HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:41

Frissitsd a vinyovezerlod driveret.

Nekem se latta a 200-as Hitachit a Win, amig le nem toltottem az Ultra100TX2 kartyamhoz egy frissebb drivert.

#1742 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:21

Idézet: dave85 - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 18:53

OK, értem, köszi, akkor megveszem holnap... :)

Én 2 hétig szívtam majdnem e miatt... 120-as SATAII Samu vinyó-t nem ismerte fel bootkor az alaplapom, amely csak SATAI-et tud.

Fontos a jumperelés tehát ilyen esetben! De csak emiatt kell, salve/master jumper ugye már a múlté. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1743 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:25

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 17:36

Vettem egy PATA-hoz egy Nexus DiskTwint, de nálam csak rosszabb lett. Az eddigi ritmikus zúgás, folyamatos lett! Nem hiszem, hogy rosszul szereltem volna be, másként nem lehet. Fel kellene kötni a vinyót  a levegőbe :) , vagy eladnom a búsp***ába!  :reklamacio: Más házban lehet hogy jó a Nexus, de nálam (lásd lent) = a 0-val, sőt...

Igen?  :confused:

Hát akkor olyat se veszek... Mivel CM a házam néztem az ilyen márkájú disk tartókat 5,25"-re... nem tudom...

A Zalman csöndesítené a vinyót de a seek nagyon hallatszik, mert szerintem Az ellen nem véd. :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1744 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 14. 10:29

Idézet: Csoszi - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 7:48

Hja kérem, akinek akkora háza van, hogy még a tihanyi visszhang is benne lakik és szajkózza a Samuk hangját...  :D
Amúgy a visszhangzás mitől van? Rázzák a házat? Mert akkor a házibarkács megoldások a legjobbak (legalábbis ár/érték arányban biztos): a vinyót el kell választani a háztól; erre egy lehetséges mód az általam ajánlott, vagy amit G.I.JOE is javasol: a levegőbe kell lógatni!
BTW, amikor még volt otthon netem, akkor a letöltő gépben egy SP0802N volt, bicikli belső gumiból vágott csíkokra függesztve -> így csak akkor lehetett hallani egy picike cicergést (seek) a vinyóból, ha a házikó oldalához tapasztottam a fülemet.

Egyébként házibarkács rulez, nem kell tőle megijedni! Ha viszont van egy csomó pénzed, amit különböző csilivili vinyóólakra akarod költeni, amik hatása jór pár ember tapasztalata szerint megkérdőjelezhető...  :think:
Peace!  :)

Nem rezonálás, inkább a seek hang ami kihallatszik és zavar.

A CoolerMaster Centurion5 ház ugyanis (nekem ez van) lyukacsos az egész elején. Így elég jó a szellőzés, de sajna a zajok is jobban kiszűrődnek. Gondolkodom Belső szivacson is, de a lyukacskák attól még megmaradnak...

Üdv!

#1745 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 16:03

Idézet: sdi - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:17

A leírás angol, de szerintem egyértelmű.

Megvettem a 160as SATA II-est, van hozzá magyar leírás is, de az angol is egyértelmű lett volna... :)
Azt szeretném kérdezni, hogy kell-e valamit csinálnom mielőtt beteszem a gépbe?
A következőket szándékozom tenni:
1.felinstallálom az alaplaphz adott SATA drivert (csak most, mivel eddig nem volt rá szükség)
2.jumperel-és
3.berakom a gépbe és mehet!

Szükséges ezt leformázni, mielőtt elkezdeném használni?Hogy érdemes partícionálni?
Nem gond, hogy a 120-as IDE vinyómon van a rendszer?

Köszönettel,

Dave

Szerkesztette: dave85 2005. 10. 14. 16:04 -kor

#1746 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 12:32

Sziasztok!

Ha esetleg valaki hozzá szeretett volna szólni, mostmár ne tegye, úgy tűnik, minden rendben.Köszönöm a segítséget!:-)

Dave

#1747 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 14:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 10:25

Igen?  :confused:

Hát akkor olyat se veszek... Mivel CM a házam néztem az ilyen márkájú disk tartókat 5,25"-re... nem tudom...

A Zalman csöndesítené a vinyót de a seek nagyon hallatszik, mert szerintem Az ellen nem véd. :D

Üdv!

A tesztek szerint valóban halkít, csak valszeg az ilyen nem csavarozós, 5.25-ös helyeken nem 100%-os.

#1748 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 19:54

Idézet: RedRaven - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 21:05

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség...
Vettem egy 200Gb-os PATA samut, de a gép csak 127 Gb-nak látja.
2 gépben is próbáltam.

Ez mitől lehet? :think:

Megoldás:
Hibás vinyó, gariban cserélve.
Már csináltam bios frissítést, vezérlő cserét, rendszer újratelepítést...ÁÁÁÁÁ pénteken éjfélig szopt@m vele.
Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#1749 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:10

Van egy 200GB-os SATA samsung hdd-m  (SP2004C).  CahintechVNF4Ultra alaplappal használom, és semilyen smart funkció nem látszik (pl. everest). Mit lehet ezzel csinálni?

#1750 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:23

Drivert, esetleg a vezérlő BIOSát, vagy ha ilyen külön nincs, akkor az alaplapét frissiiteni. Azonban nem garantált, hogy olvasni fogod tudni egyáltalán Everesttel, sajnos.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1751 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 12:28

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 15:57

A tesztek szerint valóban halkít, csak valszeg az ilyen nem csavarozós, 5.25-ös helyeken nem 100%-os.

Ez úgy érted, hogy lehet, hogy nem illene be?

Mondjuk az a gondom, hogy az ugye nem zárt... Nekem nem rezeg a ház, tehát talán nem is azzal van bajom, hanem a seekelés túl hangos, illetve visszhangzik = felerősíti a ház a lyukacskák miatt... :(

Üdv!

#1752 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 20:01

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 12:28

Ez úgy érted, hogy lehet, hogy nem illene be?

Mondjuk az a gondom, hogy az ugye nem zárt... Nekem nem rezeg a ház, tehát talán nem is azzal van bajom, hanem a seekelés túl hangos, illetve visszhangzik = felerősíti a ház a lyukacskák miatt... :(

Üdv!

Szélességben pont befér, picit szorul is, csak lehet hogy maga a keret, nem olyan stabil, mint egy normál házban. Egyszer beraktam, zúgott, mint állat, úgyhogy kiszedtem. Másik házban nem próbáltam és az enyémbe sem raktam be újból. Ha vmikor lesz egy kis időm, nekiállok kicsit szerelgetni.

#1753 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 06:42

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 12:28

... Nekem nem rezeg a ház, tehát talán nem is azzal van bajom, hanem a seekelés túl hangos, illetve visszhangzik = felerősíti a ház a lyukacskák miatt...

Székeléskor rezeg a vinyó, ergó közvetlen érintkezés esetén az egész ház is, ami szépen felerősíti. Mechanikusan el kell szigetelni a merevlemezt a háztól, és kész.
Amúgy a Samun az Acoustic Management be van kapcsolva? Quiet állásban van?

#1754 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:50

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:21

Fontos a jumperelés tehát ilyen esetben! De csak emiatt kell, salve/master jumper ugye már a múlté. :)

Üdv!

csak kiegesziteskent hozzatennem,hogy nem minden esetben kell jumperolni...
nekem 2 sataII-es samsung vinyo is van rakva a sil3114 vezerlore,ami pedig nem tamogatja a sataII-t

#1755 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 23:42

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:50

nekem 2 sataII-es samsung vinyo is van rakva a sil3114 vezerlore,ami pedig nem tamogatja a sataII-t

raid -ben vannak-e és ha igen 0-ban?

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 10. 18. 23:45 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1756 Felhasználó inaktív   Rampage 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:43

Helló!

Vettem a héten egy 200-as SATA II-es Samsungot. Nincs vele semmi bajom csak lenne két kérdésem.
Az első, hogy a vezérlő egy Sil 3112-es (NF7-S-en), ami a SATA II-t nem támogatja, de én nem tettem fel a leszabályozó jumpert a vinyóra. Eddig ebből nem volt semmi gondom sem. Fel kell rá tenni mindenképpen? A másik a SMART-tal kapcsolatban lenne: a calibration retry count legrosszabb értéke 2 (253-ból). Jelenleg 0, Ezt mit jelent pontosan, foglalkozzak vele? Köszönöm előre a válaszokat.

#1757 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 22:35

Idézet: Csoszi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 7:42

Székeléskor rezeg a vinyó, ergó közvetlen érintkezés esetén az egész ház is, ami szépen felerősíti. Mechanikusan el kell szigetelni a merevlemezt a háztól, és kész.
Amúgy a Samun az Acoustic Management be van kapcsolva? Quiet állásban van?

Jó, lehet, hogy a rezonálás is számít... de nem hallok ilyet... Viszont ha töltök vagy másolok akkor a seek sajnos igencsak hallatszik... :(

De valóban igazad van, nem quiet-en van...

Állítólag nem annyira halkabb úgy sem, csak a teljesítmény esik vissza...  :confused:
Majd kipróbálom...

Amíg a vga-t le nem halkítom, úgy is az a leghangosabb, bár sajna a vinyókat most is hallom!

Üdv!

#1758 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 19. 22:36

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:50

Jó, akkor úgy mondom, hogy a VIA 8237-es déli híd nem támogatja, tehát kell a jumper...

Üdv!

#1759 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 23:18

Ezt csak úgy írom...  :think:

Egy SP0812N - SpinPoint-80 (IDE 80GB, 8Mb cache) sikeresen aktiváltam UDMA-6 -ra, a samu oldaláról leszedett ssudma6.exe -vel Ich6 alatt megy rendesen és semmi hibaüzit nem kaptam win telepítés alatt sem (erdedetileg szért korlátozták udma5 -re mert nyavajgott xp telepítés alatt ósdibb délihidakkal)  ;)

Jó kis egytányéros 2 fejes 8megés udma6- os rendszervinyócska lett belőle...  :D

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 10. 19. 23:20 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1760 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 15:40

Mennyire hangos a seek?

AM-el esetleg halkítottad?

Üdv!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.