HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen Videot???? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen Videot????

#1 Felhasználó inaktív   I'm D 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 07. 12:47

Hi!

Adjatok tanácsot.

Videot- akarok venni. Nagyon nem értek hozzá :)))
Ami kellene: 6 fejes
Hifi stereo

Amennyi zsém van rá: 30-40 eFT között +Áfa

Várom a javaslatokat!

ui: 6 fejes és a 4+2 fejes között mi a különbség?

#2 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 07. 13:19

idézet:
Ezt írta I'm D:
Hi!

Adjatok tanácsot.

Videot- akarok venni. Nagyon nem értek hozzá :)))
Ami kellene: 6 fejes
Hifi stereo

Amennyi zsém van rá: 30-40 eFT között +Áfa

Várom a javaslatokat!

ui: 6 fejes és a 4+2 fejes között mi a különbség?
[/quote]

Szerintem 30-40 ezer között szinte nincs különbség a 6 fejesek között, mindegyik nagyon alapszintű. Ami persze nem nagy baj, ma már a VHS általában nem fő műsorforrás. Általában lebeszélnélek az Aiwákról, videoszerelő ismerősöm szerint Funai mechanika van bennük, nem az örökkévalóság számára készültek. Grundig szintén nem javasolt, az utóbbi 1-2 évben volt dolgom néhány Grundig készülékkel (video is, más is) meglehetősen szervizigényesek. JVC, Panasonic, Thomson, amik nekem szimpatikusak, ha nincs túl sok pénz rá.

4+2 vs. 6 fej: a 6 fejes is 4+2, ugyanis 4 db van a kép rögzítésére, 2 db a Hifi sztereo hanghoz (ez csak a forgó fejdobba épített fejeket jelenti, van még benne néhány állófej is, de azt nem szokás külön emlegetni.) Szóval csak kétféle írásmód ugyanarra.
Viszont érdemes tudni, hogy a 4 fejes video lehet 2+2-es és 4+0-ás is, előbbi esetben 2 db képfej és Hifi sztereo hang a 2 db hangfejjel, utóbbi esetben 4 db képfej és csak állófejes (mono) hangrögzítés. 2+2 ritka, de van rá példa. Csak az érdekesség kedvéért mondom.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 13:21

Idézet: Ez írta I'm D:

...ui: 6 fejes és a 4+2 fejes között mi a különbség?

Semmi, mindkettő a hifi-stereot jelenti.

Én hasonló ügyben hasznos információkat találtam az index megfelelő fórumán. A Panasonic illetve a JVC termékeit ajánlották a legtöbben.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 07. 01:01 -kor

#4 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 14:57

idézet:
Ezt írta EV6:

[/quote]

Küldtem privit!

#5 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 15:50

idézet:
Ezt írta EV6:

Szerintem 30-40 ezer között szinte nincs különbség a 6 fejesek között, mindegyik nagyon alapszintű. Ami persze nem nagy baj, ma már a VHS általában nem fő műsorforrás. Általában lebeszélnélek az Aiwákról, videoszerelő ismerősöm szerint Funai mechanika van bennük, nem az örökkévalóság számára készültek. Grundig szintén nem javasolt, az utóbbi 1-2 évben volt dolgom néhány Grundig készülékkel (video is, más is) meglehetősen szervizigényesek. JVC, Panasonic, Thomson, amik nekem szimpatikusak, ha nincs túl sok pénz rá.

4+2 vs. 6 fej: a 6 fejes is 4+2, ugyanis 4 db van a kép rögzítésére, 2 db a Hifi sztereo hanghoz (ez csak a forgó fejdobba épített fejeket jelenti, van még benne néhány állófej is, de azt nem szokás külön emlegetni.) Szóval csak kétféle írásmód ugyanarra.
Viszont érdemes tudni, hogy a 4 fejes video lehet 2+2-es és 4+0-ás is, előbbi esetben 2 db képfej és Hifi sztereo hang a 2 db hangfejjel, utóbbi esetben 4 db képfej és csak állófejes (mono) hangrögzítés. 2+2 ritka, de van rá példa. Csak az érdekesség kedvéért mondom.
[/quote]

Szerintem a mai videók egyike sem az örökké valóságnak készül. :o
Csak épp kibirják a garancia időt aztán kapa.
Ugye fogyasztói társadalom van, vedd meg használd, dobd ki, majd ujra vedd meg a kicsit jobbat.

#6 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 16:42

Nálunk stuba 2 panasonic van igaz annak darabja 150E
de nagyon megbizható márka
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#7 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 20:54

idézet:
Ezt írta sonar:
Nálunk stuba 2 panasonic van igaz annak darabja 150E
de nagyon megbizható márka
[/quote]

Nem ismerem, de pl Sony -t nem szabad csak azért gyártják mert van rá kereslet.
Márka alapján meg szerintem nem szabad venni semmitsem.
Tehát csak a neve miatt.

(Sony Videóról beszéltem csak :-) )

[ 2003. október 07.: Benoke szerkesztette a hozzászólást ]

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 10. 07. 21:00

A Sony home kategóriás cuccai szvsz fogyóeszközös szarok, de van egy asszem 6 éves Pana videjónk, akkor a legkisebb 2 fejes volt 50 ropiért, napi 4-10 órát megy, és még egy ékszíjat sem kellett cserélni. Az LG-k mostanában elég nagy minőségi változáson mentek keresztül, de a neve, meg előélete miatt akkor sem venném meg, részemről Pana meg JVC. Legjobbabb.
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 21:17

idézet:
Ezt írta EV6:

[/quote]

Én a Thomson-t is kihúznám a szimpatikusak közül. Önpusztító szerencsétlenség, silány alapanyagból összetákolva. Legalábbis ami nálam teljesít szolgálatot, elég sok probléma van vele. Jónéhány szalagot evett már meg, és újonnan is sokszor egyszerűen beleszorult a kazetta. Olyan szinten, hogy nem lehetett kiszedni belőle csak szétszedéssel, mert valahogy felnyomta a luk fölé és préselte neki, a falnak, olyan szinten, hogy a mechanikája is eldeformálodott tőle kicsit. És ezt nem 1x játszotta el. És a kazetta behelyezésekor is hímestojásként kell vele bánni, mert ha nem teljesen egyvonalban adom be, akkor azonnal és kíméletlenül a torkán akad, és megint jöhet a szétszedés, hogy kiszabaduljon.

Azt nem tudom, hogy az Aiwa-k ban milyen mechanika van, vagy változott az idő folyamán a Funai minősége. De nekem van 1 ami elpusztíthatatlan mármint Funai, kb 15 éves, és máig hibátlanul működik, pedig volt használva rendesen.

#10 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 22:31

Nekem egy Philips van (talán 797es), de mostanában elég szemcsésen vesz fel új kazira is, igaz mindig ócsó 240-est veszek, bár tv-ből felvenni tökmind1. Erre van valami ötlet, mit csináljak?
Asszem 6 éves körül lehet, soha nem volt vele bajom. Ettől függetlenül én is a Panát ajánlanám :)

#11 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 22:52

Panára +1 szavazat. Olyan Thomsont, amiben mozgó alkatrészek vannak nem szabad megvenni. n+1 problémát olvastam Thomson videoról, detto ugyanennyit Thomson DVD játszóról. (Ez utóbbiakat magam is tanúsíthatom.)

Pana 6 fejes alap video teljesít nálam jó szolgálatot, korrekt masina, bár mostanában már alig van használva. Amit kell, azt tudja. Ellenben a tévé tuner nem nagy szám, bár VHS-hez végül is mindegy. A távirányítója tipikus Panasonic, szar (szvsz), de megszokható.

#12 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 07. 22:59

Videóban csakis Panasonicot vegyél.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#13 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 15:04

idézet:
Ezt írta subvoice:
A távirányítója tipikus Panasonic, szar (szvsz), de megszokható.[/quote]

Ez mit takar? Nekem még vonalkódolvasós távirányítóm van :D Nagyon nagy dolog lett volna ha elterjed :mad: De valaki nem akarta. Pedig akkor annyi lenne a programozás, hogy műsorújságban végighúzom a kiválasztott műsor vonalkódján a távirányítót.

#14 Felhasználó inaktív   Zsaner 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 15:21

Panasonic F55 használtan :)
Asus TXP4, PI200MMX, 64Mb SD, Matrox Mystique 220 2Mb, Innovision Voodoo2 12Mb, Gravis Ultrasound PNP

#15 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 15:28

Alattam is átment már pár, nekem a JVC jött be legjobban. Profi, tartós...

#16 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 15:30

Én is a Panasonicot ajánlanám, szerintem a Pana videók nagyon jók. Öntvénymechanikája van nem lemezből hajtogatott, nagyon srapabíró és jó minőségű. Amúgy szerintem ha nem akarsz TV-ből felvenni akkor ne vegyél sima VHS videót hanem DVD-t. Amióta van DVD-m csak akkor kapcsoltam be a videót amikor családi felvételeket néztem, de lassan erre se lesz szükség mert azokat is átírom SVCD-re.

#17 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 16:03

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ez mit takar? Nekem még vonalkódolvasós távirányítóm van :D Nagyon nagy dolog lett volna ha elterjed :mad: De valaki nem akarta. Pedig akkor annyi lenne a programozás, hogy műsorújságban végighúzom a kiválasztott műsor vonalkódján a távirányítót.
[/quote]

A régi Panák távirányítóját nem ismerem. Az újaké viszont nem tetszik. Túl vastagok vagy szélesek, kissé ormótlanok, nem igazán állnak kézre, hülye helyen vannak a gombok (szerintem). Amihez szerencsém volt mostanában, az a fent írt NV-HD642 video, DVD-S75 dvd játszó, valami hagyományos 55 centis illetve egy 16:9-es 72 centis Tau Pana tévé távirányítója. Mindegyikben van valami, ami feltűnően el van cseszve. Persze más márkák sem feltétlenül jobbak ebből a szempontból.

Btw. vonalkód. Van a videókban VPS/PDC is, de rákenhetem a hajamra, nem működik egyetlen magyar tévécsatornán sem...

[ 2003. október 08.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 18:34

idézet:
Ezt írta subvoice:

Van a videókban VPS/PDC is,
[/quote]

Az nálunk nincs, de nyugatabbra elég gyakori.

Vonalkódot viszont még sehol sem láttam. Talán anno amikor ezt a dolgot kitalálta a pana. ő maga adott ki ilyen vonalkódos műsorújságot ha jól emlékszem.

#19 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 19:39

Egy időben (sok éve) reklámozták, hogy XY műsorújság ShowView kódokkal, bár nem tudom, volt-e benne vonalkód, de az is lehet, hogy csak keverem a szezont (a vonalkódos dolog végülis csak egy ShowView kódleolvasó, nem?)...

#20 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 21:43

Nem, ez a dolog még a showview előttről van, akkor még az nem volt. Legalábbis én még miután ez a videót vettük legalább 5 évig még csak nem is hallottam showviewról.

Már nem tudom melyik ujságban voltak showview kódok de én annak nem sok értelmét látom, mire beőötyögöm azt a hosszú számsort kézzel rég beállítottam az időpontot. Ha lenne vps/pdc, akkor már más lenne a helyzet, de a nélkül a showview értelme nulla.

[ 2003. október 08.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó