HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1331 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 04. 14:47

Idézet: ludolf - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 23:48

bootvis mit mond?

a bootvis el se indult mert valami dll-t hiányolt... :omg:

Csatolt fájl:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1332 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 08:29

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 13:06

Sziasztok!

Van az aláírásomban lévő Samsung vinyó k. 4 hónapos(Sulinet :( ). Ugya a CK 1020 házban műanyag pöckök tartják a vinyót, amin elvileg rezgés nem mehet át. Kb két hete, mikor úgy rendesen dolgozik a drága, furcsa "lemezhangja" van, ha értititek mire gondolok... :D Azelőtt soha nem csinálta...Kivettem, ráraktam egy könyvre ott persze nem csinálta, talán a mozgás jótt tett neki...nem is volt gond(a rezgő hangon kívül). Pár napja rákapcsoltam reck-ben egy harmadik vinyót, és a rendszer azután se indult, hogy lehúztam az újat. A vinyó felpörög, egy kicsit kattan, majd újra...Lehúztam, és vissza úgy megjavult...Azután újra: rendszert simán kikapcsoltam, elfelejtettem valamit, bekapcs és a gép ismét nem indul: reset és megjavult...Tapasztaltam még teljesítménycsökkenést is: két vinyó közt 28-30000, ami 45-46000 szokott lenni... :think:

Mi lehet a baj? Vajon kezd beszarni a drága? Sajnálnám...Mit csináljak vele? Adatmentés már volt...

A lemezhang megszűnt, mert átraktam egy másik helyre,  "az el nem indulás" se jelentkezett egy pár napja...Remélem átmeneti hiba volt...

#1333 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 13:12

Idézet: Adept - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 14:47

a bootvis el se indult mert valami dll-t hiányolt... :omg:

Szerintem valami windows frissítés hiányzik neki. Egy hülye kérdés: SP1 fent van?

#1334 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 13:47

Nem hülye a kérdés. Nincs fent, mert nem megy fel.  :) De erre bővebben itt nem válaszolhatok, mert az erkölcscsőszök (akiknek minden software-e legális) figyelnek. :down:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1335 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:56

Nem értem. Az SP1 feltelepítésében mi az illegális? :confused:

#1336 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:23

Nyilván semmi.:omg: Ellenben bizonyos windowsokra (pl. FCKGW-...) nem lehet feltelepíteni, mert azt mondja, hogy "rossz" (illegális) a kulcs. Pontosabban fel lehet, de kulcsot kell cserélni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1337 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:27

És a MS mit szól ehhez? Úgy értem, hogy biztos van 'pár' ilyen feketelistás kulccsal rendelkező példány. Milyen megoldást javasol a tulajdonosaiknak? Merthogy ugyanannyira 'jogosultak' az SP1-re mint a többiek.

#1338 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 09:37

Idézet: brd - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:23

Nyilván semmi.:omg: Ellenben bizonyos windowsokra (pl. FCKGW-...) nem lehet feltelepíteni, mert azt mondja, hogy "rossz" (illegális) a kulcs. Pontosabban fel lehet, de kulcsot kell cserélni.

Volt csere, de ugyse szereti... :think:

#1339 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 10:16

Idézet: Adept - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:37

Volt csere, de ugyse szereti... :think:

pü ment
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#1340 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 08:54

Nos.

Én már lassan 1 éve elégedett Samsung vinyó használó vagyok.

Biztos már volt róla itt szó, csak idóm nincs keresgélni. kérdés:

A sata samsung vinyók milyenek? Érdemes venni vagy inkább Pata??
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1341 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:13

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 8:54

Nos.

Én már lassan 1 éve elégedett Samsung vinyó használó vagyok.

Én is :cool:

S-ATA van :cool:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1342 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:11

Ha külön okod nincs rá, mint pl. kevés PATA (ez a régebbi fajta csatoló, a lapos, 40 eres) hely a gépedben, vagy esetleg RAID-et akarsz belőlük (mondjuk ha azt akarnál, akkor valószínűleg nem tetted volna fel a kérdésed :)), akkor nem érdemes venni. Valójában nem sokkal tud többet egy SATA-s winyó. A maiak mondhatnám semmivel. Mellesleg drágábbak is. Esetleg a szellőzés jobb, ha nem PATA-s winyód van, hanem csak SATA-s (jóval kisebb a kábele). Más így hirtelen nem jut eszembe.
Én nem érzem hiányát egy SATA-s winyónak.

#1343 Felhasználó inaktív   neo_21670 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 04:53

Üdv, csak egy rövid kérdésem lenne.
Adott a gépemben kettő darab samsung, egy 0802 (80 giga) és eyg 1203 (120 giga) sorozatba tartozó darab.
A sebességük az első pillanattól kezdve stabil, nem lassultak a mai napig sem. Vizsgaidőszakokon kívül a koliban van a gép és 7/24ben dolgozik. Az 80as vinyó hűvös, gyk. szobahőmérsékletű volt mindenütt (fent, oldalt, elektronika, motor), ezért azt nem hűtöm külön, most 25 fokos. A 120as már rendesen melegedett ezért addig nem is használtam, amíg nem kapott egy ventit, ami az elektronikára és a motorra tolja a luftot, így tartom stabilan 22 fokon. Nyáron max. 25-26-ra melegszik fel, de szerintem még az sem vészes, mert gyk mindenütt hűvös. A SMART mindkét vinyón full ok, annyi, hogy a 80 gigás fél évvel idősebb a 120-asnál, gondolom ezért van az, hogy most, egy évvel a vásárlás után a power cycle count 100-ról 99-re esett.
Éjszakánként eddig aludtam, nappal meg ugye órán vagy gyakorlaton van az ember, szal' nem igazán halllottam, hogy milyen hangja van a vinyóknak, de tegnapelőtt este feltűnt, hogy a vinyó felől jött egy kattanás, ugyanaz a standard kattanás, amit bekapcsoláskor ad be, amikor a fejet a tányér fölé viszi. Minthogy jópár vinyó halt már meg a gépeimben, gondoltam csekkoljuk le, de a samsung hutilja egy full scan után abszolút semmi hibát nem jelzett, szóval megnyugodtam. Ma este aztán megint csinált egy ilyen kattanás félét néztem is egy nagyot, de gyk a smartban nem változott semmi, a windowsban energiatakarékosság értelemszerűen ki van kapcsolva, a rendszernaplóban pedig disk kategóriájú hibaüzenetem utoljára fél évvel ezelőtt volt, amikor egy régi quantum dobált bedszektort a rackben.
Lehet, hogy az ilyen kattanás során újrakalibrálja a vinyó magát?
Ismétlem, nincs sem durva hangja, sem bármilyen tünete a vinyónak, úgy megy, mintha kutya baja lenne. Főleg csak a paranoiám miatt kérdezősködök ez ügyben.
Ha van ötletetek...
Mac mini Core Duo 1.83 | 1gb | Intel GMA950 | Seagate ST98823AS (80gb); Samsung SP1203N (120gb) | OSX 10.5.1

#1344 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 21:45

Ok. úgy néz ki maradok a sima PATA vinyónál.

Kérdés. Rendszer vinyónak érdemes 8MB cache-sest venni? vagy nem éri meg azt +1 ropit?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1345 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:53

Szerintem érdemes, mert a nagyobb cache a kis file-oknál, directory elérésnél számít igazán, a rendszerwinyón pedig túlnyomóan kis file-ok vannak.
Az, hogy megéri-e, neked kell eldöntened. Nekem nem érné meg, annyival nem gyorsabb. Azonban hangsúlyozom: nekem.

#1346 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 18:40

Idézet: brd - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:53

Szerintem érdemes, mert a nagyobb cache a kis file-oknál, directory elérésnél számít igazán, a rendszerwinyón pedig túlnyomóan kis file-ok vannak.
Az, hogy megéri-e, neked kell eldöntened. Nekem nem érné meg, annyival nem gyorsabb. Azonban hangsúlyozom: nekem.

Jah, nekem is azt mondták az okosok, hogy kb. 3-5%-kal gyorsabb a 8MB-s a kis méretű fájlok elérésekor. A nagy fájloknál meg semmit nem jelent.
Így végül én is egy 2 MB-st vettem (160GB).

#1347 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:12

Én is csak mikor másnap visszavittem akkor csak 8MB-osra tudták cserélni csak sajnos ez nekem +5 ropiba fájt.

Üdv.

#1348 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 22:27

Idézet: pet - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 21:12

Én is csak mikor másnap visszavittem akkor csak 8MB-osra tudták cserélni csak sajnos ez nekem +5 ropiba fájt.

Üdv.

Miért vitted vissza? Sikerült kifogni egy ratyi darabot?

#1349 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 20. 19:11

Helló Mindenki!

Egy ősrégi P2 Celeron(300MHz)-es alaplapra kellene rákötni egy 80GB-os Samsung winchestert,  40 eres szalagkábellel csatlakoztatva. Ha master-nak van jumperolva és nincs 32GB-ra korlátozva a BIOS nem ismeri fel. Ha viszont 32GB-ra van korlátozva akkor gond nélkül felismeri. Mi lehet a gond?

Segítségeteket előre is köszönöm!

#1350 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 19:16

Idézet: laciband - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 19:11

Helló Mindenki!

Egy ősrégi P2 Celeron(300MHz)-es alaplapra kellene rákötni egy 80GB-os Samsung winchestert,  40 eres szalagkábellel csatlakoztatva. Ha master-nak van jumperolva és nincs 32GB-ra korlátozva a BIOS nem ismeri fel. Ha viszont 32GB-ra van korlátozva akkor gond nélkül felismeri. Mi lehet a gond?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Ez sajnos így lesz, legjobb tudomásom szerint nem lehet vele mit kezdeni. A régi BIOS csak 32-nek fogja felismerni. Ha nem tudod frissíteni a BIOS-t, barátkozz meg a gondolatával.
(Én is így jártam: a hugom gépe is P2 Celeron 300 és bele akartam tenni egy 40 GB-s WD-t, de ugyanezzel a problémával szembesültem. Végül benne hagytam az addig is használt 4,5 GB-os Seagate-t.)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.