HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1031 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 19. 20:03

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 20:56

Na én is vettem egy ilyen szépséget (160gb samsung 7200 sata (sp1614c)), és mintahogy az lenni is szokott nem megy minden ugy ahogy szeretném. Mivel még ez az első sata vinyóm, nem igazán krisály tiszta , hogy mit hogyan is kellene. A problémám az egyszerűen az , hogy a dosban felismeri az alaplap és ha csak ez van bedugva (ide nem) akkor a windows telepítéskor ki írja , hogy nem talál meghajtót. kipróbáltam azt is , hogy bedugom az ide-t és butolok róla, windows felál és látjai is a winyót de kiírja, hogy raid eszközhöz nem talál drivert és nem fog működni, bla bla.
Na most próbálkoztam azzal is , hogy a bootolás után beléptem a sata menübe és ott mindenfélét állítottam a winyón , de ez sem ért semmit , változás nem történt.
Mit kellene csinálnom, ötleteket várok.
groop.

Ja még a configom:
Alaplap:msi kt4
winchester : fentebb
ide winyó: maxtor 40gb ide

másra nem tudom van e szükség.....

Olvasni kellene a sorok között. Ilyenekre figyelve, mint S-ATA feliratú floppy az alaplap dobozában (vagy az internetről letöltve [<--- ajánlott!!!] és floppyra kicsomizva), win telepítő kezdeti kék - nem, nem az a kék - szakaszában F6 nyomkodása, telepítő üzeneteinek olvasgatása... stb...stb... egy idő után menni fog hidd el, nagyon jó kis vinyót vettél, gratula, azt kívánom használd egészséggel!!! :up:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1032 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 23:01

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 21:03

Olvasni kellene a sorok között. Ilyenekre figyelve, mint S-ATA feliratú floppy az alaplap dobozában (vagy az internetről letöltve [<--- ajánlott!!!] és floppyra kicsomizva), win telepítő kezdeti kék - nem, nem az a kék - szakaszában F6 nyomkodása, telepítő üzeneteinek olvasgatása... stb...stb... egy idő után menni fog hidd el, nagyon jó kis vinyót vettél, gratula, azt kívánom használd egészséggel!!! :up:

Flopim nem volt hozzá így szét néztem a neten érte és találtam valami flopis cumót amit ki is próbáltam de a bios bas*ott vele dolgozni , így nem jutottam semmire.
Windowsban kiprópáltam semmi, viszont megpróbáltam újra telepíteni a driverét a raid nek és láss csodát észbe kapott. Ezután ketté osztottam a winchestert és meglepődve ugyan , hogy csak 150gbot látok particionáltam kettőbe a winyót és így müködök is rendesen a windows alatt. Ezután már csak a problémám az, hogy még mindig nem tudok boot után windows telepítő programban a winyóval mit kezdeni , mivel nem látom azt ott (csak az ide winyó látszódik).
Most ilyenkór mi van?

#1033 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 09:02

!Itt! Keresd meg a SATA vezérlődnek megfelelő drivert, lesz egy, amit floppyra kell másolni és WinInstall közben használni, egy pedig arra, hogy első boot után feltelepítsd. Remélem menni fog :)

#1034 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 09:12

groop:

Innen:
MSI drivers download page
Letöltöd ezt: Promise Serial-ATA RAID Drivers
Elinditod az exe-t es egy floppyt adsz meg célként.
Aztán a windows telepítésének elején szorgalmasan nyomkodod az F6-ot (látod is majd alul az erre való felhívást), ha sikeresen kiírta, hogy kéri a külső drivert tartalmazó floppyt, betápolod neki az előbbi darabot, kiválasztod az operációs rendszerednek megfelelő drivert és kész. Onnantól a windows része lesz a SATA vezérlő drivere.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1035 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 16:28

Há' ezt mondtam én is, nem?!

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 0:01

Flopim nem volt hozzá így szét néztem a neten érte és találtam valami flopis cumót amit ki is próbáltam de a bios bas*ott vele dolgozni , így nem jutottam semmire.
Windowsban kiprópáltam semmi, viszont megpróbáltam újra telepíteni a driverét a raid nek és láss csodát észbe kapott. Ezután ketté osztottam a winchestert és meglepődve ugyan , hogy csak 150gbot látok particionáltam kettőbe a winyót és így müködök is rendesen a windows alatt. Ezután már csak a problémám az, hogy még mindig nem tudok boot után windows telepítő programban a winyóval mit kezdeni , mivel nem látom azt ott (csak az ide winyó látszódik).
Most ilyenkór mi van?

Hát az van, hogy amíg wingyóz alá telepítettél meghajtót, a BIOS attól még nem tudja kezelni. Az F6-os verziót ajánlom újra. Jah, még annyit, hogy install idejére húzd le a P-ATA vinyódat, mert összekuszálódik szegény win.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1036 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 17:17

Nekem csak jó véleményem van a Samsunról, nekem egy 120-as 8MB cache-sem van, sokkal csendesebb és gyorsabb, mint a 2 éve vett 40-esem...
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#1037 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 21:29

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 17:28

Há' ezt mondtam én is, nem?!

Hát az van, hogy amíg wingyóz alá telepítettél meghajtót, a BIOS attól még nem tudja kezelni. Az F6-os verziót ajánlom újra. Jah, még annyit, hogy install idejére húzd le a P-ATA vinyódat, mert összekuszálódik szegény win.

Köszi, mindent eljutottam idáig és fel is raktam rá a windowst de elkövettem egy nagy hibát. Mielőtt elolvastam volna az újonan írt dolgokat a hwswn azelőtt leformatáltam az ide winyót és megtanultam saját káromon mindent. :(  :mad:  :rolleyes:
Na most igazábol mit lehetne csinálni ezzel, hogy a sta winyón legyen a windows és az ide winyóra ne legyen hozzá szükség?

#1038 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 22:30

Ha a PATA-ra sikerult feltelepiteni a Win-t, es nem akarod ujratelepiteni a SATA-ra, akkor legegyszerubben ugy uszod meg, hogy feltelepited Win alol a SATA drivert (ha meg nincs fenn), hogy latszodjon a SATA-n levo particio, aztan a registry-bol torlod a komplett HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices bejegyzest, UTANA atmasolod/klonozod/ghostolod a vinyo tartalmat a SATA-n levo particiora, vegul rebootkor atallitod a BIOS-ban, hogy SATA-rol bootoljon.

Onnantol kezdve fel kene allnia a Win-nek a SATA vinyorol.

Vigyazz, a HKLM/SYSTEM/MountedDevices-ben tarolja a WinXP az osszes meghajtohoz tartozo betujelzest, igy frissen bootolva a masik vinyorol elofordul, hogy mas sorrendben latszodnak a particiok/CD-meghajtok. (Administrative Tools/Computer Management/Disk Management-ben utolag kezzel atallitgatod...)

#1039 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 23:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 23:30

Ha a PATA-ra sikerult feltelepiteni a Win-t, es nem akarod ujratelepiteni a SATA-ra, akkor legegyszerubben ugy uszod meg, hogy feltelepited Win alol a SATA drivert (ha meg nincs fenn), hogy latszodjon a SATA-n levo particio, aztan a registry-bol torlod a komplett HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices bejegyzest, UTANA atmasolod/klonozod/ghostolod a vinyo tartalmat a SATA-n levo particiora, vegul rebootkor atallitod a BIOS-ban, hogy SATA-rol bootoljon.

Onnantol kezdve fel kene allnia a Win-nek a SATA vinyorol.

Vigyazz, a HKLM/SYSTEM/MountedDevices-ben tarolja a WinXP az osszes meghajtohoz tartozo betujelzest, igy frissen bootolva a masik vinyorol elofordul, hogy mas sorrendben latszodnak a particiok/CD-meghajtok. (Administrative Tools/Computer Management/Disk Management-ben utolag kezzel atallitgatod...)

Mivel tudom a meghajtó egész tartalmát másolni/klonozni ?

#1040 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 23:55

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 0:50

Mivel tudom a meghajtó egész tartalmát másolni/klonozni ?

Norton Ghost 8+, PQMagic 7+. A PQMagicot ajánlom inkább.

#1041 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 05:19

Egy láma kérdésem lenne, de ilyen kombinációban nem találok rá választ és szeretnék biztosra menni, mielőtt beruházok.

Adott a következő:
Asus CUSL2-C, bios rev 1003
Kouwell KW-571b (Sil 0680 chip)
Win XP prof +SP2 slipstream telepítés egy 80GB vinyó 5GB-s partícióján.

Szeretnék venni egy 160GB-os Samsung vinyót, ami a Raid kártyára lenne kötve. Lesz gondom a 137GB-os határral? Fogom látni a teljes méretét a vinyónak? Ekkor ugye nincs beleszólása az öregecske alaplapom biosának, és csak a Raid kártyán + SP2-es vindózon múlik a 48 bites LBA lekezelése?

#1042 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 12:46

Idézet: brd - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 0:55

Norton Ghost 8+, PQMagic 7+. A PQMagicot ajánlom inkább.

Na nagy nehezen felmászott a windos a patarol a satara és megy is ha boot után azt a windowst idítom, de ha kihuzom a patat és megpróbalom a satat indítani és arról való bootolassal a klonozott xp-t akkor ki írja , hogy nem tud bootolni és tegyem be a boot lemezt. :( :rolleyes:

#1043 Felhasználó inaktív   JeneiJ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 21. 14:46

Azt hallotam hogy a westend Digital vinyók jobbak a samsungnál!
Pedig szerintem a samsung nagyon király!
Halk,gyors,megbízható,jah és nem melegszik annyira.... :D
József

#1044 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 16:59

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 13:46

Na nagy nehezen felmászott a windos a patarol a satara és megy is ha boot után azt a windowst idítom, de ha kihuzom a patat és megpróbalom a satat indítani és arról való bootolassal a klonozott xp-t akkor ki írja , hogy nem tud bootolni és tegyem be a boot lemezt. :( :rolleyes:

A gond az, hogy mivel a PATA vinyót látta először a winfos telepítője, ezért azt hitte, hogy az az elsődleges partíció, így annak az első partíciójára másolta fel az ntldr, ill. ntdetect.com file-okat, ill. a boot.ini-t is. Valahogy ezeket át kellene másolni a SATA-s winyó első és aktív partíciójára (talán még a boot.ini-ben sem kell átírnod, hogy honnan induljon a win). Ezeket egyszerűbb neked megcsinálni, mint újratelepíteni a windows-t? Ja és a SATA-s winyón lévő windows első bootolásánál a MountedDevices nevű kulcsnak üresnek kell lennie, azért, hogy a SATA-s winyónak adja "C" azonosítót! (Amit aztán valószínűleg át kell írnod "D"-re, mert gondolom a windows telepítése közben a PATA-s vinyó volt a "C"...

#1045 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 19:04

Idézet: brd - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 17:59

A gond az, hogy mivel a PATA vinyót látta először a winfos telepítője, ezért azt hitte, hogy az az elsődleges partíció, így annak az első partíciójára másolta fel az ntldr, ill. ntdetect.com file-okat, ill. a boot.ini-t is. Valahogy ezeket át kellene másolni a SATA-s winyó első és aktív partíciójára (talán még a boot.ini-ben sem kell átírnod, hogy honnan induljon a win). Ezeket egyszerűbb neked megcsinálni, mint újratelepíteni a windows-t? Ja és a SATA-s winyón lévő windows első bootolásánál a MountedDevices nevű kulcsnak üresnek kell lennie, azért, hogy a SATA-s winyónak adja "C" azonosítót! (Amit aztán valószínűleg át kell írnod "D"-re, mert gondolom a windows telepítése közben a PATA-s vinyó volt a "C"...

Köszönöm szépen a segítségeket, mostmár minden nagyon fain a windows szépen pörög a winyóval eggyütt és tényleg jó winyót vettem. :) Örülök neki. Mindenkinek ajánlom. :)

#1046 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:45

Idézet: JeneiJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:46

Azt hallotam hogy a westend Digital vinyók jobbak a samsungnál!
Pedig szerintem a samsung nagyon király!
Halk,gyors,megbízható,jah és nem melegszik annyira.... :D

Westend?  :nevet:  :sandor:

IMHO Western Digital-t akartál írni. Kép
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1047 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:49

Egyébként utánakérdeztem ennek a sulinetes samsung vinyónak. Tök ugyanazok a vinyók, semmi különbség nincs köztük, leveszik a polcról, és ha te kéred, hogy sulinetben szeretnéd vinni, akkor ragasztanak rá matricát. Ha nem, akkor is ugyanazt kapod, ebben nincs külön szállítmány, mint néhány dologban.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1048 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 22:02

Idézet: PeC - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 21:49

Egyébként utánakérdeztem ennek a sulinetes samsung vinyónak. Tök ugyanazok a vinyók, semmi különbség nincs köztük, leveszik a polcról, és ha te kéred, hogy sulinetben szeretnéd vinni, akkor ragasztanak rá matricát. Ha nem, akkor is ugyanazt kapod, ebben nincs külön szállítmány, mint néhány dologban.

Ezt már fentebb kitisztáztuk tudtommal.  :confused:

#1049 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 07:03

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 19:45

Westend?  :nevet:  :sandor:

IMHO Western Digital-t akartál írni. Kép

sztem plaza boy a csákó :D
:alcohol:
all bitches

#1050 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 14:00

Idézet: PeC - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 21:49

Mondtam, de nekem nem hisztek, úgy látszik. :(

:D  :D  :D

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »