Adjatok tanácsot.
Videot- akarok venni. Nagyon nem értek hozzá

Ami kellene: 6 fejes
Hifi stereo
Amennyi zsém van rá: 30-40 eFT között +Áfa
Várom a javaslatokat!
ui: 6 fejes és a 4+2 fejes között mi a különbség?
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 10. 07. 12:47
Elküldve: 2003. 10. 07. 13:19
idézet:
Ezt írta I'm D:
Hi!
Adjatok tanácsot.
Videot- akarok venni. Nagyon nem értek hozzá))
Ami kellene: 6 fejes
Hifi stereo
Amennyi zsém van rá: 30-40 eFT között +Áfa
Várom a javaslatokat!
ui: 6 fejes és a 4+2 fejes között mi a különbség?[/quote]
Szerintem 30-40 ezer között szinte nincs különbség a 6 fejesek között, mindegyik nagyon alapszintű. Ami persze nem nagy baj, ma már a VHS általában nem fő műsorforrás. Általában lebeszélnélek az Aiwákról, videoszerelő ismerősöm szerint Funai mechanika van bennük, nem az örökkévalóság számára készültek. Grundig szintén nem javasolt, az utóbbi 1-2 évben volt dolgom néhány Grundig készülékkel (video is, más is) meglehetősen szervizigényesek. JVC, Panasonic, Thomson, amik nekem szimpatikusak, ha nincs túl sok pénz rá.
4+2 vs. 6 fej: a 6 fejes is 4+2, ugyanis 4 db van a kép rögzítésére, 2 db a Hifi sztereo hanghoz (ez csak a forgó fejdobba épített fejeket jelenti, van még benne néhány állófej is, de azt nem szokás külön emlegetni.) Szóval csak kétféle írásmód ugyanarra.
Viszont érdemes tudni, hogy a 4 fejes video lehet 2+2-es és 4+0-ás is, előbbi esetben 2 db képfej és Hifi sztereo hang a 2 db hangfejjel, utóbbi esetben 4 db képfej és csak állófejes (mono) hangrögzítés. 2+2 ritka, de van rá példa. Csak az érdekesség kedvéért mondom.
Elküldve: 2003. 10. 07. 13:21
Idézet: Ez írta I'm D:
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 07. 01:01 -kor
Elküldve: 2003. 10. 07. 15:50
idézet:
Ezt írta EV6:
Szerintem 30-40 ezer között szinte nincs különbség a 6 fejesek között, mindegyik nagyon alapszintű. Ami persze nem nagy baj, ma már a VHS általában nem fő műsorforrás. Általában lebeszélnélek az Aiwákról, videoszerelő ismerősöm szerint Funai mechanika van bennük, nem az örökkévalóság számára készültek. Grundig szintén nem javasolt, az utóbbi 1-2 évben volt dolgom néhány Grundig készülékkel (video is, más is) meglehetősen szervizigényesek. JVC, Panasonic, Thomson, amik nekem szimpatikusak, ha nincs túl sok pénz rá.
4+2 vs. 6 fej: a 6 fejes is 4+2, ugyanis 4 db van a kép rögzítésére, 2 db a Hifi sztereo hanghoz (ez csak a forgó fejdobba épített fejeket jelenti, van még benne néhány állófej is, de azt nem szokás külön emlegetni.) Szóval csak kétféle írásmód ugyanarra.
Viszont érdemes tudni, hogy a 4 fejes video lehet 2+2-es és 4+0-ás is, előbbi esetben 2 db képfej és Hifi sztereo hang a 2 db hangfejjel, utóbbi esetben 4 db képfej és csak állófejes (mono) hangrögzítés. 2+2 ritka, de van rá példa. Csak az érdekesség kedvéért mondom.[/quote]
Szerintem a mai videók egyike sem az örökké valóságnak készül. :o
Csak épp kibirják a garancia időt aztán kapa.
Ugye fogyasztói társadalom van, vedd meg használd, dobd ki, majd ujra vedd meg a kicsit jobbat.
Elküldve: 2003. 10. 07. 16:42
Elküldve: 2003. 10. 07. 20:54
idézet:
Ezt írta sonar:
Nálunk stuba 2 panasonic van igaz annak darabja 150E
de nagyon megbizható márka[/quote]
Nem ismerem, de pl Sony -t nem szabad csak azért gyártják mert van rá kereslet.
Márka alapján meg szerintem nem szabad venni semmitsem.
Tehát csak a neve miatt.
(Sony Videóról beszéltem csak)
[ 2003. október 07.: Benoke szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:00
Elküldve: 2003. 10. 07. 21:17
idézet:
Ezt írta EV6:
[/quote]
Én a Thomson-t is kihúznám a szimpatikusak közül. Önpusztító szerencsétlenség, silány alapanyagból összetákolva. Legalábbis ami nálam teljesít szolgálatot, elég sok probléma van vele. Jónéhány szalagot evett már meg, és újonnan is sokszor egyszerűen beleszorult a kazetta. Olyan szinten, hogy nem lehetett kiszedni belőle csak szétszedéssel, mert valahogy felnyomta a luk fölé és préselte neki, a falnak, olyan szinten, hogy a mechanikája is eldeformálodott tőle kicsit. És ezt nem 1x játszotta el. És a kazetta behelyezésekor is hímestojásként kell vele bánni, mert ha nem teljesen egyvonalban adom be, akkor azonnal és kíméletlenül a torkán akad, és megint jöhet a szétszedés, hogy kiszabaduljon.
Azt nem tudom, hogy az Aiwa-k ban milyen mechanika van, vagy változott az idő folyamán a Funai minősége. De nekem van 1 ami elpusztíthatatlan mármint Funai, kb 15 éves, és máig hibátlanul működik, pedig volt használva rendesen.
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:31
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:52
Elküldve: 2003. 10. 07. 22:59
Elküldve: 2003. 10. 08. 15:04
idézet:
Ezt írta subvoice:
A távirányítója tipikus Panasonic, szar (szvsz), de megszokható.[/quote]
Ez mit takar? Nekem még vonalkódolvasós távirányítóm vanNagyon nagy dolog lett volna ha elterjed
De valaki nem akarta. Pedig akkor annyi lenne a programozás, hogy műsorújságban végighúzom a kiválasztott műsor vonalkódján a távirányítót.
Elküldve: 2003. 10. 08. 15:21
Elküldve: 2003. 10. 08. 15:28
Elküldve: 2003. 10. 08. 15:30
Elküldve: 2003. 10. 08. 16:03
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ez mit takar? Nekem még vonalkódolvasós távirányítóm vanNagyon nagy dolog lett volna ha elterjed
De valaki nem akarta. Pedig akkor annyi lenne a programozás, hogy műsorújságban végighúzom a kiválasztott műsor vonalkódján a távirányítót.[/quote]
A régi Panák távirányítóját nem ismerem. Az újaké viszont nem tetszik. Túl vastagok vagy szélesek, kissé ormótlanok, nem igazán állnak kézre, hülye helyen vannak a gombok (szerintem). Amihez szerencsém volt mostanában, az a fent írt NV-HD642 video, DVD-S75 dvd játszó, valami hagyományos 55 centis illetve egy 16:9-es 72 centis Tau Pana tévé távirányítója. Mindegyikben van valami, ami feltűnően el van cseszve. Persze más márkák sem feltétlenül jobbak ebből a szempontból.
Btw. vonalkód. Van a videókban VPS/PDC is, de rákenhetem a hajamra, nem működik egyetlen magyar tévécsatornán sem...
[ 2003. október 08.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 08. 18:34
idézet:
Ezt írta subvoice:
Van a videókban VPS/PDC is, [/quote]
Az nálunk nincs, de nyugatabbra elég gyakori.
Vonalkódot viszont még sehol sem láttam. Talán anno amikor ezt a dolgot kitalálta a pana. ő maga adott ki ilyen vonalkódos műsorújságot ha jól emlékszem.
Elküldve: 2003. 10. 08. 19:39
Elküldve: 2003. 10. 08. 21:43