HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1001 Felhasználó inaktív   Johnny78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 11:25

idézet:
Ezt írta Steno:

Elég macerás, de azthiszem úgy kell, hogy ha van egy filmed dvd-n, akkor DVD Shrink-el leszeded, majd átalakítod iso-ba, közben beállítod a régiókódot. De nem biztos, hogy jól mondom, mert csak 1x csináltam ilyet.
[/quote]

mostmár csak az a gáz hogy DVDm nincs :( mármint eredeti gyári lemez, ezért meg nem akarok napokig kikölcsönözni valamit, de már kaptam ígéretet kölcsönlemezekre :cool: ha lesz valami megírom

MP3 témában még senki nem jutott előrébb, hogy miért nem lép át másik könyvtárba a játékos? :confused:

#1002 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 12:00

idézet:
Ezt írta Johnny78:

mostmár csak az a gáz hogy DVDm nincs :( mármint eredeti gyári lemez, ezért meg nem akarok napokig kikölcsönözni valamit, de már kaptam ígéretet kölcsönlemezekre :cool: ha lesz valami megírom

MP3 témában még senki nem jutott előrébb, hogy miért nem lép át másik könyvtárba a játékos? :confused:
[/quote]

Egy kis logikával könnyen rájöttem, hogy lép előrébb könyvtárból-könyvtárba mp3 lejátszás közben. Az elején meg kell nyomkodni a "REPEAT" gombot, addig míg "DISC"-re nem áll. Ezután lejátsza az összes számot egymás után a cd-ről. Ennyi.
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#1003 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 13:51

Steno

Igen beszélek magyarul, csehul, szlovakul, angolul és egy picit németül is.

A feliratok több forrásból vannak. Legtöbbször "profi" release DivX csomagból. Szerintem itt az lesz, amit már írtam, hogy más a fájl kiterjesztése, mint a tartalma.

Amikor pedig nem akart lejátszani egyes avikat, akkor segített a kikapcs/bekapcs! Szóval kell neki a RESET! :)

#1004 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 15:42

Sajnos régebbi verzió is hazsnál B-Framest. Senki nem csinál közületek XviD-es videokat? Milyen progival nincs ilyen gond?
Vagy melyik készülékkel? (Gondolom ESS-eseknek mind van ilyen probléma)

#1005 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 16:54

idézet:
Ezt írta MM:
Sajnos régebbi verzió is hazsnál B-Framest. Senki nem csinál közületek XviD-es videokat? Milyen progival nincs ilyen gond?
Vagy melyik készülékkel? (Gondolom ESS-eseknek mind van ilyen probléma)
[/quote]

Szia!
Olvass vissza (14. oldal)! Leteszteltem egy Xvid b-frames videót a Yamadán, és nem volt blokkosodás.
A teszt cd-n lévő hasonló klippet is rendületlenül lejátsza :)

[ 2004. január 19.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#1006 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 17:14

Na, pont ezaz! Ezt olvastam, ahol New_Age-nek kockásodott a b-frame-es xvid, de feljebb nem, hogy neked meg nem. Nálam is kockázik keményen. Melyik firmware-t használod? A legújabbat (dec.19) ?

#1007 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 17:28

idézet:
Ezt írta MM:
Na, pont ezaz! Ezt olvastam, ahol New_Age-nek kockásodott a b-frame-es xvid, de feljebb nem, hogy neked meg nem. Nálam is kockázik keményen. Melyik firmware-t használod? A legújabbat (dec.19) ?[/quote]

Igen, de New Age-nek Philips-e van és ahhoz még nincs új firmware.

#1008 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 17:32

idézet:
Ezt írta Faith:
Steno

Igen beszélek magyarul, csehul, szlovakul, angolul és egy picit németül is.

A feliratok több forrásból vannak. Legtöbbször "profi" release DivX csomagból. Szerintem itt az lesz, amit már írtam, hogy más a fájl kiterjesztése, mint a tartalma.

Amikor pedig nem akart lejátszani egyes avikat, akkor segített a kikapcs/bekapcs! Szóval kell neki a RESET! :)
[/quote]

Lehet hogy igazad van és számít a felirat kiterjesztése. Nekem is volt már lefagyás, de RESET télleg segített és utána már nem volt gond. Talán azért van ez, mert a firmware még gyerekcipőben jár.

#1009 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 18:02

MM: olvass vissza pár oldalt ott kitárgyaltuk ez az xvid B-Frame dolgot. Egyértelműen firmware bug. Ha majd lesz uj fw Philips-hez akkor mar tuti jo lesz.

GKnot-ban lehet állítani minden codec-hez beallitani, hogy milyen bellitasok legyenek az alapok. Vagy kapcsold ki a B-Frame-t vagy te is velem egyutt :D vard az uj fw-t.

#1010 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 18:40

De nekem yamadam van baszus :)

na most elmegyek, már lehúztam az avijaidat, este kipróbálom!

#1011 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 22:16

Köszönöm az eddigi segítséget.
B-Frame-es avi ment tökéletesen, tehát nem ez a gond.

Ezek szerint valami más van elállítva.
Ha leszedem, és újrateszem az XviD codecet, akkor beáll defaultra? (bár még sosem nyúltam hozzá)

AutoGK-nál semmit nem lehet állítani. VDubMod-ot használ. Ha ott átállítom, az érvényes lesz rá?
Ja, és a legfontosabb: mit kapcsoljak ki?????

#1012 Felhasználó inaktív   techartno.1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 22:54

AZ UMAX 6100 és a Yamada 6000 úgyan az németeknél a Mediamárkt-ban 80 euro KISS 450 160 euro azt nem tom hogy vissza lehet-e még az áfát igényelni mert akkor még olcsobb 6000 nálunk 50Ft KISS 74Ft össze kellene gyüjteni egy pár emberkét és hozni kintöl egyér én nem akarok kimeni nem gazdaságos ;) :D
.

#1013 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 23:05

"[url="http://"http://len0xmirror1.serveftp.net/~len0x/tutorial/AutoGK.html"]Next is the Codec choice. You have 2 choices, with XviD being the default. There's a link to Doom9's (outdated, but due for another) Codec Shootout at the bottom of the page, which may or may not help you to decide which to use. XviD is included with the main AutoGK Install package. You'll have to get DivX 5.1.1 from the DivX.com website (link at bottom). If you have one of the newer XviD 1.0 versions, please get an earlier version, such as Koepi's 6/24/03, since AutoGK will not support XviD 1.0 until it stabilizes. If you're still not sure which to use, if it's any help to you, both the developer of AutoGK and the writer of this guide prefer XviD. Both will give good quality results. If you intend on playing your movies on a standalone DivX player, some of them do have problems playing XviD (those with the ESS Vibrato chipset, although that problem should be solved with a firmware upgrade). The vast majority of the DivX players have no problems at all with AutoGK encoded videos, and both the developer and the author have models that play them fine.[/url]"

AutoGK "manual"-ban egy érdekes rész, Do-It-Yourself mazsolázta ki.

[ 2004. január 19.: MM szerkesztette a hozzászólást ]

#1014 Felhasználó inaktív   pimpa_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 09:23

Ismerősöm tesztel(t) egy Yamada LX 6000est és küldtem neki néhány divx filmet próbálni.

Eredmény:
1., Bandits,
video: DivX 3 Low Motion
audio: MP3 115 Kb/s
sub: .sub
egyéb: más könyvtárak, borító fájl mellékelve
lejátszás: IGEN

2., Kincses bolygó
video: XviD
audio: MP3 151 Kb/s
sub: - (magyar szinkr.)
egyéb: -
lejátszás: NEM

3., Wall
video: DivX 4.0
audio: MP3 320 Kb/s
sub: -
egyéb: 90 perces Prodisc cd-n

4., Mexican
video: DivX3 Low Motion
audio: AC3 192kb/s

5., Life or something like it
video: DivX3
audio: MP3 113 Kb/s
egyéb: .srt

6., Gridilock'd
video: DivX 5.0
audio: AC3 192Kb/s

7., Tears of the sun
video: XviD
audio: AC3 448 Kb/s

...annak ellenére, hogy állítólag xvid lejétszó is a Yamada, az xvides cd-ket nem játszotta le, és az ac3-as divx3-at sem.

Pimpa

#1015 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:07

idézet:
Ezt írta techartno.1:
AZ UMAX 6100 és a Yamada 6000 úgyan az németeknél a Mediamárkt-ban 80 euro KISS 450 160 euro azt nem tom hogy vissza lehet-e még az áfát igényelni mert akkor még olcsobb 6000 nálunk 50Ft KISS 74Ft össze kellene gyüjteni egy pár emberkét és hozni kintöl egyér én nem akarok kimeni nem gazdaságos ;) :D[/quote]

Az ÁFÁ-t csak 100EUR felett lehet visszaigényelni, de akkor vámot is kell fizetni. Ezzel szoktak trükközni. Én németből hozattam a Yamadám. Szar HUF/EUR árfolyam miatt 27.200 HUF-omba került.

#1016 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:07

idézet:
Ezt írta MM:
"[url="http://"http://len0xmirror1.serveftp.net/~len0x/tutorial/AutoGK.html"]Next is the Codec choice. You have 2 choices, with XviD being the default. There's a link to Doom9's (outdated, but due for another) Codec Shootout at the bottom of the page, which may or may not help you to decide which to use. XviD is included with the main AutoGK Install package. You'll have to get DivX 5.1.1 from the DivX.com website (link at bottom). If you have one of the newer XviD 1.0 versions, please get an earlier version, such as Koepi's 6/24/03, since AutoGK will not support XviD 1.0 until it stabilizes. If you're still not sure which to use, if it's any help to you, both the developer of AutoGK and the writer of this guide prefer XviD. Both will give good quality results. If you intend on playing your movies on a standalone DivX player, some of them do have problems playing XviD (those with the ESS Vibrato chipset, although that problem should be solved with a firmware upgrade). The vast majority of the DivX players have no problems at all with AutoGK encoded videos, and both the developer and the author have models that play them fine.[/url]"

AutoGK "manual"-ban egy érdekes rész, Do-It-Yourself mazsolázta ki.

[ 2004. január 19.: MM szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hello!

Hasonlót írtam be az xvid fórumra (doom9) miszerint ua bitráta mellett az xvid 1.0 beta 3 hajlamos NAGYON kockásodni. Ellenberger a divx3.x ugyanakkora bitrata mellett ua filmen szebb eredmeny hozott. divx5-öt nem próbáltam lévén 5.1 óta tetű lassú lett.

AutoGK-ban hanyas xvid van?

AutoGK-ban nem lehet beállítani a codec beállításokat ezt írtad, de az AutoGK nem a GKnot-ot használja? Ha igen akkor a GKnot-ot indítsd el és ott meg fogod találni amiről beszéltem.

üdv,

NA

ui. egyre inkább filózom én is az 1.0 beta 3 xvid leszedésén. Tudja vki divx5 pontosan hanyas verziótól lasslt be? Abból is levadásznék egy még gyors verziót.

#1017 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:08

idézet:
Ezt írta techartno.1:
AZ UMAX 6100 és a Yamada 6000 úgyan az németeknél a Mediamárkt-ban 80 euro KISS 450 160 euro azt nem tom hogy vissza lehet-e még az áfát igényelni mert akkor még olcsobb 6000 nálunk 50Ft KISS 74Ft össze kellene gyüjteni egy pár emberkét és hozni kintöl egyér én nem akarok kimeni nem gazdaságos ;) :D[/quote]

Szerintem meg Elta 8883-ast kéne hozni kintről, vagy hasonlót.

lala

#1018 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:09

idézet:
Ezt írta Steno:

Lehet hogy igazad van és számít a felirat kiterjesztése. Nekem is volt már lefagyás, de RESET télleg segített és utána már nem volt gond. Talán azért van ez, mert a firmware még gyerekcipőben jár.

[/quote]

Én is így gondolom. A hétvégén tesztelem majd ezt a felirat cuccost, plussz készítek képeket, videókat. Sajnos hétközben nagyon bevagyok táblázva.

#1019 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:19

idézet:
Ezt írta New Age:... Tudja vki divx5 pontosan hanyas verziótól lasslt be? Abból is levadásznék egy még gyors verziót.[/quote]
Az 5.02Pro még faja volt, ez tuti, a későbbieknél én is elveszettem a fonalat.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1020 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:33

idézet:
Ezt írta New Age:

Hello!

Hasonlót írtam be az xvid fórumra (doom9) miszerint ua bitráta mellett az xvid 1.0 beta 3 hajlamos NAGYON kockásodni. Ellenberger a divx3.x ugyanakkora bitrata mellett ua filmen szebb eredmeny hozott. divx5-öt nem próbáltam lévén 5.1 óta tetű lassú lett.

AutoGK-ban hanyas xvid van?

AutoGK-ban nem lehet beállítani a codec beállításokat ezt írtad, de az AutoGK nem a GKnot-ot használja? Ha igen akkor a GKnot-ot indítsd el és ott meg fogod találni amiről beszéltem.

üdv,

NA

ui. egyre inkább filózom én is az 1.0 beta 3 xvid leszedésén. Tudja vki divx5 pontosan hanyas verziótól lasslt be? Abból is levadásznék egy még gyors verziót.
[/quote]

Belassult, de az 5.1.1 már megint gyors elvileg. (nálam legalábbis -> mivel nem tudok állítani semmit, alapon 2x gyorsabb, mint az XviD)

Kockásodásról meg annyit, hogy én pont azért forszírozom ezt a kérdést, mert ugyanakkora helyen egy XviD film mérföldekkel szebb, csak az asztali lejátszón kockásodik, de nem a "rossz minőség" módon, hanem olyan "elbaszódós" módon :)

Ja, és AutoGK nem GK-t, hanem VDubMod-ot használ. De ha a 2 ugyanaz, akkor nemtom. Azt pedig sztem hiába állítgatom.

AutoGK által feltelepített XviD pont az, ami a manualban van, ha jol emléxem 2003-06-xx, és biztosan Koepi féle.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.