HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 12:34

Jól tudom, hogy a merevlemezek kikapcsolt állapotban nem a lemez felett tartják a fejeket?
Van egy 160 GB-s Samsungom és pár napja próbáltam beszerelni egy 5 1/4-es nyílásba egy beépítőkeret segítségével, de mivel a ház sajátossága miatt csak keret egyik oldalát lehet csavarral felfogatni, a másik oldalon állandóan lehuppant a az alsó lemezre. Kb. 1-2 centis "esés" volt, de azért a lecsillapodna a paranoiám, ha valaki azt mondaná, hogy egy ekkora "potty" még nem halálos kimenetelű a HDD számára  :)
Thx!

#1362 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 12:37

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 12:34

állandóan lehuppant a az alsó lemezre. Kb. 1-2 centis "esés" volt, de azért a lecsillapodna a paranoiám, ha valaki azt

1-2 centi? No para. Az nem esés, hanem kicsit megkoccoltad, működés közben is sima ügy, pláne ha ki volt kapcsolva.
Make love not Wor.

#1363 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 18:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 12:37

1-2 centi? No para. Az nem esés, hanem kicsit megkoccoltad, működés közben is sima ügy, pláne ha ki volt kapcsolva.

Köszi :)
Természetesen áramtalanítva volt, miközben szereltem, szal' már nem pánikolok ;) :D

#1364 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:29

Van nekem egy 80 gigás SATA Samsung vinyóm. És olyan hangot ad, mintha nyikorogna (én csak nyiszogásnak hívom :) )... Találkozott valaki ilyen problémával?

Az újabb, 120as SATA Samsung nem nyikorog. Ja amúgy mind2 vinyó függőleges helyzetben van a gépbe szerelve... és hallgatva a vinyó felöl jön a hang, a dvd-író üres akkor is van, közel van a VGA venti és egy házventi, de sztem nem azok a ludasak...  :rolleyes:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1365 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 16. 14:32

Idézet: Charles - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 11:29

Van nekem egy 80 gigás SATA Samsung vinyóm. És olyan hangot ad, mintha nyikorogna (én csak nyiszogásnak hívom :) )... Találkozott valaki ilyen problémával?

Az újabb, 120as SATA Samsung nem nyikorog. Ja amúgy mind2 vinyó függőleges helyzetben van a gépbe szerelve... és hallgatva a vinyó felöl jön a hang, a dvd-író üres akkor is van, közel van a VGA venti és egy házventi, de sztem nem azok a ludasak...  :rolleyes:

Üdv!

Ne aggódj, ez teljesen normális... :D  Nekem is 80Gb-os SATA Samsungom van, de amikor dolgozik, olyan hangot ad, mintha homokot szórtak volna bele. Morog, dübörög, jó pár tesztet lefutattam már rajta, de semmi hiba. :respect:

#1366 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:34

Hagy szóljon! :omg: :up:
Rhino666

#1367 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 00:34

Sziasztok!

Ez mi lehet:

Smart Falilure Predicted on Primary Slave: Samsung SP802N

Warning: Immediately back-up your data and replace hard disk drive
A failure maybe imminent

Bootoláskor írja ki. Annyi az előzmény, hogy ez a 80-as eddig rack-ben volt, mert csak 1 vinyó fért el a házban, de állandóan ott volt, vagyis nem veszegettem ki. Ma viszont beüzemeltünk egy 120-as Samsungot a haverommal, hogy több legyen a hely. Elvileg ugyanúgy cabel selectre lett téve, mint ahogy eddig a 80-as volt. Úgy lett volna, hogy az egyiken filmek lesznek, meg hely a kódolásnak, a másikon meg játékok. Namármost a 120-as most működik, de a 80-as nem. Megpróbáltam master/slave-ként, de ugyanez a helyzet. Simán a Maxtor 40-es megy (A Maxtoron van az XP), akkor is, ha a rackben a 120-as van, de ha a 80-as akkor megint szívás van, és az említett hibaüzenet. A boot szektorban próbáltam állítgatni pár dolgot, de semmi. Van esetleg valakinek ötlete a megoldásra?

Ui: remélem nem gáz, hogy nem csak ide tettem be (összesen 3 topikba szándékozom bemásolni, remélem az még nem OFF)

#1368 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 20. 00:44

Idézet: Charles - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 11:29

Van nekem egy 80 gigás SATA Samsung vinyóm. És olyan hangot ad, mintha nyikorogna (én csak nyiszogásnak hívom :) )... Találkozott valaki ilyen problémával?  [...]

Talalkoztam, csak egy 160-as satassal. Masnap visszavittem, s szerencsere kicsereltek egy patasra. Me'g a kulonbozetett is visszakaptam (ketezer ft) :)

Kozel harom honapja uzemel ez a 160-as szamszung, s szerencsere nem hangosodott. Hu tarsa egy kozel egy eves 80-as patas szamszung.

#1369 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 00:50

Nekem 1,5 éve van egy 160GB-os 8MB cache-es Samsungom,és az égvilágon semmi baj nem volt még vele. Halk,gyors,hűvös.

#1370 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 20. 00:55

Idézet: markastor - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 0:50

Nekem 1,5 éve van egy 160GB-os 8MB cache-es Samsungom,és az égvilágon semmi baj nem volt még vele. Halk,gyors,hűvös.

Csak azt nem irtad, hogy milyen csatolo feluletu...

Ez a hangossag/halksag relativ: nekem minden hangos, foleg ejszaka.

Szerkesztette: blash 2005. 02. 20. 00:57 -kor

#1371 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 02:30

Tényleg. PATA. Nekem a 20GB-os Quantum Fireballomhoz képest kifejezetten halk. De ismerőseim Maxtorához képest is halk.

#1372 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 20. 02:53

Idézet: markastor - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 2:30

Tényleg. PATA. Nekem a 20GB-os Quantum Fireballomhoz képest kifejezetten halk. De ismerőseim Maxtorához képest is halk.

LOL, kvantum fa'jorbo'l. Egy ilyen, csak epp 13 gigas, engem is huen szolgalt majd' 5 evig (ha jol remlik, '99 decembereben vettem). Eszmeletlen a hangja, mielott veglegesen a szekrenybe kuldtem es lemasoltam mindent rola, mar csak akkor dugtam ra a tapcsatijat, mikor vmit mar nagyon-de-nagyon kellett rola :)

Aze' nemelyik traksztor halkabb a fa'jerbo'lnal, talan ;)  Haver 40-es, nem tudom mikori Maxtorahoz kepest... (Persze, csak most esett le, hogy Te a szamszungodat hasonlitottad a traksztorokhoz :omg:  :D  de ez sokat nem valtoztatt, mert a szmaszung halkabb mindkettonel  :rock:  )

Szerkesztette: blash 2005. 02. 20. 02:59 -kor

#1373 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:28

Szerintem a Quantum sem olyan marha hangos(most USB2-es rackben pihen). Két típusa van, sőt az is lehet, hogy szériahibásat fogtál ki. Nekem 4,5 éves. Ja, a két széria Quantum Fireball 15, ill. 20. Pl.: Egy 20gigás Quantum lehet Q.F. 15 20, ill. Q.F. 20 20. A 20as széria 7200-es,a 15ös 5400-es fordulatszámon megy.

#1374 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 12:02

Hi! Na elolvastam a topicot kb a felétől  :) . Ahogy látom az Hardware ECC correction szám elég nagy szórással jelentkezik. Az esetemben 1 nap alatt (kb 8 óra használattal) ment fel 20millio fölé  :think: . Bár nem derült még ki, hogy ez most jó érték-e, de mivel más problémám is volt, visszavittem a boltba a vétel másnapján. Ja igen a hdd egy Samsung SP1614N típusú 160GB-os 8M cache-es ata példány volt.
Konkrét hibáim: itt.

szerk.: a link.

Szerkesztette: edk 2005. 02. 23. 12:10 -kor

#1375 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 12:49

Idézet: edk - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 12:02

Hi! Na elolvastam a topicot kb a felétől  :) . Ahogy látom az Hardware ECC correction szám elég nagy szórással jelentkezik. Az esetemben 1 nap alatt (kb 8 óra használattal) ment fel 20millio fölé  :think: . Bár nem derült még ki, hogy ez most jó érték-e, de mivel más problémám is volt, visszavittem a boltba a vétel másnapján. Ja igen a hdd egy Samsung SP1614N típusú 160GB-os 8M cache-es ata példány volt.
Konkrét hibáim: itt.

szerk.: a link.

Bizony, bizony a Samsung HDD-knél rejtély, hogy mi lehet az orbitális hosszúságú ECC Recovered érték... De erről én már külföldi fórumokban is olvastam, meg persze magyarokban is és a végén mindenki arra jutott, hogy ha jól működik a szerkentyű, nem kell vele foglalkozni...

Nekem egy SP1604-es van (160GB, 2MB cache), annál is láttam már Everestben (AIDA) ilyen 100 milliós ECC értéket is, sőt, egy formázás után 'visszaesett' a szám 20 millióra, aztán most ismét növekszik, de mivel más probléma nincs vele (kopp-kopp), ezért én se foglalkozom az ECC-vel :D
(Gyors, hűvös, csendes, szóval pöpec :) ) Jah, és 3 hónapos.

(LBA48-at is rányomtam, mivel az XP csak 137 GB-nek látta első nekifutásra.)

#1376 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:04

Nekem lassan 1 éves az SP 1203N, vettem azóta egy használtat is (SP 1203N), az kb 8 hónapos. Halk, csendes, jó mindkettő,...... szóval az ECC nem izgat nagyon. (Tudom a Maxtornak kevesebb, de én ezért nem vennék, a Samsung számomra megfelelő.)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1377 Felhasználó inaktív   Zoli1982 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:17

Sziasztok... Nem olvastam végig ezt a topicot, mert nagyon hosszú, de lenne egy problémám.....
Na szóval van egy samsung spin 1203N vinyóm, 2 Mb cach-el, de nemtudom miért, lassúnak tűnik nekem... Előtte egy ősrégi 20 gigás maxtorom volt, de az nem volt ilyen lassú....Masteren van, normálisan jumperelve  a ide "végére" kötve nem a közepére..... Akkor lassú, ha pl. telepítek progit cd-képből, vagyis image-ből.... Akkor bitang lassú lessz a vinyó, gyakorlatilag megfekszik ha közben pl. egy winampot indítok, fél perc mire behozza.... Az eszközkezelőben az van beálítva, hogy:automatikus felismerés, és ha rendelkezésre áll akkor DMA.... Mondjuk ez is fúrcsa, mert csak 2 legetőség van: vagy PIO vagy ez a "rendelkezésre áll, akkor DMA"....Nem lehet hogy ehhez kéne valamilyen driver is? Maxtornál, be lehetett állítani, hogy DMA akárhanyas legyen, nem tudom pontosan a számot......Ezenkívül 1 dologra tudok gondlni, arra, hogy a vinyó ATA viszont a kábel SATA... Ez lehet baj? Cseréljem ki 80-as ATA kábelre? A vinyó egyedül van, nincs semmi a slaven... Előre is köszi

#1378 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:51

khm. oprendszert nem írtál... xp alatt bizony ottvan 1 sorral lejebb, hogy épp milyen módban van

Kép

azt a kábeles eszmefuttatásodat így késő este nem veszem tisztán :think:  :D
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#1379 Felhasználó inaktív   Zoli1982 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 00:16

Idézet: Vendor - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 0:51

khm. oprendszert nem írtál... xp alatt bizony ottvan 1 sorral lejebb, hogy épp milyen módban van

Kép

azt a kábeles eszmefuttatásodat így késő este nem veszem tisztán :think:  :D

Tényleg ott van, nem hiszem el, hogy nem láttam.... Azzal nincs baj, mert UDMA 5...De ettől függetlenül lassúnak tűnik.....ATA a vinyó, de SATA kábellel van összekötve az alaplappal. Ez nem lassítja?

#1380 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:08

Az AIDA (Everest) olvasási tesztjében mennyit mérsz átvitelnek (Linear, vagy Quick Read)?
Ha olyan 50 MB/s fölött, akkor:
Mennyi memória van a gépben? Ha 512-nél nem több, akkor szokj hozzá. NT-s windowsnál ez így működik. Hülyén van leprogramozva a cache-elés. Ha olvasol egy nagy file-ból, elkezdi cache-elni és ennek érdekében szinte bármit képes a swapfile-ba tenni sajnos... Esetleg annyit tehetsz, hogy töredezettségmentesíted (defrag) a swapfile-t, avagy átteszed a rendszerwinyóról másikra (lehetőleg egy gyorsra), amelyet nem túl sokat használsz.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.