HWSW Informatikai Kerekasztal: Uj VirtualDUB (VirtualDubMod) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Uj VirtualDUB (VirtualDubMod)

#21 Felhasználó inaktív   rptr 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 07. 21:28

Tomshowyer : ha csak szerkeszteni akarod (kivagni ami nem kell), akkor esetleg Tmpeg->MPEG Tools (itt tudsz darabolni/osszefuzni meg mindent), es akkor kihagyhatod a re-encode-ot

#22 Felhasználó inaktív   Tomshowyer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 08. 06:42

Valszeg ez utóbbi lenne megoldás egy eccerű kivágásról lenne szó, nem kellene ujratömörítgetni
Raptor: ez uj prg. vagy a VBubban van?
illetve honnan lehet működőt szerezni? (azért rákeresek én is)

#23 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 08. 10:57

idézet:
Ezt írta Peeeet:
szucsati, erre tudnék 1 megoldást:...[/quote]

köszi, de nem nekem kell..

#24 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 06:47

Jó régi a téma, de legalább nem kell újat nyitnom, felhozom ezt :)

Van 24 darab ogm fájlom (anime sorozat), amik nem túl szerencsésen 5.5 gigát foglalnak, így ahhoz, hogy ráférjen egy DVD-re, át kell tömöríteni mindet, továbbá ki kellene szedni az elsődleges hangsávot, és a másodikat aktívvá tenni (ez mind megy kézzel). Na most jön a csavar: mivel 24 fájlról van szó, ne kelljen már minden egyes fájllal végigcsinálni, meg végigvárni a 15 percet, amíg tömöríti, hanem jó lenne erre valami batch megoldás, még ha a hangsávos mókát nem is csinálja meg, de legalább tömörítse újra az összeset. Viszont nekem innentől már magas... mi lenne a megoldás?
Kösz előre is!
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#25 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 09:43

Szerintem probald ki igy: link

A hangatkonvertalas helyett ertelemszeruen ne kodeket valassz (ebben nincs is ilyen), hanem a Stream\Stream list-ben az elso hangsavot inaktivald. Ha csak 2 hangsav van, akkor a maradek egy lesz az aktiv.

Remelem igy menni fog.

#26 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 11:03

Nem nagyon akarja az igazat... :( ja ogm-be tömörítem, akkor szépen benne lesznek a hangsávok is, de a batch convert nem tud, csak aviba (vagy én vagyok béna?) és olyankor semmi hang nem lesz rajta, el sem kezdi rárakni, akkor sem, ha kiválasztom hogy mp3-ba rakja. Mit javasolnál? Ha nem lehet ogm-be menteni, nem tragédia, csak akkor menjen avival is a hang...

#27 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 11:56

na, sikerült megoldani úgy, hogy kézzel adogattam hozzá őket a job controlhoz :) remélem így már jól megcsinálja
persze az továbbra is érdekel, hogy vajon miért nincs avihoz hangsáv...

#28 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 09:31

Passzolom, lehet, hogy valami bug?  :confused:

#29 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:31

Fontos lenne!
Hogy lehetne megetetni vele a *.DV formátumu DV videókat?
Lejátszani letudom sokfajta programmal...

#30 Felhasználó inaktív   Tamtam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 10:34

Sziasztok!

Van egy kis gondom. XviD filmek alá szoktam feliratot rakni VirtualDubMod-dal, tehát betöltöm az XviD filmet, majd az .ssa feliratot, és az XviD MPEG-4 Codec-kel újrakonvertálom az egészet.
Az átkonvertált film 30mp-ig elég kockás, majd persze folyamatosan javul a minősége. kb. 1 perc után már minden rendben van. Mit kéne állítanom, hogy már az elejétől jó legyen a minősége.

Beállításai: Encoding type: Twopass - 2nd pass, A Target bitrate-t a Bitrate calculator-ral adom meg.
1. ASUS P5K D/W ¤ Q6600^TRU120E ¤ Sapphire 4870X2 ¤ 2x1GB ST T1000 ¤ F1 750GB ¤ CM Stacker 832 ¤
2. Abit KN8U ¤ X2 3800+ ¤ 8600GTS256 ¤ 2x0.5GB Adata DDR566 ¤
3. Dell GX280 slim
4. Popcorn A110 + 1TB Samsung EG

#31 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:13

Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de ugye nem közvetlenül a 2nd pass-t indítod ugye? Mert ez a 2 menetes kódolás 2. menete - az első menet által létrehozott stats fájlból olvassa, mennyire tömöríthető a képanyag. Először a 2 pass - 1st pass-t kell lefuttatni - majd ha megvan, akkor a 2 pass - 2nd pass-t.

Ebben az esetben, ha a forrásanyag jó és nem állítottál be túl kicsi méretet a 2nd pass-nál - nem fog kockázni.

#32 Felhasználó inaktív   Tamtam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 10:58

Idézet: Dark - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 13:13

Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de ugye nem közvetlenül a 2nd pass-t indítod ugye? Mert ez a 2 menetes kódolás 2. menete - az első menet által létrehozott stats fájlból olvassa, mennyire tömöríthető a képanyag. Először a 2 pass - 1st pass-t kell lefuttatni - majd ha megvan, akkor a 2 pass - 2nd pass-t.

Ebben az esetben, ha a forrásanyag jó és nem állítottál be túl kicsi méretet a 2nd pass-nál - nem fog kockázni.

De, probléma megoldva, köszi  :D
1. ASUS P5K D/W ¤ Q6600^TRU120E ¤ Sapphire 4870X2 ¤ 2x1GB ST T1000 ¤ F1 750GB ¤ CM Stacker 832 ¤
2. Abit KN8U ¤ X2 3800+ ¤ 8600GTS256 ¤ 2x0.5GB Adata DDR566 ¤
3. Dell GX280 slim
4. Popcorn A110 + 1TB Samsung EG

#33 Felhasználó inaktív   Kalogenius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 18:21

Sziasztok segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldására:
virtual dub-al szeretnék egybefűzni két avi filét (néhány alkalommal korábban már sikerült a mancsman oldalán leírtak szerint), most lépésenként a köv. ablakok jelennek meg és a produktum sem jó hiszen kisebb mint bármelyik file a kettő közül.
http://www.kepfeltoltes.hu/060320/60082261...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/060320/36199384...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/060320/64478170...ltoltes.hu_.jpg

köszönöm előre is a segítséget.

#34 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 07:54

Idézet: Kalogenius - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 19:21

Sziasztok segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldására:
virtual dub-al szeretnék egybefűzni két avi filét (néhány alkalommal korábban már sikerült a mancsman oldalán leírtak szerint), most lépésenként a köv. ablakok jelennek meg és a produktum sem jó hiszen kisebb mint bármelyik file a kettő közül.
http://www.kepfeltoltes.hu/060320/60082261...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/060320/36199384...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/060320/64478170...ltoltes.hu_.jpg

köszönöm előre is a segítséget.

A sikertelen összefűzés oka és - egy lehetséges - javítása a hibaüzenetben olvasható!
A VDub nem szereti összefűzni a VBR kódolású hangsávval rendelkező AVI-kat. Szedd ki az AVI-ból a - feltehetően - mp3 hangsávot, alakítsd WAV formátumra, majd ezt a WAV-ot fűzd össze az eredeti video stream-mel! Ezt tedd meg mindkét AVI-val, azután mehet az összefűzés.
Mellesleg, miért nem jó két darabban a film? Gondolom DivX (Xvid) kódolásúak, és 2 db közel 700 MB-os fájlról van szó. A DivX-fogyasztó asztali játékosok nagyobb része cd-ről szeret olvasni. Vagy talán DVD formátumra akarod alakítani? Ha ez a helyzet, kár a beleölt időért és energiáért!
Persze semmi közöm hozzá, ez csak a magánvéleményem...

#35 Felhasználó inaktív   Kalogenius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:30

Köszönöm a segítőkész hozzászólásodat, most mindjárt megprópálom megemészteni, ugyanis meglehetősen kezdő vagyok ezen a téren.
Egyébbként azt szerettem volna elérni, hogy a meglévő filmeimet megtudjam nézni az asztali lejátszómon ami nem kezeli a divx-et. Ezért járom a köv. utat. (általában egy filmem 2 cd-ből és két feliratból álló divx)1. Subtitle Workshop -al egyesítem a feliratokat. 2. Virtualdub-al az avikat egyesítem. (így lett 1 feliratom és 1 avi-m) Az avi-ból VSO DivxToDVD-vel DVD-t készítek, amit DVD2DVD-R progival szétszedek és DVD-lab PRO -val összerakok persze itt már a felirattal és menüvel együtt. Aztán jön az írás. Hát én így csinálom.

#36 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:40

Virtualdubmod-dal próbáld összefűzni, az kezeli az mp3-mat.
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#37 Felhasználó inaktív   Kalogenius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:25

Megyek próbálom.

#38 Felhasználó inaktív   Kalogenius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:29

Sajnos az üzenet ugyanaz, Nem megy.

#39 Felhasználó inaktív   Kalogenius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:33

Idézet: multibit - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 8:54

A VDub nem szereti összefűzni a VBR kódolású hangsávval rendelkező AVI-kat. Szedd ki az AVI-ból a - feltehetően - mp3 hangsávot, alakítsd WAV formátumra, majd ezt a WAV-ot fűzd össze az eredeti video stream-mel! Ezt tedd meg mindkét AVI-val, azután mehet az összefűzés.

És ezt milyen programmal, és hogyan?

#40 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 07:16

Idézet: Kalogenius - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 19:33

És ezt milyen programmal, és hogyan?

Amivel próbálkozhatsz: VirtualDub, VirtualDubmod vagy a régebbi NanDub. File menü, Save WAV menüpont - ezzel tudod a hangsávot WAV-ként menteni. Ma már nem ügyködöm DivX-ekkel, ezért nem vagyok naprakész a verziók tekintetében. Régebben úgy tapasztaltam, hogy a VBR-es mp3 hangsávokat a NanDub jobban kezelte, mint az akkori VirtualDub. Nem tudom, most mi a helyzet.
Ezután a VirtualDub-ban a Video menüben Direct stream copy-t választasz, az Audio menüben pedig WAV audio-t. Ekkor az előbb leszedett WAV fájlt kell megadni audio stream-ként. Készítesz egy újabb példányt az AVI-ból - most már a WAV hanggal. Nem ismerem a VSO DivX2DVD programot, így nem tudom, hogy mi van akkor, ha az inputként kapott AVI hangsávja nem DVD-kompatibilis. Ha a WAV nem 48 kHz mintavételezésű, 16 bit felbontású és a DivX2DVD nem konvertál automatikusan, neked kell a konverziót elvégezned, mielőtt a WAV-ot az eredeti AVI video stream-jéhez muxolod. Ez elvégezhető a VirtualDub/VirtualDubmod/NanDub programokkal úgy, hogy a Save WAV művelet előtt az Audio menüben Full processing mode-ot állítasz be, majd az Audio menü Conversion menüpontjában elvégzed a szükséges beállításokat (48 kHz/16 bit). De léteznek egyéb programok is melyekkel utólag is lehet a WAV-ot konvertálni, pl. SSRC (Shibata Sampling Rate Converter).
Ha rendszeresen foglalkozol ilyesmivel, érdemes lenne tanulni ezzel kapcsolatban. Az Internet tele van segítséget nyújtó leírásokkal (a legtöbb angol, egy kevés magyar).

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó