Elküldve: 2005. 12. 02. 22:10
Sziasztok!
A problémám a következő:
van egy 120Gb-os 8megás samsung vinyóm, de sajnos, ha bekapcsoltam a gépet, az xp logó után folyamatosan újraindulgatott a gép, ha kivettem a vinyót, akkor szépen beboot-olt. Gondoltam, leformázom, mivel xp alatt nem volt lehetséges, ezért a samsung honlapján található HUTIL nevű progit használtam. Elindítottam a Low-Formatot (a legfelső, PROCESS nevű menüpontot választva) a folyamat közben az alábbiakat írta ki:
model name, stb, total size:114498mb(LBA:...), erase size: u.ez , processing size: ez ugye 0-tól indult, s szép lassan haladt "felfelé".
Miután kiszámoltam, hogy a dolog kb 15 órát igényel, inkább az kilépés menüpontot választottam, mivel sajnos ennyi idóm nem volt.Ekkor megkérdezte, hogy biztosan meg szeretném-e szakítani a TESZTET.Ez egy kicsit meglepett, azt hittem, hogy formázásról, nem pedig tesztelésről van szó.
Ezt követően beraktam a vinyót a rendszervinyó mellé, és meglepő módon simán elindult az xp. Gondoltam, partition magic-el leformázom(teljesen üres HDD-t látott), és majd minden rendben lesz.Így is lett, létrehoztam partíciókat is, és (jelen pillnatban) úgy tűnik, minden ok.
Igazából csak annyit szeretnék kérdezni, hogy felmerülhet-e vmilyen probléma amiatt, hogy a HUTIL-lal történő formázás helyett az xp-t választottam, holott a HUTIL-lal "kezdtem el"? Érdemes-e mégiscsak leformázni ezzel (még akkor is, ha 15 óra), vagy jól fog működni így is?
Köszönettel,
Dave
UI: aki nem ismerné, a HUTIL egy DOS-os progi, tesztelni, formázni lehet vele a HDD-t +infókat nézegetni