HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 04. 10:22

Idézet: brd - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 0:02

S@ti: Ha kattog, az lehet a fejpozícionáló elektronika hibája, lehet mechanikai hiba, lehet badblock is, elég változatos a hibalehetőségek palettája. Szerintem összefügg a kettő, elég valószínűtlen, hogy 2 ilyen hiba egymástól függetlenül jelentkezzen.

Kis jogi segítség kéne nekem...

Visszavittem a vinyót, amit 2004 nyarán vettem. Az üzletben ellenőrizték, hogy ez az a vinyó, és van rá tényleg garancia (igazolták a vásárlás tényét), de ha nem adom a garanciapapírt, akkor nem fogják elküldeni kicseréltetni/megnézetni, szépen hazaküldtek a papírért. Én jobb a békesség alapon próbáltam előkeresni itthon a papírokat, de nem találtam meg (azóta volt egy költözés is, úgyhogy nem csoda). Most kéne nekem segítség: ha igazolható a vásárlás ténye, akkor van esélyem rá papír nélkül is, hogy kicseréljék nekem?

Plusz érdekesség, hogy annak idején együtt vettem a vinyóval a memóriát, az alaplapot és a videokártyát is, amik közül még 2004 végén egy táprobbanás hatására elszállt az alaplap, és papír nélkül, szó nélkül kicserélték ugyanebben az üzletben. Csak a Samsungnál veszik ilyen szigorúan a papírt...? Mindegy, engem végülis az érdekel, mit mond a jog: papír nélkül tényleg nincs jogom a cseréhez? Mert akkor embertelenül megszívtam... :(
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#1802 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 10:58

Idézet: S@ti - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 10:22

Kis jogi segítség kéne nekem...

Visszavittem a vinyót, amit 2004 nyarán vettem. Az üzletben ellenőrizték, hogy ez az a vinyó, és van rá tényleg garancia (igazolták a vásárlás tényét), de ha nem adom a garanciapapírt, akkor nem fogják elküldeni kicseréltetni/megnézetni, szépen hazaküldtek a papírért. Én jobb a békesség alapon próbáltam előkeresni itthon a papírokat, de nem találtam meg (azóta volt egy költözés is, úgyhogy nem csoda). Most kéne nekem segítség: ha igazolható a vásárlás ténye, akkor van esélyem rá papír nélkül is, hogy kicseréljék nekem?

Plusz érdekesség, hogy annak idején együtt vettem a vinyóval a memóriát, az alaplapot és a videokártyát is, amik közül még 2004 végén egy táprobbanás hatására elszállt az alaplap, és papír nélkül, szó nélkül kicserélték ugyanebben az üzletben. Csak a Samsungnál veszik ilyen szigorúan a papírt...? Mindegy, engem végülis az érdekel, mit mond a jog: papír nélkül tényleg nincs jogom a cseréhez? Mert akkor embertelenül megszívtam... :(

Felhozom, hátha valaki segít...

#1803 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:37

Beírom ide is, hátha. (elvégre Samsung vinyóról van szó)

"Gondom lenne: tegnap épp egy rarokba tömörített iso-t csomagoltam ki, amikor egyszercsak azt írta ki a win, hogy "nem sikerült a késleltetett írás". Ekkor az összes könyvtár üresnek látszott  az adott vinyón. Gyors reboot, természetesen ekkor már nem volt üres egyik könyvtár sem, viszont azóta írtó lassú lett a vinyó. A HD Tune-t néztem, és ott az error check az 4 óra után is kb. 70%-nál járt (4mb/sec-es sebességgel!), igaz, addig nem mutatott hibát. Ennek a tesztnek egyébként kb. 1 óra alatt le kéne futnia(másik ugyanilyen vinyón eddig tartott) A vinyó egy 160-as Samsung (PATA, SP1614N). Kezdjem el valahova elmenteni róla az adatokat? S.M.A.R.T.-ot egyelőre nem tudok nézni rajta, mert raid-en van, azon meg nem lehet kiolvasni."

Annyi változás történt, hogy raidről áttettem sima IDE helyre, ott tökéletesen megy. Jogosan merül fel a gondolat, hogy akkor viszont az alaplapi raidvezérlő a ludas, ez nekem is rögtön beugrott, csakhogy ugyanazon a raid foglalaton, ráadásul ugyanazon az IDE kábelen van egy másik vinyó is, ami viszont gond nélkül megy. Van ötletetek ? Köszi !

Lugi

#1804 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:47

Idézet: S@ti - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 10:58

Felhozom, hátha valaki segít...

Nos, jogilag igazából nem egy db. papiir meglététől lesz jogod valamire (ellenben a bizonyiitáshoz szükség lehet rá). Viszont ezt az üzletek egyike-másika nem iigy gondolja, mint a példa is mutatja. A számla sincs meg? A boltban volt veled valaki ismerős?
Egyébként a Samsung a saját garilevelét eljuttatja a végfelhasználóig, iigy a pótlása a sorozatszám alapján, a Samsung Magyarország segiitségével, nem okozhat gondot.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1805 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 14:48

Lugi: A SMART értékek milyenek?

Főleg a Reallocated Sector Count, ill. a Reallocation Event érdekelne.

Szerkesztette: brd 2005. 11. 05. 14:49 -kor

#1806 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 15:08

Na, ma vinyoroptetes lesz.

#1807 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 15:20

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 14:47

Egyébként a Samsung a saját garilevelét eljuttatja a végfelhasználóig, iigy a pótlása a sorozatszám alapján, a Samsung Magyarország segiitségével, nem okozhat gondot.

Igen am, de van par nagyker, aki nem a Samsung Magyarorszagtol veszi a vinyokat, hanem sajat maga vallalja a 3 evet az import vinyokra.

Ezekre nyilvan a Samsung Magyarorszag nem fog garlevelet kiallitani, hiszen nem o a garancia viseloje.

#1808 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 16:31

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 15:48

Lugi: A SMART értékek milyenek?

Főleg a Reallocated Sector Count, ill. a Reallocation Event érdekelne.

ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
01 Raw Read Error Rate 51 100 100 80 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 25 100 100 5568 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 100 100 25 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 11 100 100 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 51 100 100 0 Rendben: Az érték normális
08 Seek Time Performance 15 100 100 0 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 100 100 85422 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 51 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
0C Power Cycle Count 0 100 100 24 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 115 103 41 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 35904990 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 100 100 2 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 196 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 51 100 100 0 Rendben: Az érték normális
C9 <gyártó-függő> 51 100 100 0 Rendben: Az érték normális

Így néz ki a SMART.

Lugi

#1809 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 05. 16:34

Nekem eddig, egy Samsung vinyom van egy 160GB-os PATA-s. Mar tobb mint egy eves rezonal tolle a haz, es igen szep hangja is van. Szoval tulsagosan nem jott be.

Nemreg kb. 1 honapja vettem egy 320GB-os WD SATA1-es vinyot, es eddig nagyon bejott. Hangjat meg nem hallottam :) Mondjuk van egy par venti a hazamban, szoval lehet, hogy azert nem, de eg es fold a kulonbseg a WD es a Samsung kozott. Homersekletileg hasonlo a Samsung-hoz, legalabbis a beepitett homero szerint. Sajnos Linux alatt nem tudom SATA-s vinyorol lekerdezni a SMART-ot :( Elotte volt egy 120-as WD is azzal szinten meg vagyok elegedve. Szoval nekem eddig a WD a befuto. Kivancsi vagyok meg ezekre a Hitachi-kra, lehet a kov vinyom az lesz. Annyi szepseghibaja van a WD-nek, hogy nem tamogatja az NCQ-t. Mondjuk amig NF7-S-em addig ez rohadtul nem szamit :)
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#1810 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:04

Idézet: ProTech - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 16:34

Kivancsi vagyok meg ezekre a Hitachi-kra, lehet a kov vinyom az lesz. Annyi szepseghibaja van a WD-nek, hogy nem tamogatja az NCQ-t. Mondjuk amig NF7-S-em addig ez rohadtul nem szamit :)

Nekem sem szamit, meg 3 hetig :)
Utana komplett platformcsere lesz, uj alaplap meg SATA2-es.

Na, dontom is szet a gepet, hogy berakjam a dragaszagokat.

#1811 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:05

Lugi: Akkor beigazolódott a gyanúm, van nem teljesen ok. sector a winyón (Reallocation Event Count 2). Ez azt jelenti, hogy még nem bizonyult rossznak, de már próbálkozott a winyó kijavítani/áthelyezni. Ezen művelet közben nem válaszol a vezérlő felől jövő kérésekre, így előfordulhat, hogy emiatt kaptad az az üzenetet, hogy nem sikerült a késleltetett írás. Nagyobb aggodalomra egyelőre semmi ok, majd akkor lesz, ha gyorsan nőni fog ez az érték. Adatvesztés elvileg előfordulhat, de amíg nem volt szükséges kicserélni a sectort, addig olvasható az adat, ami bele lett írva.
Én fontos adatot nem tárolnék rajta egy ideig. Alkalmanként pedig egy teljes formázás, esetleg badblock keresés (chkdsk [meghajtó] /r /f, az összes rajta lévő partíción) javallott.

#1812 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:10

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 14:47

Nos, jogilag igazából nem egy db. papiir meglététől lesz jogod valamire (ellenben a bizonyiitáshoz szükség lehet rá). Viszont ezt az üzletek egyike-másika nem iigy gondolja, mint a példa is mutatja. A számla sincs meg? A boltban volt veled valaki ismerős?

Köszönöm a segítséget!

Mindent összevetve visszamegyek, és meg fogom kérni az üzletben őket, hogy állítsanak ki egy másik garilevelet. Na, azzal már felküldhetik Samsungékhoz...

... csak azt nem értem, ezt miért nekem (a vevőnek) kell kitalálni? Nem az lenne a minimum, hogy az üzletben ne csak mosolyogjanak a problémámon (itt a vinyó, tényleg az, van garancia, érvényes, de nincs papír), hanem meg is oldják?

#1813 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:15

Ilyen majd akkor lesz, ha az "átlagember" annyi fizetést kap, mint egy nyugati országban. :(

#1814 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:25

Van valakinek ötlete, hogy egy SATA-s Samsung SP2004C -s vinyó sebességét hogyan lehetne UDMA6 -ról UDMA5 -re csökkenteni??? :think:
Fontos lenne!!!!
Előre is köszi... :cool:

#1815 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 18:42

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:05

Lugi: Akkor beigazolódott a gyanúm, van nem teljesen ok. sector a winyón (Reallocation Event Count 2). Ez azt jelenti, hogy még nem bizonyult rossznak, de már próbálkozott a winyó kijavítani/áthelyezni. Ezen művelet közben nem válaszol a vezérlő felől jövő kérésekre, így előfordulhat, hogy emiatt kaptad az az üzenetet, hogy nem sikerült a késleltetett írás. Nagyobb aggodalomra egyelőre semmi ok, majd akkor lesz, ha gyorsan nőni fog ez az érték. Adatvesztés elvileg előfordulhat, de amíg nem volt szükséges kicserélni a sectort, addig olvasható az adat, ami bele lett írva.
Én fontos adatot nem tárolnék rajta egy ideig. Alkalmanként pedig egy teljes formázás, esetleg badblock keresés (chkdsk [meghajtó] /r /f, az összes rajta lévő partíción) javallott.

Köszi a választ!

Egyébként ez egy másfél hónapos vinyó, van egy másik, teljesen ugyanilyen is a gépben, már 2 éves lesz, eddig semmi baja, bár megnézve a SMART-ot, ott is lehet valami... Mutatom is:

ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
C4 Reallocation Event Count 0 99 99 3 Rendben: Mindig rendben

#1816 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:42

Idézet: blash - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:48

Igen, az aljarol. A kozepen kell lenni egy matricanak vagy vminek, ahol lathatsz par szamsort es feliratot.

Ha legkozelebb hdd-et veszek, az biztos, hogy csak olyan helyen veszem meg, ahol mod van ra, hogy meghallgassam, vagy pedig visszavigyem, ha tul hangosnak talalnam.

Kösz, ha egyszer sok időm lesz, megnézem...

Érdemes amúgy feljlel lefele beszerelni a vinyókat? Az elektronika jobban hűl úgy? :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1817 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:46

Mint mondtam, túlságosan nem kell aggódni egy-egy db. miatt, ekkora adatsűrűség mellett könnyen előfordulhat egy-egy hibás sector (amelyben akár csak egy bit is hibás, hibásnak minősül teljesen). Gond akkor van, ha tömegesen jelennek meg ilyenek, mert akkor valószínűleg a felület gyengül, esetleg az olvasó/író fejek. Vagy már eleve alacsony minőségű a felület, mint pl. egyes maxtor winyóknál.

#1818 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:48

Idézet: S@ti - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 18:10

Köszönöm a segítséget!

Mindent összevetve visszamegyek, és meg fogom kérni az üzletben őket, hogy állítsanak ki egy másik garilevelet. Na, azzal már felküldhetik Samsungékhoz...

... csak azt nem értem, ezt miért nekem (a vevőnek) kell kitalálni? Nem az lenne a minimum, hogy az üzletben ne csak mosolyogjanak a problémámon (itt a vinyó, tényleg az, van garancia, érvényes, de nincs papír), hanem meg is oldják?

Hi!

Lehet úgy, hogy az üzlet ad rá garit. Ha nem kaptál papírt, akkor nem követelhetik. Viszont így még az is előfordulhat, hogy 1 évesnek tekintik csak a gariját...

Szerintem is végig lehet menni a Samsung-ig, aki vsz. ad papírt, csak kicsit macerás.

Ha táphalálod volt, akkor ne csodálkozz, hogy a 3. vinyódat fogyasztod. Tápon nem érdemes spórolni, de talán ezt már tapasztaltad... (vagy márkás táp volt?)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1819 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:42

...Érdemes amúgy feljlel lefele beszerelni a vinyókat? Az elektronika jobban hűl úgy? :D...

Ugyan jobban hűl, de a megfelelő légáramlás szerintem többet számít általában. :)

#1820 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 18:25

Van valakinek ötlete, hogy egy SATA-s Samsung SP2004C -s vinyó sebességét hogyan lehetne UDMA6 -ról UDMA5 -re csökkenteni??? :think:
Fontos lenne!!!!
Előre is köszi... :cool:

DOS alol elindítod a Samsung HUTIL nevü progiját, ott asszem be lehet állítani, hogy melyik UDMA mód legyen. És BIOS-ban is, talán...

Üdv!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.