HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:19

hat nalam sem melegebb :) mongy bug... gondolkodtam vizhuteses kialakitason, de tok felesleges. legtobbszor nem is kell hutes... a hutesben meg van par lepcso a viz elott. erdemes azokat probalgatni. a heatpipe tokeletes ilyenre... egy chipsethutesnel is tokeletes lenne.

#482 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:20

passziv hutesrol beszelek

#483 Felhasználó inaktív   ebanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 13. 15:08

Sziasztok!

a problémám a következő.Adott egy 60gb-s samsung 7200 vinyó.
Ha ata100-n van akkor nem megy fel rá az xp azt írja hogy nincs meghajtó amire telepítsen.Az alaplap látja minden estebe.Ha viszont az udma33-ra teszem akkor szépen felmegy rá az xp.

Miért van ez?Mit csináljak hogy az xp felkerüljön a az ata100-son keresztül?

Többször is megparticioáltam, nem sikerült sehogy sem.
Válaszokat előre is köszönöm

#484 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 16:09

idézet:
Ezt írta ebanka:
Sziasztok!

a problémám a következő.Adott egy 60gb-s samsung 7200 vinyó.
Ha ata100-n van akkor nem megy fel rá az xp azt írja hogy nincs meghajtó amire telepítsen.Az alaplap látja minden estebe.Ha viszont az udma33-ra teszem akkor szépen felmegy rá az xp.

Miért van ez?Mit csináljak hogy az xp felkerüljön a az ata100-son keresztül?

Többször is megparticioáltam, nem sikerült sehogy sem.
Válaszokat előre is köszönöm
[/quote]

Az UDMA-2 (ATA-33) feletti módokhoz 80 eres konduktoros IDE kábel szükséges. Az rendben van? Az alaplap hogy látja, milyen UMDA módba kerül?

Üdv.

#485 Felhasználó inaktív   ebanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 17:26

Ezt természetesen tudom. :)

ATA100-ként ismeri fel

idézet:
Ezt írta Freddy001:

Az UDMA-2 (ATA-33) feletti módokhoz 80 eres konduktoros IDE kábel szükséges. Az rendben van? Az alaplap hogy látja, milyen UMDA módba kerül?

Üdv.
[/quote]

#486 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 17:45

Nem qrvára mindegy hogy ATA100 vagy ATA133?

Olyan hülyeségeken tudtok görcsölni, hogy már fáj. :) :D

#487 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 19:36

gyorsabb a bufferelt irás/olvasás..... nem kicsit
all bitches

#488 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 21:33

idézet:
Ezt írta Etele:
Nem qrvára mindegy hogy ATA100 vagy ATA133?

Olyan hülyeségeken tudtok görcsölni, hogy már fáj. :) :D
[/quote]

Üdv Etele

Én nem így látom. Abból a megközelítésből, hogy szeretné kihozni a gépéből a maximomot. Csupán ezért. ;) Esetleg fejlődik is valamit a "küzdelem" során. ;) Szerintem a dolog lényege itt rejtőzik. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Én sem nyugodtam addig, míg minden winyóm ATA 100-on nem ment, a Abit KT7-es alaplapomban. ;) A "problémák" azért vannak, hogy megoldjuk őket.Néha kell egy kis segítség, de azért közben tanulunk is egy s mást. ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#489 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 21:53

ATA100/ATA133 nem hinném, hogy sokat befolyásolna, amúgy az Intel chipset-ek nem tudnak 133-at. Ebanka ATA33-ra panaszkodott, úgy már nem mindegy.

[ 2004. március 13.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#490 Felhasználó inaktív   ebanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 22:04

Bizony!
Csak UDMA33 jó.
Választ nem tud senki?

#491 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 22:22

idézet:
Ezt írta richies:
gyorsabb a bufferelt irás/olvasás..... nem kicsit[/quote]

Ez vicc? Én teszteltem így is, úgy is a Maxtoromat anno, és 0, zéró, semmi különbség nem volt.

idézet:
Ezt írta Macska:

Üdv Etele

Én nem így látom. Abból a megközelítésből, hogy szeretné kihozni a gépéből a maximomot. Csupán ezért. ;) Esetleg fejlődik is valamit a "küzdelem" során. ;) Szerintem a dolog lényege itt rejtőzik. ;)
...
[/quote]

Nem. A lényeg abban rejtőzik, hogy ha sikerül ATA133-ra raknia, semmi fejlődést nem fog tapasztalni.

BTW, én nem ebankára gondoltam, hanem pl. fcseh vergődésére (ld. előző oldal). Az hogy most jutott eszembe hogy csodálkozzam ezen, nem számít. :D

#492 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 14:21

Szerintem én vagyok az első, aki panaszkodik itt a Samsung winyókra, de én most megteszem. Az enyém (SpinPoint 60GB 3 hónapos) belehalt egy Mandrake telepítésbe. Vagyis amikor a telepítő újra indította a gépet, csak 9-et írt ki. Aztán egy Seagetre feltettem az XP-t, és a Partition Magic-ot, ami az egész winyót hibásnak látta, és semmilyen műveletet nem engedett. Aztán feltettem a Samsung winyóra az UHU linux-ot, és minden OK. Ekkor a Partition Magic hibátlannak látta ext3 filerendszerrel. Még átparticionálni is engedte, így lett 55 GB NTFS, és 5 GB ext3+swap
Na ezen felbuzdulva fel akartam telepíteni az XP-t az 55 GB-ra, és az első újraindításkor azt írta ki, hogy hibás rendszer.

Arra már rájöttem, hogy valószínűleg a bootsector sérült meg, de hogy a Mandrake visszafordíthatatlan károsodást okozott volna, azt nem hinném. Igaz az LG CD-ROM-oknál megtette, de hogy itt is?

Jó lenne, ha megint ez lenne a rendszerwinyóm, mert csendesebb, mint a Seagate 80GB 7200.7. Ötlet?

[ 2004. március 14.: tusi szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. március 14.: tusi szerkesztette a hozzászólást ]

#493 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 17:57

idézet:
Ezt írta ebanka:
Bizony!
Csak UDMA33 jó.
Választ nem tud senki?
[/quote]

Üdv ebanka

Ebben a topikban a hetedik oldal tetejétől a végéig olvasd el figyelmesen. Főleg richies és Masterboy párbeszédét kövesd figyelmesen. Nem tudom, nálad is ugyanez a probléma (???), hátha segít valamit. ;)

Én 20 percig szívtam azzal, hogy még sosem volt a kezemben ATA 80-as kábel, (nem is foglakozom gép összerakással), és azt hittem, hogy mindegy melyik végét dugom az alaplap felé, nem is figyeltem fokozattan oda. Mivel hosszú kábelt vettem, így nem tünt fel első pillantásra, hogy az egyik vége kék, a másik 2 fekete.Persze, hogy először a fekete véget dugtam az alaplapra, és mivel hosszú kábel, ezért fel se tünt. Ebben az esetben a winyomat csak ATA 33-nak ismerte fel. Mondom magamnak ilyen nincs. Végül láttam, hogy van egy kék vége is a kábelnek.20 perc múlva, mikor lenyugodtam.Ezt követően a kék végét dugtam az alaplapra a kék színű ide csatiba. S lám jó lett, ATA 100 (!!) ;) :D Szóval... megküzdöttem vele. :D Ez van, ha az ember nem gyakorlott gép összerakó, de megoldódott. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Lehet, nem ugyanazon problémáról van szó, csupán hasonlóról. ;)

[ 2004. március 14.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]

#494 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:18

idézet:
Ezt írta Macska:

...Ez van, ha az ember nem gyakorlott gép összerakó, de megoldódott. ;)
...
[/quote]

Nem.

Ez akkor van, ha úgy állsz neki a gépösszerakásnak, hogy lusta vagy elolvasni az alaplap manual-ját, ugyanis abban feketén-fehéren le van írva és rajzolva, hogy melyik végét hova kell dugni az IDE kábelnek.

#495 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:22

idézet:
Ezt írta Etele:

Nem.

Ez akkor van, ha úgy állsz neki a gépösszerakásnak, hogy lusta vagy elolvasni az alaplap manual-ját, ugyanis abban feketén-fehéren le van írva és rajzolva, hogy melyik végét hova kell dugni az IDE kábelnek.
[/quote]

Üdv Etele

Előtte ATA 33 sima 40 eres kábel volt rajta, normál hosszúságú kábel, annál pedig nincs színkülönbség, és egyértelmű, melyik vége melyik. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Azért annyira hülye nem vagyok, hogy átlagos esetben ne tudjam melyik végét hova kell dugni a kábelnek. Azt is tudom, hogy a legvége a kábelnek a SLAVE, egyyel vissza a MASTER, a hosszú egy csatis vége megy az alaplap felé. Volt már hosszú (!!) 80 eres ide kábel a kezedben?? Egyébként még soha nem láttam, ilyen 80 eres kábelt beszerelve sem. ;) Különössebben nem érdekes, lehet rajtam röhögni, csupán azért írtam le, ha esetleg más is beleszalad akkor tudja mi a gond. Alaplapi könyvem meg nincs, mert a lapot használtan vettem, nem volt hozzá.

Etele, te direkt szívózól velem??????? Mielőtt lustának minősítesz, gondokodj egy kicsit, jó!!!!! Egyébként nem haragszom, semmi gond. ;) ;) ;)

#496 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:46

idézet:
Ezt írta Macska:

...
Etele, te direkt szívózól velem??????? Mielőtt lustának minősítesz, gondokodj egy kicsit, jó!!!!! Egyébként nem haragszom, semmi gond. ;) ;) ;)

[/quote]

Nem szívózok, csak hát a bénázás az bénázás, bárki írja/csinálja.

Arról meg nem tehetek, hogy hátrányos helyzetedből kifolyólag nem volt manual-od... ettől még én gondolkodom, de nem vagyok gondolatolvasó, tehát az alapesetet feltételezem: volt manual, csak lusta voltál beleolvasni.
Mellesleg a neten kb. 2 másodperc alatt bármelyik alaplap manual-ját letöltöm, úgyhogy ez a "nem adtak hozzá" elég fals szöveg...

idézet:
Ezt írta Macska:

...
Ui: Azért annyira hülye nem vagyok, hogy átlagos esetben ne tudjam melyik végét hova kell dugni a kábelnek. Azt is tudom, hogy a legvége a kábelnek a SLAVE, egyyel vissza a MASTER, a hosszú egy csatis vége megy az alaplap felé...
[/quote]

Vazz, ez nem tudom hogy jön ide, ugyanis jelen esetben az UATA kábelekről van szó, ahol nem a hosszúság dönt, hanem a színkód... LOL.

[ 2004. március 14.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#497 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 19:12

Üdv Etele

1. Ne minősíts, ha a körülményeket nem ismered, de azért írtam előző hozzászólásomban róla egy két szót.

2. Az UATA kábel (legalább tudom a pontos nevét) szerinted logika alapján nem ugyanúgy köttetik be, mint ahogy leírtam??? A színkódra meg rájöttem 20 perc múlva.

Mivel odaírtam, hogy nem vagyok gyakorlott gép összerakó, és mindettől függetlenül megoldottam a problémát logika alapján, úgy hogy sosem hallottam a színkódról. A winyót hétvégén vettem, user manual nincs, otthon nem tudtam kinyomtatni a user manualt,nem is volt, de a gépet szétszedtem már, 2 gépem meg nincs.Azért 20 perc alatt mégis sikerült. Tudom, lusta ember vagyok. Maradjunk ennyiben. A hülyeség, az hülyeség. Így van. Tudod, ha hibázol, akkor le se írd tanulságként, mert egyből lusta embernek titulálnak. ;) ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Etele. Valószínű nem a hibával van gond, sem pedig azzal, hogy fel merem vállalni, tanulságként leírni. Biztos, aki nap mint nap rak össze gépet, megmosolyog, sőt nevet is.A probléma inkább azzal van, ahogy te néha, néha rám találsz.Adott esetben minősítesz úgy, hogy a körülményeket nem is ismered. Nem haragszom, csak így érzem.Ha lehet, ne minősíts engem, nem követtem el semmi szabályellenest. Részemről befejeztem. ;)

Peace ;)

#498 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 22:19

hi..
tudtommal a kábel vége a master, s az eggyel visszább a slave(azaz a középső) :)
all bitches

#499 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 22:27

idézet:
Ezt írta richies:
hi..
tudtommal a kábel vége a master, s az eggyel visszább a slave(azaz a középső) :)
[/quote]

Tényleg... bakker, ezt észre sem vettem, LOOOOOOOOOOOOOOL. ;) :D ;)

idézet:
Ezt írta Macska:
...
Ui: Azért annyira hülye nem vagyok, hogy átlagos esetben ne tudjam melyik végét hova kell dugni a kábelnek. Azt is tudom, hogy a legvége a kábelnek a SLAVE, egyyel vissza a MASTER, a hosszú egy csatis vége megy az alaplap felé...[/quote]

[ 2004. március 15.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#500 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 22:32

idézet:
Ezt írta Macska:
...A probléma inkább azzal van, ahogy te néha, néha rám találsz...[/quote]

Találjon rád a nagy Ő, én biztos nem fogok. :)

De ami vicces az vicces, ezt neked is el kell ismerned. :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.