Idézet: zolnagy - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 18:31
Sziasztok!
Mostanában készülök venni egy 120-160 Gb-os PATA vinyót, mert SATA-t nem tud a lapom. Samsungra gondoltam. Ahogy a topikot olvasgattam (utolsó pár oldal) az derült ki számomra, hogy a motorja legyen Nidec, ne pedig JVC. Ez egyébként kívülről látszik az eszközön?
Amúgy van értelme 8MB-os cache-el venni, vagy elég a 2M is? A 120 és 160 GB-os Samsung között a kapacitáson kívül van különbség? Igazából nekem elég lenne a 120 GB kapacitás is ha ez megbízhatóbb, mint a 160-as. Ha csak JVC motoros lenne, érdemes azt megvenni, vagy inkább nézzek más vinyó márkát? Várom azoknak a tapasztalatát is, akik 120 v. 160 GB-os PATA-s Samsung vinyót használnak.
Nekem van minden: 120, 160, Nidec, JVC, 2 MB, 8 MB.
160 GB, Nidec vs. JVC: hangban és rezonanciában csak marginális különbséget tapasztalok. A vinyó "hasán" a motorra rá van írva, hogy milyen gyártmányú.
2 MB vs. 8 MB: mint mezei felhasználó, nem érzékelek lényegi eltérést a kettő között. Ha csak párszáz Ft a különbség, akkor vedd a 8-ast.
120 GB vs. 160 GB: a 120-as 2 tányér/3 fej, a 160-as 2 tányér/4 fej felépítésű. Megbízhatóságban elvileg nem lenne szabad különbségnek lenni.
Én már úgy két éve használok Samu vinyókat, eddig minden hiba nélkül. Csendes, hűvös, megbízható, jó árfekvésű, könnyen beszerezhető, 3 év garis.
Ha csendmániás vagy, akkor próbáld rugalmasan beépíteni; úgy nem tudja a házat berezegtetni. Egy 5 Volton járó 8 centis ventivel hűtve pedig 30 fok körül tartható a hőmérséklete.
Ha über halk és hűvös darabra vágysz, akkor Nideces SP0802N vagy SP0812N típusra hajts. Igaz, ezek csak 80 gigásak.
Szerkesztette: Csoszi 2006. 01. 19. 09:00 -kor