HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 15. 22:18

Idézet: Emperor - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 21:14

Megvizsgáltam a kérdéses 200 GB-os SATA Samut, a HUTIL-al és képzeljétek le van korlátozva a mérete 132 GB-ra :eek: , megmutatja a tényleges méretet is ami 190 GB. A 48bites LBA engedélyezve van és minden más stimmel. Megy vissza garanciába.

Ez nekem nagyon gyanús... biztos, hogy nincs jumperrel lekorlátozva??? Ilyet nem láttam még... 32GB amúgy amire korlátozni szokták... De volt a fórumon ilyen 137GB-os gond, nem kerestél rá?  :think:

Amúgy egy adat a vinyóról:
" Képrfissítés: 8 ms" :lol:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1862 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:09

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 23:10

Miért nem azelőtt néztél utána, mielőtt megvetted? Ha túl hangos, van halkabb is... Pl. a Hitachik elég halkak mostanában...

Üdv!

Nagyon jól tudod, hogy minden vinyó egyedi. Van, akinek ugyanez a típus csendes, nálam seekel. Én a Seagate-t tartom csendesnek, más meg azt tartja hangosnak. Sok értelme nincs az utánajárásnak. Az ember max márkákat zár ki elvből (pl. Maxtort sosem vennék), de onnantól kezdve egy nagy lutri az egész! :fear:

S olyan indokkal meg nem vihetem vissza gariba, hogy minden oké, de seekel a vinyó, s engem zavar a hangja.

Amúgy meg ez a mondatod "Miért nem azelőtt néztél utána, mielőtt megvetted? " a problémamegoldás csúcsa! :grrr:
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#1863 Felhasználó inaktív   Emperor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 21:18

Ez nekem nagyon gyanús... biztos, hogy nincs jumperrel lekorlátozva??? Ilyet nem láttam még... 32GB amúgy amire korlátozni szokták... De volt a fórumon ilyen 137GB-os gond, nem kerestél rá?  :think:

Amúgy egy adat a vinyóról:
" Képrfissítés: 8 ms" :lol:

Üdv!

Nincs rajta jumper, azt néztem meg először :( . Számomra is felfoghatatlan, hogy miért van ez.
Igen, volt ilyen gond, meg is találtam, ott egy PATA vinyóról volt szó, napokig szívott vele az illető, ment vissza gariban.
Gigabyte GA-K8N Ultra # AMD64 3000+ Venice # Arctic Cooler Silencer 64 # 2x512MB Geil Value DC Kit # 2x512MB Kingstone K # Abit X700Pro # LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 # Chieftec BA-02B-B-SL # Seagate 60 G PATA # SAMSUNG 200GB SP2004C # LifeView FlyVideo 3000 FM # Viewsonic VP191b
Itt márpedig rend lesz! - szólt a nagymama és berúgta a m@csk@sz@rt az ágy alá.

#1864 Felhasználó inaktív   Emperor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 09:03

Victorius!

Van egyébként egy topic arról, hogy melyik vinyó mennyire hangos. A régi Seagate PATA 60, 80 GB vinyók nagyon csendesek :respect: . A SATA 160 GB Saegate-nél pedig hallani a seek-et rendesen, a Samsung SATA 200GB motor függő, erről elég sok szó esett itt. Nálam a házat rezegtette és másoknál is, most éppen abba hagyta ezt.
Gigabyte GA-K8N Ultra # AMD64 3000+ Venice # Arctic Cooler Silencer 64 # 2x512MB Geil Value DC Kit # 2x512MB Kingstone K # Abit X700Pro # LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 # Chieftec BA-02B-B-SL # Seagate 60 G PATA # SAMSUNG 200GB SP2004C # LifeView FlyVideo 3000 FM # Viewsonic VP191b

#1865 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:24

Én is épp azon vagyok, hogy főleg a JVC motorost lehalkítsam, illetve elszigeteljem a háztól...

Lehet, hogy berakom egy 5,25" helyre valami rezgéscsillapítóval és / vagy hűtővel...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1866 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 20. 13:25

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:Đ  :omg:  :smoker:

Üdv!

#1867 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 15:00

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 11:24

Én is épp azon vagyok, hogy főleg a JVC motorost lehalkítsam, illetve elszigeteljem a háztól...

Lehet, hogy berakom egy 5,25" helyre valami rezgéscsillapítóval és / vagy hűtővel...

Üdv!

Na, nekem sikerült a teljes hangtalanítás! Most már nem seekel, és nem búg ütemesen. Tuti megoldás. Eladtam! :p

A mostani Hitachi gyorsabb is (SATA2), nem búg vagy sípol, s csendes.  ;)

Szerkesztette: Victorius 2005. 11. 20. 15:01 -kor

NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#1868 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:17

Na latod. :Đ

Azt hitted, vicceltem a szomszed topikokban.

Most mar csak a ventik szamuzese van hatra a gepembol. (=passziv tap+passziv vizhutes)
Csak az sokba fog fajni :(

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 20. 22:23 -kor

#1869 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 20. 23:36

Nekem nem sikerült az itt mutatott rögzítéssel a kisérlet. Bár szinte hangtalan lett a vinyó... De iszonyúan melegedett. Megnézem még egy Zalman-t is a házi megoldás mellet...

Sajna nem tudom eladni a JVC motorost, mivel Sulinetes...  :rolleyes:

A nemrég vett Sata2-es NIDEC motoros, halkabb... de azon van a rendszer. Ha cserélem, ismét nem lehet majd aktiválni az XP-t.

Ez van.

Üdv!

#1870 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 22:17

Na latod. :Đ

Azt hitted, vicceltem a szomszed topikokban.

Most mar csak a ventik szamuzese van hatra a gepembol. (=passziv tap+passziv vizhutes)
Csak az sokba fog fajni :(

OFF: Milyet akarsz? Pl. az Antec Neo nagyon jó...

Üdv!

#1871 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:54

[OFF]

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:36

OFF: Milyet akarsz? Pl. az Antec Neo nagyon jó...

Ez miota passziv? Amugy Zen-re gondoltam.
[/OFF]

#1872 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 21. 09:28

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:54

[OFF]

Ez miota passziv? Amugy Zen-re gondoltam.
[/OFF]

:offtopic:  Ja bocs az Antec Phantomra gondoltam... ZEN nagyon jó, de hosszabb távra nem mertem megvenni...

ON

Visszaraktam a Samukat alulra, ventivel.
Van aki valami alternatív módon hűti őket (pl. vinyóhűő?)

Üdv!

#1873 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:07

Idézet: Victorius - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:00

A mostani Hitachi gyorsabb is (SATA2), nem búg vagy sípol, s csendes.  ;)

A SATA2 mennyivel gyorsabb (például másolásnál) mint elődjei?

#1874 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 13:21

Sziasztok:)

Egy 433Mhz-es Celeron processzorú, Intel 82810 SL3P7 chipsetes alaplaphoz szeretnék vásárolni egy ide-s
Samsung 80 gigás winchestert. A kérdésem az lenne, hogy felismeri-e a rendszer illetve tudom-e használni
ezt a 80 gigás winchestert ezzel az alaplappal és procival?

üdv:

Armand
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#1875 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 29. 23:37

nálam az SP1213N vinyómnál tökéletesen megoldotta a melegedési problémát a samsung oldaláról letölthető hutil segédprogi... előtte gyártotta a fathibákat ezerrel 1-2 óra melegedés után, meg időnként resetelte a gépet, ha nem volt venti mellette, most viszont a legnagyobb melegben is vígan elvan bármiféle hűtés nélkül... csinálni kell egy rendszerlemezt, arra felrakni ezt a hutil nevű progit, majd a lemezről bútolás után a progival átállítani az accoustic management-et disabled-ről quiet-re... ugyan hangban nem vettem észre semmit (mondjuk nekem elég halk alapból is, nem kattog, seekel, etc), de a hülyülések elmúltak...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#1876 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 22:10

Sziasztok!

A problémám a következő:
van egy 120Gb-os 8megás samsung vinyóm,  de sajnos, ha bekapcsoltam a gépet, az xp logó után folyamatosan újraindulgatott a gép, ha kivettem a vinyót, akkor szépen beboot-olt. Gondoltam, leformázom, mivel xp alatt nem volt lehetséges, ezért a samsung honlapján található HUTIL nevű progit használtam. Elindítottam a Low-Formatot (a legfelső, PROCESS nevű menüpontot választva) a folyamat közben az alábbiakat írta ki:
model name, stb, total size:114498mb(LBA:...), erase size: u.ez , processing size: ez ugye 0-tól indult, s szép lassan haladt "felfelé".
Miután kiszámoltam, hogy a dolog kb 15 órát igényel, inkább az kilépés menüpontot választottam, mivel sajnos ennyi idóm nem volt.Ekkor megkérdezte, hogy biztosan meg szeretném-e szakítani a TESZTET.Ez egy kicsit meglepett, azt hittem, hogy formázásról, nem pedig tesztelésről van szó.

Ezt követően beraktam a vinyót a rendszervinyó mellé, és meglepő módon simán elindult az xp. Gondoltam, partition magic-el leformázom(teljesen üres HDD-t látott), és majd minden rendben lesz.Így is lett, létrehoztam partíciókat is, és (jelen pillnatban) úgy tűnik, minden ok.

Igazából csak annyit szeretnék kérdezni, hogy felmerülhet-e vmilyen probléma amiatt, hogy a HUTIL-lal történő formázás helyett az xp-t választottam, holott a HUTIL-lal "kezdtem el"? Érdemes-e mégiscsak leformázni ezzel (még akkor is, ha 15 óra), vagy jól fog működni így is?

Köszönettel,

Dave

UI: aki nem ismerné, a HUTIL egy DOS-os progi, tesztelni, formázni lehet vele a HDD-t +infókat nézegetni

#1877 Felhasználó inaktív   Emperor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:56

dave85!

Az emlékeim már ködösek a LOW-Level formatról, de egy dolog biztos, hogy nem azonos az operációs rendszerből vagy segédprogramból végzett formázással.

A rejtélyes újraindulgatások táp hibára illetve tápcsatlakozási kontakt hibára utalnak.

Szerkesztette: Emperor 2005. 12. 05. 17:01 -kor

#1878 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:40

Ez a low level format, ami a mostani progikban van maximum egy zerofill, bár szerintem tuti nem ez volt a hiba oka.

#1879 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:55

Köszönöm a hozzászólásokat, az újraindulgatások biztos nem táp hiba miatt voltak, mert több gépben is kipróbáltam a vinyót (az "eredetiben" ugye rendszerként, egy másikban pedig slave-ként raktam be a rendszervinyó mellé), és mind a kettő újraindult xp logó után.Ha nem volt benne ez a vinyó a gépekben, akkor minden rendben volt.
Igazából úgy nézett ki a dolog, h volt 2 kb 55 gigás NTFS partíció és 10-es FAT32-es.Ha a DOSban szórakoztam, akkor a FAT32-es vinyót tudtam nézegetni (azb NTFS-t értelemszerűen nem), tehát ilyen szempontból jó volt. WIN XP-t nem tudtam ráinstallálni, WIN98-at viszont igen (persze ezzel megint nem volt NTFS), majd gondoltam, megpróbálom a 98-ra rárakni az xp-t, nem mintha vártam volna ettől vmi eredményt, sikerült is felrakni, de első boot után (ponosabban xp logo után) kék halál, szóval ennyi.
Ezután HUTIL->elvileg LOW LEVEL FORMAT->1,5giga után abbahagytam->gondoltam, hátha jó lett vmi "csoda" folytán-> és IGEN!!-->xp bejön, leformázom a vinyót partiton magic-kel, és jelen pillnatban jónak tűnik.

Dave

#1880 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 19:07

http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ies_HD400LJ.asp

en mar varom a 400G-s Samsungokat :)
valaki tud valami bovebb infot,hogy mikor lesz elerheto?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.