idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Szóval van már ISOLATOR, továbbiakban lehet hozzám is fordulni.
Bövebb infó: [url="http://"http://doom9.uw.hu/isolator/isolator.pdf"]Isolator.pdf[/url]
[ 2002. december 05.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hello!
Engem is érdekelne, hogy mi az ára!
Üdv!
villanyszerelo dvd-sek help
Elküldve: 2002. 12. 07. 15:53
Elküldve: 2002. 12. 07. 16:41
idézet:
Ezt írta Charles:
Hello!
Engem is érdekelne, hogy mi az ára!
Üdv![/quote]
5000
Elküldve: 2002. 12. 08. 11:52
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Szóval van már ISOLATOR, továbbiakban lehet hozzám is fordulni.
Bövebb infó: [url="http://"http://doom9.uw.hu/isolator/isolator.pdf"]Isolator.pdf[/url]
[ 2002. december 05.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
jót mosolyogtam a lap alján található grafikonokon
egyébként ez milyen elven működik?
Elküldve: 2002. 12. 10. 22:17
Köszi Gyuszkó!
Üdv:
SAti
Elküldve: 2002. 12. 11. 00:36
idézet:
Ezt írta Charles:
Igen, arra.
Kb mikor lesznek "kötelezve" hogy ilyen szűrőt beépítsenek??
Üdv![/quote]
Ha az isolatorra gondolsz akkor az EU csatlakozás után valószínü. Legalábbis a Matáv KábelTV arra készül.
Elküldve: 2002. 12. 11. 00:38
idézet:
Ezt írta Sati:
Na skacok, bevásároltam Gyuszkónál. Jelentem jó a cucc. Bekötöttem rögtön a bejövő kábelre, ezután megy a modem, meg a TV-k felé. Nincs több zúgó hangfal és nem szikráznak többé a csatik ha dugdosom őket.
Köszi Gyuszkó!
Üdv:
SAti[/quote]
Akkor ezek szerint a gyakorlatban beigazolódott.
Gond megszünt, TV, net zavarok nélkül müködik.
Elküldve: 2002. 12. 25. 15:11
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
5000[/quote]
Januárban beruháznék vsz. 1-re! Hova kell menni érte?
Amúgy ha a ház vesz 1-et az is jó? (társasház, 10 lakás)
Üdv!
Elküldve: 2002. 12. 26. 20:01
Elküldve: 2003. 01. 06. 00:00
idézet:
Ezt írta Charles:
Januárban beruháznék vsz. 1-re! Hova kell menni érte?
Amúgy ha a ház vesz 1-et az is jó? (társasház, 10 lakás)
Üdv![/quote]
Budapesti vagyok, de posta is megoldható.
Akár egy egész házra is alkalmas, a házerösitö után beiktatva. Csak egyre kell oda figyelni, a szolgáltató szarjába ne turkálj bele.
Mindenkinek akit érint kereshettek a
06 20 550-2323-as telefonon (az gyorsabb), vagy emailben. Minden ott van az adataimnál.
Elküldve: 2003. 01. 28. 10:19
Az egyik pont a számítógép háza a másik a TV-ből kijövö audio jack dugója.
A készülékek különböző, földeletlen konnektorba vannak bedugva.
1. Számítógép áramtalanítva, TV készenléti állapotban, antenna kihúzva : kb. 10V
2. Számítógép áram alatt, TV készenléti állapotban, antenna kihúzva : kb. 30V
3. Számítógép áram alatt, TV készenléti állapotban, antenna bedugva : kb. 100V
A fenti konfigurációval magyarázhatóak ezek az értékek vagy sürgősen hívjak egy villanyszerelőt?
:confused:
Elküldve: 2003. 01. 28. 23:05
idézet:
Ezt írta KáEm:
Bár nekem nem jelentkezett semmi zavarás a tv-n, amikor a számitógéppel összekötöttem, mégis elkezdtem méricskélni (amikor észrevettem, hogy a szg. házhoz érve szikrázgat az audio jack dugója)...[/quote]
Nagyol jól látod (mérted) a problémát. A PC-t a táp felépítése miatt földelt konnektorból kell táplálni. A földeletlen önmagában is hordozhat problémákat, amiket megmagyarázhatatlan esetek közé sorol az átlag user. Amely feszültségeket mértél az az egészrendszerben jelen van, szerencsétöl függ hogy mennyire zavarhatja a PC többi részét. Tehát a PC-t földelt konnektorból kell üzemeltetni.
Mihelyst a PC körül rendbe teszed a dolgokat, azonnal jelentkezni fog egy másik, történetesen hogy a kábeltv eltérö földpontja hozza magával a látható, hallható zavarokat. Erre kell az ISOLATOR.
A megoldás magától értendö, a gépet földelt konnektorba kell dugni, és a kábeltv bejövö kábelét izolálni kell.
Elküldve: 2003. 01. 29. 09:34
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Tehát a PC-t földelt konnektorból kell üzemeltetni.
[/quote]
Ha földelem a PC-t, akkor változnak(csökkennek) ezek az értékek? Vagy ezzel semmi nem változik csak jót tettem számítógépnek.
Tényleg, van mód arra, hogy fal vésés nélkül földeletlen konnektorból földelt legyen?
Elküldve: 2003. 01. 29. 11:57
idézet:
Ezt írta KáEm:
Ha földelem a PC-t, akkor változnak(csökkennek) ezek az értékek? Vagy ezzel semmi nem változik csak jót tettem számítógépnek.
Tényleg, van mód arra, hogy fal vésés nélkül földeletlen konnektorból földelt legyen?[/quote]
Sok mindentöl függ, elöre nem lehet megmondani, de agép már nem fog "rázzni". Viszont a kábel hálózat felöl megindulhat egy áram folyás, ezt kell leválasztani az ISOLATOR-ral.
Hogyan tudsz földelést késziteni, igy neten keresztül nem lehet megmondani.
Körvonalakban a jelenleg érvényes elöirások a háztartási áramra:
Érintés védelmi relé (FI-relé) használata az áram ütések elkerülésére, földelt nullás hálózat, érintés védelmi föld vezeték konnektorokhoz, csillárokhoz, zuhanyzó, fürdökádhoz.
Ezekre azért van szükség mert a földelt nullás hálozaton, ha nincs földelés, úgyan úgy felléphetnek áramütést okozó feszültségek (nedves, kis ellenállású test), mely életvédelmi szempontból érthetö.
A kábelttv szolgáltatók is ismerik ezt a problémát, de elöírások hiján nem foglalkoznak vele. Ha jót akarsz, akkor magadnak kell megoldani.
Elküldve: 2003. 03. 02. 15:01
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Pl. azonos konnektorra kotod a TV-t, meg a szamitogepet?[/quote]
Nálam ez az egyszerű megoldás sajnos nem működik, megmarad a földhurok.
Az előbb próbáltam ki. Igaz a csatlakozók nagy száma miatt (10 db) több hosszabbító is be lett iktatva (3 db), de mind földelt.
Nem értem, miért nem műkszik... :confused:
Elküldve: 2003. 03. 03. 23:36
idézet:
Ezt írta Moe:
Nálam ez az egyszerű megoldás sajnos nem működik, megmarad a földhurok.
Az előbb próbáltam ki. Igaz a csatlakozók nagy száma miatt (10 db) több hosszabbító is be lett iktatva (3 db), de mind földelt.
Nem értem, miért nem műkszik... :confused:[/quote]
Ha a földhurok a kábeltv miatt alakul ki, akkor nem elegendő azonos konnektorba dugni a tívít + a gépet. Ti mindannyian csak írni tudtok, olvasni nem?2 oldalon keresztül többen kifejtették, miért is kell az izolátor. Lehet, hogy az angol linket nem érti meg mindenki, de magyarul is ott volt vagy tízszer...
[ 2003. március 03.: Roberrto szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 04. 00:56
idézet:
Ezt írta Roberrto:
Ha a földhurok a kábeltv miatt alakul ki, akkor nem elegendő azonos konnektorba dugni a tívít + a gépet.][/quote]
Hmmm, de mérges itt valaki!Pedig ezt így konkrétan szvsz te írod le először.
Azóta már nem is a földhurok a legnagyobb bajom. Meghalt a monitorom, még garis szerencsére, de most TV-n nyomulok óriás betűkkel + Magnifier-rel.
![]()
Na azért érdeklődöm:
gyuszkó: Van még ilyen izolátor és változott-e az ára?![]()
Elküldve: 2003. 03. 04. 11:12
idézet:
Ezt írta Moe:
Hmmm, de mérges itt valaki!Pedig ezt így konkrétan szvsz te írod le először.
Azóta már nem is a földhurok a legnagyobb bajom. Meghalt a monitorom, még garis szerencsére, de most TV-n nyomulok óriás betűkkel + Magnifier-rel.
![]()
Na azért érdeklődöm:
gyuszkó: Van még ilyen izolátor és változott-e az ára?[/quote]
Bocs de ha az elejét is olvasnád a topicnak akkor láthatnád hogy az egész topic erröl szol és az elején már tisztáztuk a ezen okokat csak a megoldásokra születtek javaslatok.
Elküldve: 2003. 03. 04. 12:34
idézet:
Ezt írta wpepi:
Bocs de ha az elejét is olvasnád a topicnak akkor láthatnád hogy az egész topic erröl szol...[/quote]
Rendben, rendben. Értem, h miről szól a topicElolvastam az elejét is, láttam pl. te is nagyon benne vagy a témában!
FI-relé, balun trafó..., tanultam itt új dolgokat!
De a 2-es sz. hozzászólás nyunyutól eddig nem lett konkrétan megcáfolva. De cáfolj meg te egy idézettel!![]()
Elküldve: 2003. 03. 04. 12:43
Tehát marad az izolátoros megoldás, ez már eddig is világos volt, csak próbálkoztam olcsón megúszni a problémát egy hosszabbítóval!
Elküldve: 2003. 04. 13. 20:21
Beszereztem egy ilyen KON-PAT féle izolátort.
Kissé zavarja a TV out képet továbbra is, ha be van dugva az antenna.
Nálam van a hiba? Rossz tévé, videó? :confused: Vagy nem tökéletes izolátort kaptam? Az antenna továbbra is ráz, nemtom szabadna-e még neki izolátorral...

Súgó
A téma zárva.