HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 28. 19:40

Nekem is samsung van és lekopogom tökéletesen megvok vele elégedve.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2662 Felhasználó inaktív   Kaszu2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:12

Mindhárom winyám Samsung(40es, 80as, 120as), csendes, megbízható, már 4éve húzzák!

#2663 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 20:18

Idézet: Gabcsi01 - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 12:17

Segítségeteket várnám a következőben:

Van egy Samsung SP1614C SATA vinyó a gondom az, hogy a hozzá tartozó HUTIL program auto-detect funkciója nem találja meg.

Justforsure: tenyleg a hozza tartozo hutil? (tehat 2.10?) Nincs tippem, probalkozz kulonfele verzioju hutilokkal ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2664 Felhasználó inaktív   Gabcsi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 12:15

Köszi asdf!

Valóban a 2.10 már müködik, én a saját vinyómnál felajánlott verziót próbáltam 1.21
úgylátszik az még nincs a SATA-ra felkészítve.

#2665 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 23:21

Most nyilvanitottam halotta a 160gigas sata1 Samsung vinyom. Tegnap elkezdett fagyogatni a rendszer ha olyan jatekot inditok ami oda volt telepitve, majd mikor beakartam lepni valemelyik mappaba a vinyon azt irta, hogy a lemez nincs formazva.

Ujrainditani mar nemtudtam a gepet, ha ravan dugva az alaplapra a vinyo akkor biosnal megakad es nemmegy tovabb. Vinyo bekapcskor kattan joparat es kesz.

Most vettem 400as SataII Samsung vinyot... hat nemtom abban igy ezek utan mennyire bizzak. Az elozo vinyo 3 eves lehetett max.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2666 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 20:21

Mai termész Szamfing témában, 4db.
2db ~3hónapos 250 és 320-as.
1db 2006.03. havi, teljesen besült Nidec motorral, ő 160GB-os volt és ATA felületű.
1db 2hetes 500-as "modell" fejetlenséggel.
A héten jött vissza 2db WD 3db Hitachi és 2db Seagate/MAxtor is.
A napi 1-2 kifingott Samsung Default már

Ez szervizes statisztika! Akinek nem tetszik, csukja be a szemét, ugyanis a Samsung vinyók egy kalap sza_t sem érnek kérem...

Amelyik leállítást követően lemezmegálláskor éles/érces hangon sivít, ott kérem vagy fejletapadás lesz, vagy besül a csapágy.

#2667 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:30

Idézet: carr - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 1:08

Hita-t néztem. Valami 160GB féle. Depo szerint 11k. Ha nem cserélik gariba, persze csak akkor... :)

Nobaz ekkora láma céget... (gyöngyösi)...
Azt mondják kutya baja a vinyónak. Akkor hallucináltam naponta többször is? Ráadásul eddig ületk rajta...
Szerinted?
Ebből becsomagolós földhözvégós lesz. szerintem. S*ggfej banda. :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :mad:  :mad:  :mad:

#2668 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:39

Idézet: stol - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 20:21

Mai termész Szamfing témában, 4db.
2db ~3hónapos 250 és 320-as.
1db 2006.03. havi, teljesen besült Nidec motorral, ő 160GB-os volt és ATA felületű.
1db 2hetes 500-as "modell" fejetlenséggel.
A héten jött vissza 2db WD 3db Hitachi és 2db Seagate/MAxtor is.
A napi 1-2 kifingott Samsung Default már

Ez szervizes statisztika! Akinek nem tetszik, csukja be a szemét, ugyanis a Samsung vinyók egy kalap sza_t sem érnek kérem...

Amelyik leállítást követően lemezmegálláskor éles/érces hangon sivít, ott kérem vagy fejletapadás lesz, vagy besül a csapágy.

:up:

Hátnemtudom, ezek után nem nagyon sürün veszek hasonló hdd-t.
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#2669 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 15:00

Idézet: carr - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 14:30

Nobaz ekkora láma céget... (gyöngyösi)...
Azt mondják kutya baja a vinyónak. Akkor hallucináltam naponta többször is? Ráadásul eddig ületk rajta...
Szerinted?
Ebből becsomagolós földhözvégós lesz. szerintem. S*ggfej banda. :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :mad:  :mad:  :mad:

Melyik volt az? Jöhet privibe is a neve az üzletnek! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2670 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 10:10

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 15:00

Melyik volt az? Jöhet privibe is a neve az üzletnek! :)

Mélben ment. Privit nem használok...

#2671 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:55

Idézet: stol - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 21:21

Ez most komoly? nekem is ilyesmi hang hallatszik a vinyó felől, amikor leáll; olyan mintha egy kis elektromos "turbina" leállna. Most akkor rakjam be a segate 40 gigás vinyómat, mert a másik samsung vinyóm meg mindig megfagyott a rendszer, csak úgy, sztem badsectoros. Bár a két samu satás, a sg IDE-s, de attól nem sokkal lassabb, nem? A méret majdnem mindegy.

Szerkesztette: critical_source 2008. 03. 15. 19:58 -kor

#2672 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 15:53

2006 nyári. Gar már nincs.

Csatolt fájl:

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2673 Felhasználó inaktív   etenyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:58

Idézet: carr - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 15:06

Jól leült a totyik... :)

SAMSUNG HD080HJ van ezzel a fw-vel:ZH100-33
A gondom az,h újabban azt játsza,h megáll 1 pillanatra, aztán működik tovább... Ez vajon miért lehet?
Speedfan riport nem mond semmit, más baja nincs.
Mintha kezdene haldokolni... kattog, és recseg 1-1et néha... elég fura.
Valakinek tapasztalat? Óvintézkedés, és pánik mode on? Adatmentés, gariztatás? :s
Nem az enyém, szal azt sem tudom mikor lett véve...
cca 1,5éves. Lehet fiatalabb.  :think:
:respect:

Szia!

Ez azért van mert kezd meghalni a cucc.
Nekem is ez van/volt S.M.A.R.T status BAD és bár megy, de meg fog halni.
Sürgősen ments, amíg lehet.

3hónapja vettem a Samsungot, röhej.
A SMART az a Hibaelőrejelző a vinyóban.

Viktor

#2674 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:39

Mégis van rá gar, megpróbálom visszavinni. Még ha rugdostam volna, vagy dobáltam volna vagy rosszul bántam volna vele megérteném, hogy ki akar b*szni velem és megdöglik, de kényeztettem, becézgettem, így meg azt mondom a k*rva anyját :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2675 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:57

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 15:53

2006 nyári. Gar már nincs.

Ez az egész nagyából nem jelent semmit ugyanis elég egy irási hiba amit akár áramszünet is okozhat és már hibának veszi áthelyezi.hdd regenerátorral javithatók a logikai badek,persze kell hozzá egy másik gép mert fél nap..Ha logikai bades szépen vissza is fogod kapni a szerviztől legyalulva :)

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 19. 12:58 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2676 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:49

Öööö izé, a logikai bad, az a filerendszer, esetleg partíciós tábla etc. hibáiból jöhet létre. A HDDRegen-t meg ugye nem érdekli, hogy mi van a HDD-n, hozzá sem nyúl a filerendszerhez. Tehát hogy hoztad össze a kettőt? :D Sőt, a logikai bad sector ugyanúgy nem érdekli a SMART-ot, mint a HDDRegent-t, így kicserélni sem tudja, mert ő a fizikai olvashatóságot vizsgálja.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2677 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 14:34

Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:49

Öööö izé, a logikai bad, az a filerendszer, esetleg partíciós tábla etc. hibáiból jöhet létre. A HDDRegen-t meg ugye nem érdekli, hogy mi van a HDD-n, hozzá sem nyúl a filerendszerhez. Tehát hogy hoztad össze a kettőt? :D Sőt, a logikai bad sector ugyanúgy nem érdekli a SMART-ot, mint a HDDRegent-t, így kicserélni sem tudja, mert ő a fizikai olvashatóságot vizsgálja.

fizikai sérülést semmise tudja javítani az egy lemégnesezési sérülés ami logikai hiba hiszen a lemez azon pontjának adata 1 vagy 0 ba "ragad".Egyébbként a hdd regenerátor kezelési útmutatójába is irja:HDD Regenerator regenerates logical bad sectors by magnetic reversal.
De majd xc biker-t megkérdezem ő a szakértője ennek a témának hiszen ez a munkája.

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 19. 14:41 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2678 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:39

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:55

Ez most komoly? nekem is ilyesmi hang hallatszik a vinyó felől, amikor leáll; olyan mintha egy kis elektromos "turbina" leállna. Most akkor rakjam be a segate 40 gigás vinyómat, mert a másik samsung vinyóm meg mindig megfagyott a rendszer, csak úgy, sztem badsectoros. Bár a két samu satás, a sg IDE-s, de attól nem sokkal lassabb, nem? A méret majdnem mindegy.

Mivel mechanika korlátos a sebesség, így jelen esetben nem számít az interface.

#2679 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 22:31

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 14:34

fizikai sérülést semmise tudja javítani az egy lemégnesezési sérülés ami logikai hiba hiszen a lemez azon pontjának adata 1 vagy 0 ba "ragad".Egyébbként a hdd regenerátor kezelési útmutatójába is irja:HDD Regenerator regenerates logical bad sectors by magnetic reversal.
De majd xc biker-t megkérdezem ő a szakértője ennek a témának hiszen ez a munkája.

Persze, hogy nem, a javítás úgy értendő, hogy ráveszi a SMART-ot, cserélje már ki azokat a fránya hibás sectorokat. ;) Amelyik sector mágnesesen hibás lesz, azt semmi nem javítja ki...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2680 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 15:52

Sziasztok szakik!

A "halott, adatvesztett..." topikban már leírtam (elnézést az esetleges átfedésért), nem vettem észre, hogy van ez a samsung totyik is.. szóval a nagy gondom az, hgy kb 3. hónapja raktam a gépembe egy 500-as sata samsung vinyót, mely most már lassan másfél hónapja adatvesztés stb nélkül egyszerűen fagyasztja a gépem (teljesen össze-vissza, de szerencsére azért ritkásan). Kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy őkelme okozza a fagyikat... előtte cseréltem tápot, vga-t stb, futattam teszteket, harddisk sentinel figyel, eseménynapló üres stb. - és ha lehúzom ezt a sata hdd-t, akkor nincs gondom. Cseréltem már kábelt is, átdugtam másik alaplapi csatira..

Hm, mihez kezdjek ezzel a problémával? A hdd garis, de hát látszólag (tesztek szerint) nincs vele gond.. (bakker, de utálom, ha egy gép megbízhatatlan :/ )
A konfigurációm az aláírásomban látható, az alaphoz az F7 upgrade van fenn, de az újabb nem adna megoldást.
Szóval akinek van tippje, vagy tapasztalt hasonlót, kérem ossza meg velem is.

Köszi előre is!

szerk. lenne egy pöti erkölcstelen kérdésem: ugye ilyen "hibával" nem nagyon tudom gariztatni?! De akkor mivel lenne érdemes? Gázgyújtó-szikrát neki?  :Đ  (nem szóltam!)

Szerkesztette: PorMacs 2008. 03. 25. 16:13 -kor

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.