HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   ErrOr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:34

Bocsi ha már volt a téma, de van egy 60 as maxtorom, amin a rendszer van és egy samsung SP2014 em amin a többi cucc. Leformáztam 60ast új rendszert kapott, viszont mintha törlődött volna minden a samsungról. 190 gigányi cucc van(volt) rajta heeeelp

#1702 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:22

Azért adhatnál némi infót is, így kicsit "Mi a jelszó?" topic hangulata van a dolognak. :)
Pl. üresnek látszik-e, v. partíció sincs rajta, esetleg EFS be volt-e állítva, jogosultságra hivatkozik, v. ilyesmik hasznos infók lennének.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1703 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:28

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 13:45

Hol gariztatod?

Győri Fefonál, ott vettem, még az előző sulinetben... 3 hónapos volt.  Majd cserélik, jővő hét végefelé igérték a cserét.
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1704 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:45

Értem. Én a BF-nél...  :omg:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1705 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 14:18

Na valóbam hibás, BS van rajta.

Csere 120asra. :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1706 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:03

Na, most lett elegem a Samsungból! Ritmikusan rezegtette a házamat, vettem hozzá egy DiskTwint, most már állandóan zúg, mintha egy motoros sárkányrepülő körözne a ház felett! Anyád!  :reklamacio: Asszem veszek egy másik WD-t, vagy egy másik Hitachit rendszernek!

#1707 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:06

Sziasztok!
Új Hdd-t készülök venni.
Természetesen körbenéztem pár forumon, topicon, tehát nem vagyok vádolható felkészületlenséggel stb.

Nincsenek nagy igényeim, a gép használata webböngészésben, honlapszerkesztésben, esetenként nagy méretű (Virtual-RAM!, de lesz sima RAM bövítés) képek nézegetésére.
Otthoni gép, semmi játék, szimuláció.

Én egy 80 GB-re gondoltam.
Mennyire javalott 8MB-s cache-el venni?
A Samsungokról több helyütt azt olvastam, átlagban halkak, de rezegnek, müveletvégzéskor vijjognak, éles hangon.
A márkában melyek a viszonylag csendesek?
Csendesebbek egy Maxtornál/Seagatenél?
Üdv: HB.P
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#1708 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:56

Idézet: HBP - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 21:06

Sziasztok!
Új Hdd-t készülök venni.
Természetesen körbenéztem pár forumon, topicon, tehát nem vagyok vádolható felkészületlenséggel stb.

Nincsenek nagy igényeim, a gép használata webböngészésben, honlapszerkesztésben, esetenként nagy méretű (Virtual-RAM!, de lesz sima RAM bövítés) képek nézegetésére.
Otthoni gép, semmi játék, szimuláció.

Én egy 80 GB-re gondoltam.
Mennyire javalott 8MB-s cache-el venni?
A Samsungokról több helyütt azt olvastam, átlagban halkak, de rezegnek, müveletvégzéskor vijjognak, éles hangon.
A márkában melyek a viszonylag csendesek?
Csendesebbek egy Maxtornál/Seagatenél?
Üdv: HB.P

A nagyobb cache - legjobb tudomásom szerint - leginkább kis méretű fájlok kezelésekor számít, ilyen esetekben gyorsabbak, mint a 2 MB-s modellek. Nagy fájloknál már nincs lényeges különbség.
Nekem egy 160 GB-s, 2 MB cache, P-ATA-s Samsung csücsül a gépben és igazából eddig semmi problémám nem volt vele. Abszolút csöndes, nem rezeg, tökéletesen végzi a dolgát... (kopp-kopp :D )
A 40 gigás Western Digital-om sokkal nagyobb zajokat tud produkálni működés közben, pedig az sem túl régi (de a lényeg, hogy jól műxik mind2 :) )
A Maxtort ne nagyon vedd számításba (egyéb okok miatt sem). A Seagate régebben igen zajos ketyeréket gyártott (van egy nekem is), az újabbakról nem tudok nyilatkozni  :rolleyes:

#1709 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:25

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:03

Ritmikusan rezegtette a házamat....

Most hogy kivettem gariztatni, én is rájöttem hogy a SATA-s samsung már egy hónapja rezget... (nem túl durván, de a halk ventik mellett az volt a leghangosabb)

kb 1,5 hónapig hangtalan volt....1 hónap rezgés, azután konyec.
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#1710 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:27

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:56

Nekem egy 160 GB-s, 2 MB cache, P-ATA-s Samsung csücsül a gépben és igazából eddig semmi problémám nem volt vele. Abszolút csöndes, nem rezeg, tökéletesen végzi a dolgát...

A PATA-s nekem is régen megvan már, és az tényleg csendes, semmi panaszom nincs rá.
F. Schiller

#1711 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:03

jajj, ne keseritsetek el :)
most hoztam haza egy s-ata 160-as samsungot (8mb cache) remélem sokkal jobb befektetés, mint a két seagate volt, mert az egyik már szinte teljesen halott, a másik meg elég érdekes hangokat ad ki magából kereséskor néha, igy annak is érik a cseréje lassan.
igazából az a fura, hogy 3 évig használtam egy 60-as és egy 80-as western digitalt (p-ata, ráadásul a 60-as csak ata-100) és azokkal semmi gondom nem volt, halkak voltak, és megbizhatóak. pedig az egyik rack-ben lakott....
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1712 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 15:06

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 7:56

A nagyobb cache - legjobb tudomásom szerint - leginkább kis méretű fájlok kezelésekor számít, ilyen esetekben gyorsabbak, mint a 2 MB-s modellek. Nagy fájloknál már nincs lényeges különbség.
Nekem egy 160 GB-s, 2 MB cache, P-ATA-s Samsung csücsül a gépben és igazából eddig semmi problémám nem volt vele. Abszolút csöndes, nem rezeg, tökéletesen végzi a dolgát... (kopp-kopp :D )
A 40 gigás Western Digital-om sokkal nagyobb zajokat tud produkálni működés közben, pedig az sem túl régi (de a lényeg, hogy jól műxik mind2 :) )
A Maxtort ne nagyon vedd számításba (egyéb okok miatt sem). A Seagate régebben igen zajos ketyeréket gyártott (van egy nekem is), az újabbakról nem tudok nyilatkozni  :rolleyes:

Jé, te az a Darkchild vagy, aki a köcsög Bordán is??
mármint nem te vagy a köcsög, hanem... Na mindegy, aztóa már visszaengedtek arra a forumra, még bele is nézek havonta...

THX a tippet, mondjuk legyen 120 GB Samsung 8MB? hát végülis a windows is kis fájlokból lesz óriás :)

Szerkesztette: HBP 2005. 09. 29. 15:07 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#1713 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:23

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 10:25

Most hogy kivettem gariztatni, én is rájöttem hogy a SATA-s samsung már egy hónapja rezget... (nem túl durván, de a halk ventik mellett az volt a leghangosabb)

kb 1,5 hónapig hangtalan volt....1 hónap rezgés, azután konyec.

B**zom ki az ablakon.

#1714 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 00:19

Idézet: gemini - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:03

most hoztam haza egy s-ata 160-as samsungot (8mb cache) remélem sokkal jobb befektetés, mint a két seagate volt, mert az egyik már szinte teljesen halott, a másik meg elég érdekes hangokat ad ki magából kereséskor néha, igy annak is érik a cseréje lassan.

Nalam erik a csereje:
Hitachi 180GXP 120GB: bad sector
Samsung SATA 160GB: elviselhetetlenul visito JVC motoros remseg
Seagate PATA 200: qrvahangosan seekel, meg a kikapcsolhatatlan offline-scanja miatt allandoan kepkockakat dob el TV-rol digizes kozben a gepem.

Na, most mit vegyek ezek helyett?

#1715 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 07:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 0:19

... Na, most mit vegyek ezek helyett?

:think:  :think:  :think:
:idea:
Nidec motoros Samu? Nekem bejött, 5 Samu vinyó van a gépemben, mondjuk ebből 2 JVC-s, de azokkal sincs bajom.

#1716 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 07:59

hát lekopogom, de a samsung mérföldekkel csendesebb, mint a seagate, ami mellett van.... azt is mondhatnám, hogy nincs hangja.
miből állapitom meg, hogy milyen motor hajtja?
száma sp1614c
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1717 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 09:49

Idézet: gemini - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 7:59

... miből állapitom meg, hogy milyen motor hajtja? ...

:think:  :idea: Rája vagyon írva a motorra!  :omg:  :D

#1718 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:23

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 0:19

Maxtor kilőve, marad a Western Digital :D Egyébként utóbbiból van nekem is egy 40 GB-s (említettem) és azzal se volt még problémám. Másoktól is azt hallottam hogy jó, bár lényegesen hangosabb, mint a Samsungom. Illetve meglehetősen forrófejű, általában 10 fokkal melegebb, mint a Samu, ezért egy duplaventis Vantec hűtő feszül alatta (így szokott 36-39 fokos lenni). De mint mondtam, úgy tartja a fáma, hogy megbízható vinyókat szerel a WD... :rolleyes:

#1719 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 19:51

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 1:19

Nalam erik a csereje:
Hitachi 180GXP 120GB: bad sector
Samsung SATA 160GB: elviselhetetlenul visito JVC motoros remseg
Seagate PATA 200: qrvahangosan seekel, meg a kikapcsolhatatlan offline-scanja miatt allandoan kepkockakat dob el TV-rol digizes kozben a gepem.

Nalam most egy 120-as WD es 160-as Samsung van. Mindketo PATA-s. A WD melegszik, es lassab is mint a Samsung, viszont joval halkabb, es nem rezeg! Szoval nekem a WD sokkal jobban bejott eddig. Mindketto mar tobb mint 1 eves a WD az oregebb.

Jovo hetre igertek, hogy hoznak sulinetre egy 320-as SATA WD-t, es egy 200-as SATA2-es Samsungot. Kivancsi leszek rajuk. Bar olvastam olyat, hogy lehet a Samsung SATA2 nem megy Abit NF7-S-el. Ugyis feleven belul gepcsere, sulinetnek meg most van "vege" ...

Szoval, ha eddig nem jott volna le en a WD-t ajalnanam. Majd irok ha megjottek.
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#1720 Felhasználó inaktív   jaccso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:47

Sziasztok!

Samsung 250-es sata2-s winyot szeretnek vasarolni sulinetben -- amig lehet.

Tud vki olyan helyet ahol kaphatok a "nem rezonalos"  tipusbol?

Koszi : Jaccso

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.