HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 17:20

Gyerekek.. nem lenne egyszerűbb venni egy nem samsung vinyót, picivel drágábban, minthogy barkácsoltok?
Tudom, hogy sokan félorgazmust kapnak a samsungtól, de nem gondoljátok, hogy az excenteres tányér nem üti szét a csapágyat?
Kinek jó, ha leroad 200GB fontos adata? :think:

#2362 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 17:41

Nekem semmi bajom nem volt vele, amig egy masik vinyo melle nem kerult, ezelt voltam kenyszeru hackelni. A ketto egyutt hozott ki valami csunya rezgest /de olyat is, amit nem csak hallani, hanem "erezni" is lehet, negyed oran belul garantalt fejfajasom volt tole/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2363 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 04. 18:18

Idézet: stol - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 18:20

Gyerekek.. nem lenne egyszerűbb venni egy nem samsung vinyót, picivel drágábban, minthogy barkácsoltok?
Tudom, hogy sokan félorgazmust kapnak a samsungtól, de nem gondoljátok, hogy az excenteres tányér nem üti szét a csapágyat?

sztem itt már általánosságba mentek az ötletek, hogyan lehet rezgéscsillapítani, hűteni. azé' pl. a régebbi maxtorok is eléggé rázták a házat meg melegedtek. oszt nekem a mai napig megy egy 40 gigás régebbi traktor.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2364 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 18:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 18:18

sztem itt már általánosságba mentek az ötletek, hogyan lehet rezgéscsillapítani, hűteni. azé' pl. a régebbi maxtorok is eléggé rázták a házat meg melegedtek. oszt nekem a mai napig megy egy 40 gigás régebbi traktor.

Azért, más  a statisztikai alap, nomeg 5400-as hdd gondolom és golyóscsapágyas.
Átlag home usernél, 4-5 hdd-ből áll a statisztika, vagy baráti kör max.
Nálunk a boltban, meg több tíz hdd-ből hetente. ;)

#2365 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 19:23

Menni ezeknek a HDD-knek az optimális hőfoka?
Nálam: Samsung 250GB 41 C
            Maxtor 160GB 43 C
            Maxtor 120GB 26 C (Dupla venti rajta)
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#2366 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 19:33

Idézet: stol - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 17:20

Senkinek sem jó persze, de más vinyó nem ugyanebből a materiálból van, abból nem lehet hibás széria?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2367 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 19:43

Idézet: stol - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 19:43

Azért, más  a statisztikai alap, nomeg 5400-as hdd gondolom és golyóscsapágyas.
Átlag home usernél, 4-5 hdd-ből áll a statisztika, vagy baráti kör max.
Nálunk a boltban, meg több tíz hdd-ből hetente. ;)

7200-as. de egyébként tökmindegy, nem statisztikailag említettem, csak példaként arra, h más gyártók esetében is szóba jöhet vagy célszerű a hdd hűtés/rezgéscsillapítás, ez nem csak a samu cuccoknak szóló luxus.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2368 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 19:47

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 19:33

Senkinek sem jó persze, de más vinyó nem ugyanebből a materiálból van, abból nem lehet hibás széria?

Természetesen más gyártónál is előferdűl hibás, vagy netán alúlcentirozott széria.
A gond az, hogy 10 samsung hdd-ből, 6-7 excenteres.
Ezt nem szériahibának nevezném, hanem hanyag szerelésnek, ill. minőségellenörzésnek.
Ez pedig megpecsételi az egész széria minőségét.
Szériahiba az, amikor hibás egy megtervezett és beépített alkatrész. Mivel összeszerelésnél nem hibás alkatrész kerűl beépítésre, hanem nem centírozzák ki kellőképen a tányérokat.
Amíg heti 4-5 samsung hdd jön vissza garrba, a 10-13 eladottból, addig továbbra is pocsék árúnak minősítem.

#2369 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 22:52

Idézet: stol - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 20:47

Amíg heti 4-5 samsung hdd jön vissza garrba, a 10-13 eladottból, addig továbbra is pocsék árúnak minősítem.

Érdekes, a boltban ahol vettem a samsungot, nem említették egy szóval sem hogy döglenek megfele a samuk.

Késő bánat, hátha szerencsém lesz, és kifogtam egy jó darabot.

Lenne viszont egy kérdésem a  szervízes bácsihoz:
Hogy mernek 3 év garanciát adni rá, ha ilyen vackot gyártanak? Így is megéri nekik?

#2370 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:01

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 22:52

Érdekes, a boltban ahol vettem a samsungot, nem említették egy szóval sem hogy döglenek megfele a samuk.

Jobb helyen ugye külön Samus garilevél van, tehát nem a boltba mennek vissza a hibás darabok.
Make love not Wor.

#2371 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 23:01

Jobb helyen ugye külön Samus garilevél van, tehát nem a boltba mennek vissza a hibás darabok.

Olcsobb nagykerek (pl. IB) meg veletlenul sem adnak Samsung Magyarorszagos garlevelet.
Tobbieknel, akik adnak (pl. HRP, Rami) viszont dragabb a vinyo. :think:

Mondjuk mi SP0411N-et, meg MP0402H-t hasznalunk, azokbol eddig egyet sem kellett visszakuldenunk, mert bedoglott volna. Hangja meg nem erdekel kategoria, mert altalaban nem mi hallgatjuk :D

Bezzeg a privat SP1614C-imre marhara ki voltam akadva, mert a JVC motor visitasatol csengett a fulem.
Samsung Magyarorszag meg azt mondta, amig nincs adatvesztes (pl. bad sector), addig tokeletesen mukodonek tekintik a vinyot, tehat nem cserelik.
Le is passzoltam a vinyokat, azota csak Hitachi van a gepemben.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 02. 05. 00:03 -kor

#2372 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 06:17

Jó, most minden HWSW-s mondjuk áttér H-ra, vagy WD-re, de akkor külön topik nyílik, mert a gyár nem győzi a keresletet, növeli a termelést, a profitot meg a tesztelőkön spórolja meg, vagy a centírozógépen... :D  Kezdhetjük az egészet újra... :Đ
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2373 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 08:09

Idézet

Mi sem mundjuk, csak ha cégnek kell :Đ
Kénytelenek vagyunk a szart is eladni mert ha azt mondjuk, hogy nincs mert szar, akkor Benőke elmegy a másik boltba és megveszi ott :o

Idézet

Lenne viszont egy kérdésem a  szervízes bácsihoz:
Hogy mernek 3 év garanciát adni rá, ha ilyen vackot gyártanak? Így is megéri nekik?

Ezt nevezik marketingnek ;)
Veszi a paraszt, mert 3év garr. csak az adatokra nincs :reklamacio:
Számtalan példa van rá, hogy a 3. döglöttpéldány után H-t, vagy W-t vesz, netán S-t. :)

Szerkesztette: stol 2007. 02. 05. 08:13 -kor

#2374 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 08:55

Hali!

Van egy 120-as pata-s samum, 3 bad sector-ral, amire a SMART még azt mondja, hogy "rendben, az érték normális". Egy fájlom emiatt oda is lett, azaz adatvesztés forog fenn. :reklamacio:
Szerintetek ez már garanciális történet?
A sz*r ügy, hogy anno a M*tral-ban vettem (mondjuk az ilyen hülyeségekről már leszoktam) 3 év garival, de nem samsungos garipapírral. Ja, és sulinetben. :rolleyes:

#2375 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 09:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 23:01

Hat ez azert nem teljesen igy volt (van?). A regebbi garjegyen szigoruan rajta volt mind, hogy jotallas a vasarlas helyen ervenyesitheto, tehat nem lehetett vele samu szervizbe menni. Az uj garijegyen ilyen nincsen, azt meg nem tudom, hogy a versmondolanyok mit mondanak a telefonon hibabejelentesnel, ha valakinek van ezugyben tapasztalata, ossza meg :).
(azt a dolgot nem emlitve ugye, hogy a vevo valasztasa szerint a vasarlas helyere vagy a kijelolt szakszervizbe viheti a meghibasodott termeket, tehat nem evidens, hogy garjegyes cucc a szervizben kot ki)

Szerkesztette: asdf 2007. 02. 05. 09:32 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2376 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 10:01

Figyu srácok én azt modndom hogy mindenkinek megvan a maga tapasztalata úgyanúgy mint nekem.
Én pl 2 samu winyót hajtok.
1 160 as Sata és 1 160 as Pata(ez pl bátyám gépében.
Az egyetlen negítívúm hogy eléggé ótvar a rájuk rakott jumperállás beállító segédlet, de enyi.
Egyiknek sincs hangja mindekettő hűtés nélkül alig verdesi a 40 fokot rendes használat mellet(és itt azt értem hogy pl az én gépem megy napi 24 órát és heti min 5-6 napot egyfolytába ha nem többet).
Mindkettő halk, csendes nem remeg, ,nem fütyűl(az én gépem kb 50 cm re van a fejemtől úgyhogy lehetne hallani.)
Ja és azt elfelejtettem említeni hogy mind2 winyó használtan lett véve(mármint a samuk)
Én egyenlőre megbízom bennük.
Ami igazán aggaszt aza 120 as ATA MAXTOR winyóm mai verdesi az 55 fokokat hűtés nélkül.

Szerkesztette: Virus9AX 2007. 02. 05. 10:02 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 19:56

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 10:01

Figyu srácok én azt modndom hogy mindenkinek megvan a maga tapasztalata úgyanúgy mint nekem.
Én pl 2 samu winyót hajtok.
1 160 as Sata és 1 160 as Pata(ez pl bátyám gépében.
Az egyetlen negítívúm hogy eléggé ótvar a rájuk rakott jumperállás beállító segédlet, de enyi.
Egyiknek sincs hangja mindekettő hűtés nélkül alig verdesi a 40 fokot rendes használat mellet(és itt azt értem hogy pl az én gépem megy napi 24 órát és heti min 5-6 napot egyfolytába ha nem többet).
Mindkettő halk, csendes nem remeg, ,nem fütyűl(az én gépem kb 50 cm re van a fejemtől úgyhogy lehetne hallani.)
Ja és azt elfelejtettem említeni hogy mind2 winyó használtan lett véve(mármint a samuk)
Én egyenlőre megbízom bennük.
Ami igazán aggaszt aza 120 as ATA MAXTOR winyóm mai verdesi az 55 fokokat hűtés nélkül.

Ez 2 hdd.
Nálunk a statisztika, 100+ vinyóbol épűl föl és azért, ne mond nekem, hogy ez a pontatlanabb ;)

#2378 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 21:33

Nem akarok semmilyen statisztikát megdönteni.
Te is tudod hogy a kivétel erősíti a szabályt.

Csakis kizárólag egyéni tapasztalatot írtam le.

#2379 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 08:33

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 22:33

Te is tudod hogy a kivétel erősíti a szabályt.

sztem  meg gyengíti  :Đ

#2380 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:42

Idézet: daemon69 - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 8:55

Hali!

Van egy 120-as pata-s samum, 3 bad sector-ral, amire a SMART még azt mondja, hogy "rendben, az érték normális". Egy fájlom emiatt oda is lett, azaz adatvesztés forog fenn. :reklamacio:
Szerintetek ez már garanciális történet?
A sz*r ügy, hogy anno a M*tral-ban vettem (mondjuk az ilyen hülyeségekről már leszoktam) 3 év garival, de nem samsungos garipapírral. Ja, és sulinetben. :rolleyes:

Én KETTŐ BS-al vittem vissza, és visszavették. Igaz BF és nem Sulinet... Mistrál az viszont kérdéses...  :omg:

Noti vinyó kell vagy WD, Hita. Esetleg átmenetileg marad a gumis felfogatás. De én is váltok már, remélem addig megy még a 120-asom. Persze semmi baja nem volt eddig!

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.