HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 20. 14:21

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 17:14

Nos, amióta a 160-as SATAII Samsung benn a gépemben, igen búg a számítógépházam. Néha már úgy, hogy szinte megőrjít.
Holnap belemegy egy Zalman vinyóhűtőben egy 5.25"-ös helyre, aztán meglátjuk. Azon kívül néha igen lassan áll fel a Windows, még a kék oda-vissza futkozó csíknál... ilyenkor mintha halk, kattogó hangot hallanék a vinyó felől. Remélem, nem megy tönkre.

Milyen motoros is? Ajánlom a gumis felfüggesztést... :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1982 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 22:23

Idézet: Charles - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 14:21

Milyen motoros is? Ajánlom a gumis felfüggesztést... :(

Üdv!

Nidec motoros. Zalman ZM-2HC1 van nálam kölcsönben, a hang teljesen megszűnt. ;)
Valszeg' oprendszer újratelepítés lesz, a para túlzott volt.

#1983 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 22:24

(Valószínűleg a számítógépházam ilyen, a maga nagy, kongó 3mm-es acél testével..............)

#1984 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 08:35

Idézet: Nigel - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:02

Ez egy AUX csatlakozónak tűnik, amit az özönvíz előtti P4-es lapok használtak.

Thx! Akkor ez nem jó már (nekem) semmire :)
Vettem molex->sata csati átalakítót, 288 HUF volt. Megy vele rendesen.

#1985 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 08:36

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 22:23

Nidec motoros. Zalman ZM-2HC1 van nálam kölcsönben, a hang teljesen megszűnt. ;)

Azt én is vettem, kb. egy olyan 5 fokot hűt (a Hitachin). :)
(Egyészen pontosan a ZM-2HC2-t, nem vörös színűek a pipe-ok)

Szerkesztette: Georgo a dékán 2006. 03. 21. 08:40 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 14:47

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 22:23

Valszeg' oprendszer újratelepítés lesz, a para túlzott volt.

Na, örülök, hogy bevált... Én nem szavaztam neki anno bizalmat, mert merem és állítólag azért valamennyire átadja a rezgést (fórumokon írták), ezért eszkábáltam saját felfüggesztést, amiből 2 volt a Zalman árának 1/3-a. Igaz sajna nem hűti... :(

Milyen házad van?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1987 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 15:46

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 8:36

Nem tudom, az újabb más anyagból van-e. Ez réznek tűnik, de lehet hogy csak olyan színű.  :Đ
Minden esetre tetszik.
A hőmérséklet abszolút picit érdekel csak, megmondom őszintén.

#1988 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 15:49

Idézet: Charles - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 14:47

Na, örülök, hogy bevált... Én nem szavaztam neki anno bizalmat, mert merem és állítólag azért valamennyire átadja a rezgést (fórumokon írták), ezért eszkábáltam saját felfüggesztést, amiből 2 volt a Zalman árának 1/3-a. Igaz sajna nem hűti... :(

Én nagyon érzékeny vagyok a zajra, és állítom, hogy nem adja át a rezgést picit sem. ;)

Idézet

Milyen házad van?

Üdv!

Chieftec LCX01-SL-SL-B plexi oldallappal. Ilyen, csak az oldallap a plexi körül fekete, és a ház elején nincs kínai felirat+az alján 'CHIEFTEC' préselve:

Csatolt fájl:

#1989 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 15:59

Hidd el, én is nagyon az vagyok... Már szinte mindent halkra cseréltem, csak ezt a vinyót nem, de a felfüggesztést ezért csináltam. De így se túl jó, mert nagyon közel van a gép és hallom...

Ezért akarok házat cserélni, de eléggé nagy ráfizetés lenne, tehát először megpróbáltam máshogy. Még talán adok egy esélyt magának a háznak és csak vinyót cserélek. A JVC-s Samut meg kirakom a polcra, max adattárolásra egy rack-be lesz. :D

Üdv!

#1990 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 16:08

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 8:36

Material  Aluminum, Copper, Rubber

A HC2-nek is réz, csak vsz. vmivel be van vonva.
Az én házam csavarmentes, bár látszik csavarhely... De nem tudom, hogy jó lenne-e bele.
Akkor viszont már olcsóbb a Nexus Disktwin, kérdés jó-e. No meg ott van a GT Icecrown is.

Üdv!

#1991 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:09

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 15:46

A hőmérséklet abszolút picit érdekel csak, megmondom őszintén.

Vinyó élettartamának jót tesz, nem árt, ha kevesebb Csak számít neked is, ha kisebb eséllyel krepál be :)

Szerkesztette: Georgo a dékán 2006. 03. 21. 17:10 -kor

#1992 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:16

Samsung moncsim rossz volt, a samsung poszívó melegszik mint egy kazán..., a mostani Samsung HDD- ami egy hetes pont ma bad sectorral van szervízben cserére, kb WD-évé evoluciálódik:D de jól megaszontam, szal egy szóval az én vélemény az, hogy xar :D

#1993 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:43

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 17:09

Vinyó élettartamának jót tesz, nem árt, ha kevesebb Csak számít neked is, ha kisebb eséllyel krepál be :)

Persze. Akkor máshogy fogalmazok. Adok arra, hogy szellős házam legyen, de ha a zaj nem követelné meg, a vinyót nem tenném külön 6 ezer forintos cuccba. ;)  Ennyit nem ér meg. 3 év garis termékeket kell venni, mnaapság fillérekért mérik a megabájtokat (de legalábbis nem drága a vinyó). :)
Most jár majd le a 120-as Samsungomról a gari, ezt megelőzve vettem egy 160-ast, az előző meg kivált egy 5 éves -hibátlan- IBM 60 GB-os vinyót Anyukám gépéből. :up:

Szerkesztette: Omega 2006. 03. 21. 17:44 -kor

#1994 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:46

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 17:16

Samsung moncsim rossz volt, a samsung poszívó melegszik mint egy kazán..., a mostani Samsung HDD- ami egy hetes pont ma bad sectorral van szervízben cserére, kb WD-évé evoluciálódik:D de jól megaszontam, szal egy szóval az én vélemény az, hogy xar :D

Kár, hogy pont az igazán jó cuccokkal rosszak a tapasztalataid. :) Western Digital vinyóm akkor volt, amikor a marha hangos Seagate-ek mentek tönkre sorra. :)
Samsunggal soha nem volt még gondom, a porszívója tényleg nagyon meleg, de 3 év garba belefér. :)

#1995 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:09

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 17:46

Kár, hogy pont az igazán jó cuccokkal rosszak a tapasztalataid. :) Western Digital vinyóm akkor volt, amikor a marha hangos Seagate-ek mentek tönkre sorra. :)
Samsunggal soha nem volt még gondom, a porszívója tényleg nagyon meleg, de 3 év garba belefér. :)

A Samsung Samtron 76DF szellemképes, a Sasmsung tévé ami most 5 éves képcsöves, mert kikapcsolás után a közepén van egy pont... szóval nem az a típusú ember vagyok, aki egy termék után általánosít, nekem nincs szerencsém a samsung cuccokkal, most is a 3 év gar miatt vettem, gonbdoltam, hogy nem lesz nagy eresztés, de azért 1 hétnél több időre gondoltam, és nem 7 bad sectorra, amúgy itt van képen milyen gázos:
https://forum.hwsw.h...c=28336&st=1200
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1996 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:24

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 17:43

a vinyót nem tenném külön 6 ezer forintos cuccba. ;)  Ennyit nem ér meg.

Én egy másik oldalról közelítem meg a dolgot. :)

Engem nem a gari, nem maga a vinyó elvesztése zavar. Számomra az adataink sokkal értékesebbek, mint egy 20k-s vinyó. Elég sokat dolgozom a géppel, de nem tudok minden nap backupot csinálni, mert egyszerűen nincs rá idő. 3-4 napi munkám meg sokkal többet ér, mint egy 6k-s HDD cooler. Elég valószínű, hogy a flash alapú vinyók (bár szépen fejlődnek) nem lesznek túl hamar (több száz gigás méretben) olyan áron, hogy elérhető legyen a nagyközönség számára. Addig meg elvan a gépben ez a cucc, áramot nem fogyaszt, el nem romlik. Csendben végzi a dolgát, hűti a vinyót. :)

#1997 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 20:13

Nekem meg nincsenek a vinyón fontos adatok archiválatlanul, éppen azért, mert bármikor beüthet a menkü... ez vinyóhűtéstől független szerintem, egyedül a gariidő, ami számít, és arciválni kell rendszeresen (ha fontos a munka, akkor DVDRW-kre naponta - mégis mennyi idő?) + gariidő lejárta előtt új vinyót venni. Ez az ésszerű, (6k-s) vinyóhűtőre bízni a dolgot meg felelőtlenség.

A vinyóhűtő -hűtésre- szerintem felesleges luxus. Ha nem számít a lóvé annyira, akkor persze mehet, de tök felesleges.

#1998 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 21:49

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 20:13

Nekem meg nincsenek a vinyón fontos adatok archiválatlanul, éppen azért, mert bármikor beüthet a menkü... ez vinyóhűtéstől független szerintem, egyedül a gariidő, ami számít, és arciválni kell rendszeresen (ha fontos a munka, akkor DVDRW-kre naponta - mégis mennyi idő?) + gariidő lejárta előtt új vinyót venni. Ez az ésszerű, (6k-s) vinyóhűtőre bízni a dolgot meg felelőtlenség.

A vinyóhűtő -hűtésre- szerintem felesleges luxus. Ha nem számít a lóvé annyira, akkor persze mehet, de tök felesleges.

Egy délelőtt alatti munka elvesztése többe kerül mint egy HDD cooler. Naponta meg nem fog senki 3-szor archiválni. :D Mivel általában sok file-lal dolgozok, amik jó pár könyvárban van szanaszét, így még az sem trivi, hogy mit kell archiválni. Pláne, amikor videókat vágtunk, na ott csinálj quick backupot DVD-re. Ha kis file-okkal dolgozik az ember, akkor igen, de nekem nem mindig olyan egyszerű, hogy pikk-pakk meg lehessen csinálni. Ha meg backup van, akkor meg sokat kell, nem egy DVD, és nem is kettő. Persze, ha valami nagyon fontos dolog elkészült, akkor kinyomom pendrive-ra, de ez nem mindig van így. :)

Félre ne érts, nem meggyőzni akarlak, csak azt ecsetelem, hogy nekem megéri a 6-k coolre (ami amúgy 7k volt :Đ ). Nem erre építem az adatmentés, pusztán javítok a dolgokon. :)

szerk: elírás

Szerkesztette: Georgo a dékán 2006. 03. 21. 21:52 -kor

#1999 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:30

Nem logikus, amit írsz. :)  Főleg ez:

Idézet

Ha meg backup van, akkor meg sokat kell, nem egy DVD, és nem is kettő. Persze, ha valami nagyon fontos dolog elkészült, akkor kinyomom pendrive-ra, de ez nem mindig van így.

Most akkor mennyi is az annyi? Többször 4,7GB, vagy? :)

Ha olyan komoly munkát végzel, ami egy délelőttön többet hoz mint 6k, akkor a minimum egy hálózati szerver Raid-ben, gyakori auto mentéssel, +szallagos mentéssel. Ha meg nem, akkor túrójancsi ez a vinyóhűtős marhaság. :)  Na mindegy, ezen nem fogunk összeveszni. Én nem tartom semmire a vinyóhűtést. :)

#2000 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:37

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 22:30

Ha olyan komoly munkát végzel, ami egy délelőttön többet hoz mint 6k, akkor a minimum egy hálózati szerver Raid-ben, gyakori auto mentéssel, +szallagos mentéssel.

Az nem úgy megy, hogy már az első naptól dől a lé, és a leghightechebb cuccokat egyből meg lehet venni. :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.