , a doom9/ guides-ben az avi to dvd leírásban ott a példa script file...viszont az avi to svcd leírásban a DVD2SVCD programmal egyszerűbbnek találom a dolgot így első nekifutásra.
Van aki eleinte ezzel a programmal vezérelte a CCE-t is eleinte.
Kérdésem az lenne hogy hogyan lehet beállítani DVD-R méretre ???
A DV formátumú AVI-ra pedig ezt írja a program :
If you have a DV Avi file you want to convert to SVCD, but you don't have a proper DV codec
installed (which usually costs money), download these two programs and install them:
ftp://ftp.canopus.com/pub/drivers/Canopus...e_Converter.exe
ftp://ftp.canopus.co...ort/dvcodec.exe
When you have installed the above programs load the DV Avi file into the File Converter and
convert it, when it's done you can load the converted Avi file into DVD2SVCD.
Hátha hasznos vkinek...
Továbbra is várom az öteletek attól aki már foglalkozott a kérdéssel , esetleg csinált is ilyet.
THX
Elküldve: 2003. 02. 22. 20:32
Csak 1 kérdésem maradt megoldatlan : hogyan tudom rávenni a DVD2SVCD-t hogy DVD-R méretre dolgozzon ? :confused:
Isti , vagy aki használja a progit tudnátok segiteni ?
Elküldve: 2003. 02. 22. 21:31
idézet:
Ezt írta ecet:
A fenti Canopus file converter megoldja a problémát , így már a DVD2SVCD és a CCE is megeszi a DV file-t![]()
Csak 1 kérdésem maradt megoldatlan : hogyan tudom rávenni a DVD2SVCD-t hogy DVD-R méretre dolgozzon ? :confused:
Isti , vagy aki használja a progit tudnátok segiteni ?[/quote]
A méreteknél átárítod a méretet (1x4300 pl) a bitrateknél meg a bitrateket megemeled.
Elküldve: 2003. 02. 22. 21:53
2. A hangot mentsd ki az AVI forrás alól Virtualdubbal a két kijelölt részletnek megfelelően, és tömörítsd meg (külön-külön a két szegmenst) MP2-re vagy AC3-ra. Utóbbi hivatalosan drágább mulatság, de a közkézen forgó Scenarist példányokban van önálló AC3 enkóder programocska, meg a Sonic Foundry Soft Encode is jó erre.
3. Írj egy AVS scriptet az AVI-hoz, ha magát az AVI-t nem enné meg a CCE, de ha a szoftveres DV codec fent van, akkor nem lehet baj.
4. Az AVI-t, vagy AVS-t dobd be a CCE-be, akár rögtön kétszer is, az elsőnél az első szegmenst add meg tömörítendő feladatnak, a másodiknál a későbbit.
5. Ha kész vannak az Audio fájljaid, akkor azoknak ugye tudod már a pontos méretét. Egy-egy lemeznél úgy tudod kiszámolni a videó számára felhasználható területet, hogy levonod a 4,38 GB (~ 4485 MB)-ból az adott lemezhez tartozó audio fájl méretét. A maradék értéket töltsd be valami egyszerű bitrate calculatorba. Itt a lemez (azaz a célnak megadott hordozó mérete) legyen a kapott érték, audiora ne állíts semmit (azt eleve levontuk), add meg tömörítendő videó időbeni hosszát (ezt megmutatja neked a CCE, de megnézheted a Virtualdubban is stb.), na így kapsz majd egy szép számot, amit átlagos bitrátaként kell használnod a CC-ben.
2 óra anyag esetén, egy tipikus 192 kbit/sec hangsávval számolva ez mondjuk ~4200 körül lesz.
5. CCE-ben Auido feldolgozás nem kell, szedd ki a pipát onnan, természetesen többmenetes videó tömörítést kérj, minimum bitráta legyen 2000, átlagosnak korábban a kapott értéket add meg, maximum legye 8500. DVD Compilant legyen, upper field first (legtöbb DV forrás esetén fordított a field sorrend!) NE legyen bejelölve (ez utóbbi ha mégsem jönne be, lásd "remegős kép probléma", az még orvosolható lesz). Progressive kép ne legyen bejelölve. Add sequence end code az köll. A többi dolgot, meg minden mást beszúrok neked ide képben is. A minőségi beállítás, amit látsz, nekem bejött jó minőségű DV felvételeknél DVD-re konevrtáláskor.
Ha minden oké, akkor a CCE ad neked szegmensenként egy-egy M2V kiterjesztésű állományt (ha más a kiterjesztése, az nem biztos hogy baj, a CCE-ben külön be lehet egyébként állítani, hogy mi legyen a sima video stream kiterjesztése). Ha ezek megvannak, mega hozzájuk tartozó, korábban elkészült MP2 vagy AC3 hangok, akkor az authorral folytatjuk.
Elküldve: 2003. 02. 22. 23:10
idézet:
Ezt írta PPeter:
Ha minden oké, akkor a CCE ad neked szegmensenként egy-egy M2V kiterjesztésű állományt (ha más a kiterjesztése, az nem biztos hogy baj, a CCE-ben külön be lehet egyébként állítani, hogy mi legyen a sima video stream kiterjesztése). Ha ezek megvannak, mega hozzájuk tartozó, korábban elkészült MP2 vagy AC3 hangok, akkor az authorral folytatjuk.[/quote]
Uhhhh![]()
![]()
![]()
MegaTHX !!!
Nem számítottam ilyen részletes leírásra...![]()
Elküldve: 2003. 02. 22. 23:12
Elküldve: 2003. 02. 22. 23:23
Esetleg nem kaphatnék énis egy kis segítséget (kezdő dvd írkáló lévén) ahhoz, hogy hogyan tudom a menüt, illetve az extrákat is rátenni a dvd-re? Esetleg privátban is
Nem akarok telhetetlen lenni
Köszi a helpet!
Q
:)
Elküldve: 2003. 02. 22. 23:42
Nem hangulat kérdése, hanem egyrészt volt egy kis időm, másrészt ez olyan kérdés volt, amire szívesen válaszolok, mert olyasmit feszeget (home videóanyagok DVD-re rögzítése) ami végre kicsi elüt a "szokásos" iránytól, és szerintem sokan kíváncsiak erre (is).
Ami a Te kérdésed illeti, sajnos nem tudok univerzális leírást adni hozzá, én pl. teljesen nulláról szoktam a menüt (és az egész DVD-t) felépíteni. Hogy ezt miképp lehetne megoldani (elkerülni), másképp csinálni (IFOEDIT meg hasonló progik használatával, az eredeti DVD menüjének anyagát kibuherálva) azt sajna nem tudom, mert nem használom ezen progikat.
Gyári DVD-k megberheléséhez, rippeléséhez meg amúgy sem szoktam részlétes tippeket, segítséget adni, még privátban sem, mert már volt, aki visszaélt a bizalmammal, és mások előtt ezt igen félreérthetően vezette elő, aminek az lett a vége, hogy engem cseszegettek, jól
Elküldve: 2003. 02. 23. 07:54
ecet írta:
...ha feketébe lemegy akkor itt-ott kockásodás látható (de csak a totál feket képernyőn )...mi okozhatja ?
Ilyen nálam akkor volt, ha CCE-ben 16-235-öt állítottam be. 0-255-tel jó lett.
HengR:
IfoEdit-es "data will arrive..." problémát sikerült leküzdeni?
TeddyBear

Súgó
A téma zárva.