HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 05. 23:01

Jumperolas: kollegam szerencsetlenkedett masfel orat ket Fujitsu vinyo SCSI ID-jenek a beallitasaval, mert sehogy sem akartak 1 meg 2-re beallni, fixen 14/15-re rakta oket a vezerlo.

Mikor raneztem, kiderult, hogy fejjel lefele nezi a tuskesort. :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2006. 11. 05. 23:04 -kor

#2222 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 23:55

most néztem am2-es lapkákat speciel abitból.. hát lehet én vagyok vak, de 1db pata nincs rajtuk csak sata ezerrel.
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#2223 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 15:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:54

9. tul konnyen kicsuszo adatkabel
10. tul konnyen kicsuszo tapkabel

Ez kerlek szepen NEM a sata hatranya/hibaja,hanem annak a cegnek,aki az adott kabelt gyartotta.
Ugyanis a normalis sata adat- es tapkabel NEM csuszik ki magatol.

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:54

11. ncq miatt JOVAL lassabb defrag

Nem kotelezo ncq-t hasznalni.
Amugy errol a problemarol meg nem is hallottam.

#2224 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 23:41

Idézet: Assaiki - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 15:11

Ez kerlek szepen NEM a sata hatranya/hibaja,hanem annak a cegnek,aki az adott kabelt gyartotta.
Ugyanis a normalis sata adat- es tapkabel NEM csuszik ki magatol.

Erdekes, elozo Abit lapomhoz kapott SATA kabelekkel gond volt.
Mostani Asus lapomhoz kapott SATA kabelekkel gond volt.
Boltban vett derekszogu kabelekkel gond volt.

Eddig meg nem lattam olyan SATA kabelt, ami ne csuszott volna ki az alaplapi csatlakozobol, ha veletlenul meglokted.

#2225 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 00:00

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 0:41

Eddig meg nem lattam olyan SATA kabelt, ami ne csuszott volna ki az alaplapi csatlakozobol, ha veletlenul meglokted.

Giga lapokhoz régebbne foxconn csatis sata járt, az okés volt most meg ez a sárga amin ott a patkolás, hogy beakadjon:

Kép
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#2226 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 04:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 0:41

Nekem 4-et adtak az Asus lapomhoz es meg 4-et vettem a boltban (szinten derekszogut,azaz L-alaku a vege) es egyik sem csuszik ki ha veletlenul vagy direkt meglokom.
Kiprobaltam a biztonsag kedveert most azt is,hogy mi tortenik ha radugok egy vinyora es sata adatkabelt,es elkezdem lobalni a levegoben. Nos,semmi nem tortent,nem esett le :)
Tehat vagy en vagyok a szerencses,vagy neked van balszerencsed.

Jah,haveroknak akiknek gepet raktam ossze,ott szinten nem volt gond kiveve egy alkalommal.
Egyszer ugyanis talalkoztam egy nagyon lotyogossel,arrol valoban konnyen lecsuszott,kis tulzassal azt mondanam meg a prociventi szele is levitte :)

Amugy azt irtad,hogy az alaplapi csatlakozorol csusznak le... Ez tehat azt jelenti,hogy a vinyokrol nem csusznak le,igaz? Ebbol nem az kovetkezik,hogy nem a kabellel van a gond,hanem az alaplapi csatlakozoval? Csak tipp :)

Mindenesetre ha kell normalis kabel,akkor adok,ezek garantaltan nem esnek le :)

#2227 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 06:15

nem értem mit veszekedtek, tök mindegy lecsúszik vagy sem, ha pata-s lapkát már nem kapsz/fogsz kapni :p :p
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#2228 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 07:07

Hmmm.

-Az NCQ-ról kitárgyalták pár helyen, hogy egyszeri asztali gépben nemhogy javít, de még ront is a helyzeten. Nem oda való. Egyfajta gyenge erőlködés a SCSI vinyók egyik lényegi jó tulajdonságának implementálására és persze jó marketingduma.
-Lépcsőzetesen felpörgetni sok PATA vezérlő tud, de ha belegondolsz, 4 vinyó esetén (ha mind a 4 csatit kihasználod) sok értelme nincsen ennek, az egyszeri, delay ide initial opció is bőven elég volt eddig, a berakott plusz vezérlők meg tudtk lépcsőzgetni is.
-hotswap, hotplug az átlagos, egyvinyós júzer gépében szintén nagyon hangzatos :D

Az előnyük mögé meg a hátránokat is illik felsorolni, mert ugye a megéri-nem éri meg bolt erről szólna, vagy Te autót is úgy veszel, hogy megnézed az előnyeit és annyi? :D A tápcsatlakozó egy rakás marhaság volt, jó példa rá, hogy sok vinyó ismét molexxel rendelkezik. Az, amit a csatlakozóval művelnek, egy kész nevetség, most már van tüske, ami be tud akadni, de jó. Lehet, hogy neked személy szerint nem volt vele problémád, meg a rázom a vinyó végén életkörülmény mondjuk nem túl valós (rezonancia miatt csúsznak ki leggyakrabban), ezzel együtt a sata csatival rengeteg gond van, volt eddig is, abszolút nem egy stabil csatlakozás. Egy nagy sz*r, de ez már privát vélemény :) .

Ezek gyerekbetegségek, amelyeknél érdemes lehet gondolkozni, ha olyan ügyfélről van szó, aki megbízhatóságot keres például. A pata ugyan el-el fog tűnni, de amíg az optikai eszközök ezen csatlakoznak (mutass sata ODD-t a plextorokon kívül), addig erre sok esély nincsen.
A sávszélesség meg nagyon sokáig elég lesz még bőven a pata-nál, habár az egyre nagyobb cache-ek miatt ez elég feltűnően bír jelentkezni már. Tehát jó, korszerű, meg minden, de azért a pirosalmának van ám éretlen oldala is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2229 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 10:19

mit tegyek pl én akinek van 3 patas vinyó 1 író a gépben... és az összes új lapka
full sata-s... :/ (speciel abitokat néztem)

#2230 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:13

pl. lehet venni PCI-os P-ATA vezérlőket ;)
Én is kerülöm a S-ATA-t, ahogy lehet.
És, mégis 6 HDD, és 3ODD van a gépemben :Đ

#2231 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 12:35

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 8:07

A tápcsatlakozó egy rakás marhaság volt, jó példa rá, hogy sok vinyó ismét molexxel rendelkezik.

Azért azt a retek molexet ne éltessük. Szerintem mindenki tapasztalta már azt a jelenséget, amikor a molex műanyag részét épphogy megpöccintve klatty, majd újra felpörög a hdd, mert egy pillanatra elment a delej. Mindeközben a műanyag részét vízpumpafogóval sem lehet kitépni, mert annyira beleszorult. Nekem elég sok ilyen volt, a leginkább kontakthibás az Enermax aranyozott molexe volt :)
A valaha népszerű Y tápelosztók is remek kh.kat tudtak produkálni, teleszórva badekkel az új hddt. Szóval lehet, hogy az új SATA tápcsati nem tökéletes és könnyen törik, ha valaki baltával szereli a gépét, de a molexet fényévekkel múlja felül.

Szerkesztette: EV6 2006. 11. 07. 12:35 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2232 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 12:42

-Az NCQ-ról kitárgyalták pár helyen, hogy egyszeri asztali gépben nemhogy javít, de még ront is a helyzeten. Nem oda való.

Lehet hogy igy van,en szemely szerint nem probaltam,de egyik magyar oldalon a teszteket nezve arra a konkluziora jutottam,hogy van ahol gyorsit,van ahol viszont meg lassabb is,mint ncq nelkul. De irtam is az elozo hozzaszolasomban,hogy ncq nem sokat szamit.

-hotswap, hotplug az átlagos, egyvinyós júzer gépében szintén nagyon hangzatos

Az lehet,de ettol fuggetlenul meg az elonyok koze tartozik,azt meg mar irtam,hogy mindenki dontse el maga hogy megernek-e neki ezek a dolgok +1-2000 Ft-ot. Nekem speciel nem egy vinyom van,es kotve hiszem hogy en lennek az egyeduli.

Az előnyük mögé meg a hátránokat is illik felsorolni, mert ugye a megéri-nem éri meg bolt erről szólna

Az mar eszedbe jutott,hogy azert nem soroltam hatranyokat,mert nem talaltam?
Amugy nalad is az alaplaprol csuszik le a csatlakozo,vagy pedig a vinyorol? Esetleg mindketto?

sok vinyó ismét molexxel rendelkezik

Ezt kifejtened bovebben?

rezonancia miatt csúsznak ki leggyakrabban

Mondjuk hozza kell tennem,hogy 5-6 vinyoval az en hazam is elegge rezonal es nincs is a lapon ilyen beakaszto tuske,de ennek ellenere egy mm-t se mozdulnak a csatlakozok.
Persze ettol meg masnal lehet problema.

ezzel együtt a sata csatival rengeteg gond van, volt eddig is

Elmondanad mi az a rengeteg gond? Azon kivul,hogy lecsuszik egyes esetekben,mert ezt mar kitargyaltuk.

mutass sata ODD-t a plextorokon kívül

Plextoron kivul MSI,Samsung hirtelen ami eszembe jut.

A pata ugyan el-el fog tűnni, de amíg az optikai eszközök ezen csatlakoznak, addig erre sok esély nincsen.

Akkor hogy lehet, hogy sok lapon mar most sincs PATA?

Osszegzeskeppen akkor irjuk fel ezt a SATA hatrany(ok?) koze:
- Kevesbe stabil csatlakozo a PATAhoz kepest (bizonyos esetekben)

Remelem igy megfelel.

#2233 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:02

kicsit témát kanyarítva, ha már itt tartunk :D
kinek milyen tapasztalata van a 250gb+ -os samsungokkal?
sebesség/stabilitás/hangerő/hőmérséklet? :)

#2234 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 19:16

Idézet: tasp - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 13:02

Miskolcon, egyik boltban, ahol dolgozom, heti 4-6 Samsung HDD jön vissza garrba, mind NIDEC motoros.
Max 2 hónaposak amik visszajönnek.

#2235 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 19:37

Idézet: tasp - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 12:02

Nekem van egy, halk, gyors, és 32fokos.
:D

Szerk.: több mint 2 hónapos, és 3 év garis

Szerkesztette: havri1 2006. 11. 07. 19:37 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2236 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 23:37

Idézet: Assaiki - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 22:27

3: nincs tobbe master/slave, secondary/primary,nincs tobb jumpereles (van jumper a sata2-es vinyokon,de masra valo,es korantsincs akkora jelentosege)

Na ezzel szívtam én, mert Sata2-t nem ismert a lapom és a vinyó azon volt gyárilag, hát nem is ismerte fel a natív vezérlő, csak a RAID, viszont ahhoz meg floppy kellett volna... Kb. 1 hétig szívtam ezzel, mire rájöttem, hogy ez a gond. Már az új lapot akartam visszavinni gariba...  :Đ

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2237 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 07. 23:38

Idézet: stol - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 20:16

Miskolcon, egyik boltban, ahol dolgozom, heti 4-6 Samsung HDD jön vissza garrba, mind NIDEC motoros.
Max 2 hónaposak amik visszajönnek.

Én most már nem veszek Samut, bár most 1 éves a IJ szériás 120-as, és nincs vele gond (NIDEC), ellenben a régebbi JVC-s az hangos, bár nincs baja.

Viszont az újabb pl. 400 GB-osokról hallottam rosszakat, persze nagy a szórás, tehát lehet, hogy 99% jó, és az a 3 akinek elromlott, az meg beírja a fórumba.  :omg:  ;)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2238 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 03:43

-Az NCQ-ról kitárgyalták pár helyen, hogy egyszeri asztali gépben nemhogy javít, de még ront is a helyzeten. Nem oda való. Egyfajta gyenge erőlködés a SCSI vinyók egyik lényegi jó tulajdonságának implementálására és persze jó marketingduma.

Szeintem inkább ott lehet a bibi, hogy akkor volna jó az ncq ha szépen fragmetációmentesen volna minden a vinyán node az életbe ez sajnos nem így van.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#2239 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:11

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 19:37

...és 3 év garis

Adatra is van garancia :rolleyes:

#2240 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:14

Idézet: stol - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 18:11

Adatra is van garancia :rolleyes:

Több winyón tárolok adatokat,szétosztva, épp ilyenre felkészülve.
Ezeddig még nem szállt el 1 winyóm se egyik pillanatról a másikra, remélem ezután se fog.
Adatra úgy gondolom nincs 100%os biztonság.
DVD is meddig bírja?
1, 2...max 5 év? :confused:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.