HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 23:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 22:15

a win telepítése alatt nem dugod rá a patára az ata kábelt :D

Vagy letiltom BIOS-ból. Nem valami elegáns megoldás, de ha csak így tudja értékelni a Win, akkor nincs más. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2582 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 21. 23:04

Sziasztok!

Úgy néz ki, gond van a közel 3 éves egyik Samsung vinyómmal. A SMART-ot figyelő DTemp szól, hogy CRC hibás. Még megnézem majd a HUTIL-lal is... De ezt így becserélik gariban?

A boltban amúgy csak 80-as és 160-as vinyó van, talán 80-as sincs már valójában. Ilyenkor mi a helyzet? 160-ast kapok? Az akkori árából most kijönne egy 400 GB-os és még maradna egy ezresem is...  :Đ

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2583 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 06:54

Idézet: Charles - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 23:04

Sziasztok!

Úgy néz ki, gond van a közel 3 éves egyik Samsung vinyómmal. A SMART-ot figyelő DTemp szól, hogy CRC hibás. Még megnézem majd a HUTIL-lal is... De ezt így becserélik gariban?

A boltban amúgy csak 80-as és 160-as vinyó van, talán 80-as sincs már valójában. Ilyenkor mi a helyzet? 160-ast kapok? Az akkori árából most kijönne egy 400 GB-os és még maradna egy ezresem is...  :Đ

Üdv!

Jelenlegi piaci árban cserélik, mivel a gyártó is jelenlegi árában fogja cserélni.

#2584 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 22. 07:16

Idézet: Charles - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 0:04

Sziasztok!

Üdv!

Kábelt vizsgáld át először.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2585 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 10:37

Kösz a válaszokat, tehát a hiba a DTemp szerint az
"Identity information CRC" -nél failed.

A kábel elég új, Sata, nemrég raktam össze a gépet ahova a vinyó került, de megnézhetem egy másik kábellel.

Sajnos a vinyó a egy 5,25" helyen van egy sínnel beépítve, és max "gőzölögni" tud felfele egy nyíláson. Hűtése nincs. 50 fok szokott lenni működés közben, bár előtte sem volt egy hidegfejű jószág...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2586 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 10:39

Idézet: stol - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 7:54

Jelenlegi piaci árban cserélik, mivel a gyártó is jelenlegi árában fogja cserélni.

Azert a regieknel volt boven olyan garijegy, melyen 3 ev teljeskoru garancia, mely a vasarlas helyen erevenyesitheto szoveg volt, itt nincs szarozas, teljes lovet kell adni. (A mostani uj szurkeken 1 ev teljes + (a jogilag amugy ertelmezhetetlen) 24 honap szamlagarancia szoveg van)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2587 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 22. 12:33

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 10:39

Azert a regieknel volt boven olyan garijegy, melyen 3 ev teljeskoru garancia, mely a vasarlas helyen erevenyesitheto szoveg volt, itt nincs szarozas, teljes lovet kell adni. (A mostani uj szurkeken 1 ev teljes + (a jogilag amugy ertelmezhetetlen) 24 honap szamlagarancia szoveg van)

Igen, nekem is ez van rajta...

"3 év általános csere garancia jótállási jegy és számla együttes bemutatásánál a vásárlás helyén cse" :D

De most  HUTIL nem mutatott hibát csak ez a hiba van:

Üdv!

Csatolt fájl:

#2588 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 15:19

Smart ertekeket mutass, ez egy adott program vacka, a joisten tudja mikor, hogyan, mit ert o crc error alatt.
Archív:

#2589 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 20:57

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 10:39

...itt nincs szarozas, teljes lovet kell adni...

Rosszul tudod!
Ha ez így lenne, minden bolt csődbemenne.... :omg:
2 eshetőség áll fenn:
A: A bolt cseréli polcról a vinyót, azonos méretűre, vagy jelenlegi piaci értékére fizetve nagyobbra.(Polcról cserére NEM köteles jogilag eggyik bolt se, ezt tudom, mert szervizes vagyok egy számtechboltban)
B: A bolt elküldi a forgalmazónak, majd a cserevinyót kapja vissza ~3hét után...

:offtopic:
Vegyünk egy példát!
Vettél ~3éve egy 6600GT-t, AGP-s kivitelben, ~50e HUF-ért, 3év garral.
Mit az Isten, 2éves és 11hónapos korában beszarik.
Visszaviszed, de neked nem kell már a rég lejárt 6600GT és kinézted a polcról a 8800GTS-t, ami pont ugyanennyie fáj.
Kiadják, hazamész és mindenki happy lenne, HA a kezed nem lógna a bilibe :Đ
Ugyanis!
A nagyker egy 6600GT-re, vagy jelenlegi piaci értéken más hw-re cseréli.
Miért adnának a boltban egy 50ezres cuccot, amikor garrban kapnak egy 15ezres kártyát, amit jó esetben 20e-ért tud eladni.
Máris bukna 30ezret a semmiért.
Teccikérteni? :cool:

#2590 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 22:23

Ezt tessek elmagyarazni a Hazai tukor/elromlott digifenykepezos topikban tenyeszo fogyatekosvedoknek is, helybol leszedik a fejedet.

(Mi mar probaltunk ravilagitani, hogy hajukra kenhetik a torvenyt, mert a kereskedelem nem ugy mukodik, ahogy az o lazalmaikban szerepel, de hiaba...)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 09. 22. 22:24 -kor

#2591 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 22:23

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 15:19

Smart ertekeket mutass, ez egy adott program vacka, a joisten tudja mikor, hogyan, mit ert o crc error alatt.

A többi CRC error rendben van... Kábel hiba lesz akkor... :s Esetleg BIOS beállítás. Máshol mondták már, amit észre se vettem, hogy PIO módban megy UDMA helyet...  :confused:  :reklamacio:

Nem tudom, hogy lehet rossz egy Sata kábel.  :Đ

Üdv!

#2592 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 23:04

Idézet: Charles - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 23:23

Nem tudom, hogy lehet rossz egy Sata kábel. :Đ

Ez egyértelmű kábelhiba! Olvastam valamelyik fórumon, hogy ez a hibakód (amit a BSOD-nél ír) azt takarja, hogy a kábel szar! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2593 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 09:20

Kicsréltem a kábelt, de semmi változás. A Windows SATA átvitelt mutat...
Más CRC error nincs...

Üdv!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Charles 2007. 09. 23. 09:24 -kor

#2594 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:31

Idézet: stol - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 21:57

Rosszul tudod!
Ha ez így lenne, minden bolt csődbemenne.... :omg:

Figy, ha 3 ev teljeskoru garancia szerepel a papiron, akkor ha van egy 40-es vinyoja a juzernak, akkor vagy egy negyvenest kap, vagy a lovet vissza, ez a ketto jar neki, ezen nincs mit vitatni. Persze meg lehet vele beszelni, hogy kap egy 80-ast, de csak ha beleegyezik :)
A videokartyaval az a problema, hogy az osszes kiskerbolt akkor balpenisz, hogy 3 ev garisnak hirdeti az 1 ev teljeskoru, +2 ev gyartoi, korlatozott garanciat. Ebbol maris lathato, hogy miert ne hasonlitsuk ossze a vgazsuga  1+2 eves garijat a(z anno) 3 ev teljeskoru garis samsung garival.
Archív:

#2595 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 23. 22:21

Na, ok ne vesszük össze!

Én jól járnék, leadok egy 120-ast és kapok egy 160-ast, ezt elfogadom persze. Csak épp lehet, hogy ez nem is garis hiba, de nem tudom, mi ez...  :think:

Üdv!

#2596 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 09:47

Letoltod a hutil programot. Ha az hibasnak mondja, akkor hibas, ha nem, akkor a bolt is visszaadna teszt okesan.
Archív:

#2597 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 24. 11:51

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 23:23

Ezt tessek elmagyarazni a Hazai tukor/elromlott digifenykepezos topikban tenyeszo fogyatekosvedoknek is, helybol leszedik a fejedet.

(Mi mar probaltunk ravilagitani, hogy hajukra kenhetik a torvenyt, mert a kereskedelem nem ugy mukodik, ahogy az o lazalmaikban szerepel, de hiaba...)

:offtopic: az túlzás, h hajra lehet kenni a törvényt, csak eccerűen nagyon macerás a fogyvédői illetve majd  bírósági szinten érvényesíteni a jogokat. az ember általában kap a 6600gt helyett egy 7600gs-t, oszt kész. mindenki ott van ahol előtte, nincs szájkarate és korrekt is.
szerk: eredetileg azért néztem be, h mi az a vinyó, ami mostanság teljesítmény és méret, valamint meghibásodás ügyileg bestbuy. ár olyan 20-25k, méret 300-500 giga.  :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 09. 24. 11:53 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2598 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 24. 12:17

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 12:51

mostanság teljesítmény és méret, valamint meghibásodás ügyileg bestbuy. ár olyan 20-25k, méret 300-500 giga.  :Đ

20-25k körül Samu 400-as.
Make love not Wor.

#2599 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 24. 12:41

végül 22k-ért az 400 gigás wd caviar re-re esett a választásom. talán a hát következő felére péz is lesz rá. sok rosszat nem hallani róla. most temettem a második samu vinyóm, elődjét követte fél év után a digitális hullámsírba.
már csak az a nagy harci kérdés, h a fullgagyi, átmenetinek tervezett és a hosszútávú tervben már véglegesként szereplő asrock hibrid lapom mit fog szólni hozzá. én még leragadtam az ide-nál, assetom, ezt a sata2-őt eszik-e vagy isszák (najó, van a comcéd szobában egy satás raptor). hogyé lehet felbűvészkedni, sikerül-e az esetleges elhangzott káromkodásmennnyiség alól egyáltalán a pápának feloldozást adnia... :tanácstalan:

Szerkesztette: avman 2007. 09. 24. 12:42 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2600 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 13:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 13:17

20-25k körül Samu 400-as.

samu meghibásodásügyileg nem best-buy a tapasztalataim alapján
persze ha van up-to-date mentés, akkor tökmindegy

aktív hűtés kell 7200k rpm és fölötte
aki csak csupaszon használja, ne csodálkozzon semmin
Ciciman is on borda