HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Bandeee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 23:55

Sípoláshoz én is társulni tudok, volt egy 1213-as 120-as ide-s, és sípolt mint állat 2 napig, megbolondultam tőle éjszaka!!!! Visszavittem T.P.Comp elnevezésű pompás pécsi számítógép kereskedésbe ,és kicseréltettem egy maxtorra szintén 8 mega cachessel, hadd seekeljen, DE legalább nem sípol alapból!!!!!  :p

#802 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 22:26

Szóval le is halkítottam a winyót, de még Quiet módban......

Mennyit számít ez hangban és sebességben?
...

#803 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:54

Bandeee: nem volt éppen a legelőnyösebb csere, de te tudod...

tzabo: hangban rengeteget számít, sebesség annyira nem érdekel, nem is teszteltem halkítás után.

#804 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 11:32

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 10:19

Ezt csak zsírúj winyóra lehet használni? Vagy olyanra is, amin már van adat? Nem ront el semmit, mármint úgyértve, hogy minden adatom megmarad?
...

#805 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 16:49

Kép

Sztetek az alsó, Fitness érték az normális? Egész megijedtem tőle, lehet, hogy csak a SpeedFan hibája? A gépben lévő DiamondMax9 80/7200-nek fullra jelzi ezt az értéket. :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#806 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 18:45

Ilyet már kérdeztek.
Nekem is ugyanilyen, mégsincs semmi baja.
Valószínűleg hibásan jelzi ki.
Meg az értékek is jók, szóval nem tudom mivel van baja ennek a proginak.
...

#807 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 13:14

Kép

kb 2 hete megy a vinyó!

Csodálkozom azon, hogy vkinek sípol, lehet hogy hibás széria??

Igaz a fejmozgás "erősen" hallható. Ha csak a táphőtő és a vinyómegy gyakorlatilag hangtalan a gép.

Szerkesztette: fiffer 2004. 06. 03. 13:22 -kor

#808 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 13:19

Idézet: fiffer - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 14:14

kb 2 hete megy a vinyó!

Ez a smart izé semmit nem ér, nekem a Barracuda IV már az első napon ennél rosszabb értékeket mutatott, a Samsung 1 hét után teljesen 100%-os akárcsak a 1,5 éves IBM.

Szerkesztette: FlowM@N 2004. 06. 03. 13:20 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#809 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 13:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 14:19

Ez a smart izé semmit nem ér, nekem a Barracuda IV már az első napon ennél rosszabb értékeket mutatott, a Samsung 1 hét után teljesen 100%-os akárcsak a 1,5 éves IBM.

nekem meg a kb 4 éves samsung fullon nullára jelzi a fitnest :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#810 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 13:48

Idézet: fiffer - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 14:14

Igaz a fejmozgás "erősen" hallható. Ha csak a táphőtő és a vinyómegy gyakorlatilag hangtalan a gép.

Erosen hallhato??? :nevet2:

Nalam a motor csapagya mellett szinte suttogasnak tunik.
Hitachi vinyoim seek hangjat sokkal jobban ki lehet szurni a Samsungok alapzajabol.

Egyebkent meg SMART ertekek:
Halkabbik Samsungom:
Kép
Hangosabbik Samsungom:
Kép
Total hulyeseget jelez ki, hiszen a hangosat most raktam vissza a gepbe, tobb mint egy honap nemhasznalat utan, mert elfogyott a helyem.  (Masik vinyo kozben 24/7-ezett)

Hogy a francba tobb megis a power on hours count-ja?
Odaig stimmel, hogy a hangosabbikat "felig hasznaltan" vettem, mert a boltban egy kb. egy hete osszerakott, de ki nem fizetett konfigbol szedtek ki a kedvemert, igy technikailag mar nem volt "szuz". (persze a gari a vasarlas napjatol 3 ev mindkettore)
Emiatt volt ennek kapasbol nagy hangja, mig a masik idovel hangosodott csak.

Egyebkent a ketto egyutt olyan szepen rezonal, hogy ihaj, tok jo hallgatni az egyre hangosodo, majd egyre halkulo morajat a Chieftec haznak...

#811 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 14:13

A Samsungok Power On Hours Count-ja valójában nem az üzemórákat méri. Annyit tudok, hogy az óráknál sokkal gyorsabban nő, de csak akkor, ha a vinyó idle. :)

#812 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 15:53

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 12:48

Erosen hallhato??? :nevet2:

Nalam a motor csapagya mellett szinte suttogasnak tunik.
Hitachi vinyoim seek hangjat sokkal jobban ki lehet szurni a Samsungok alapzajabol.

Azt az erősen-t idézőjelbe írtam...

A kedvedért  :)  meghallgattam mégegyszer (minden zajforrást megszüntetve a szobában) a cuccot.

Eredmény: hihetetlenül nem lehet hallani a vinyó hangját(toronyház, feltett oldallapokkal), ehhez képest seekeléskor van valami minimális zörej :smoker:
Szétszedett házzal lehet hallani egy kis visító hangot a 7200RPM hatására, de ezt csak nagyon közelről, és a fül irányérzékenysége miatt csak bizonyos szögben, kb 1m-ről tök csendes szobában már nem is igazán hallható.

Jelenleg egy régebbi PC-ben használom(készül a saját konfig), amiben a 300WCodegen hangja(ami táphűtőről lévén szó eleve nem túl hangos) nagyobb, vagyis inkább zavaróbbnak mondanám(suttogó hang + kopottventi hangja) .
A proc hűtő kb 4500RPM el magasan vezeti a mezőnyt hangosságban, VGA passzív.

Most nyitott ablak(madárcsicsergés, stb...), és halk rádiózás mellet nem igazán hallani a gépet(bár ha kikapcsolnám azt meg lehetne "érezni", azért gyakorol vmekkora nyomást a dobhártyára)

Szóval elhiheted nekem, hogy ez a vinyó tényleg csendes, az én idegeim hamar feladják a harcot a zajjal szemben :cool:

#813 Felhasználó inaktív   hacky 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 03. 16:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 12:48

...
Egyebkent a ketto egyutt olyan szepen rezonal, hogy ihaj, tok jo hallgatni az egyre hangosodo, majd egyre halkulo morajat a Chieftec haznak...

:offtopic:

Az élet apró örömei, nemde? :(

#814 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 16:50

Az. :mad:

Mar azon filozom, hogy atrendezem a hazat, 1 Samsung+1 Hitachi vinyo/keret rendszerre, hatha az nem zajong ennyire, mint a mostani egyik keretben 2 Samsung, masikban 2 Hitachi.

Persze a Samsungok csapagyazasa ettol nem lesz halkabb :(

#815 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 21:21

Te nyunyu!

Valamit nagyon félrehall valamelyikünk/másik szériás winchesterünk van. Kipróbáltam, az IBM IC35L040AVVN07-0 ugyanannak a filelistának a betöltésénél (van benne sok kis file) lényegesen halkabb, mint a SP0802N. A házam teljesen noname.

#816 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 21:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 22:21

Te nyunyu!

Valamit nagyon félrehall valamelyikünk/másik szériás winchesterünk van. Kipróbáltam, az IBM IC35L040AVVN07-0 ugyanannak a filelistának a betöltésénél (van benne sok kis file) lényegesen halkabb, mint a SP0802N. A házam teljesen noname.

Ugyebár minden winyó más. Mert nem azonos atomról, atomra, szállítás is számít, hőmérséklet, áramerősség, feszültség, használat, stb stb.

Szóval attól, hogy mondjuk 2 winyót akár egymás után szedték le a futószalagról, attól még lehet teljesen más.

Nemde?
...

#817 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 21:37

Na, atrendeztem a hazat, tompa moraj megszunt.

Viszont a csapagyhangok nem.

Amugy egyesevel vegigfuleltem a vinyoimat, leghangosabb a hangos Samsungom, masodik. a fel eves Hitachi 120GB 8MB cache-es (IC35L120AVV-1), ez a rendszervinyom, ez van legjobban nyustolve, harmadik az egy ev koruli 2MB cache-es Hitachi (IC35L120AVV-0), negyedik lett a halk Samsung, eppenhogy csendesebb csak a halkabb Hitachinal.

Ugy latszik, ez a folyadekcsapagyas technika messze nem tokeletes, hiszen mind a negy vinyo azzal van szerelve, megis meg lehet orulni a hangjuktol, annyira hangosodtak. Eles visitas nagyon nem rulz, meg zart haznal sem :mad:

Havertol multkor visszakapott, reg elfelejtett Conner 420MB-t inkabb nem mertem meghallgatni...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 06. 03. 21:37 -kor

#818 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 04. 09:41

Idézet: tzabo - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 22:29

Ugyebár minden winyó más. Mert nem azonos atomról, atomra, szállítás is számít, hőmérséklet, áramerősség, feszültség, használat, stb stb.

Szóval attól, hogy mondjuk 2 winyót akár egymás után szedték le a futószalagról, attól még lehet teljesen más.

Nemde?

Nemde. :)

#819 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 10:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 20:37

Na, atrendeztem a hazat, tompa moraj megszunt.

Viszont a csapagyhangok nem.

Amugy egyesevel vegigfuleltem a vinyoimat, leghangosabb a hangos Samsungom, masodik. a fel eves Hitachi 120GB 8MB cache-es (IC35L120AVV-1), ez a rendszervinyom, ez van legjobban nyustolve, harmadik az egy ev koruli 2MB cache-es Hitachi (IC35L120AVV-0), negyedik lett a halk Samsung, eppenhogy csendesebb csak a halkabb Hitachinal.

Ugy latszik, ez a folyadekcsapagyas technika messze nem tokeletes, hiszen mind a negy vinyo azzal van szerelve, megis meg lehet orulni a hangjuktol, annyira hangosodtak. Eles visitas nagyon nem rulz, meg zart haznal sem :mad:

Havertol multkor visszakapott, reg elfelejtett Conner 420MB-t inkabb nem mertem meghallgatni...

Akkor hívhatnád a winchestereidet például vinnyantónak :)

#820 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 10:19

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 10:41

Nemde. :)

Most ezzel elfogadod, amit írtam, vagy pont az ellenkezője? :rolleyes:  :think:  :rolleyes:
...

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.